Прегледи: 25721 - Коментари: 7
ЗВЕРСТВАТА на българската буржоазия преди 9 Септември

ЗВЕРСТВАТА на българската буржоазия преди 9 Септември

УТРЕ е 9 Септемри - национален празник на Българско преди 10 Ноември 1989 г.

Обективната истина е, че немалка ЧАСТ смъртните присъди след 9 Септември 1944 г не могат да бъдат оправдани. Но не само снимката с отрязаните глави на партизани, защото в буржоазно Българско, де факто фашистко, българи са рязали глави на българи, нещо, което не е ставало след 9 Септември. Защото правилната градация е не "Бог - Цар - Отечество", а единствено ОТЕЧЕСТВО, което означава всеки българин.

Истината е, че от Войнишкото въстание през 1918 г /а и преди това/ до 9 Септември българската буржоазия убива повече земеделци /най-вече/, комунисти и социалдемократи, отоколкото са убити след 9 Септември. А и числото 30 000 избити след 9 Септември е силно преувеличено, то трябва да се раздели ако не на 10, то поне на 5.

Нито безсмислените български братоубийства след 9 Септември /да не забравяме, че повечето смъртни присъди са издадени от юдеи, които са били за формата "комунисти"/, нито не по-малкото преди това не могат да бъдат оправдани, но зверското антибългарско начало е поставено от некадърната българска буржоазия /загубила "златната геостратегическа ценност" - Българското Беломорие/:

В навечерието на 9 Септември - Денят на народната победа, ще ви разкажем за жестокостите на монархо фашизма подложили на геноцид, страдания и нечовешки изпитания собствения си народ.

Спекулациите и платената пропаганда днес в буржоазно Българско втълпява на младите поколения че фашизъм у нас не е имало, че партизаните били гладни и въшлясали, че били крадци и неудачници. Историческата действителност от тези събития е доста по различна.

Борбата на работническата класа и пролетариат за освбождението от оковите на капитализма е пропита с кръвта на десетки хиляди герои, деца, жени, млади и стари от всички краища на България. Монархо-фашистката власт на наместниците на империалистическите интереси покосяват с огън и меч цвета на българския народ. За малка страна като нашата това е било пагубно и няма да сгрешим, ако кажем, че по жестокост буржоазията надминава дори понякога издевателствата по времето на турското робство.

Българският народ получава своята свобода предвид победоносния ход и героизъм на Червената армия против хитлеристите, но ние с пълно право имаме и можем да се гордеем с историята си. В България Червената армия е посрещната като освободителка и това е неоспорим факт посочен в редица официални документи и стенограми, който никой не може да отрече.

В борбата срещу партизанските отряди и антифашистка съпротива, монархо-фашизмът в Българско взема изключително драстични мерки. Заловените нелегални са изтезавани в полицията с електрически ток, като много често електродите са поставяни на гениталиите. Провесвани били задържаните нелегални в полицейските участъци да висят продължително време с главите надолу /да започнат да мислят "правилно" и да ускорят следствието/.

Широко е бил използван методът за наливане на терпентин в ушите, носа, ануса, влагалището /за жените/ за изтръгване на самопризнания. Използвана била тактиката на продължително осветяване на разпитваните със силна лампа на сантиметри от очите им. Мъжете и жените нелегални и заловени партизани са били лишавани с дни от сън, вода, храна. Нанасян им е бил системен побой върху ходилата на краката, корема, седалищните части, главата, шията - с пръчки, гумени палки. На задържаните са били набивани клечки под ноктите. Раните на изтезаваните били посипвани със сол.

Много често задържаните нелегални антифашисти и труженици от невидимия фронт са били извеждани на инсценирани разстрели и връщани след фалшивата екзекуция обратно в килията. Това се правело многократно и целяло сломяването на тяхната воля. Същите изтезания били използвани и спрямо ятаците на партизаните и помагачите на нелегалните.

В провинцията, в превърнатите в казарми на така наречените "ловни роти" селски училища били използвани при разпитите на заловени партизани, ятаци, нелегални, ремсисти нечовешки изтезания. Вадени били очи, рязани били пръсти на ръце и крака. Разпитваните били дамгосвани с нажежено желязо по ръцете, краката гърба, корема и в областта на гениталиите. Рязани били носове, уши. Практиката да се палят партизански и яташки къщи била повсеместна. На изтезания били подлагани и заловени малолетни партизани, ятаци или децата от техните семейства, за които властите се съмнявали, че знаят нещо за нелегалните или партизаните.

