Прегледи: 20844 - Коментари: 91
Президентът на Новия свят!

Президентът на Новия свят!

Има една доста сочна мисъл на ирландеца Джонатан Суифт: "Когато на света се появи истински гений, ще го познаете по това, че върху него ще се нахвърлят всички глупци."

В последно време върху Владимир Владимирович Путин, върху неговата магнетична - за руснаците, за практически цяла Латинска Америка, за почти цяла Азия и Африка - личност, се нахвърлиха няколко англосаксонски кречетала и подгъзуващи им източноевропейски мекерета. Владимир Владимирович е роден в Ленинград /днес Санкт Петербург/ на 7 октомври 1952 г. Месец преди доскорошния празник на СССР - 7 ноември. Естествено, семиолозите могат да потърсят някакъв знак в този месец по-напред, но ние от националистБг.ком и РодинаБг.ком сме по реалните икономически, политически и морални - не на последно място - резултати.

Откъде започна това невисоко, на вид даже малко слабовато момче. Пълен икономически крах - благодарение на идиота Горбачов и алкохолика Елцин. Разбира се, причината беше в ционистката мафия в СССР и Източния блок, която лакома за пари и власт разруши една система, която Китай /без ционисти/ осъществява. Впрочем създателите на концлагерите и душегубките са все отбор евреи от Политбюро - Ягода, Берия, Дзержински, Свердлов, Урицки /когото Ленин, като разбира, че ционистите му готвят дворцов преврат - праща на събрание, където Урицки е застрелян/, Троцки, Зиновиев и пр. Където нямаше еврейски ционизъм - в Китай, Виетнам, Куба - комунизмът си е жив и здрав, изпреварва икономически света, като се възползва от добрите страни на капитализма, но не допуска властта да мине в чужденци.

Във военно отношение Русия изоставаше технологично от САЩ, с изключение на балистичните ракети като брой и далекобойност, но това беше наследство от СССР. Стандартът на живот беше по-нисък от българския и албанския. При едно наше посещение в черноморското пристанище Новоросийск през 1994 г бях изумен от бедността на голяма част от хората, липсата на широк асортимент и качествени потребителски стоки. /Днес е точно обратното - поне 2 пъти е по-висок стандартът в Русия, отколкото у нас. Даже средният руснак живее по-добре от средния поляк или унгарец, примерно./ Моралът на руснаците преди Путин беше по-зле от чикагския - убийства, пиянство, кражби, наркомания. Във външната политика Русия беше загубила всичките си приятели, даже и Беларус и Казахстан, да не говорим за отношенията с България, Румъния и Унгария - страни, в които немалка част от народите все пак са русофилски настроени.

Но Путин дойде на власт. Не се стресна от потъването на атомната подводница "Курск" и пожарът на московската тв кула "Останкино". Въведе отново войските в Чечня и удържа блестяща не само военна, но и морална победа. В момента непоръчаният /както правят нашите главни секретари на МВР/ рейтинг на Владимир Владимирович в кавказката република е над 90 %. Въведе мир, ред, уважение към националната самобитност на чеченците, започна бурно строителство и възстановяване на жилищата, от високите цени на петрола даде на всички чеченци работа и качествени стоки за потребление. А муджахидините, платени от Вашингтон и Лондон /където е и Закаев, който от враг на Путин - сега го моли да се завърне с амнистия в Грозни/ загубиха всякаква подкрепа в населението след ужасите на Театър "Норд" в Москва и особено след като използваха невинни деца в Беслан за, според тях, свободолюбивите им цели.

Във вътрешен план Путин заложи на национализма, като за по-прегледно го нарича патриотизъм. На руснаците им бяха припомнени всички военни победи от създаването им през Х век дори до изгонването на САЩ от Виетнам през 1973 г. Особено наблегна на Петър І. Не само защото самият той е роден в града, основан от Петър, а заради модерното мислене на Императора от началото на ХVІІІ век. В основата на всичко невисокият Владимир Владимирович постави единството на руския народ. Стъпка по стъпка Путин показа и доказа на руснаците, че са способни, работливи, предприемчиви, че ако си помагат - постигат успехи. Майсторски участва в облагите от повишаването на цените на газта и нефта. Още по-майсторски снабди Европа с руски газ - който прави европейските икономики по-конкурентноспособни, а отоплението и битовото обслужване на домовете - много по-чисто и ефективно, пък и 1,5 - 2 пъти по-евтино, отколкото с въглища, парно или ток. Изгони от Русия или вкара крадливите олигарси в затвора. Легендарна е историята - как се е справил с мафията. Събира 10-те водещи олигарси и им казва: "Ребята, т.е. - момчета, да се разберем. Досега беше 80 % за вас, а 20 % - подкупи за държавните чиновници. От днес нататък ще е така - 80 % за държавата, а 20 % - за вас. Който не изпълнява - влиза в затвора." Казва го в момент, когато армията, полицията и гражданите вече са по-скоро с него. Които не го послушаха - Гусински, Березовски, Ходорковски - са в чужбина или зад решетките. Останалите - Абрамович, Дерипаска, Потанин и пр. са в челната 30-тица на световните милиардери. Но дават 80 %-те си процента за Русия.

Мнозина казват - ама ако няма нефт, Русия е загубена. Ама тя има реки, уран, алуминий, всички тежки метали, въглища, желязо, самолетостроителна промишленост, за пръв път от времето на Руската империя Русия преди 5 години започна да изнася, а не да внася жито. Една от причините за икономическия възход на Путин е, че той престана да помага на държавите от СИВ. Нефтът се продава на пазарни цени и всяка от екссоцдържавите на година дава за това черно злато от 5 до 15 млрд долара. Миналата година /2007/ валутният излишък на Русия беше 245 млрд $. Значи трети в света - след Китай и Япония. Според специалисти реалната му стойност е 475 млрд $, но Путин и финансовият шеф съзнателно го крият, за да нанасят банкови и икономически удари на опонентите си.

Русия започна производство на последни поколения компютри, мобилни апарати, софтуер и хардуер, лазерна техника, оптични и фини апаратури. Адашът Медведев, който наследи Путин, е още по-наясно, колко по-ефективни са ИКТ-технологиите и нанотехнологиите - той си е технократ. Размяната на властта Медведев - Путин още повече стабилизира властта и икономиката.

Можем да изредим още десетки постижения и победи на Путин - в спорта, културата, киното, овладяването на антируските медии и новото позитивно звучене на пресата и тв програмите. Даже евреите разбраха, че няма лабаво и понеже са корелативни с финансовия успех, работят за Путин - за величието и възхода на Русия.

Външнополитическите успехи на Русия при Путин нямат чет. С него тръгнаха не само Венецуела и Никарагуа, а Боливия, Еквадор, Бразилия, Аржентина - практически цяла Латинска Америка без Карибите, Колумбия и Коста Рика. Няколко африкански държави, освен Ангола, Конго и Мозамбик предпочитат Русия пред Запада. На практика във всички средноазиатски републики Русия е предпочетена пред САЩ. В Таджикистан и Киргизстан любовта към Русия е Божи закон. Бабаитството на С/Н/аакашвили е смешно. Китай не осъдиха Русия, което вбеси САЩ. В Европа Путин е личен приятел на Берлускони, а Саркози, Меркел и Сапатеро не искат в никакъв случай конфронтация. Налудничавият президент на Полша Качински, /бел. нацБГ - преди смъртта му/ губещият всичко Юшченко и параноикът Саакашвили са /бел. нацБг - бяха!/ единствените "козове" на "тигрицата" Конди и наследничката й Хилъри, от хазарски произход.

Впрочем, самият Путин е щастлив от победата в турнира за Купата на УЕФА на любимия му "Зенит" от Санкт Петербург, който за десерт победи в Монако за финала на Суперкупата и "божествените" от Манчестър Юнайтед. Това цяла Русия прие безрезервно като лична победа на Путин. + дипломацията му - треньор на "Зенит" е холандецът Дик Адвокаат - западняк, а пък работи за славата на Русия. В руските волейболни и хокейни отбори играят вече най-скъпоплатените американски и канадски играчи. Дори само това говори за икономическата мощ на Русия.

Разбира се, далече не всичко в Русия е розово. Но за разлика от Запада, който по над 2/3 от измеримите показатели върви надолу - при Путин е обратното. В отговор на ПРО - руснаците ще построят серийно между 16 до 24 атомни подводници. Серийното производство ще ги поевтинее с 45 % и САЩ ще са на тръни - под 100 км до бреговете им на Атлантика и Пасифика ще има 50-ина руски подводници. Това са поне 400 балистични ракети - 2 пъти унищожени САЩ. Дори при прехващане от максимум 50-60 % - на територията на Америка няма да има жив организъм на 50 м под земята и над нея. Именно заради икономическата сила на Русия Барак Обама благоразумно отказа да инсталира експресно ПРО в Европа - в Полша почти да, ама не + не в Чехия.

Но възхождаща Русия не желае Апокалипсис. В най-лошия случай тя иска морален реванш. Лъжа е, че Путин има имперски амбиции. Не само защото е реалист. Той е работил 10 години в Германия и си дава отлично сметка - какво иска Европа. Не Русия, но опитният разведчик знае - не и САЩ!

Българската външна политика се улеснява силно от възхода на Владимир Владимирович. Сега можем да лавираме и да търсим изгода в сътрудничество и с Русия, но и с Европа и САЩ. Както и с Турция, Казахстан, Азия, Близкия изток. Най-интересното е, че в Кавказката авантюра на Саакашвили съвпаднаха за пръв път 100 % интересите на Русия и Турция. Преди 5 години Грузия окупира Аджария - турскиговореща в над 20 % и мюсюлманска още повече на юга на грузинското черноморско крайбрежие. Курорти, природа, климат - отличен 6! Турците, най-малко икономически ще стъпят там - в дипломатично сътрудничество с Русия. За съжаление, купените от ЦРУ и от Световната банка днешни български министри тръгват срещу Русия. България ще страда икономически, но е ясно, че те ще си отидат бързо, както параноиците на Иван Костов. За съжаление бойковото правителство е свали-гащи пред САЩ. Но те са толкова смешни в големановските си гафове, че сами ще се гътнат.

Най-важният въпрос за Путин, а и за света е - накъде ще тръгне Китай. Руснакът майсторски играе досега и китайците предпочитат него за партньор. При сегашната икономическа катастрофа в САЩ и Европа, за Русия и Китай остават възможности за разширяване на пазарното общуване. При това всяка от страните разполага с "обратно-необходимите" за другата стоки.

Благодарение на Путин светът навлезе в нова епоха. На по-голяма справедливост, на сигурност, основана на взаимния военен паритет, на по-добре снабдена с енергоносители Европа, на по-сигурна за благосъстоянието си Латинска Америка, а и Азия. Не само Русия, а целият прогресивен свят е радостен, че Путин го спаси от лапите на ненаситно лакомите САЩ и Англия. Впрочем, изглежда точно това - лакомията им + невъзможността им да грабят света - доведе двете "свръхсили" до тяхната икономическа слабост и катастрофа. Даже американското списание "Тайм" /"Време"/ - го обяви за човек на годината.

Историята благодари на Владимир Путин - един от Спасителите на света - и го аплодира. В нея той ще остане на белия кон на справедливостта и човечността.

Димитър Кунев

Честито на Владимир Путин трети президентски мандат и встъпването му в длъжност, днес 07 май 2012! Не псевдолевият Франсоа Оланд или гъзомийството на Тадич са новото и доброто в света!
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2012-05-07 18:13:03    
Трима военнослужещи от силите на НАТО са загинали при експлозия в Източен Афганистани. До момента националността на загиналите войници не се съобщава. Според непотвърдена информация от началото на 2012 г в Афганистан са убити около 140 военнослужещи от международната коалиция. През 2011 г ИСАФ загуби 556 души в централноазиатската страна.

2. Потребител: Джонатан Сфифта     Дата: 2012-05-08 06:35:58    
ми то туй сказаное муногуту уйдисвъ для хеми варналианус

3. Потребител: НАТО - военнопрестъпници     Дата: 2012-05-08 15:47:31    
Силите на НАТО в Афганистан признаха отговорността си за смъртта на цивилно шестчленно семейство при въздушен удар в южната провинция Хелманд миналата седмица. Признанието дойде, ден след като президентът на Афганистан Хамид Карзай свика военния командир на НАТО и американския посланик, за да ги предупреди, че цивилните жертви застрашават стратегическия пакт, подписан от президентите на САЩ и Афганистан миналата седмица. "На този етап на разследването можем да потвърдим инцидента и официално ще се извиним на семейството през следващите няколко дни"- заяви генерал лейтенант Стюард Ъптън, говорител на ИСАФ /Международните стабилизиращи сили - Чети: Международните садистични сили/. "Ние сме дълбоко наскърбени от цивилните жертви и в частност съжаляваме за инцидентите, в които цивилни граждани са загинали в резултат на действията на ИСАФ"- допълни говорителят.

4. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2012-05-08 16:01:32    
Телевизия "Ал джазира" закри китайския си клон за английския си канал, след като китайските власти отказаха да подновят визата на кореспондент на медията, маркирайки първото експулсиране на акредитиран чуждестранен кореспондент за повече от десетилетие. Мелиса Чан, гражданка на САЩ, предаваше от Пекин за английския канал на "Ал джазира" от 2007 г. Китайското външно министерство не коментира случая. Клубът на чуждестранните кореспонденти в Китай съобщи, че решението на китайските власти е дошло, след като са изразили неудовлетвореност от някое съдържание, излъчено от "Ал джазира", вкл документален филм, сниман в чужбина. Китайските власти също заявиха, че Чан, американска гражданка, е нарушила неназовани правила и регулации.

5. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2012-05-08 16:04:47    
Телевизия "Ал джазира" закри китайския си клон за английския си канал, след като китайските власти отказаха да подновят визата на кореспондент на медията, маркирайки първото експулсиране на акредитиран чуждестранен кореспондент за повече от десетилетие. Мелиса Чан, гражданка на САЩ, предаваше от Пекин за английския канал на "Ал джазира" от 2007 г. Китайското външно министерство не коментира случая. Клубът на чуждестранните кореспонденти в Китай съобщи, че решението на китайските власти е дошло, след като са изразили неудовлетвореност от някое съдържание, излъчено от "Ал джазира", вкл документален филм, сниман в чужбина. Китайските власти също заявиха, че Чан, американска гражданка, е нарушила неназовани правила и регулации.

6. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2012-05-09 18:54:34    
На парламентарните избори в Сирия убедителна победа удържа блокът "Национално единство", който подкрепя президента Башар Асад. Заедно с кандидатите от проправителствения блок, в парламента ще влезе и група независими активисти. Коалицията за мирни промени, обединяваща фракции от така наречената лоялна опозиция, изгубиха на изборите.

7. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2012-05-09 19:12:24    
Румънски войник е починал днес в Букурещ, след като през септември 2011 г е бил ранен в Афганистан. Така броят на загинали в Афганистан румънски войници достигна 20 души. 25-годишният войник е бил ранен през септември при избухването на саморъчно направена бомба в афганистанската провинция Забул. Румъния участва във войната в Афганистан от 2003 г. В момента в страната са разположени 1773 румънски войници.

8. Потребител: Трън в таза на ЕС     Дата: 2012-05-10 00:57:12    
Испания ще поеме контрола на четвъртата по големина банка в страната, "Банкиа", съобщи правителството. Държавата ще придобие 45-процентов дял като обърне гарантиран от държавата заем от 4,465 млрд Евро в акции, което означава, че ще поеме управлението, съобщи Министерството на икономиката. Драматичният ход идва два дни преди правителството да обяви обширните си банкови реформи, които ще облекчат непоносимия товар от кредити, след резкия спад на цените на недвижимо имущество през 2008 г.

9. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2012-05-10 18:49:09    
Отказът на президента на Русия Владимир Путин от участие в срещата на Г-8 е израз на промяната в приоритетите на руската външна политика, по този начин новият президент демонстрира, че сега основният вектор се премества на Изток. Това заяви първият заместник-председател на комисията в Държавната дума /долната камара на руския парламент/ по международните въпроси Леонид Калашников. Калашников също така отбеляза, че преди няколко седмици властите в страната са взели решение да не участват в срещата на НАТО заради липсата на какъвто и да е напредък по въпроса за противоракетната отбрана. Вероятно позицията по повод срещата на Г-8 е логично продължение на този отказ, т.е "Путин желае да покаже, че Западът действа неправилно във военната сфера"- коментира Калашников.

10. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2012-05-12 19:26:00    
При три отделни инцидента са загинали четирима военнослужещи от Международни стабилизиращи сили в Афганистан /ИСАФ/. Източник от афганистанските власти каза, че най-малко един британски войник е загинал и друг е бил ранен, след като двама афганистански полицаи са открили огън в съвместна база в южната провинция Хелманд. От ИСАФ заявиха, че не могат да потвърдят информацията, но разследват сведенията. Изявлението на ИСАФ гласи, че двама войници са загинали при атака на борци за свобода, един е бил убит при бомбена експлозия, а друг е загинал в резултат на нараняване, несвързано с военни действия. Всички инциденти са станали в Южен Афганистан. ИСАФ не дава повече подробности и информация за националността на загиналите.

11. Потребител: Трън в таза на Англия     Дата: 2012-05-14 12:01:15    
Членове на групата бизнес съветници на британския премиер ще заявят, че атмосферата около бизнеса във Великобритания става изключително "токсична". Срещата на Дейвид Камерън с изпълнителните директори на големите компании, сред които Сейнсбъри, Центрика и Прудентиал, става в момент, в който отношенията между частния бизнес и правителството са обтегнати. Речта на кралицата миналата седмица, представила плановете на правителството за следващата една година, беше подложена на критика от мнозина в бизнес средите. Външният министър Уилям Хейг използва интервю за неделното издание на вестника, за да каже на критиците на правителството "да се заемат със задачата за създаването на повече работни места и по-голям износ, вместо да се оплакват". Бизнес лидерите ще кажат на срещата на "Даунинг стрийт", че правителството трябва по-категорично за застане на страната на бизнеса. Създава се мнението, че Кабинетът вдига шум за малкия бизнес, но не и за големите компании – отговорни за по-голямата част от икономиката.

