Прегледи: 1574 - Коментари: 1
ГОРЧИВИЯТ Путин

ГОРЧИВИЯТ Путин

Все по-често се замислям защо Владимирович преседна като горчив /безвкусен не е точната дума/ залък в широкото алчно гърло на Запада, този залък заседна и дори едри глътки уиски, бира и скъпи френски вина не могат го помръдна.

Започвам да мисля, че причината е в прецизните готварски способности на Бащата на Путин, който е бил личен готвач дори на елита на стара и нова Русия. Да се приготвят точните продукти, точните подправки, да се разходва точно време за ястието и накрая да се сервира в най-мил естетически вид – очевидно това е умение за истински майстор-готвач, а не за полуфабрикатите, които ни показват /не/родните БТВ и Нова. Да, да се научиш да готвиш като за Цар и Генерален секретар – пък може и на ООН-то – не става за ден-два, а след сериозна школовка и още по-сурова практика.

Затова Владимир Владимирович дълго се е подготвял в Дрезден, в Лайпциг, в Санкт Петербург, Москва, че и напоследък в Сочи. Не е никак случайно, че той приготви на чичко Шорош и не особено талантливия му готварски екип "Сочна пържола по донбаски", "Крим а`лангле – сюрприз", "Млечна супа по сирийски", "Фино смляна картофена салата по южноамерикански", "Патица с ориз за 70-годишнината по пекински", "Мелба по северноморски-2" и за последен вкус – "Турско кафе по московски". Несвикналите на неГМО-ястия западни вкусове бяха така изненадани от новите гозби на руснака, че дори най-вкусните им загорчаха – от устните, езика и небцето, та чак до стомаха и голямото черво.
/На снимката: Специалитет на брюкселско-ленинградския майстор "Меркелакбар" - Превод: "Какво мога аз повече /да сготвя/ за Вас тук?"./

Подправките на Путин бяха "Калибър", "СУ-хх", "МИГуу" и "Зет-космическа мешана сол". Във Вашингтон, Париж и прежде великия Лондон дълго се чудеха да преглътнат ли новото лукс-меню или да останат гладни, докато едни чаршафосани човечета не им сервираха "Баране-клатене по кьолнски", "Печен дивеч по парижки /вкл шарлебдовски/", а и "Брюкселско зеле с АК-47" – около 30-на парчета последното. А пък руските "прости" речи вече си имат своите московски и по цяла Русия добри и отлични ресторанти, с прекрасни руски родни продукти, а не борш по елцински и горбачовски.

Хранените хора на Обама, Камерън и Оланд се развикаха към господарите си: "Осанна за Путин, на Голгота Вам". При това чеченците, сирийците, латиноамериканците, африканците, унгарци, че и холандците тия дни завикаха по Ютуб, чрез урни и всякакви нови дигитални устройства, че искат за свой гуру-готвач Путин, а не прашасалите от употреба Далай Лама, Кончита Вурст /без салам/, както и БиБиСи, СиЕнЕн и пр безвкусни, червиви и доскучали подправки.

Обама, ЦРУ, западните корпоративни ченгета и босове се втрещиха от заседналата им кост-путинка в кривото гърло. Работата в момента е толкова комплицирана, да му се не види – нито могат да преглътнат, нито да извадят костта обратно. Едновременно цайтнот и нинапред-ниназад!

Тези водачи на западното елитно готварство знаят, че Володя има и ядрена манджа в Сибир, под морското равнище в океаните, над атмосферата над тях, та не смеят да предложат на народите своето модерно неоястие: ПРО-разслабително. Тюхкат се над своите Евро и $-с, четат и препрочитат новоизлюпените качинсковци, бойковци, грибаускайтевки и пр безсолни салати, ама народите им все повече си падат по китайска и руска кухня.

Какво да се прави – О, темпора, о морес! - /О, времена, о, нрави!/ - още преди 20 и повече века са казали суперготвачите на древността римляните!

Димитър КУНЕВ
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Петя     Дата: 2016-04-15 10:10:55    
Браво👍 много хубава статия👍