Прегледи: 9644 - Коментари: 1
Календар "Родолюбие"

Календар "Родолюбие"

В тази статия ще показваме НАКРАТКО актуални изяви на български националисти, родолюбци и патриоти във всички сфери на българския живот, както и почит към важни дати от историята на Българско:

2020:

25 юни:
На днешна дата през 1999 г АНТИбългарският парламент разреши на самолети на НАТО /сиреч ФАЩ/ да преминават през нашето въздушно пространство и да бомбардират братска словянска Сърбия.

09 март:
Битката при Клокотница е една от най-значимите не само във Второто българско царство, а в цялата българска история. Това каза историкът проф Пламен Павлов по повод 970 г от битката при Клокотница. "Тя се равнява по значение на Битката при Ахелой /917 г/, на Битката при Онгъла, водена от Аспарух /680 г/, с която на практика се създава Дунавска България, на победата на Тервел над арабите при Константинопол /718 г/, на победата на Крум над Никифор Геник в Източна Стара Планина /811 г/, на победата на цар Самуил при Траянови врата /986 г/ - заяви той. А и на победата на ген Владимир Вазов край Дойран през Първата световна война.

28 февруари, Константинопол:
Навършват се 150 г от обявяването на Българската екзархия за независима от Гръцката патриаршия. Границите на Екзархията са определени според преобладаващото българско население и представлява реално границите на Сан-Стефанска България. Така че подписаният от Русия и Османската империя Сан-Стефански договор не е някаква "приумица" на руския император Александър Втори, а е точно очертанията на България, която Руската империя иска да види като независима словянска и православна братска държава.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Дани     Дата: 2016-10-12 18:43:30    
Не се гаси туй, що не гасне!
Браво на всички хора, които поддържат жив духа на българщината!