12. Потребител: Трън в таза на МОСАД     Дата: 2012-05-15 19:35:54    
Иранските власти екзекутираха мъж, за когото заявиха, че е агент на израелската разузнавателна служба "Мосад" и е отговорен за убийствата на ядрени физици през 2010 г. Техеран обвини Израел и САЩ за убийствата на четирима ирански учени от 2010 г насам, които имаха за цел да саботират ядрената програма на страната, която според западните страни има за цел създаването на ядрено оръжие. 24-годишният Маджид Джамали Фаши бе екзекутиран чрез обесване в техерански затвор, след като бе осъден на смърт през август миналата година за убийството на физика Масуд Али-Мохамади.

13. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2012-05-15 22:28:58    
Президентът на Украйна Виктор Янукович пристигна в Москва. Украинският държавен ръководител се очаква да вземе участие в неформална среща на Общността на независимите държави /ОНД/ в руската столица.

14. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2012-05-15 22:31:36    
78-годишен холандец е приет в болницата със счупена челюст и нос, след като е бил пребит от двама гърци, близо край дома си на полуостров Пелопонес. Пенсионерът живее в този регион от началото на 90-те години на 20-ти век. Нападението се е случило в неделя сутринта, докато мъжът е разхождал кучетата си на плажа. Преди инцидента двамата нападатели са попитали чужденеца дали е германец. Когато той е отговорил, че е холандец, те са заявили "Германец или холандец - няма значение. Какво си мислите, че може да правите с Гърция?". След това двамата са нападнали мъжа. Извършителите са арестувани. По техните думи по време на инцидента са били под въздействието на алкохола. Инцидентът се случва на фона на нарасналото напрежение, породено от икономическите трудности на Гърция и изискваните от ЕС, и в частност от Германия, усилия за съкращаване на разходите.

15. Потребител: Трън в таза на ЕС     Дата: 2012-05-16 13:48:23    
От Европа продължават да постъпват тревожни новини. Според последните данни на "Евростат" промишленото производство в еврозоната през март 2012 г отбелязва спад с 2,2 % в сравнение със същия период на 2011 г, а производството на енергия се е понижило със 7,3 %. Вчера стана известно, че агенция "Мудис" понижи дългосрочните рейтинги на 26 италиански банки, като прогнозите остават негативни. Европейската дългова криза се задълбочава. Някои наблюдатели са уверени, че кризата в Европа ще може да бъде преодоляна само по един начин – чрез рухването на еврозоната.

16. Потребител: Супер Путя     Дата: 2012-05-22 22:40:22    
Ето при президента на новият ви загнил и умиращ свят положението какво е в Русия благодарение на неговото премъдро управление дрОгари продажници и майкопродавци.

1-во място в света по:
- Психични заболявания;
- Броят на самоубийствата сред възрастните хора;
- Броят на самоубийствата сред децата и подрастващите;
- Броят на децата, изоставени от родителите си;
- Броят на абортите и майчината смъртност;
- Броят на разводите и раждания извън брака;
- Консумацията на алкохол и алкохолни продукти;
- Продажбите на спиртни напитки;
- Броят на смъртните случаи от алкохолизъм и тютюнопушене (в Европа);
- Консумацията на тютюн;
- Броят на тютюнопушенето при децата и темпа на нарастване на броя на пушачите;
- Ниво на смъртност от болести на сърдечно-съдовата система;
- Броят на пътно-транспортните произшествия;
- Броят на самолетни катастрофи (по данни на Международната асоциация за въздушен транспорт, равнището на авиационнite произшествия в Русия е 13 пъти над средното ниво в света);
- Абсолютната стойност на намаляване броя на населението;
- Темповете на нарастване на броя на милиардерите;
- вноса на китайски автомобили;
- внос на месо от кенгуру от Австралия;
- Обемът на изгорени, свързани газ (отпадъците се изгарят повече от 50,0 милиарда м3 газ);
- Природни запаси от сол, но почти половината от солта във всички храни е внесена от чужбина;
- доставка на роби на международните черни пазари


2-ро място в света:
- Броят на милиардерите (след САЩ);
- Разпространението на фалшиви лекарства (след Китай);
- Броят на самоубийствата на глава от населението (в Европа);
- Броят на убийствата на глава от населението;
- Броят на журналистите убити през последните 10 години;
- Броят на хората, които търсят убежище в развитите западни страни;
- Нивото на бюрокрацията;
- Броят на децата, осиновени в Съединените щати.

Трето място в света:
- Производството на тютюневи изделия;
- Разпространение на детска порнография;
- Разпространение на тоталитарните секти;
- кражби на коли.

62-то място в света:
нивото на технологичното развитие.

67-то място в света:
стандарт на живот.

70-то място в света:
използването на съвременните информационни
и комуникационни технологии.

97-то място в света:
доход на глава от населението.

127-то място в света:
по показатели за здравето на населението.

134-то място в света:
по продължителност на живота при мъжете.

159-то място в света:
по на политическите права и свободи на човека.

175-то място в света:
нивото на физическата сигурност на населението.

«Советская Россия»

И след това да живее матушката ви Росии. Още един мандат, и читав руснак няма да остане в Русия (СССР). Ами лошото е че като отидат в чужбина да живеят и веднага попаднат в лапите на КГБ и станат петата колона в дадената държава, и започват да се държат като собственици в държавата в която са емигрирали.

17. Потребител: Hatun     Дата: 2012-05-22 22:47:40    
Ето как е спечелил блестящата си победа Путин в Чечения и как удържа контрола над населението в тази размирна наислствено отнета от хората кавказка република.

Видеоматериалът показва дуло на автомат, което стърчи от задния прозорец на излъскана до блясък черна “Лада”, която се движи бавно по проспект “Путин” - новият булевард с бутици на известни дизайнери в чеченската столица Грозни. Когато забелязват две млади жени с дълги поли, но без забрадки на главите си, пътуващите в автомобила откриват огън. Двете жени крещят, но не падат. Върху блузата на една от тях се появява червено петно от капсулата с боя, изстреляна от пушка за пейнтбол. Докато автомобилът се отдалечава, камерата показва двете жени, които търсят убежище в най-близкия магазин.

В Чечения членовете на религиозната полиция, която следи за прилагането на ислямските правила в облеклото, са нанесли нов удар. В името на борбата с тероризма президентът Рамзан Кадиров обяви война на онова, което по думите му представлява “неприлично поведение сред публика”. “Мечтата ми е всички жени да носят забрадки, в съответствие с ислямския закон”, заяви той неотдавна за “Нюзуик”. За да помагат в тази насока и да предотвратяват “прояви на неислямско поведение”, Кадиров създаде миналата година своя собствена “нравствена полиция в стила на талибаните”, наречена Център за духовно и морално развитие и образование. Освен членовете на нравствената полиция по улиците патрулират доброволци, облечени в черно и придвижващи се с черни автомобили, които следят не само за жени с непокрити със забрадка коси, а и за жени с тениски и с къси поли, както и за прояви на нежност на обществени места. През последните месеци много жени обвиняват доброволците за нападения с пушки за пейнтбол, но Кадиров пренебрегва обвиненията, обяснявайки ги с “опити да бъде очернена” неговата политика.

Кадиров, на 34 години, се превърна в знаменосец на усилията на Кремъл да умиротвори веднъж завинаги бунтовническия Северен Кавказ. Неговият твърд подход донесе поне малко ред и законност в Чечения, и именно заради този първоначален успех Кремъл му се доверява. Регионът от векове се съпротивлява на контрола на Москва, но прес последните десетина години насилието се разрасна и стана по-интензивно, докато ислямският екстремизъм процъфтява в други райони на света. “Нашият Афганистан е вътре в Русия”, твърди Миша Липман от московския център “Карнеги”. Стотици цивилни бяха избити, когато чеченски бунтовници завзеха московски театър през 2002 г. и училище в Беслан през 2004 г. Тази година самоубийци избиха над 40 души в московското метро и поне още 150 души при поредица от нападения в Северен Кавказ. Бруталната тактика на руските военни и на техните наместници не постигна друг резултат освен да стимулира подкрепата за бунтовниците.

Сега лидерите на страната използват нов подход. Идеята е да се култивира различен, по-смирен вариант на исляма сред руските мюсюлмани, които са около 20 милиона души. За тази цел Кремъл е отделил 300 милиона долара за откриване на нови ислямски университети в Русия и за стипендии на стотици студенти, които да се обучават в одобрени от властите университети в Сирия и Саудитска Арабия. Руският президент Дмитрий Медведев се опитва да издигне авторитета на акредитираните имами, като обяви, че “те играят особено важна роля в кавказкото общество” и ги призова да помогнат на Кремъл “да се справи с терора чрез духовност и високи етични стандарти”. В същото време военните продължават усилията си да открият и избият колкото се може повече бунтовници и екстремисти в Кавказ.

На пръв поглед Кадиров изглежда е идеалния инструмент за нуждите на Кремъл. Руският лидер Владимир Путин (когото Кадиров нарича “моят идол”) го назначи за президент на Чечения през 2007 г., веднага след като той стана на възраст, за да може легално за заеме този пост. Изповядваният от него ислям е много далече от уахабизма в Саудитска Арабия, изповядван от много чеченци - и от самия Осама бин Ладен. Вместо това “ислямът на Кадиров” представлява еклектична смес от суфизъм (традиционно пацифистко и мистично течение в сунитския клон на исляма) и древни чеченски традиции като “зикр” - хибрид между танц и молитва, в който участват само мъже.

Бащата на Рамзан, Ахмед Кадиров, бе главен мюфтия на Чечения по времето, когато планинската република се опита да се откъсне от Русия през 90-те години на миналия век, но впоследствие постепенно се помири с Москва - за да бъде убит при атентат през 2004 г. Младият Кадиров сега се представя като духовен и политически наследник на своя баща и изнася продължителни проповеди на сбирки на студенти и учени от религиозни учебни заведения, облечен в традиционния за суфистките учители халат. Неотдавна той предложи да се откаже от титлата президент и да стане “мекх-да” - което на чеченски означава “баща на нацията” и обикновено се свързва с легендарните имами, които оглавяваха съпротивата срещу руската окупация през 19-и век. Кадиров предпочита към него да се обръщат с “падишах”, което на фарси означава император.

В съответствие с желанията на своите кремълски покровители Кадиров се зае да прокарва своя собствена версия на ислямския закон на мястото на налагания от противниците на Москва - уахабитите. Проблемът е в това, че много често е трудно да се забележи някаква разлика. “Сестри, искаме да ви напомним, че всяка жена мюсюлманка е длъжна да носи забрадка”, пише в масово разпространявана листовка, издадена от чеченската държавна печатница “Път” (”Путь” на руски, и повод за каламбури с името на Путин). “Днес ви слагаме белег с боя - не ни провокирайте да използваме по-строги методи!”

Кадиров изсипа милиони в строителството на джамии в цяла Чечения, строго ограничи продажбата на алкохол и въведе задължителното носене на ислямски дрехи в университетите и училищата. Той пряко ръководи нравствената полиция. Според правозащитната организация “Мемориал” жените, заподозрени в проституция, биват наказвани, като им обръсват косите и веждите и боядисват кожата на главите в зелено - цветът на исляма. Кадиров е известен с това, че защищава убийствата на честта, чиито жертви са жени “с разкрепостено поведение”.”Ако една жена изневерява, и ако мъж изневерява с нея - и двамата трябва да бъдат убити”, обяви той миналата година. А налаганата от него политика в образованието силно ограничава достъпа до “корумпиращото влияние” на външния свят, например чрез интернет.

У дома Кадиров живее по начин, който представлява странна смесица от суфистка набожност и екстравагантния лукс на старомоден полеви командир. Често той кани по хиляда свои верни привърженици в частното си имение (в което има джамия, зоопарк, и парк, пълен с лами), за да танцуват зикр по пет часа. По страните му се стичат сълзи, когато разказва за поклонението си в Мека през юли. Той твърди, че саудитският крал Абдула дал на него и на придружавалите го 27 души специално разрешение да влязат в светая светих за исляма - Кааба, свещеният черен куб в сърцето на град Мека. Кадиров твърди, че бил до такава степен завладян от еуфория и “абсолютно щастие”, че при завръщането си наредил 117 чеченски семейства да се откажат от вековните си кръвни разпри и официално да се сдобрят в името на аллах.

Кадиров упорито прокарва своя вариант на исляма като антидот на “злото, наречено уахабизъм”. Той лобира пред Кремъл всички мюфтии в Русия да бъдат поставени под контрола на чеченските имами, които ще изготвят месечна проповед, която да обхваща религиозните и политическите теми, които трябва да се преподават във всички джамии във федерацията. “Ако хората в Русия не поемат по пътя на чистия традиционен суфистки ислям, Русия ще загуби”, твърди Кадиров. “Всички други вероизповедания, като уахабизма, са нови за нашата страна - те никога не са имали корени тук, и ние никога няма да ги приемем”. Но архитектът на новия подход на Москва към исляма, Юри Михайлов, който не е мюсюлманин, предупреждава, че подкрепата за суфизма на Кадиров или за която и да било друга форма на исляма за сметка на останалите ще бъде тотално погрешно и неизбежно ще провокира свещена война между сектите.

Междувременно Москва следва старата си политика на бруталност в региона, като с това саботира собствените си усилия да окуражава мира и хармонията. Добронамерени учени, щедро финансирани от Кремъл, като Олег Химаков, заместник-директор на Фондацията за защита на ислямската култура и образование, имат правото да набират специалисти по шариата от ислямски университети в Катар, Египет, Оман и Малайзия с цел да откъснат руските мюсюлмани от екстремизма. Но в Чечения и съседните й републики има много лоша кръв, насъбрала се след толкова години на репресии. Все още продължават палежите на селски домове, макар сега за това да са виновни въоръжените чеченски банди, а не руски войници. Навсякъде в арестите и затворите задържаните са малтретирани. “Всеки арест, всяко наказателно дело в Северен Кавказ включва изтезания и зверски побоища на задържаните”, твърди Олег Орлов, директор на московския филиал на правозащитната организация “Мемориал”.

В планините, само на няколко мили от модните бутици по проспект “Путин”, бунтът продължава. В края на август няколко десетки бунтовници нападнаха родното село на Кадиров, Центрой. Седем полицаи от личната охрана на Кадиров бяха убити, бяха подпалени коли. Кадиров лично командваше наказателен удар, извършен няколко дни по-късно, но бунтовниците се измъкнаха. Той обеща награда от 3 милиона долара за информация за предводителите на нападението. До границите на Чечения, в съседен Дагестан, в много от населените места не е останал и един млад мъж, тъй като всички са избягали при бунтовниците в планините, вместо да се изложат на риска да бъдат избити от подкрепяни от Кремъл наказателни части. Руските власти правят всичко възможно да прикрият появяващите се практически всеки ден съобщения за престрелки и бомбени атентати в района.

Вероятно версията на исляма на Кадиров, комбинирана с редовното използване на изтезания и убийствата без съд и присъда могат да осигурят на Кремъл средство за временно потискане на етническия национализъм на кавказките бунтовници. Но тези усилия могат да попречат на каузата за постигане на траен мир, ако доведат до радикализиране на руските мюсюлмани. Кадиров от своя страна, изглежда не се тревожи от това. “Докато Путин ме подкрепя, мога да направя всичко”, твърди той. “Аллах е велик!”

По БТА

18. Потребител: Talib     Дата: 2012-05-22 22:50:26    
И сайта си по добре го наречете и озагалвете nacionalistru.com защото абсолютно нямате нищо българско, а сте едни чуждо-поклоници на чужда държава, плюейки по собствената си държава.
Като не ви изнася, ами отивайте си за Сибир, каква работа имате тук, промити и платени русофилски мозъци такива.

19. Потребител: Talib     Дата: 2012-05-22 23:14:32    
И сайта си по добре го наречете и озагалвете nacionalistru.com защото абсолютно нямате нищо българско, а сте едни чуждо-поклоници на чужда държава, плюейки по собствената си държава.
Като не ви изнася, ами отивайте си за Сибир, каква работа имате тук, промити и платени русофилски мозъци такива.

20. Потребител: Смехуран     Дата: 2012-05-22 23:23:55    
Това изписано тук нещо, не нищо по различно онзи култ към личноста на Сталин, и сега пак се стремят разни палячовци, поставили божеството Путин на някакъв пиедистал, и над всичко да градят светли бъдеща, а реалността в Русия (СССР) е на съвършенно различно ниво от тук представяното.
Писалият ги тези глупости, е определено бил надрусан за да ги е съчинил тези невероятни глупости. Просто руснакът е много слаб играч в политиката, ама пак че хазарското лоби в Русия е могъщо и то определя дадена политика в каква насока да се води, и такива масони с много голям ранг като Путин, са само едни марионетки и кукли на конци. Но нали за славянските буболечки им трябва храна, и тези откровенни лайна са точноз а това създадени, да държат робите в подчинение, а големите си играят с тях както метач си играе с боклука на дворът си.
Просто статията е солидното доказателство за психичното влошено състояние на писалият ги тези откровенни психопатии. Ние сме доброто, а другите са злото.
Колкото само найвно и твърде жалко че да го приеме човек на сериозно, освенд а се посмее с него и да го показва на останалите като памфелт на психитаричната медицина...

21. Потребител: Психиатричен кадър     Дата: 2012-05-22 23:30:35    
Бате, писалият ги тези неща, сериозно ли се смята за нормален човек? След като ги е написал поне измил ли се е от обилното онаниране което е свършил като краен продукт.
Ами следващият път като онанира словестно, поне да внимава да не си омазва клавишите със секретите си, че пустата му сперма не се чисти с нищо, а си остава да личи където е покапала.
Уникален продукт на славянската олигофрения, и на пан-славянската шзиофрения. Шизофрения примесена със култ към личността, и придаване на свръх естествени качества на един свръх дебилен КГБ комплексар, който плаща луди пари за медийна PR реклама да го показват както той иска за да му се съсдава ореол на борец, и на велик татко, а не малко народи търпят лудостите на ежедневието, лудости създавани от неговите джелати и масови убийци.

22. Потребител: Правописни грешки     Дата: 2012-05-23 22:33:44    
Няма да коментираме цинизмите в последните няколко постинга, но за сметка на това ще оповестим правописните грешки в последния № 21 с ник "Психиатричен кадър", след което ще направим кратък коментар. Ето текста на постинга:

Бате, писалият ги тези неща, сериозно ли се смята за нормален човек? След като ги е написал поне измил ли се е от обилното онаниране което е свършил като краен продукт.
Ами следващият път като онанира словестно, поне да внимава да не си омазва клавишите със секретите си, че пустата му сперма не се чисти с нищо, а си остава да личи където е покапала.
Уникален продукт на славянската олигофрения, и на пан-славянската шзиофрения. Шизофрения примесена със култ към личността, и придаване на свръх естествени качества на един свръх дебилен КГБ комплексар, който плаща луди пари за медийна PR реклама да го показват както той иска за да му се съсдава ореол на борец, и на велик татко, а не малко народи търпят лудостите на ежедневието, лудости създавани от неговите джелати и масови убийци.

Правописни грешки: Във второто изречение "След..." има две пропуснати запетаи - пред поне и което.

В третото изричение има неправилно написан пълен член в следващия, неправилно е написана думата словесно, пропусната е запетая пред където.

В четвъртото изречение пък не владее полуслятото писане на думата панславянската.

В петото предълго изречение, което говори за стилистично и езиково безсилие, има доста грешки: пропусната е запетая пред примесена, два пъти свръх е писано разделно, а се пише слято, неправилно е написано със вместо с, пропусната е запатая пред за да, пише се създава, а не със с, не бива да се пише запетая пред "и на велик татко", пак грешно е написано разделно не - а не немалко, редно е да се пише запетая пред създавани - защото е обособена част от изречението.

Да обобщим - какъвто е правописът, такъв е мозъчният багаж на "кадъра", такава е и точността на "информацията" за руската действителност. САЩ по данни на контролираната от тях Световна банка са намалили от 30,5 % през 2000 г на 23,0 % през 2010 г дела си в световното промишлено производство. Русия - при управлението на Путин - е увеличила дела си в световната икономика от 1,5 % на 4,5 %. Делът на чуждите стоки на руския пазар, при това, е намалял от 66 % на 42,5 %.

САЩ се стопяват, славянството възхожда! Впрочем, авторите на антиславянските и антируски постинги пишат също на славянски език. Няма как да не е така!

23. Потребител: Данни на СЗО     Дата: 2012-05-23 22:42:51    
Данните на СЗО, /Световната здравна организация, също контролирана от ЦРУ и САЩ/ за 2010 г:

Най-много психично болни в света на 1000 души има в САЩ. 18,5 промила.

Най-много масови убийства и убийства на 1000 души в света има в САЩ /3,3 промила/, като в повечето случаи това се дължи на психози и трайни умствени поражения.

Друга статистика: САЩ са първи в света по брой на разводите, първи в света по брой на извънбрачни деца, първи в света по убийства на съпруга от съпруг и на съпруг от съпруга.

Най-голям брой затворници в света на 1000 души има в САЩ /допреди 8 г водеше Китай/.

Наркоманията и алкохолизмът в Русия са намалели 12 пъти след като Владимир Владимирович застана начело на Русия. На Велика Русия, братската на България славянска страна, нашата Освободителка.

DIXI

24. Потребител: Психиатричен кадър     Дата: 2012-05-24 17:05:59    
22 не ми говори за правописни грешки само, защото се вижда кой е в грешка. Защото в момента пиша със езиков редактор, и като действително някъде сгреша, ми се подчертава в червено отдолу.
Но е ясно че в невъзможността си да кажеш каквото и да е било, се хващаш и за най-малкото, само и само да не пишеш по съществото на темата.
А за САЩ не се грижи. Така беше и преди. Загнилият капитализъм умираше а ни очакваше светло бъдеще, а какво стана, че загнилият капитализъм не само че устоя, но самият СССР се разпадна на съставните си части, и сега както се вижда идеално че пак върви по този път на запад.
Но най-веселото е, че западът в такива като вас промити мозъци такива се нарича възход.
Защото кое му е възходящото на пан-славянството ви? сигурно демографските показатели който се сриват с всеки изминал ден.
Ако на това се казва възход, е радвам се. Нека да е такъв възхода на славянството УСПЕХ тогава му пожелавам.
А специално за езика.
Този сегашен технически език, пак го казвам. Не е изобщо славянски, а си е византийско творение на техни църковни кадри, за да могат все пак робите им да говорят на някакъв език, защото инак не са им разбирали безсловесното им слово.
На който не му се вярва. Нека сам да се убеди в това което го казвам, кой е поръчал и създал тази т.н. азбука.
Как Византия създаде славянската писменост - http://e-vestnik.bg/1151
Така че хайде в ляво. Славяните нямат никакъв принос в създаването на абсолютно нищо, дори и при самата азбука самостоятелно.
Но я да погледнем тюрките дали са нямали много по стара писменост. Орхонска писменост - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%80%D1%85%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82

Та така че, какво се оказва май. Че някой хора нямащи какво да кажат, и започват да си измислят разни съчинения, само и само да си прикрият невежеството си, че няма какво да кажат в защита на пан-славянската си теза.
А за поставянето на запетайки и на тям подобни неща, много добре знам къде и как да ги поставя, но на насила натрапена византийска азбука. На насила наложен език, изобщо не смятам да проявявам уважението си и да пиша според граматичните му правила.
Нека това не спазване на на граматичните правила, да се възприема като неуважение към този насилствено наложен език, творение на Византия, и разпространен от славянските им роби в лицата на разни монаси и съмнителни криминални лица в расо.

25. Потребител: Експерт     Дата: 2012-05-24 17:10:19    
Ето президента на новият свят всъшност на какво е президент.


26. Потребител: Експерт     Дата: 2012-05-24 17:10:53    
Бел.ред. Неприятно е, че си приличаме с Русия само по лошото, но е факт. Бюрократите в България, които за 20 години станаха едни от най-важните хора в държавата са като близнаци на руските си събратя. И няма как да бъде иначе. Руският модел на държавност бе буквално прилаган у нас в продължение на повече от 50 години. А същността на модела е проста – власт в преразпределението на националното богатство.
Неравенството в доходите в Русия се превръща от стимул във фактор за депресия. В последните данни на Росстат (руската статистическа агенция – бел. прев.) за разликите в паричните доходи социолозите виждат промени в структурата на прослойката на най-богатите: състоятелните чиновници изместват от нея предприемачите и професионалистите.
При това високи доходи имат същите чиновници, от които зависи преразпределението на богатството. Затова особени изменения в това отношение не бива да се очакват. Около една трета от доходите в страната, по данни на Росстат, днес получават 10 процента от най-богатите, а 10 на сто от най-бедните – едва 1,9 процента от всички доходи. Такива данни публикува в петък Росстат. През 2010 г. различията в доходите на практика преповтарят показателите от периода януари-септември 2009 г.
Делът на населението със средни доходи до 3500 рубли* месечно е спаднал до 1,4 на сто в сравнение с периода януари-септември 2009 г. Също така незначително са намалели относителните дялове на руските граждани с месечни доходи от 3,5 до 5 хиляди рубли, от 5 до 7 хиляди рубли, от 7 до 10 хиляди рубли и от 10 до 15 хиляди рубли. Делът на руснаците с доходи от 15 до 25 и от 25 до 35 хиляди рубли месечно се е увеличил в сравнение с миналогодишния период януари-септември с по около 2 на сто. Делът на населението с доходи над 35 хиляди рубли е нараснал от 7,9 (за януари-септември 2009 г.) до 10,1 процента (за януари-септември 2010 г.)
Коефициентът на фондовете – тоест отношението на доходите на 10 процента от най-богатите и най-бедните – неотклонно расте от 1992 г. и към 2008 г. възлиза на 16,8 срещу 8 през 1992 г. Този ръст е свидетелство за факта, че богатите стават по-богати, а бедните – по-бедни. Но през кризисната 2009 г. коефициентът на фондовете за пръв път отбеляза намаление, макар и незначително, като достигна 16,7. През периода януари-септември 2010 г. той е бил 15,8.
Независимите експерти обръщат внимание на това, че социалното неравенство в Русия отдавна се е стабилизирало на високо равнище. И даже безпрецедентният ръст на пенсиите и социалните надбавки не са успели да пречупят тази тенденция. При което експертите са убедени, че официалните показатели на разслоението неточно описват действителността. Така че отношението между доходите на 10 процента от най-богатите и най-бедните може би превишава даже ниво от 20-22.
“Що се отнася до доходите, разпределени между най-бедните и най-богатите, ние отдавна сме преминали прага на социалната несигурност”, казва ръководителят на Центъра за инвестиции към Института за прогнози в народното стопанство Яков Дубенецки. По темпове на растеж на доходите най-състоятелните руснаци остават вън от конкуренция; за тях този показател възлиза на 70 до 90 на сто годишно, каквито темпове са недостижими за бедните руснаци.

27. Потребител: Експерт     Дата: 2012-05-24 17:11:21    
Директорът на регионална програма на Независимия институт за социална политика (НИСП) Наталия Зубаревич добавя: “Нивото на бедността в Русия през последните няколко години не се изменя и то достига примерно 13 на сто от населението. Щом не се променя бедността, значи няма промяна в разслоението”.
Антикризисните мерки на правителството би трябвало да допринесат за намаляването на неравенството в доходите, продължава заместник-директорът на НИСП Лилия Овчарова. Става дума за повишаване на минималния праг на работната заплата и пенсия. До намаляване на неравенството би могло да доведе и спадът на доходите на най-богатите. Съкращаване на доходите на богатите се наблюдаваше в частност през 2008 г. Но от средата на 2009 г., както отбелязва Овчарова, “доходите на богатите се възстановяват с най-високи темпове”.
Но главното е в това, че в Русия има очевидна негативна тенденция за промяна в структурата на неравенството. “Налице е изменение на състава на групата на 10-те процента най-богати граждани. Професионалистите и бизнесмените са изместени от чиновници и представители на бюрократичните структури”, казва Овчарова. А директорът на Института по проблемите на глобализацията Михаил Делягин напомня, че още през 2004 г. е публикувано изследване за купувачите на недвижима собственост в Рубльовка (суперлуксозно московско предградие – бел. прев.), според което бизнесмените са 30 на сто от купувачите, а чиновниците – 70 на сто.
“Тук няма нищо чудно. Та нали държавата съществува като единен корупционен механизъм, служещ за обогатяване на бюрокрацията. И резултати от борбата с нея не се виждат”, подчертава Делягин. “Корумпираните чиновници паразитират върху страната. В природата, както е известно, паразитът неминуемо поглъща приемника и после също загива”, резюмира Делягин.
Експертите предричат: резултат от тази тенденция може да бъде системна криза. Защото разликата в доходите престава да бъде тласък за икономическото развитие и се превръща в негова спирачка. Забележителните успехи на предприемачите и професионалистите би трябвало да мотивират хората да растат в кариерата си, да повишават равнището на образованието си, като гражданите са въвлечени в конкурентна борба.
Но в Русия възникна, както твърдят експерти, “лошо неравенство”, което изпраща демотивиращи сигнали към населението. Високи доходи сега получават не съзидателите и производителите, а самите преразпределители на доходите. Затова за групата на преразпределителите не е изгодно да променя структурата на доходите, да поддържа конкурентната борба в страната или да съкращава разслоението по равнището на доходите.
Анастасия Башкатова, Игор Наумов
По БТА и e-vestnik
* Според курсовете на руската централна банка от 29 октомври 2010 г. един щатски долар се разменя за 30,7821 рубли, а едно евро – за 42,7256 рубли. – бел. прев. в. Независимая газета

28. Потребител: Експерт     Дата: 2012-05-24 17:19:47    
Та какво става. От тук написаното се оказва? Че в Русия е рай, а интересно защо, самите руснаци активно напускат този земен рай.
Да бе забравихме дежурното. Те са американски слуги.
Просто такива свежи за някой статии целящи да повдигнат нечие замръзнало комплексирано самочувствие, не означава че действителността е точно това което се описва в тези повече от ненормални статии и публикации на хора с явно психични увреждания, от прекалено много духовен наркотик.

29. Потребител: Експерт     Дата: 2012-05-24 17:24:20    
Но я да видим все пак в световната класация на най-мощните мафии в света, коя мафия доминира. И това е славянската гордост.
Силна мафия, слаба държава.
Добре да е слаба дадената държава. На кого ли му пука за руската славянска кочина. Но лошото е, че тези паразити се вливат и в други държави, и там по същият начин паразитират, изсмуквайки на гостоприемниците им жизнените им сокове.
И САщ е много лоша държава за живот, а все руснаците бягат на към САЩ а не си остават в прехвалената им Русия.
----------------------------------------
Руската мафия е най-мощната престъпна мрежа в света. Това сочат нови анализи на експерти по организираната престъпност.

В списъка на първите Топ 10 мафиотски структури има и една балканска - сръбската мафия. В анализа са включени онези престъпни групировки, които действат на територията на няколко страни едновременно и които се борят за надмощие в наркотрафика, търговията с оръжие, проституцията.

Руската мафия. В момента тя наброява около 500 хил. души и нейното влияние в света непрекъснато нараства.

Кръстниците на руската мафия контролират близо 70% от руската икономика. Руската мафия контролира проституцията в Макао, Китай, наркотрафикът в Таджикистан и Узбекистан.

Тя е свързана и с прането на пари в Кипър, Израел, Белгия и Великобритания, нелегалната имиграция в Швеция, кражбата на автомобили, нелегалната търговия на ядрени материали, търговията с оръжие и проституцията в Германия.

Руската мафия участва и още в укриването на данъци от търговията с петролни продукти, в застрахователните измами, поръчковите убийства, търговията с кокаин, проституцията в САЩ и кражбата на коли и бижута в Канада.

30. Потребител: Експерт     Дата: 2012-05-24 17:32:15    
И като заговори за освободителка, нека да погледнем действително Русия какво е допринесла за тази тук балканска нейна територия както я е имала за такава.
----------------------------------------
Достоевски за руската завист към българите
by TIMBER on TUESDAY, 27 MAY, 2008 · 57 COMMENTS
in БЪЛГАРИЯ,ИСТОРИЯ,РУСИЯ
Спомняте ли си, господа, как още през лятото, още дълго преди Плевен, изведнъж навлязохме в България, появихме се на Балканите и онемяхме от негодувание. Е, не всички, дори не и половината, а много по-малко, нека веднага си признаем — но все пак възнегодуваха доста хора и се надигнаха гласове.

Първо на кореспондентите от армията и веднага след тях гласове в нашата преса, най-вече в петербургската. Това бяха пламенни гласове искрени, пълна с най-добродетелно негодувание…

Така стана, понеже притежателите на тия гласове бяха тръгнали, както се знае в цял свят и особено у нас, да спасяват угнетените, унизените, смазаните и изтерзаните. Помня, че още преди обявяването на войната бях чел в наши най-сериозни вестници предвиждания за шансовете в предстоящата воина и за необходимите разходи и излизаше, че безспорно, „навлизайки в България, ще бъдем принудени да изхранваме не само нашата армия, но и умиращото от глад българско население”. Лично съм го чел и мога дори да посоча къде съм го чел; та с така изградена представа за българите ние тръгнахме от бреговете на Фниския залив и на всички руски реки да проливаме кръвта си за тях – поробените и изтерзаните, и изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, цветя,’ плодове, добитък, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамия — и ще се бием за вярата на поробените! „Как смеят!” — кипнаха мигновено оскърбените сърца на някои освободители, лицата им пламнаха от обида. „Ами ние сме дошли да ги спасяваме, значи те трябва да ни посрещат едва ли не на колене. Да, ама те не коленичат, те ни гледат накриво, даже май не ни се и радват! Не ни се радват на нас! Вярно е, посрещат ни с хляб и сол, ама гледат накриво, накриво!…”


И се надигна врява. Чуйте, господа, как смятате: получавате ненадейно невярна или неправилно разбрана от вас телеграма, че някой ваш близък, ваш приятел или брат лежи болен, ограбен е или влак го е прегазил или нещо от тоя род. Зарязвате всичко и хуквате при горкия си брат и изведнъж срещате човек, по-здрав и от вас, седи си на масата, обядва, с радостен вик ви кани да седнете и се смее на вашата фалшива тревога, на станалото qui рго quo. Не е толкова важно дали обичате или не особено тоя човек, но нима ще му се разсърдите, задето не е бил ограбен или сгазен от влака? Ще му се разсърдите за червените му бузи и за това, че той с такъв апетит яде и пие вино? Естествено, няма. Напротив, би трябвало дори да се зарадвате, че той е жив и по-здрав от вас. Разбира се, човешко е да се ядосате малко — но не за това, че влакът не му е отрязал краката! Та нима ще станете от масата и ще тръгнете да пишете дописки и анекдоти за него, да петните неговия характер и да вадите наяве недостатъците му…А с българите се постъпи тъкмо така. „Ха, та у нас и заможните мужици не се хранят така, както тоя поробен българин.” А други по-късно направо стигнаха до извода, че именно русите са причината за всички български бедствия: ако не бяхме почнали да държим сметка на турците заради поробените българи, без да знаем как стоят нещата, и не беше се наложило след това да освобождаваме тия „ограбени” богаташи, българинът и досега щеше да си живее безгрижно. И продължават да го твърдят.

Ф. М. Достоевски

31. Потребител: Експерт     Дата: 2012-05-24 17:44:09    
Мислех да те до разгромя, изчадие русофилско, но ще те оставя сега в такова положение, за да се види все пак кой е невежият и пропагандаторът на изключителни глупости.
Имам още много аргументи за злонамерената и крайно зловредна дейност на Русия в BG че заради нея България се разделя с една камара територии. Искала е буквално да я разпредели по между балканските и съседи с изключение на Османската империя.
Благодарение на Русия се случва Сръбско-Българската война.
Благодарение на Русия, България олеква с 32,5 тона злато репарации след 1878 г. И пак благодарение на нее, и на такива продажни боклуци като теб и такива като теб, а убила великият Стефан Стамболов.
Така че хайде в ляво, и си мисли че нещо славянско е във възход.
Но действително има едно нещо във възход. Непрестанната славянска глупост, и престъпна агресивност. Ето това е във възход.
Славянина нищо не е създал, а само разрушава.
Нека да се погледне BG в какво жалко състояние като пътища. Като държавност и като народност, че да му стане ясно на човек какво всъшност е във възход.
Непрестанните славянски претенции за безкрайно паразитиране.
За това сега те оставям да си ближеш раните, и да си мислиш, че тази изхабена до умиране пропаганда, че е вечна и че няма умиране.

32. Потребител: Кой е ранен?     Дата: 2012-05-26 14:34:16    
Кой е ранен? Естествено, че Западът.

Кой е умиращ? Още по-естествено, два пъти повече Западът.

Експерти и квази"експерти" сме разгромявали, но ме боли за България, боли ме, че такива експерти и "експерти" казват на бялото /славянството/ - черно, а на черното /Западът/ - бяло. Що се отнася до Достоевски, той е казал в същата тази статия "Восточный вопрос" в своя вестник "Дневник на писателя", но неорязана от "експерти", че, въпреки че ще има неблагодарни славяни - чехи, сърби, черногорци, българи, хървати - Русия пак следва да ги освободи. Защото важното са делата на славянското единство, а не думите. Особено на "експерти". Но да оставим миналото на историците, защото най-голямото ограбване на български територии става след Първата световна война, в това ограбване Русия, по-точно СССР не участва. Точно Англия, Франция и САЩ създават и подписват Ньойския договор. Този договор е свръхдоказателство, че не Русия, а точно Западът е виновник, дявол, унищожител на България.

Що се отнася до настоящето, Путин спря всички видове кризи в Русия, причинени предимно от ционизма. Спря демографската, икономическата, моралната, криминалната, бюрократичната, националната, в момента вече от 5 г раждаемостта изпреварва смъртността. Ето един, неказан от "свободните и независими" български медии факт. За пръв път при Путин Русия започна да изнася жито. През 2009 г тя изнася 29 мил т зърно за 43 мрд Евро /чиста печалба 25 млрд Евро/. А България, която произвеждаше над 10 мил т зърно по времето на Бай Тошо, сега не достига 4 мил! Най-важното - Русия пак е Велика сила, всичко в Европа и света не може да се реши без нея. А обидните квалификации, в и на един промит от Запада мозък /който не е и ходил в Русия, не е видял истината с очите си, а само през деформираните очила на западната пропаганда, свръхочевидно/, не могат да променят и на йота /ако изобщо разбирате какво казвам, защото това е все пак въпрос на култура, знание, българщина/ моето убеждение, моята славянобългарска свобода, достойнство, историческа памет за истината:

Русия е вечната сила на България и славянството, а Западът - вечният унищожител и Зло. Тъкмо затова великоморавците, т.е чехите и словаците искат славянска писменост - за да не допуснат Западът да ги граби. И 1100 г по-късно ни благодарят с Мърквичка, Вешин, Иречек и пр.

Да обобщим за Запада - Големият победител над Запада е бразилският президент Луис Игнасио Лула да Силва. Той не може да бъде обвинен в симпатии към славянството. Но точно той изгони САЩ и ЕС от цяла Латинска Америка, по-късно и от Африка, а Азия по-късно само доизгони западните убийци и грабители. Луна, така му викат, каза:

Всеки долар чужда инвестиции са 2 долара ограбени!

Всеки долар чужд заем са 1,5 долара ограбени.

Затова сега и президентката на Аржентина Кирхнер залепи некролога на испанската петролна компания, на западните стоки в Аржентина.

Затова и сега целият свят е в икономически, духовен и демографски възход, а САЩ и ЕС са в криза. Те 5 века грабеха, робеха и убиваха света. Сега светът се готви за разплата. Нека експертите и "експертите" добре да си помислят - с убийците на света ли ще тръгнат, или с възродителите на справедливостта и честития живот, начело с освободителя на света - Владимир Путин. Славянинът, каквито сме и ние, българите.

33. Потребител: ДрОгаря Иксперт :)))     Дата: 2012-05-26 17:38:46    
Да и по тази причина понеже защото запада е злото, Чехи, Словаци и Поляци, все до един славянски народи, не искат и да чуват за братска им Росии, а все теглят на към запада.
Тях ги питай, а не говори от тяхно име, заради на двама или трима техни представителя с русофилска наклонност.
А бе то на кого ще ги разправяш тези твой наркотични полюции бе? Че май забравяш що славяни са убити в Катин от другите славяни на Сталин. Но нека да се отбележи. Джугашвили, е грузински хазар. А Путин е също хазар по майчина линия, с фамилия Шаломович, демек не славянин, а е тюрк.
Защото хазарите са тюрки.
За това честито. Кланяй се на славяно-хазарина тюрк Шаломович (Путин).
Та искаш да кажеш, че бялото славянина, както се изразяваш за тези бели мангали славяните че те са бъдещето.
Супер. Бъдеще с хазари (тюрки) начело.
САЩ били злото и черното.
Добре че бяха на САЩ технологиите през ВСВ че сега да говорите славянските си глупости, а де не сте част от третият райх на Хитлер и да сте германо-езични, а не славяно-езични.
И въпреки упадъкът на славянската кочина, го имате за нов възход.
Е това само дрогиран мозък може да го разсъждава като убеждение, а си е изцяло умствена полюция, предизвикана от прекаленото поемане на големи количества наркотик под формата на пан-славянство.
А се вижда от ясно по ясно, възхода на руската олигархия накъде изтича. На към злите швейцарски банки, и богаташите на съветска Русия сега, нещо все към САЩ теглят да ходят, защото в Русия (СССР) е понеже много красиво положението, и народа в Русия тъне буквално в мизерия, и на това как му се казваше??? Икономически и духовен възход.
Но то е вярно че наркотиците са вредни за здравето на хората.
Защото той и наркотика дава еуфория, но действа подмолно разрушавайки тялото на приемащият го.
Така и сега.
Друсате се с още по големи количества духовен наркотик, дава ви еуфория, но колкото и да го отричате този грозен факт, наркотика си ви убива бавно и сигурно.
Ами Бог да ви прощава греховете ви, но сте си пътници за небитието.
Пък колкото си искате приказвайте, но така беше и преди.
Загнилият запад. Загнилият капитализъм, а нещо съвсем друго стана.
СССР се разпадна. Предишните партийни пропагандатори станаха бизнесмени, приемайки на запада изцяло поведението му, но инак бил умиращ.
Той и на коча мъдурите му се клатят, но не падат нали.
За това ръсейки бисери, поне ставате повод да развеселите хората с откровените си комунистически-славянски глупости, славяно-циганчетата на батко.
Защото според мен, по добре Шаломович (Путин) да е на власт, да ви плямпа тези глупости за да имате с какво да се занимавате, а да не мислите глупости, защото Путин (Шаломович) е по малкото зло, пред онова другото. Зюганов. Че тогава действително ще станете адски нетърпими.
По добре хазарското зло Путин, от колкото действителното славянско зло! комуниста Зюганов.
Един път му ядохме баклавата на това зло, е втори път не щем да ядем червена славянска баклава...

34. Потребител: ДрУгаря Иксперт     Дата: 2012-05-26 19:58:00    
Що се отнася до настоящето, Путин спря всички видове кризи в Русия, като предизвика много други още по остри кризи. И резултата се вижда сега на лице какъв е трагикомичен в момента. Какви небивали глупости се изписват в подобни националистически, пан-славянски повече от идиотски и циркаджийски сайтове и блогове.

35. Потребител: Гивми сом славяно секс     Дата: 2012-05-26 20:01:47    
МОСКВА , МИЛА КУДРИНА, КОРЕСПОНДЕНТ НА “МОНИТОР”, РУСИЯ 29.11.2011

Знаменитият квартал за богаташи „Рубльовка” започна да опустява, все повече богаташи сменят подмосковната „златна клетка” с Лондон и Париж, съобщи вчера вестник „Ведомости”. Масовата миграция се наблюдава отдавна, като за последните 10 години според изданието жителите на баровския район са намалели наполовина.
Първоначално олигарсите изпращали своите съпруги и деца във Великобритания или Франция, а след това сами събирали куфарите и напускали родината си. Свидетелство за преселението на богаташите зад граница е състоянието в школата за баровци. Възпитаниците на частните елитни училища са намалели с цели 20 процента. Директорката на школата „Президент”, която работи на „Рубльовка” от 2003 г. - Любов Машина, разказа пред „Ведомости”, че само
през септември т.г. 21 семейства са заминали в чужбина
Миграционните процеси се отразяват и върху бизнеса на агенциите, които предлагат на богаташите обслужващ персонал. „В един дом работят средно между 3-ма и 10 души”, обясни директорът на фирмата по подбор на персонала „На Рубльовка” Виктор Асташов. От 2003 до 2007 г.
печалбата му растяла с 20-25 на сто
годишно, като месечните приходи достигали 25 000 евро. След това започнал спад, като 2011 г. се очаква да стане рекордна – по предварителни прогнози доходите на агенцията ще са наполовина по-малки в сравнение с 2007 г. „Моите колеги, които се занимават с озеленяване и продажба на недвижимост в района, също се оплакват от финансови загуби”, сподели Асташов пред вестника. Проверка на журналистите в местните луксозни магазини показа, че и те усещат отлив на клиенти.
Според експерти Русия напускат предимно богаташи средна ръка или висши чиновници, излезли в пенсия. Предполага се, че сред емигрантите голям процент се пада и на функционери от обкръжението на бившия столичен кмет Юрий Лужков. Става дума не само за служители на московското правителство, но и за собственици на търговски и строителни фирми, получавали апетитни поръчки от Лужков, който сега върти бизнес в Западна Европа.
Въвеждат данък олигарх
Скоро у руските богаташи ще се появи още една причина, поради която те ще предпочетат да харчат парите си зад граница. По поръчение на премиера Владимир Путин от идната година в страната се въвежда данък „лукс”. Според готвените промени в законодателството налогът върху скъпи покупки ще е далеч по-висок от този върху обикновените стоки. Предполага се, че данъчното бреме ще легне върху луксозни изделия, чиято цена надхвърля 1 млн. рубли или 25 000 евро, както и за недвижими имоти на стойност над 15 млн. рубли или 375 000 евро. Ще се облагат с по-висок налог и апартаментите с над 200 квадратни метра площ.

36. Потребител: Блядока     Дата: 2012-05-26 20:04:20    
Ще да е толкова хубаво за живот в Русия (СССР) защомто олигархията напускат Русия (СССР) и се установяват в презреният и умиращ запад.
Това е само от много лош живот на запад, и хубав живот в матушка Росии шъ знаиш...

37. Потребител: Anma Arkadas     Дата: 2012-05-26 20:09:59    
Какво става в Русия?

Съвсем наскоро там преминаха парламентарните избори. Тези избори трябваше да подготвят връщането на Путин на президентския пост, където той си постла добре – първо назначи възможно най-безличния си помощник Д. Медведев да му пази мястото четири години, а после накара Думата да му гласува още два шестгодишни мандата присъствие във властта. Или поне така си мислеше.

До осми август 2008г всичко вървеше на шест за Путин. Дори гигантски скандали като атентата срещу Литвиненко или скалъпения съдебен процес срещу Михаил Ходорковски не оставяха петънце върху имиджа му.

След 8-ми август 2008г на Путин късмета започна да му изневерява. Действително, войната беше от любимите на всякакви диктатори - мъничка и победоносна. Повод за национална гордост и пръскане на ордени с шепи. Зад скромната военна победа обаче се скри мъчителното стратегическо поражение. Главната цел - свалянето на Саакашвили и поставянето на руска марионетка начело на Грузия, не беше постигната. Инфраструктурните връзки (газопроводи, нефтопроводи, железниза, пътища) през Грузия бяха застрашени, но не бяха прекъснати. В Кавказ се появи държава, силно враждебна към Русия и демонстрираща алтернативен модел на развитието като бивша СССР република и то с огромен успех.

Грузия, между другото, далеч изпреварва България в реформите в МВР.

После ударите се заредиха един след друг – международната икономическа и финансова криза, сриването на цените на суровините, особено на петрола и природния газ, които са главния източник на приходи за Русия, бързото оттегляне на чуждите инвеститори, масовата емиграция на богаташи с капиталите им, както и на млади и способни хора от Русия.

Едно друго убийство - това на адвоката Сергей Магнитски в предварителния арест, създаде още по-големи главоболия на властта в Кремъл.

Арабските революции пометоха авторитарните режими, които бяха традиционни съюзници на Русия още от времето на СССР и пазарите на оръжие бяха поставени под голям въпрос.

Нещата се обърнаха диаметрално противоположно - сега Путин не можеше да се възползва от добрия късмет, дори и да го спохожда. Дори голямата политическа победа при смяната на властта в Украйна засега се свежда до мизерни ползи за Русия.

Няма да преразказвам всичко, което се случи, но картината е ясна.

През последната година и нещо режимът му беше застрашен от един човек, който уж не разполагаше със сериозен ресурс зад гърба си, но успяваше да му причини сериозни неприятности. Блогърът-адвокат Алексей Навални, който си постави сравнително елементарна цел – да търси и да публикува данни за далавери на държавни чиновници натрупа огромна популярност в руския интернет и изглежда е единствената опозиционна фигура, която е горе-долу приемлива за по-големите опозиционни движения в Русия.

Разкритията на Навални (публикуват се в проекта РосПил) доведоха до там, че управляващата „партия“ Единна Русия се сдоби с устойчив прякор – „Партията на мошениците и крадците“ (Партия жуликов и воров) и Путин се видя принуден да прави маневри, за да се откачи от тоя топуз, който изведнъж му увисна на крака.

Първата неособено успешна маневра беше създаването на „Общоруски народен фронт“, аморфна организация-тюрлюгювеч, включваща „Единна Русия“, бизнес организации, безпартийни, и т.н. Тоя филм в Източна Европа сме го гледали със създаването на Отечествения фронт в България (дори се приписваше идеята на Георги Димитров) и с подобни организации навсякъде в съветската зона за влияние, чиято цел е била обезличаването и смазването на всякаква съпротива. Тази маневра не успя много добре (некадърни другари ли избраха в ръководството, не знам).

38. Потребител: Anma Arkadas     Дата: 2012-05-26 20:10:46    
Затова Путин заложи на „сигурно“ и предприе изненадващо втора маневра. Така и така, до парламентарните избори бяха допуснати само партии-марионетки и ръководството реши, че както и да се нареди колодата, пак то ще спечели раздаването.

Да, ама не.

Без да иска, Путин си вкара голям автогол. Ниските „изборни“ резултати на „Единна Русия“, които трябваше да послужат за замазване на очите на чуждите лидери, както и за успокояване на общественото мнение у дома, изведнъж бяха изтълкувани от много граждани като отслабване на Путин, и в добавка на огромните, както обикновено, изборни нарушения, изкара десетки хиляди хора на улиците и площадите.

Режимът загуби легитимността си, била тя ирационална, мистична или манипулирана.

Малко се получи като автогола на Живков с десети ноември, когато той решил да отстъпи тактически малко от властта, но му я взеха цялата или пък на източногерманците с отварянето на стената, когато поради грешка на езика на един от ГДР ръководителите се струпала огромна тълпа на КПП-то, която не можело да не бъде пропусната.

Какво може да се случи от тук нататък?

Първо, нека е ясно, че режимът е много нестабилен. Главният властови ресурс на путинизма са страхът, олигархията и контролираните медии. Но както при арабските революции, след като на улиците излизат десетки хиляди протестиращи и полицията не може да ги контролира, страхът изчезва, а пък интернет и социалните мрежи дадоха накъсо медийния обръч около властта. Олигархията пък ще се присъедини към този, който има най-голяма вероятност да спечели борбата.

От тук нататък следват няколко възможни варианта –
Вариант Кадафи (най-вероятен, според мен) – Въпреки масовите безредици и вероятна загуба на властта в някои региони, Путин няма да сдаде властта доброволно. Това означава разпадане на Русия (което отдавна се пророкува) и може би гражданска война или поне жестоки репресии. За съжаление, Западът и НАТО не могат да се намесят, заради ядрените куфарчета в ръцете на другарите.

Вариант Мубарак или Тодор Живков. – Под неспирните аплодисменти на управляващата партия и силовите структури, Путин ще се оттегли уж на заслужен отдих, но много бързо след това ще бъде арестуван и прибран на сигурно място, а на негово място ще дойдат неизвестни засега другари от по-ниските етажи на властта.

Вариант София 2009 – Гражданското общество ще пошуми, ще пошуми по площадите, но поради крайната раздробеност и неопитност на опозицията, както и сравнително малобройните за мащаба на страната митинги, властта ще се окопити и ще противодейства с някакви козметични мерки, така че властта да премине почти без сътресения от един клон на олигархията в друг.

Аз лично клоня към варианта Кадафи, имайки предвид типичните руски нрави при взимане и сдаване на властта в Кремъл.

Но, все пак е 2011г, може и с нещо да ни изненадат. Важното е, че страната вече не е същата.

Какво трябва да правим в България? Мисленето трябва да излезе на мода, дори в правителството.

PS. Хубави анализи по темата, макар и да не съм съгласен 100% с тях –
– Защо в Москва излязоха по улиците, Димитър Бечев
– Широкий простор для для мечты и для жизни, (на български е) Темплар

39. Потребител: Експерт     Дата: 2012-05-26 20:13:55    
И къде е този явно въображаем възход на путинова Русия (СССР)??? май в нейният разпад, и в болните русофилски подсъзнания.
5 - 0 за мен.

40. Потребител: Експерта     Дата: 2012-05-26 23:08:32    
А обидните квалификации, в и на един промит от Запада мозък /който не е и ходил в Русия, не е видял истината с очите си, а само през деформираните очила на западната пропаганда, свръхочевидно/, не могат да променят и на йота /ако изобщо разбирате какво казвам, защото това е все пак въпрос на култура, знание, българщина/ моето убеждение, моята славянобългарска свобода, достойнство, историческа памет за истината:
---------------------------------------
Един чуждо поклонник не може да говори за култура и знанеие, като азбуката му е византийска. Литературата му е копирана едно към едно от запада, за култура изобщо пък не може да се говори, защото такава просто липсва.
И кое ти е убедителното? че пишеш, но с нишщо не доказваш конкретно.
Виде се във постингите под теб, всъшност какво е във Русия като положение. Защото това болшенството го пишат руснаци а не западняци.
Но забравих. Всеки по различно мислещ от нас, е слуга на дявола, на черното.
Батьо. Е тогава какво сте по различни от тоталитарните секти, налагащи си представите си буквално насила, по асболютно нищо.
Казваш да бъдели пак освободени от Русия пак следва да ги освободи. Защото важното са делата на славянското единство, а не думите.
Ето освбождението на русията ти как е станало и на каква цена.

http://www.extremecentrepoint.com/?p=335

Просто действително сега точно тази Русия (СССР) е в период на активен разпад, и змията когато умира най-силно и прознизително съска, но и все пак умира.
Та пишете си и си вярвайте на откровената ви пан-славянска пропаганда, а след това ще видим кой ще е западналият.
Че когато на човек му предстой неизбежна смърт, тогава се чувства най-силен и най-непобедим, и накрая! а ама какво стАна.

41. Потребител: САЩ действителност     Дата: 2012-05-27 10:53:12    
Малък самолет се е разбил на летище в щата Юта, загинали са четирима души. Едномоторният самолет "Чесна 172" при неизяснени обстоятелства паднал на територията на летището в Сент Джордж, окръг Солт Лейк. Самолетът се е разбил през нощта и за инцидента станало ясно едва, когато патрул забелязал отломките от летателния апарат. Самолетът е намерен преобърнал се на 90 метра от пистата.

+ Ето резултата от САЩ-въздействието:
"Той и на коча мъдурите му се клатят, но не падат нали."

В написаното от "ДрОгаря Иксперт" се проявяват свръхясно 3 "величия":

1.Абсолютно непознаване на българския език и неговите важни качества, да не говорим за тънкости: Не бива да се пише "Той", а то, защото изречението няма смисъл /както впрочем няма смисъл и истина в написаното от озлобения от истината за възхода на Русия, създаден от западната пропаганда със съвсем слаби нерви русофоб = българофоб/. Освен това, пред нали е редно да се пише запетая, това е вметната дума.

2.За морала да не говорим - цинизмите и вулгаризмите са типични за нискокултурни, примитивни люде, каквито нарои Западът след "демократичните промени" /чети: развалата на родните добродетели/.

3.Но не на последно място - Пошлостта, арогантността, цинизма, вулгарният поглед към света - са очеблъскащи в русофобските постинги. Томас Ман пише: "Една идея е това, което е тя в действителност." А действителността в русофобските постинги е ясна - нито една своя, самобитна мисъл, нито едно цялостно оценяване на битието, само парченча от миналото, но парченца на Злото, което Западът се опита да стори с Русия.

Резултатът от силата на Русия е повече от очевиден - външният министър на Великобритания /убивала, грабила и робела 5 века света/ сега е в Москва. Да се моли на Путин.

Славянинът, каквито сме и ние българите.

42. Потребител: Автоголове     Дата: 2012-05-27 11:25:17    
Не желая да коментирам квазифактите в русофобските постинги. Тези "факти" в 90 % от случаите нямат нищо общо с действителостта, а и са съобщени повърхностно, без истинско познаване и задълбочено знание. Например, твърдението, че Стамболов е убит от Русия. Исторически доказаната истина е, че Фердинанд І Български е организаторът на убийството на Стефан. Известно е, документирано в писма и документи, че Кобургготът е ненавиждал Стамболов заради неговия национализъм и огромно влияние в политическия живот. Това не се е връзвало със стратегическите замисли на Фердинанд - България да бъде в един военен блок с Германия и Австро-Унгария, защото не се е знаело с кого ще се съюзи Стамболов. Самият той казва малко преди да бъде убит: "Най-голямата ми грешка бе, че докарах Фердинанд в България!"

Така и авторите на русофобските постинги, дано да не е преди да унищожат България, да кажат: "Най-големият ни грях е, че докарахме крадливия убиец Запада в България."

Да не говорим за Мила Кудрина - Тя хвалеше Русия на Путин, докато мъжът й бе министър в руското правителство. Заради некадърност Кудрин бе отстранен, затова сега - лишен от власт, влияние, уважение - озлобено работи срещу Путин и Русия.

Още един факт - т.г Челси стана европейски клубен шампион по футбол. Руснак е негов собственик. Отлична инвестиция. А както писахме, всяко Евро инвестиция са 2 Евро печалба.

Русия печели все повече, Западът губи все повече. Това са фактите. Останалото е от "лукаваго".

43. Потребител: САЩ = жестокост     Дата: 2012-05-27 11:59:36    
При въздушен удар на НАТО в афганистанската провинция Пактия е загинало осемчленно семейство, включително шест деца, съобщават афганистанските власти. "Осем души – мъж, съпругата му и шестте им деца, са мъртви. Станало е при въздушен удар на НАТО. Мъжът не е свързан с талибаните или друга терористична групировка" казва говорителят на местното правителство Рохула Самун. Високопоставен представител на властите в Кабул потвърждава информацията. "Вярно е. Къща е била бомбардирана от НАТО. Мъж на име Мохамед Сафе, съпругата му и шестте им невинни деца са били брутално убити"- посочва той. Говорителят на силите на ИСАФ подполковник Джими Къмингс съобщи, че случаят се разследва.

44. Потребител: Иксперта     Дата: 2012-05-27 14:01:17    
Едно единствено нещо само съм разбрал в живота си. С малко теле и русофилски майкопродавец не се надбягвай и не спори, и в двете същества няма да те разберат. Едното е малоумно животно, а другото е дрогирано такова.
Каквото и да му изложиш като факти на тази грешка на природата, всичко е квази и лъжа, а само той знае истината.
На това му се вика наркомания, а не нормално човешко същество.

45. Потребител: Иксперт     Дата: 2012-05-27 14:04:50    
1.Абсолютно непознаване на българския език и неговите важни качества, да не говорим за тънкости: Не бива да се пише "Той", а то, защото изречението няма смисъл /както впрочем няма смисъл и истина в написаното от озлобения от истината за възхода на Русия, създаден от западната пропаганда със съвсем слаби нерви русофоб = българофоб/. Освен това, пред нали е редно да се пише запетая, това е вметната дума.
---------------------------------------
Ти човек ли си? или си безмозъчно говедо.
Искаш да ти се пише на извратения език правилно. Е аз не смятам да пиша правилно на език който е насила наложен. И никога не смятам да проявявам уважението което търсиш. ака че наври си славянският си изик в гъзъ и си мисли че си нещо повече от една дрогирана отрепка.
Те и наркоманите живеят със самочувствието на велики, а като настане абстиненция, и вият, фучат и заплашват. Е точно сега в момента това и правите.

46. Потребител: Експерт     Дата: 2012-05-27 14:10:38    
а ето ти малко четиво за четене. И още си мисли че съм озлобен. Русия (СССР) изобщо не ми дреме за нея. Но ме дразнят такива като теб олигофрени. Много хубаво е било в Русия (СССР) а стоят в BG в условията на злият запад. А не отиват в славяно-комунистическият руски рай, а от тук мяукат, но инак другите били озлобени бе.
Кого мислиш че заблужаваш бе? наркоман изпукал.
----------------------------------------
Двадесет години след последния опит на комунистите да спасят Съветския съюз, Русия все още „пътува“ по дългия и труден път към демокрацията…С края на Съветския съюз се появят много надежди за по-добър живот. Милена Орлова, изкуствовед, споделя: „Беше сякаш ново начало. Чувствахме, че можем да направим всичко“. Според нея обаче демокрацията в Русия е останала на заден план: „Мислех си, че до сега трябваше да сме стигнали по-далече“, допълва тя, цитирана от Ройтерс и 7News.

Олга Крущановская, ръководител на центъра за елит при института по социология на руската академия на науките, е категорична, че демокрацията в Русия е имитация. „Хората мислят, че няма значение как ще гласуват, че ако Путин си отиде, някой като него ще дойде. Те са се примирили, защото мислят, че Русия е била така от векове и няма да се промени“.

При управлението на Елцин, докато обикновените хора в Русия се опитваха да свържат двата края, активите от Съветския съюз бяха разпродадени евтино на шепа бизнесмени. Корупцията процъфтяваше, а върховенството на закона рухна.

Въпреки че световната икономическа криза през 2008 г. не се отрази сериозно върху обстановката в Русия, според експерти това се дължи на икономическия бум в страна, свързван с повишаването цените на енергията. Провежданите от тогавашния президент Путин политики не са изиграли съществена роля. Критиците са на мнение, че Путин се е противопоставял на икономическите реформи, изграждайки авторитарна политическа система.

Според бившия съветник на Елцин Генади Бурбулис Руската федерация е изправена пред съдбата на Съветския съюз, в случай че скоро не бъдат предприети реформи: „Заплахата е огромна, ако режимът не успее да се трансформира. Заплахата в крайна сметка е разпадането на Русия“.

47. Потребител: Експерт     Дата: 2012-05-27 14:14:42    
А ето ти инфо за смъртта на Стефан Стамболов, и кой го е поръчал да го убие. Прехвалената ти Русия. Която е искала да разцепи BG на съставните и части, и да я разпредели между всичките и съседи.
Но това закърнели дрогирани мозъци няма какд а го остзнаят, защото в тях има само наркотик, и пропргандна лъжа.
Поне това е хубавото, че сте малко на бройка, и му е чудно че все още съществувате.
Трябва да ви поставят в клетка в зоологическата градина, за да ви гледат подратсващите и децата че все още съществувате като човекоподобни видове, от породата русофили.
------------------------------------------
http://bg.wikipedia.org/wiki/Стефан_Стамболов

48. Потребител: Иксперт     Дата: 2012-05-27 16:38:00    
Добре че са швабите, за да им построят на разните сега фукащи се руснаци с отлични газови продажби, и германци са им псотройли газо-провода, от Нови Уренгой, че сега разни малоумни русофилски наркомани, да се гордеят с руският икономически висок показател.
Защото както сега в съвременността, така и в миналото руснаците са се гордеели с германските приноси в оръжейното производство.
Хуго Шмайзер създаде Щурмгеверер, и Калашников за да не изостане в плгаитството си, прекипира буквално този армейски автомат от ВСВ и до сега се фукат руснаците с чужди приноси като за свой. Смешни палячовци.
Запада ще се бил разпаднел. Че ако не е запада и технологиите му, и ако действително се разпадне, и спре да доставя идеи който руснаците да крадат, тази държава която се очаква да е предсавтителя на новият свят, ще се върне буквално в каменната ера, лющейки брезови дървета, за да правят водка, с която да се наливат до безпаметност като донски казаци...

49. Потребител: Иксперт     Дата: 2012-05-27 17:02:34    
Добре че са швабите, за да им построят на разните сега фукащи се руснаци с отлични газови продажби, и германци са им псотройли газо-провода, от Нови Уренгой, че сега разни малоумни русофилски наркомани, да се гордеят с руският икономически висок показател.
Защото както сега в съвременността, така и в миналото руснаците са се гордеели с германските приноси в оръжейното производство.
Хуго Шмайзер създаде Щурмгеверер, и Калашников за да не изостане в плгаитството си, прекипира буквално този армейски автомат от ВСВ и до сега се фукат руснаците с чужди приноси като за свой. Смешни палячовци.
Запада ще се бил разпаднел. Че ако не е запада и технологиите му, и ако действително се разпадне, и спре да доставя идеи който руснаците да крадат, тази държава която се очаква да е предсавтителя на новият свят, ще се върне буквално в каменната ера, лющейки брезови дървета, за да правят водка, с която да се наливат до безпаметност като донски казаци...

50. Потребител: Пожари в САЩ     Дата: 2012-05-27 17:05:22    
Власти США эвакуировали жителей ряда небольших городов и населенных пунктов в штате Нью-Мексико из-за приближающихся в жилые зоны лесных пожаров. Пожары лесных массивов, начавшиеся в горной местности на территории Нью-Мексико и в соседних штатах, охватили порядка 520 кв км. В ликвидации пожаров участвуют 580 сотрудников пожарных служб. Пожарные расчеты пока/засега/ не могут справиться с огненной стихией, так как сильный ветер быстро распространяет пламя в новые районы. "Огонь накануне так сильно распространялся, что нам пришлось вывести расчеты из зоны огня. Из-за таких сильных ветров как накануне сегодня днем мы ожидаем усиление пожаров"- сказал офицер пожарной службы штата Дэн Вэ. На данный момент на среднем западе США стоит сухая и жаркая погода, природные пожары бушуют также в штатах Аризона, Колорадо, Невада и Юта.

Както "високотехнологичните" САЩ не могат да се справят с пожарите, така и пожарът на справедливостта ще изгори до пепел Злото - Запада.

Цитат от русофоб: "ака че наври си славянският си изик в гъзъ и си мисли че си нещо повече от една дрогирана отрепка." - правописни грешки: Не се пише в гъзъ, а в гъза, славянския е редно да се пише с кратък член, език се пише с "е" в началото, а пред "че си" се поставя запетая.

Забележете, драги читатели, български националисти, какъв

перверзно-грозно-вулгарно-неграмотен е езикът на русофобите.

И "фактите" им са същите, и сърцата им, а и ЖИВОТЪТ им. Омерзен и заразен с всичкото Зло на света от Запада.

51. Потребител: Русофобъ     Дата: 2012-05-28 00:36:24    
Хайде хайде гурльо русофилски. 2 месеца не можаха да изгасят пожара в подмосковието на торфените бунища, бунак смотан.
Тръгнал си да се подиграваш на САЩ а руската славянска кочина не си я виждате каква е разпадаща се вавилонска кула. Палячовци.
А на славяно-езикът ти измислен, плюя и пикая. Ясно ли ти е бе? капут смачкан...

52. Потребител: Русофобъ     Дата: 2012-05-28 01:02:29    
Хайде хайде гурльо русофилски. 2 месеца не можаха да изгасят пожара в подмосковието на торфените бунища, бунак смотан.
Тръгнал си да се подиграваш на САЩ а руската славянска кочина не си я виждате каква е разпадаща се вавилонска кула. Палячовци.
А на славяно-езикът ти измислен, плюя и пикая. Ясно ли ти е бе? капут смачкан...

53. Потребител: Русофобъ     Дата: 2012-05-28 01:02:42    
Хайде хайде гурльо русофилски. 2 месеца не можаха да изгасят пожара в подмосковието на торфените бунища, бунак смотан.
Тръгнал си да се подиграваш на САЩ а руската славянска кочина не си я виждате каква е разпадаща се вавилонска кула. Палячовци.
А на славяно-езикът ти измислен, плюя и пикая. Ясно ли ти е бе? капут смачкан...

54. Потребител: Славянин     Дата: 2012-05-28 11:49:26    
На славянски езици говорят над 500 мил души в 13 славянски държави, а и в Азия и цяла Америка. Славяните са от Владивосток /вникни в етимологията на тази дума - "владее Изтока"/ до Прага /вникни в етимологията на тази дума - "влизаш в славянството, в истината/, а и от Северния полюс, Архангелск /вникни в етимологията на тази дума - Божествено и ангелско/ до остров Крит, където има планинка Гарица /т.е "горица" - свежест, природа, чистота/.

Така че не можеш да измислиш 500 мил души, напротив, когато Цезар отива в Англия, омерзен от нечистотиите на бритите, пише, че тези хора не са се къпели изобщо. Славяните поне 2 пъти в годината са се къпели тогава, за разлика от предците на днешните джентълмени, които са били пълни варвари.

Незнанието е грях, г-да славяни, за ваше съжаление и грях - русофоби.

55. Потребител: Православен славянин     Дата: 2012-05-28 11:53:29    
Православен календар:
Преп. Никита, еп. Халкидонски, ІХ в
Преп. Софроний Български, ХV в
Св. отци от І Вселенски събор в Никея, 325
Църковна история:
2006 Интронизация на Негово Блаженство Христофор, Архиепископ на Прага, Митрополит на Чешките земи и на Словакия /р.1953/

Български календар:
1805 Роден е Ильо войвода, знаменит български войвода, националист и родолюбец /†1898/
1844 Роден е Леонид Соболев, министър-председател на България /†1913/
1849 Роден е Никола Обретенов, български революционер, славянофил, националист и родолюбец /†1939/
1868 Роден е Панайот Сантурджиев, български военен деец, герой от войните, националист и родолюбец /†1962/
1876 В Търново е обесен от турците Бачо Киро Петров, учител, книжовник, читалищен деец, революционер, националист и родолюбец /р.1835/
1890 Открито е първото училище за медицински сестри в София
1907 Роден е Емилиян Станев, гениален български писател, националист и родолюбец /†1979/
1912 Умира Пенчо Славейков, български поет /р.1866/
1920 В Царство България е приет Закон за трудовата повинност, с който се задължават младежите над 20 години и девойките над 16 години да упражняват общественополезен труд
1955 Народното събрание ратифицира Варшавския договор
1966 Възстановено копие на парахода "Радецки" е пуснато на вода в Русе
Празник на община Горна Оряховица

Славянски календар:
1812 Русия и Турция подписват Букурещкия договор в помощ на славяните
1913 Роден е Тихон Хренников, руски съветски композитор /†2007/
1916 Умира Иван Франко, руски и украински писател /р.1856/
1971 В орбита е изведена съветската космическа лаборатория "Марс 3", която достига Марс през декември 1971
Беларус, Киргизстан, Русия, и Украйна — Ден на граничните служители

Световен календар:
1358 Във Франция започва най-голямото селско въстание през Средновековието, известно като "Жакерия"
1654 Роден е Йохан II Бернули, швейцарски математик /†1705/
1676 Роден е Якопо Рикати, италиански математик /†1754/
1805 Умира Луиджи Бокерини, италиански композитор /р.1743/
1871 Разгромена е Парижката комуна след "Кървавата седмица", в която загиват повече от 25 хиляди комунари, други 40 хиляди са изпратени в затвора или на заточение
1964 Образувана е Организацията за освобождение на Палестина /ООП/

Цитат: "И тъй, прочее, бъдете съвършени, както е съвършен небесният Ваш Отец."
Ев Ин

ІІ Цитат: "Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтите си."
Паулу Коелю

56. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2012-05-28 12:41:12    
Британски войник загина при експлозия на взривно устройство по време на патрулиране в Афганистан, съобщи министерството на отбраната на Великобритания. Капитан Стивън Джеймс Хийли от 1-ви батальон на Кралския уелски полк патрулира с превозно средство в северната част на района Нахр-е Сарадж в провинция Хелманд, когато се натъква на взривно устройство.
Хийли е 415-ят британски военнослужещ, загинал по време на военната мисия в Афганистан, която започна през 2001 г.

57. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2012-05-28 12:43:57    
Преди още да изсъхне мастилото на политическата декларация от срещата на НАТО в Чикаго, където страните-членки на Алианса увериха Москва, че създаваната от тях система за противоракетна отбрана в Европа не е насочена срещу руските сили за стратегическо сдържане, Русия отговори на тези думи. От Плесецк бе изстреляна нова руска стратегическа ракета, която още няма дори и официално название, но затова пък е известно, че нейните бойни глави притежават повишена способност да преодоляват всяка система за противоракетна отбрана. След това в близост до Иркутск бе пусната в тестово-бойно дежурство нова радиолокационна станция, която е част от Системата за предупреждение за ракетно нападение. Руските генерали твърдят, че създаването на мрежа от тези нови високотехнологични радиолокационни станции ще позволи в кратки срокове да се увеличат възможностите на руската Система за предупреждение за ракетни нападения и ще осигури пълен радиолокационен контрол върху всички ракетоопасни направления на територията на Русия, коментира изданието.

58. Потребител: Славянофобъ     Дата: 2012-05-28 13:48:38    
“ За пръв път думата славяни – в смисъла на етнос, влиза в политическа употреба през 1593 г., като дотогава „slavi” е всъщност -„sclavi" (означаващо роби от латински) и тази дума се използва във византийските извори.
Няма НИТО ЕДИН роден или чужд извор, който да говори за покръстването на два народа - т. нар. “славянски” и български, а се говори само за българи и български народ (за повече подробности виж в интернет “Колко народа покръства Борис“ от Никола Църцаров). Няма византийски извор, в който при преговори да се сключва договор със “славяно-българска държава”, а винаги се говори за българи и България. Също така няма нито един чужд или наш извор в който да се споменава за ПРАбългари и ханове, а навсякаде се говори за БЪЛГАРИ и владетелят на българите.
Термина СКЛАВИ от византийските извори се е използвал от църковниците-хронисти в смисъл на “роби”, “светлокоси роби”, или “нечестивци”, с който са наричали неизповядващите официалната християнска вяра - арианите. Според възрожденеца Марин Дринов, както и д-р Ганчо Ценов, славяните са всъщност траки. На подобно мнение застава и изследователя Йордан Табов. Интересен факт е, че антропологическите черти на т. нар. “славяни” и траките е смайващо еднакъв. Изследователите са на мнение, че след покоряването им от Рим, траките започват да бъдат наричани и “склави”, а част от тракийските племена се изтеглят на север и след векове нахлуват обратно на Балканския полуостров, но вече назовавани като “склави” (светлокоси роби) и “нечестивци” от църковниците-хронисти. Българската история от 866 г. когато се налага насилствено официалната верска доктрина на Византия (т. е. през 866 г. Борис провежда препокръстване) та чак до наши дни е била фалшифицирана от гръцките хронисти, българските и руски църковници, и чужди историци в по-ново време в услуга на панславизма.
Странно защо в учебниците по история няма нито една автентична рисунка на “славяни” или “славянски войни”, така добре описвани иначе от византийците?
Историците така и не успяха да открият автентично „славянско” селище, а посочените като такива са само от предположения.
Окончателно „славянската” идея се формира под перото на абатът дон Мавро Орбини от Пиза (родом хърватин от Дубровник). През 1601 г. Мавро Орбини написва по поръчка книгата „Царството на славяните”. Книгата има дълго заглавие: „Царството на славяните, днес неправилно наричани скиавони (роби)” .. и още в заглавието: ... „и преди всичко се гледат успехите на царете, които някога са властвали в Далмация, Хърватско, Босна, Сърбия, Рашка и България”.
На българите е отредено последното място, а Орбини възприема сборника с гербове на генерал Охмучевич за автентичен (?!) и от него възпроизвежда гербовете на „словените” владетели на „южнославянските държави”.
Така в началото на българската история е отпечатан гърбът на българите от епохата на държавната им независимост – медальон с коронован изправен лъв. Малко по-късно сърби, руси и албанци ще присвоят българския двуглав орел като свой царствен герб.

Личната заинтересованост на Орбини е в пристрастието му да изтъкне Дубровник, като водеща „южнославенска” сила, а рода на покровителите си – Бобалевич, като велик и мъжествен род с дълбоко патриотично минало, политическа мощ и слава. Така в началото на книгата си Орбини започва с посвещение към благодетеля и поръчител на книгата: „Посвещение до негова Светлост, почитаемия монсеньор....” и после: „След като написах тази история на славяните по настояване на Ваша Светлост, при всичките улеснения и удобства, които щедро ми предоставихте, за да я доведа докрай, струва ми се, че сега е мой дълг да Ви я посветя преди да я публикувате – понеже е Ваше дело...”. И непредубедения читател ще разбере, че има нещо доста странно и съмнително в тази история, която се възприема и до сега от историческата ни наука като безспорен исторически извор, а шовинистичните залитанията на автора, се определят „като проява на горещия му славянски патриотизъм”, според наши и чужди специалисти историци и т. нар. слависти.
Така Орбини с лека ръка изкарва Скандинавия – люлка на „славяните”, за който народ се сетим, той е „славянски”: славяни са ...скитите, готите, амазонките са сарматки, което ще рече, че и те са „славянки”. Словени са победили Александър Македонски т.е. и той е славянин. Славяните са воювали с всички народи по света (?!), нападали Персия, властвали в Азия и Африка, воювали с Египет, накрая надделели над Римската империя, като завладяли много нейни земи. Или както „духовито” предлага сръбския изследовател Н. Радойчич, тази част от историята на Орбини можем да озаглавим „Словени са всички и навсякъде”.

В книгата са дадени в образци и двете „словенски” азбуки – глаголицата и кирилицата. Но тук се получава нещо странно - той сочи католическия Св. Йероним за създател на „славянското” глаголическо писмо, наречено „буквица”. На него приписва и съставянето на „славянското” богослужение (?) и навсякъде българския принос липсва, а за делото на Кирил и Методи не става и дума.
През 1595 г. Русия още не е Велика сила и не е съпричасна на илирийската идея, а отскоро е завладяла Казан, и е покорила волжките българи, за които Орбини не казва нищо. Ще минат само 100 г. и илирийската идея ще продължи да се развива като панславянска доктрина, лансирана от гръцкото духовенство със сръбско “посредничество” на Петър І Велики. За известно време тя ще има формата на т. нар. гръцка идея при руската императрица Екатерина Велика с идеята, че Русия, като най-голяма „славянска” империя трябва да покровителства всички „славяни”, и да ги освободи от турците, както и да възстанови Византия. Според плана синът на Екатерина Велика, който говорил зле на руски но затова пък на отличен гръцки (защото е възпитаван от гръцки придворни велможи) трябвало да стане император на вече възстановената Византийска империя. Никъде в този план не се споменават българите, камо ли да става и дума за освобождението им.

Руското издание на „Царството на славяните” на Орбини излиза в Петербург през 1722 г. по „повелението” на император Петър І Велики под заглавие: „Книга историография початия имене, славы и разширения народа славянского....” и пр. Твърде показателно е, че книгата не е превод на пълния италиански текст, а е съкратена „адаптация” направена на руски език от.... сърбина граф Сава Владиславович – деен дипломат, най-близък съветник на император Петър I, в балканската му политика. Най-вероятно това ще да е човекът дал идеята на Петър І Черно море да стане “вътрешно руско море”, а Русия да завладее всички “славянски” земи.

Паисий Хилендарски намира екземпляр от руското “адаптирано” издание в библиотеката на сръбската архиепископия в Сремски Карловци по време на краткия си престой там през 1761 г., и широко се ползва от него като сигурен източник (!?). Затова и неговата история е логично да е озаглавена „История славянобългарска”.

Защо обаче официална българска историческа наука и до сега премълчава и не забелязва, че историята на друг католик - францисканския монах Блазиус Клайнер издадена година по-рано от Паисиевата - в 1761 г. е озаглавена „История на България” и в нея липсват тези “славянски” залитания и акценти ? В тази книга за славяни се споменава мимоходом точно 11 пъти и то като за съпътстваща и незначителна роля, на хора увлечени от събитията в които водеща роля имат българите.

Също така първото печатно издание на историята на Христаки Павлович, която всъщност е преработка и допълнение на Паисиевата е издадена през 1844 г. и е озаглавена “ЦАРСТВЕНИК или ИСТОРИЯ БОЛГАРСКАЯ” (но не и славяно-болгарская).”

59. Потребител: ДНК генеалогъ     Дата: 2012-05-28 14:03:23    
А ето тук едно много интересно ДНК изследване на хаплогрупите, на т.н. българи и славяни, и се вижда прекрасно идеално дали има славяни на балканите. Почти няма.

ДНК изследване на българите от Деси Каравеликова - http://history.rodenkrai.com/files/dnk_na_bulgarite.pdf

60. Потребител: Славянорусофобъ     Дата: 2012-05-28 14:16:12    
Защото ако тук някой от драскащите хубави славяни, 100% миризливи хлебарки, си направят ДНК изследвания на генома, със сигурност ще се окажат ебахти замърсените славяно-мангали.
То не случайно циганите си ви надушват мангалската ви воня, и си ви третират като техни си, но само че предали си собственият си индомангалски цигански произход, и за това си имат една постоянна политика, да бъдете бити и пребивани, та белким се подсетите че сте цигани по кръв, но явно не се усещате, защото просто не можете да мислите, и за това си ви избиват.
Единствени пищите от цигански набези и престъпност.
Защо останалите етноси като тюрки, цигани, турчеещи се цигани миллет не се оплакват от цигански набези и престъпност, ами само единствени вие крещите че сте били бити? ами защото кръвта на вода не става, и пак го казвам. Истинските цигани си ви надушват циганското във хубавите ви славяно-мангалски вени, и за това си ви провеждат политика на прочистване, като не се вразумявате, и не си припознавате истинската циганска кръв, си ви чистят.
И така ще бъде и за напред.
Едните ще се размножават, а такива извърнати славяно-мангалски хлебарки като вас, ще се само погубвате, а със сигурност русията ви няма да може да ви помогне, защото и тя не по малко малцинствени проблеми си има, и при една по сериозна искра, и тогава ще и видим могъществото на славянската ви кочина какво е.
Но за да не бъда празнословен, всъшност за какво говоря. Ето един опреснителен видео клип, как едни каквазци ви ритат и бият задниците на поразия, и то във собствените ви армии.

Сбиване в руската армия - http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WQ4vRuTvEQI

Щитове, митове, а едни дагестанци ебават мамата на много повече славянски говеда.
Така че просто ви се забвалявам на наркоманията ви, и само едно знам, славянин и сражение, баба ми и астронавт...

61. Потребител: Славянофоб = невежество     Дата: 2012-05-28 15:57:00    
Думата словени, по-точно венети, което е равнозначно на славяни, се употребява за пръв път във ІІ в сл.Хр в римски източник. Тогава те се наричат венети и името на водача им е Бооз, не Бог, както го тълкуват латинците, а Вожд. По-късно венети и словени, славяни, словяни - във всички исторически източници са равнозначни етнически термини.

Акад. Йосип Братулич още през ХІХ в обяснява подробно /виж статията в нашия е-вестник "Философските тайни на сло/а/вянската глаголица"/ защо се наричаме славяни. Това идва от словото словят, т.е "говорят", за разлика от немците /думата немци е чисто славянска, такава няма в немски език, нито в австрийските говори/, защото те са "неми" - т.е не говорят на разбираем за славяните език. В руски език "о" без ударение става "а", например в български вода, оборот, а в руски се чете "вада", "абарот", въпреки че в руски - по българославянска традиция се пише вода и оборот. Най-главният и неоспорим документ за славянския народ, не само като езиково - но и като племенно-национално единство и духовно-културно е глаголицата. Тя е презназначена за чехите и словаците, тогава, през 862/3 г - великоморавци. Същата азбука и същите книги са приети 100 % от хърватите в т.нар "ъглеста" глаголица. Същата азбука, леко променена като кирилица от български книжовници, но с 15 глаголически букви: "б, ж, з, ц, ч, ш, щ, ы, ъ, ь, ю, я + двете носовки, + "ят", заедно със същите книги приемаме българите, като ги даваме на сърбите, а македонците са си българи, те също по онова време пишат на кирилица и глаголица. Да не говорим за русите тогава, а днес белоруси и украинци, на които ние даваме азбуката и книгите. Да добавим, през около 2000 г в Южна Полша също бе открит текст на глаголица на старополски.

Ето какво пише Константин Преславски в "Азбучна молитва":
"лети сега словянското племе" /я е тогава записана като "ят"/.

Ето какво пише Константин Кирил Философ в "Проглас към Евангелието":
"слушайте сега, всички славяни,
слушайте Словото, защото от Бога дойде".

Ето какво пише Черноризец Храбър /вникни в етимологията на двете имена/ в "За буквите":
"Прежде убо словяне немааха къниги, а читаеха и гадаеха чретами и резами",
по-долу пише: "откъде са словянските букви - ... от Бога и от свят човек",
а накрая завършва: "Ако попиташ словянските азбукарчета", а не прабългарските, тракийските, иранските, тюркските и пр.

Наистина, покръстен е само един народ, просто Борис избива всички практически прабългари, поискали да го убият и върнат тангризма. Останали са 99 % само славяни в тогавашна България.

Що се отнася до гените, чел съм поръчкови изследвания поне 20, предимно "зададени" в Швейцария или написани от платени чужди и наши квазигенетици. Най-смешното бе, че там германците са определени с 20 % славянски гени, а ние сме били с 15 %, като сърбите били с 50 %. А в друго изследване се твърди, че сърбите и българите имат 90 % общи гени - това е явно вярно. Аз съм изследвал своите алели /те са около 23 000 в хората/, те са над 70 % /71,4 %/ със славянски произход. Това съм го видял с очите си, а не на книга. Това е вярното.

Такива - около 70 % славянски са гените на всеки българин, т.е и на най-вулгарно-примитивните русофоби и славянофоби.

62. Потребител: Славяногерманско море     Дата: 2012-05-28 16:12:59    
Какво е Европа генетически и езиково?

Просто едно огромно, над 75 % славяно-германско-море.

Неслучайно, всички сериозни научни генетични изследвания са категорични: германците носят 20 % славянски гени, ние славяните - около 5 % германски.

Неслучайно, почти всички думи от Основния речников фонд в германските езици и праславянски са с еднакви или близки корени: брат, матер /днес майка/, сестра, нощ, мощ, межда, отец, татко, баща, къща, вода, слънце, поле, котка, зърно, пшеница, живот, жена и пр. Всички тези глупости, че сме траки, отдавна са отречени категорично. В един мой спор с най-подготвения на тази тема Иван Стаменов, оспорвайки една негова статия, отхвърлих 100 % от неговите аргументи и "факти", почерпени от Ценов, "Ценовица" и пр ценовци. Но - къде са тези траки? Защо са нямали писменост? Защо, когато тук идват прабългарите и славяните, че и хуните и аварите в Северна България още от V в сл.Хр няма нито един трак? Така пишат всички византийски източници. Или в V в те са манипулирани от Русия? Или държавата "Урарту", някъде от VІІІ-VІ в пр.Хр, е древна България? Ами към нея имат претенции турци, арменци, грузинци, перси, какви ли не, вкл чеченци и дагестанци. Е, русофобите наистина са чеченско-дагестански джигити. Безмозъчни. Винаги разгромявани от славяните.

63. Потребител: 3 тръна в таза на НАТО     Дата: 2012-05-28 16:22:53    
Двама военнослужещи на НАТО са загинали при катастрофа на хеликоптер в Източен Афганистан. Причината за инцидента се установява. НАТО лъже: По предварителни данни в района нямало вражеска активност. Също днес военнослужещ от НАТО е бил убит при нападение на борци за освобождение на Афганистан от западно робство в южната част на Афганистан. Националността на убитите войници не се съобщава. Ще се съобщи.

64. Потребител: Славянорусофобъ     Дата: 2012-05-28 16:26:34    
Такива - около 70 % славянски са гените на всеки българин, т.е и на най-вулгарно-примитивните русофоби и славянофоби.
----------------------------------------
И как ги определи гените на 70% бе? славяно-мангал такъв. Или пак приказваш от чуждо име без да питаш дал ли ти е някой правото.
Защото аз за сравнение с теб, имам ДНК изследване, и мога да го докажа че не съм индославянски мангал, но ти нямаш начин как да го докажеш, освен да си плещиш невероятните си глупости, който глупости бъди сигурен, че някъде ще ти изкарат боя съвсем основателно.
Когато си докажеш славянската си пиклива кръв с ДНК е тогава ела и ми говори за бели славянски мангали.
--------------------------------------
Е, русофобите наистина са чеченско-дагестански джигити. Безмозъчни. Винаги разгромявани от славяните.
--------------------------------------
Славяно-циганин. На клипа съвсем друго се вижда кой кого е разгромен, и кого подритват като гумена топка.
Първата война в чечения се видя колко е могъща славянската ви сборщина от непобедими алкохолици, че едни миризливи чеченци си ви ебаха майката, и така е, защото Turkiye си оттегли подкрепата за чеченските борци за свобода, и чак тогава Русия (СССР) си възвърна влиянието си на всяка цена, и то не чрез военна победа, а чрез интриги и измами, в който действително славянските нищожества са най-силни.
Дребният комплексар Путкин си сложи негова пионка с кавказка националност. Поддържа му режима на всяка една цена, победители били.
Добре че са предателите и нищожествата сред чеченците, за да поеха контрола над тази свободомислеща държава Република Ичкерия.
За това плямпайте си глупостите, и си вярвайте на тях, за непобедимост. А на клиповете се вижда кой кого рита стабилно, и как стават за срам и позор, инак непобедимите славянски плъхове, оправдаващи се че са били малко, а се вижда че са мнозинство, а дагестанците са малцинство, и въпреки малцинственият си характер, оритват инак самонадеяните славянски глупаци. Тъпи славянски анти-човешки глупаци.

65. Потребител: Славянорусофобъ     Дата: 2012-05-28 16:35:17    
Неслучайно, всички сериозни научни генетични изследвания са категорични: германците носят 20 % славянски гени, ние славяните - около 5 % германски.
------------------------------------------
Я ги пусни за да ги видим тези сериозни изследвания, за да се посмеем групово на изнасилените ти източници.
А бе минали тук всякакви. Ебали са на поразия майките и бабите ви, и след това ние сме славяни.
Вие сте луди, а не славяни.
Защото странното което. Големите славяни, а поляците който всеки ги има за славяни, не искат и да чуят за вас индоевропейските мангали.
Защото до сега няма нищо на лице, а само голи приказки.
Аз пуснах ДНК изследвания, и то на т.н. българка със юдео-християнско име.
Хайде сега ти пусни за да видим къде е това твое море.
Защото аз знам къде е това славянско море. В главата ти, в болното ти подсъзнание. Ето там се мнозинство, и сте непобедими.
Приказваш за изследвания, но няма нищо насреща. Или пак искаш да ти пускам писмени извори и източници, че славяни не съществуват като етнос, а като чисто техническо понятие, производно от думата склавян демек (роб) название за една не много голяма група от хора, измайсторени от Петър 1 за завладяване на чужди земи предимно на юг.
А бе за невежеството, сте невежи, но за лудост и шизофренийност, сте ненадминати славяните.

66. Потребител: Славяноубиеца     Дата: 2012-05-28 16:51:59    
Когато тюрките са владели половината свят, а сега го владеят целият чрез хазарският клон на тюрките, славяните ти са духали на византийските си господари, и са живеели в землянките, и са нямали нито култура, нито история. Но само погледни за какво става на въпрос.

Тюркски народи - http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%8E%D1%80%D0%BA%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8

Това че сега се говори някакъв си своеобразен църковно славянски език, език създаден от Византия за да могат робите им духачи да говорят човешки език, а не маймунски звуци да издават, та такаче радвай се на чужди езикови приноси като за свой.
Било се възраждало славянството.
Ами то от 300 г. все се възражда, и все заминава стъпкано в прахта.
Възродете се и сега, че да бъдете стъпкани отново, както бяхте стъпкани през 1917 г. от хазарските комисари.
Явно е че за това ревете, за ново прегазване, но и това време е много наближило със сигурност. Бъдете в това убедени, човекофоби жалки...

67. Потребител: Славянорусофобъ     Дата: 2012-05-28 17:03:18    
Азърбейджан и тя също е била в състава на СССР. Но сега Русия (СССР) не смее да я бутне за абсолютно нищо, а само стой отстрани като подивял звяр, и нищо не смее да направи.
А я си обясни защо е така.
Азърбейджан да е много по сладка хапка от една Ичкерия например. Но там Русия не пипа, че ще има плескане през мечешките и лапи, и то много безмилостно.
Пак го казвам. През първата война в Ичкерия, Русия се осра тотално, и така е защото Turkiye беше гърбът на ичкерийците тогава, и победиха убедително. а оставиха Азърбейджан почти сама, и за това претърпя арменски погром над половината и територия.
Но я си обясни, ако изобщо дрогираният ти русофилски мозък може да си обяснява, защо Путин като понеже е гоемият славянски пълководец, а не тръгне на поход срещу Азърбейджан? Защото аз мога да ти дам верният отговор, за д ане си тормозиш излишно и без това изпиленията ти мозък от прекалено много пан-славянска отрова и дрога, така е, защото Шаломович Путин и той е по майчина линия хазар, демек тюрк, а неговите шефове на Шаломович Путин са точно в Turkiye и Вашингтон, в лицето на разни масонски илюминатски ложи. За това пии хапчетата копеле русофилско, и си бълнувай врели некипелите си. Поне ставаш за забавление със гласните си фантазии колко сте велики, а няма нищо насреща доказващо величието ви...

68. Потребител: Сварог     Дата: 2012-05-28 18:28:30    
Седерасите пак изпаднаха в бананов транс.Почнаха да съчиняват фантасмагории.

69. Потребител: Тюркопараноик     Дата: 2012-05-28 18:39:54    
Азърбайджан е мезе и за Турция, и за Русия. След предизвиканата и позорно загубена от неславянина С/Н/аакашвили "блицкриг" война в Южна Осетия - интересите на Русия и Турция съвпаднаха напълно почти. Сега Русия и Турция си поделят и Грузия /въпреки нефелните опити на САЩ да попречи/ и Азърбайджан. Защо няма да има "Набуко", когато той зависи само от Турция? Просто ЕС се подиграва с Турция и южната ни съседка им го връща.

Дали поляците мразят Русия? Ходил съм поне 5 пъти в славянска Полша. Допреди 10 г - да, така беше. Но откакто разбраха що за шизофреници са братя Качински - нещата са доста различни. Последните парламентартни избори в Полша бяха наречени от все още живия Качински "тест за отрицание на Русия". Той ги загуби с още по-голяма разлика от предишните от умерения славянин Доналд Туск.

Най-сериозният генетик в България е проф. Кременски. Преди дни в Албена се състоя поредната среща на най-големите лекари специалисти в областта на редките и наследствените болести, заради ДНК проблеми - с медиите. Самият проф. Кременски пак показа резултати от изследвания. Там е безапелационно установено, че ние българите имаме под 1 % азиатски, тюркско-алтайски гени. И под 0,1 % - т.е 1 на 1000 - африкански гени. На мои въпроси, за славянските ни гени, с имена на конкретни учени и публикации, въпреки нежеланието си, проф. Кременски призна, че ние сме "особени славяни", като при мои показвания на фреквентност /за примитивните русофоби - честота/ на славянските алели, бе принуден да отстъпи. Пред почти всички светила на българската генетика оповести, че имаме поне 2/3 славянски гени. Четете проф. Кременски.

Ще оспоря пътьом някои смешни "твърдения" /чети: бълнуванията/ на русофобите за Русия:

"1-во място в света по:
- Психични заболявания;
- Броят на самоубийствата сред възрастните хора;
- Броят на самоубийствата сред децата и подрастващите;
- Броят на децата, изоставени от родителите си;
- Броят на абортите и майчината смъртност;
- Броят на разводите и раждания извън брака;
- Консумацията на алкохол и алкохолни продукти;
- Продажбите на спиртни напитки;
- Броят на смъртните случаи от алкохолизъм и тютюнопушене /в Европа/;"

По данни на СЗО /контролирана, впрочем от Запада/, най-голям брой психично болни има в САЩ. Впрочем, там има "бяла мафия", лекарска, която прави 1,3 трил долара на година от такива болести.

Най-голям брой самоубийства на възрастни хора има в България, но след изването на демокрацията, натресена ни насила от Запада. Според СЗО Русия я няма в първата десетка на броя на самаубийците - възрастни на 100 000 души. Това е измерението.

По брой на изоставени деца има 24 държави в Африка, 12 държави в Азия, 10 в Америка и 4 в Европа /Румъния, България, Унгария и Италия/, в които има повече изоставени деца /пак до данни на СЗО/.

А по брой на разводи и раждания извън брака, Русия е на едно от най-задните места - в 31 европейски страни има повече разводи отколкото в Русия сега, а извънбрачните деца нареждат Русия дори по-назад - на 34-то място. Говоря за времето на Путин, не на дрогирания от ционисткия Запад Елцин.

За алкохола е ясно - алкохолното поведение в киберпространството на русофобите е очевидно.

Що се отнася до езика, защо употребяваш славянски думи? Пиши с тюркски или с тракийски? Ама никой в България не ще те разбере тогава. Славянин, си момче. Също като Владимир Владимирович Путин. Спасителят на света - връз белия кон на Справедливостта.

70. Потребител: Искам секславянки     Дата: 2012-05-28 18:48:46    
Те русофилските говна отдавна сте изпаднали в банановият си транс, и сега им се наковават разхлопалите си се дъски в главите.
На болен русофилистик, и на хлебарка единственото нещо което може да направи човек, е да ги дизенфикцира на всяка цена. Тъпи ненормалници. И убедителни не могат да бъдат.
Ами как да са убедителни бе? като са примитивни безмозъчни, подчовешки, славянски хлебарки. Поне славяните стават за забавление и смях, а славянските ниско платени курви, единствено за проститутки стават.
На който не му се вярва, нека да отиде където си иска по света, и да каже само думата рускиня или славянка, и всеки ще я нарече, а те рускините и славянките са курви и проститутки, защото не случайно в чижбина на рускините им викат блядки, значи курви.
Ето това е величието на славянството. Маргинални сексуални славянски инвалиди, изкарващи единствено с путките си на други парите. И така ще бъде и за напред.
За това славянката е слънце, към светли капиталистически бъднини да вървим...

71. Потребител: Полковник     Дата: 2012-05-28 18:51:31    
САЩ във факти и цифри.Цифрите, цитирани в списъка по-долу, разкриват потресаващата картина на истинското положение в Съединените щати

http://radr.net/ZBG/adisp.php?aid=21

72. Потребител: Иксперта     Дата: 2012-05-28 18:59:50    
Нали и за Грузия позна че Саакашвили се бил насрал. Но я чакай да видим кой все пак се е насрал.
-----------------------------------------
След 8-ми август 2008г на Путин късмета започна да му изневерява. Действително, войната беше от любимите на всякакви диктатори - мъничка и победоносна. Повод за национална гордост и пръскане на ордени с шепи. Зад скромната военна победа обаче се скри мъчителното стратегическо поражение. Главната цел - свалянето на Саакашвили и поставянето на руска марионетка начело на Грузия, не беше постигната. Инфраструктурните връзки (газопроводи, нефтопроводи, железниза, пътища) през Грузия бяха застрашени, но не бяха прекъснати. В Кавказ се появи държава, силно враждебна към Русия и демонстрираща алтернативен модел на развитието като бивша СССР република и то с огромен успех.
---------------------------------------
А за данните за положението в Русия (СССР) ако можеш да четеш нерамотник спелскан, данните са изнесени във вестник Советска газета. Така че не русофоби са си ги измислили тези данни, а точно славянчовци опикани като вас, но с малко повече разум, олегофрен изместен.
И пиша на този език на който съм научен като малък глупако. и да говориш даден език, не те връзва към дадена нация етнически бе, олигофрен смахнат.
Значи човек като знае английски той става автоматично англичанин.
Така звучи с точност. И хайде кажи ми как да не ви нарича човек боклуци и ненормалници.
Върви и се факай в задника славянски гольо. Защото спокойно. Ще дойде времето, когато ще се говори на тюркски, на марсиански, но не и на този византийски изкуствен църковен език.
И спокойно. Тогава ще станеш на 100% всеки друг, но не и славянин.
Поне сте забавни в опитите ви анонимни, да налагате някакви си представа за произход на хората, без да ги познавате дори, но я налагате с някакво безмозъчно старание, понеже те псувам и обиждам на свинскит език на една шепа гурели.
А за този т.н. професор, само не ми е ясно, от къде ги извади тези особенни славяни. Сигурно от задникът си.
И от къде е направил ДНК тестовете. Защото и не само на теб, но и на този профеоср, така ще му изхлопам мойте резултати, правени в германска лаборатория, че за смях ще станете.
Правете си опитите, и накрая ще видим кой ще стане чуждо езичен. смешни палячовци.

73. Потребител: Иксперта     Дата: 2012-05-28 19:01:50    
Кандидатът за президент на Руската федерация Владимир Путин обеща в своя проект за предизборна програма “силна Русия”, “силна икономика” и “достоен живот за гражданите на великата страна”, пише в. “Комерсант”. В обкръжението на руския премиер уверяват, че това е “само една от платформите” на бъдещата програма, посочва изданието.

Проектът, поместен на личния сайт на Путин, копира програмата на Общоруския народен фронт, с която партията на властта “Единна Русия” спечели парламентарните избори през декември - “всичките й шест раздела, параграфи и подточки”. Пак там самият кандидат нарича проекта си “базова програма”, която се нуждае от допълнителна експертна намеса. Но констатира като “очевиден факт”, че и в днешния си вид програмата е “мощен, добър и верен ориентир”, уточнява всекидневникът.

Негови експерти отбелязват, че платформата не отразява фундаменталните промени в обществените нагласи след декемврийските протести в Русия срещу измамите на парламентарните избори и политиката на днешните власти. Те обаче са сигурни, че и с тази програма Путин ще спечели президентските избори през март.

Руското общество ще научи същинската програма на Путин “чак след изборите”, прогнозира експерт от Санкт Петербург, цитиран в материала. Негов московски колега обаче твърди, че политик с претенции за национално лидерство “има нужда от нещо съвсем различно, за да изземе инициативата от ръцете на опозицията и да сплоти “продуктивните” слоеве от населението” за още 1-2 шестгодишни президентски мандата.

Днес 35 на сто от хората в Русия са недоволни от дейността на Путин като премиер, заявява Лев Гудков, шеф на социологическия център “Левада”. Част от недоволните може да съзре в публикуването на “стара” програма “поредната проява на неуважение към обществото” от страна на премиера, добавя той.

По данни на “Левада” обаче за Путин са готови да гласуват 44 на сто от пълнолетните граждани и ако нещата не се променят до март, той ще спечели изборите още на първия тур. “Въпросът е дали хората не лъжат. Понякога им е трудно да кажат, че са против Путин”, коментира Валерий Фьодоров, шеф на друга социологическа агенция - ВЦИОМ.

Програмата на премиера и кандидат-президент “има вид на продукт, насочен към традиционния путински електорат, и представлява бодряшки изцедки от проекта за “народна програма” на партията “Единна Русия”, пише “Ведомости”, цитиран от Би Би Си. Вестникът определя като най-радикална част от проекта събирането на предложения от граждани.

“През първите часове след пускането на сайта вчера най-популярно бе предложението Путин да излезе в оставка като премиер и да оттегли кандидатурата си от президентските избори. Поради досадна техническа повреда обаче то доста бързо изчезна и по-късно се върна с нисък рейтинг”, добавя “Ведомости”.

Наблюдател на “Новая газета” нарича програмата на Путин фантастично декларативна и откъсната от реалността, “програма на подаяния”, “на отказ от развитие” и “общи думи за хубави неща”. Путин може да стигне до “фатална грешка”, тръгвайки на избори “със стари, банални лозунги, доста поомръзнали вече на населението”. Кандидатът и екипът му явно изобщо не се съобразяват с резките промени в положението в Русия и целия свят, заявява “Утро”.

Част от идеите в програмата на Путин “изглеждат съвсем неизпълними и намирисват на популизъм”, например да се ограничи поскъпването на тока за населението. Неясно остава как директната държавна подкрепа за някои отрасли и други протекционистки мерки ще се съчетават с правилата на Световната търговска организация - а влизането на Русия в СТО се представя като едно от основните икономически постижения на властта, пише мрежовото издание.

В програмата на Путин липсва каквато и да било реакция на последните събития и заплахите за Русия и света. Кандидатът и екипът му или не схващат изцяло какво става и подценяват рисковете, или са сигурни, че могат да се справят с тях. Тази позиция за жалост изглежда твърде самоуверена и не много далновидна, коментира “Утро”.

Според електронния вестник “Путин все още има възможност да поведе изпреварваща игра и да поеме контрола над ситуацията”. За целта обаче “трябва да изземе инициативата от онези, които недоволстват днес от системата, и сам да започне кардинални реформи в нея. При нарастващ протест срещу текущото положение държавният лидер може да запази властта само по един начин - като го оглави. По всичко личи, че Путин не е готов за това. Или все още се надява на късмета си”, добавя “Утро”.

БТА

74. Потребител: Иксперта     Дата: 2012-05-28 19:04:05    
Инкрустиран мерцедес на Панаира на милионерите в Москва. Снимка: ЕПА/БТА

Неравенството в доходите в Русия се превръща от стимул във фактор за депресия. В последните данни на Росстат (руската статистическа агенция - бел. прев.) за разликите в паричните доходи социолозите виждат промени в структурата на прослойката на най-богатите: състоятелните чиновници изместват от нея предприемачите и професионалистите.

При това високи доходи имат същите чиновници, от които зависи преразпределението на богатството. Затова особени изменения в това отношение не бива да се очакват. Около една трета от доходите в страната, по данни на Росстат, днес получават 10 процента от най-богатите, а 10 на сто от най-бедните - едва 1,9 процента от всички доходи. Такива данни публикува в петък Росстат. През 2010 г. различията в доходите на практика преповтарят показателите от периода януари-септември 2009 г.

Делът на населението със средни доходи до 3500 рубли* месечно е спаднал до 1,4 на сто в сравнение с периода януари-септември 2009 г. Също така незначително са намалели относителните дялове на руските граждани с месечни доходи от 3,5 до 5 хиляди рубли, от 5 до 7 хиляди рубли, от 7 до 10 хиляди рубли и от 10 до 15 хиляди рубли. Делът на руснаците с доходи от 15 до 25 и от 25 до 35 хиляди рубли месечно се е увеличил в сравнение с миналогодишния период януари-септември с по около 2 на сто. Делът на населението с доходи над 35 хиляди рубли е нараснал от 7,9 (за януари-септември 2009 г.) до 10,1 процента (за януари-септември 2010 г.)

Коефициентът на фондовете - тоест отношението на доходите на 10 процента от най-богатите и най-бедните - неотклонно расте от 1992 г. и към 2008 г. възлиза на 16,8 срещу 8 през 1992 г. Този ръст е свидетелство за факта, че богатите стават по-богати, а бедните - по-бедни. Но през кризисната 2009 г. коефициентът на фондовете за пръв път отбеляза намаление, макар и незначително, като достигна 16,7. През периода януари-септември 2010 г. той е бил 15,8.

Независимите експерти обръщат внимание на това, че социалното неравенство в Русия отдавна се е стабилизирало на високо равнище. И даже безпрецедентният ръст на пенсиите и социалните надбавки не са успели да пречупят тази тенденция. При което експертите са убедени, че официалните показатели на разслоението неточно описват действителността. Така че отношението между доходите на 10 процента от най-богатите и най-бедните може би превишава даже ниво от 20-22.

“Що се отнася до доходите, разпределени между най-бедните и най-богатите, ние отдавна сме преминали прага на социалната несигурност”, казва ръководителят на Центъра за инвестиции към Института за прогнози в народното стопанство Яков Дубенецки. По темпове на растеж на доходите най-състоятелните руснаци остават вън от конкуренция; за тях този показател възлиза на 70 до 90 на сто годишно, каквито темпове са недостижими за бедните руснаци. Директорът на регионална програма на Независимия институт за социална политика (НИСП) Наталия Зубаревич добавя: “Нивото на бедността в Русия през последните няколко години не се изменя и то достига примерно 13 на сто от населението. Щом не се променя бедността, значи няма промяна в разслоението”.

Антикризисните мерки на правителството би трябвало да допринесат за намаляването на неравенството в доходите, продължава заместник-директорът на НИСП Лилия Овчарова. Става дума за повишаване на минималния праг на работната заплата и пенсия. До намаляване на неравенството би могло да доведе и спадът на доходите на най-богатите. Съкращаване на доходите на богатите се наблюдаваше в частност през 2008 г. Но от средата на 2009 г., както отбелязва Овчарова, “доходите на богатите се възстановяват с най-високи темпове”.

Но главното е в това, че в Русия има очевидна негативна тенденция за промяна в структурата на неравенството. “Налице е изменение на състава на групата на 10-те процента най-богати граждани. Професионалистите и бизнесмените са изместени от чиновници и представители на бюрократичните структури”, казва Овчарова. А директорът на Института по проблемите на глобализацията Михаил Делягин напомня, че още през 2004 г. е публикувано изследване за купувачите на недвижима собственост в Рубльовка (суперлуксозно московско предградие - бел. прев.), според което бизнесмените са 30 на сто от купувачите, а чиновниците - 70 на сто.

“Тук няма нищо чудно. Та нали държавата съществува като единен корупционен механизъм, служещ за обогатяване на бюрокрацията. И резултати от борбата с нея не се виждат”, подчертава Делягин. “Корумпираните чиновници паразитират върху страната. В природата, както е известно, паразитът неминуемо поглъща приемника и после също загива”, резюмира Делягин.

Експертите предричат: резултат от тази тенденция може да бъде системна криза. Защото разликата в доходите престава да бъде тласък за икономическото развитие и се превръща в негова спирачка. Забележителните успехи на предприемачите и професионалистите би трябвало да мотивират хората да растат в кариерата си, да повишават равнището на образованието си, като гражданите са въвлечени в конкурентна борба.

Но в Русия възникна, както твърдят експерти, “лошо неравенство”, което изпраща демотивиращи сигнали към населението. Високи доходи сега получават не съзидателите и производителите, а самите преразпределители на доходите. Затова за групата на преразпределителите не е изгодно да променя структурата на доходите, да поддържа конкурентната борба в страната или да съкращава разслоението по равнището на доходите.

По БТА

* Според курсовете на руската централна банка от 29 октомври 2010 г. един щатски долар се разменя за 30,7821 рубли, а едно евро - за 42,7256 рубли. - бел. прев.

75. Потребител: Иксперта     Дата: 2012-05-28 19:06:56    
Крайно бедните в Русия стават все повече
Минималните доходи за живот в Русия за периода януари-март 2011 г. са 6473 рубли, или 160 евро на месец на човек
Новини

Броят на хората, живеещи под прага на бедността в Русия, е нараснал с над една четвърт през първото тримесечие на 2011 г.

Главната причина е поскъпването на хранителните продукти, предаде Франс прес, като се позовава на информации в руски вестници.

Броят на руснаците, които живеят под прага на бедността, вече е с 26,5% повече (4,8 милиона души) в сравнение с последните три месеца на 2010 г.

В сравнение с първите три месеца на 2010 г. той се е увеличил с 11,2%.

Той е достигнал 22,9 млн. души, според данни на руската статистическа служба "Росстат".

През първите три месеца на 2010 г. той е бил 11,2%.

Прието е, че минималните доходи за живот в Русия за периода януари-март 2011 г. са 6473 рубли (160 евро) на месец на човек.

76. Потребител: Иксперта     Дата: 2012-05-28 19:10:04    
Още данни искаш ли бе? педал мутирал.
И това не е по лошата западна пропаганда, а точно по руски статистически данни, на агенции като Ростат.
Като приказвате колко е хубаво един къде си, се замисляйте че има google сигурно и google е продукт на западният имперски зъл капитализъм, като един от шефовете на тази мега търсачка е руснак Сергей Брин се казва.
Така че на тази седерастия както казвате с малоумният си език, няма как да го отречете.
Но то комунист, славянин и русофил, на черното казват че е бяло, а на бялото че е черно.

77. Потребител: Иксперта     Дата: 2012-05-28 19:14:34    
А това ДНК изследване е за опресняване на паметта на някой особенни славянски психиатрични случай, да попрочетат нещо независимо като изелздване, а не да ми рецитират разни платени професори, изследвали 20/30 човекоподобни славяновидини маймуни, и всички стават и те славяни.

ДНК произходът на българите от Деси Каравеликова - http://history.rodenkrai.com/files/dnk_na_bulgarite.pdf

Тъпи не ами много тъпи човекоподобни славянски парчета сте, при това много неграмотни...

78. Потребител: Неграмотен русофоб     Дата: 2012-05-28 19:43:50    
"Крадецът вика", т.е неграмотният, съвсем доказано - вика дръжте грамотния.

Резултатът от агресията на Наакашвили в Чечения е ясен: Русия не допусна загубата и на 1 /един/ танк. САЩ-военноекспертите внушили на Миша, че с ракетни установки за по $ 50 000 ще бъде унищожен всеки и всякакъв руски танк. Обаче. И обаче - руснаците, майстори на войната /разгромили не само Германия на Хитлер и Франция на Наполеон от Запад, не само Турция от юг, не само Швеция и Финландия от север, но и татари и прабългарски варвари от Изток/ сложили по няколко дървени трупчета върху танковете и опънали по една мрежа. И над 1000 изстреляни ракетни снаряда по $ 50 000 отишли на вятъра. Точно тази война върна Русия като втора военна сила в света. +, че Китай, понеже точно тогава бе Олимпиадата в Пекин, бе бесен на САЩ-провокацията. Съюзът Русия - Китай е Голготата на Запада.

За гените прочети проф. Иво Кременски и последната ми статия от срещата "Водещи лекари генетици - журналисти" в Албена.

Един интересен факт - за това дали руснаците се изселват от Русия или - СЕ ВРЪЩАТ. Преди 15 дни в Русия се навършиха 5 г от Възвръщането на Западната руска православна църква в лоното на Московската патриаршия. А днес чета: Алекс Богомолов младши, досега тенисист с американско гражданство, си е възвърнал руското, това на Ролан Гарос. Защо ли?

За в. "Советская Россия" - ако не знаете, това е органът на руската комунистическа партия. Най-силната опозиция на Путин. Сигурно така е горе-долу било по времето на Елцин. Същото и "Независимая газета" - с пари на Запада се издава, там пише хазарчето Каспаров.

Русофобче мъничко, що не отидеш до Москва - да видиш с очите си нещата, фактите, а не да зобиш `ала зайченце от антируски източници. Че ако прочетеш Гор Видал американеца за САЩ, ще помислиш, че всеки американец е редно да се самоубие на секундата.

И не пиши на противния ти славянски език, а на тюркски! Може и на тракийски, ама забравих, че те са безписмени. То и ти така.

79. Потребител: Иксперта     Дата: 2012-05-28 19:56:41    
Е така е. Всичко е пропаганда, лъжа а само ние знаем истината.
А за русофобчето мъничко само мога да т кажа, че това русофобче колко опит и стаж има с такива като теб палячовци, че ще ти сритам задника.
Бил си грамотен. Че пак го казвам. Цитирам руски източници, неверни били.
А ми цитираш някакви откровени пропргандни сайтове.
Говньо сплескан. Ти си просто толкова малоумен че не виждаш по надалеко от носът си, че като е толквоа мощна русията ти опикана, държава установена в тюркска земя, защо не го свали от престола му бе, малоумник.
А за Кременски. Пак ти казвам. Не ми говори за платени от Москва изследвания, защото няма масова практика хората да бъдат изследвани, а и да има изследвания, то никъде ги няма публикувани, за да се види колко хора е изследвал, на каквка база определя кой точно какъв е по етнос. Защото това ДНК науката все още не може да го определи този е точно такъв по произход, а само дава обща картина на хаплогрупите. Но тук яко се лющят глупости на корем.
Нека да ги покаже за да ги видим бе.
Или те са совершенно секретно, само за наши хора.
Нека да си обнародва резултатите бе.
Така в момента го караш, вервайте ми, на това което ви казвам, а то задължително е лъжа, а не гледайте какво ви се показва.
Демек не вярвайте на очите си, а вярвайте на ушите си.
Кого заблужаваш бе, нищожество русофилистично.
А бе още ли има такива птеродактили. Май времето ви е доста отдавна е отминало. Обновете си лъжите, че прекалено много лъщят като маймунски червен, славяно-мангалски задник.

80. Потребител: Иксперта     Дата: 2012-05-28 19:58:52    
И не пиши на противния ти славянски език, а на тюркски! Може и на тракийски, ама забравих, че те са безписмени. То и ти така.
-----------------------------------------
Предимството на човерка е да знае езици. Така че кой е безписмен, то е видно, защомто се изпозлва някаква византийска азбука и византийски църковен език, наречен славянски, за да даде на робите си звук, че инак маймунски звуци издават, а не човешка приказка...

81. Потребител: Тюркоистерик     Дата: 2012-05-28 20:36:54    
Що се отнася до личния живот, момче, не стой пред виртуалното празно невеществено пространство. Явно, че си младок, още зелен, невежа, но пълен с енергия. Защо не ходиш из хората да прегърнеш някое момиче, да понаправиш някое българче-славянче красиво, че почти само цигани се раждат. Или не си мъж? Като те чета, точно тъй си е. Във византийските хроники пише: "Славяните не са нито руси, нито черни, а възчервени. /Чети: Здрави и жизнени./ И раждат по 8-9 деца." Затова византийците са ги разселвали по половин милион на всеки 30-50 г по Мала Азия. Е, или нямаш си невеста? Тъй си мисля, че то без млада жена младият человек изперква и става русофоб. И не пиши повече на славянски език!

82. Потребител: Трън в таза на Англия     Дата: 2012-05-28 20:44:37    
Поредната паническа среща в Англия: Британският премиер Дейвид Камерън се срещна с директора на британската централна банка Марвин Кинг и с директора на британската служба за финансов контрол Адер Търнър. На срещата си те обсъдиха какъв трябва да е отговорът на Великобритания на кризата в еврозоната. Британският финансов министър Джордж Озбърн също е присъствал на едночасовата среща, като е предупредил, че икономиката не може да се справи с нова криза. Говорител заяви, че срещата е част от срещи в правителството, имащи за цел да направят сигурно, че Лондон е "правилно ситуиран, за да се справи със ситуацията в еврозоната и проблемите, произлизащи от нея". По-рано беше и отречено това да е "извънредна среща".

83. Потребител: Пловдивчанин-русофоб     Дата: 2012-05-28 21:24:13    
Като гледам тиксото за посещения, русофобът е от Пловдив. Интересно: българските столици имат обикновено славянски имена: Плиска, Преслав, Преспа, Охрид, ама София и Пловдив са с елински, чети и византийски. Как го е допуснал? Трябва Пловдив със своята 3 хилядогодишна култура да го наречем Танграград или поне Крумград, на името на първия български канас /идва от славянското "кънензъ" и германското "кьонинг"/, овладял града. Ама има и едно стихотворение за Пловдив от Димчо Дебелянов: "и толкоз черни мисли ми тежат, че аз не искам нищо да си спомня!" Така и русофобите не умеят да помнят, че само черни мисли им тежат. И ги дърпат към дъното.

84. Потребител: Славянин=Българин     Дата: 2012-05-28 22:27:39    
Кунев, питай го русофоба, къде в България има лаборатории за ДНК-анализ? Веднага ще стане ясно, че е невежа! Че е латерна на западната пропаганда! Всеки лекар, който се занимава с генетика, ги знае.

85. Потребител: муспи     Дата: 2013-05-27 01:08:17    
Новият свят с това е Нов, че отношението към една личност, особено ако е президент на голяма страна е - какво прави по еврейския въпрос? Путин, за съжаление практически нищо, нещо повече - не им пречи, даже изглежда че по тяхна маскировъчна поръчка. Освен това се говори че е бил полу или цял евреин.

86. Потребител: Точен     Дата: 2013-05-29 12:15:33    
Путин наказа достатъчно ционисти: Березовски, Гусински, Ходорковски, Лебедев, Платонов, а евреите Кириенко, Чубаис, Абрамович работят за Русия и славянството, т.е за България.

87. Потребител: Krasimira Krasteva     Дата: 2018-11-06 12:58:30    
Смилена Татарска от Пиреос повече от 5 години ме следи по цялата земя и тероризира денонощно. Спеше, с който й падне, а от 5 години ме следи да ме унижават, че аз съм „курва“. Държат ме изолирана и тероризират денонощно. С лицето Мирена Йорданова са ми издействали сателитно следене, за да ме убият без да се разбере. МВР им помага. Заплашват ме 24/7 с лудница. С мен се гаврят безобразно и всички си мълчат. Засега успешно ме изкарват луда, а през това време ме гаврят. Целта им е да ме изтормозят и заключат в лудница или село, за да не се разбере как са ме малтретирали 5 години. Прикачила съм професионален профил, за да добиете бегла представа за мен до този момент.

88. Потребител: Ангел Николов     Дата: 2019-06-13 21:32:59    
Ха-ха -ха! Русия цъвти и връзва а САЩ и ЕС са във фалит? И има ли кой да ви се хване на идиотщините? Че Брутния национален продукт на Русия е по-малък отколкото на Холандия! А накъде ще тръгне Китай е ясно - в Сибир вече има над 10 милиона китайци. А нещастните руснаци пак ще трябва да гладуват за да осигуряват безсмисленото превъоръжаване на прогнилата си държава. До следващия фалит - като през 1989!

89. Потребител: Правописни грешки     Дата: 2019-07-03 07:19:46    
Ще отбележим правописните грешки в предния постинг:
цъВти, Б/трябва да е с малка буква/рутнияТ, пропусната запетая пред За да - с толкова и фактически грешки е пълен постингът. В Сибир няма как да има 10 мил китайци, тъй като общо в Сибир живеят 10 мил. Пускаме по-долу целия фалшив и невеж постинг:

Ха-ха -ха! Русия цъвти и връзва а САЩ и ЕС са във фалит? И има ли кой да ви се хване на идиотщините? Че Брутния национален продукт на Русия е по-малък отколкото на Холандия! А накъде ще тръгне Китай е ясно - в Сибир вече има над 10 милиона китайци. А нещастните руснаци пак ще трябва да гладуват за да осигуряват безсмисленото превъоръжаване на прогнилата си държава. До следващия фалит - като през 1989!

90. Потребител: Вовапут     Дата: 2020-04-28 16:40:57    
Джуджето в най-скоро време ще го гътнат неговите олигарси приятели? А и на руския народ вече му писна да го грабят такива боклуци като Путлер.

91. Потребител: Петьо     Дата: 2020-05-03 17:23:18    
Путин спря ционисткия грабеж над Велика Русия. Над великия руски народ, наш брат и Спасител.

92. Потребител: Словянин     Дата: 2020-06-23 07:18:32    
"То вече в Сибир има 10 мил китайци." - Невежеството на русофобите е на дъното на Марианската падина. - Общо в Сибир живеят 7,5 мил. А китайците са по-малко от 1200 /хиляда и двеста - с думи/. Иска иу се на убиецо-крадеца Запад да унищожат Русия, ама Западът сам се убива с междурасови либерални войни.