Още през 1942 г година била обявена награда за главата на партизанин, възлизаща на 50 000 лв /Бел.РодБг - Около 5 хил по днешни цени./ за обикновен партизанин. Срещу партизаните се сражавали и по-големи армейски формирования, като дружини, полкове, дивизии, подпомагани от авиорляци /ескадрили/ от Въздушните на Негово Величество войски. Но те нямали тази "специализация" като "ловците" и се използвали при по-мащабни акции.

Съществували и специални сборни полицейски групи /полицейски контрачети/ за борба срещу партизани и въоръжени и опасни нелегални /т.нар бойни групи в градовете/, някои наброяващи до 200 човека набрани изцяло на доброволен принцип от редиците на полицаите и полицейските агенти, в това число и на агентите от териториалните структури на Държавната сигурност към Дирекцията на полицията, чийто началник бил вездесъщият Никола Гешев. Голяма част от членовете на Обществената сила режели главите на убитите /в някои случаи отсичали главата на заловените партизанки и партизани в гората, без да си правят труда преди това да ги застрелят/ партизани за да получат големият хонорар, с който да обезпечат семействата си.

Уточняваме, че става дума за глави, за които да се наддава за сума по-голяма от 50 000 лв. Властите коректно плащали за всеки убит партизанин при представяне на доказателство за това, донасяне на тялото или главата му. Главите на убитите партизани, които били деформирани от куршуми, не ставали за трофей. Понякога се режели ушите или се вадели очите за да се представят от "ловците", пред властите като доказателство, че са ликвидирали партизанина.

Спечелелият търга /наддал с най- голяма сума за отрязаната партизанска глава/, вдигал тост за Царя, Отечеството, германските съюзници, като чашата, с която се вдигал тоста била държана с дясната ръка, а партизанската глава с лявата. Произнасяли се традиционните речи за борба срещу международният болшевизъм, като се изразявало задоволство за постиганите временни успехи у нас при ликвидирането на болшевишките агенти в България и дори на цели техни диверсионни структури. Давали се обещания за безпощадно преследване и ликвидиране на партизанските формирования. Докато траел пира партизанските глави били подреждани, ако не на кръчмарският тезгях, то на лавици, первази, разположени близо до пируващите. Те били един вид неми свидетели на пиршеството в "тяхна чест".

Българския народ трябва да знае истината и да помни историята си. Идните поколения трябва да знаят за зверствата и издевателствата на които сме били подложени, нужно е да съхранят спомена за героите дали живота си за свободата на Родината ни. Не бива да мълчим и да прекланяме глави пред платената грошова търговия на буржоазната пропаганда, която днес ни втълпява за прелестите на монархо фашизма.

Трябва да пазим своята култура и да възпитаваме в младите поколения непримиримост и борба против всяка класова несправедливост от страна на капиталистическия гнет и неговите платени армии от наемници и фашисти.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Иван Иванов     Дата: 2018-09-09 16:59:03    
мръсна долна фашистка сган!!!
Като крадете статии и копирате лозунги и си мислите че някой ще ви повярва ли?
СКоро ще дойде денят когато ще ви търсим един по един и ще ви съдим. Измет националистическа и фашистка

2. Потребител: Админ     Дата: 2018-09-10 11:32:11    
Ние не трием коментари, но не приемаме позицията на постинг № 1.

3. Потребител: Константин Неделчев     Дата: 2019-06-05 20:37:57    
По данни на МВР към 1953 година са...ликвидирани над 300 хиляди вражески елемента...!
Само в лагерите до 1953 година жертвите са десетки хиляди...! Документирано е и доказуемо. За доклада от МВР говори Стефан Цанев във филма Горяни.
Справка ds.bg

4. Потребител: Честен     Дата: 2019-06-09 22:07:42    
Убитите фашисти и предатели-слуги на убиецокрадеца Запад след Девети септември са не повече от 3000 /три хиляди/. Точно това е документирано. Във Варна след Десети ноември 1989 обявиха, че горяните били 10 000 и от тях хиляда убити. А се оказа, че горяните били 8 и се предали, нито един убит. Стефан Цанев е жалък суетен лъжец.

5. Потребител: Бианка Влахова     Дата: 2019-09-10 22:33:41    
Стефан Цанев Не е лъжец.Неговата леля беше с Горяните и я убиха в с.Княжева поляна/сега с.Смирненски/.Защо въобще се повдигат такива въпроси от тъмното минало на Б-я...Който пострадал,пострадал-миналото не могже да се поправи.Не е необходимо сега да се "дърлите",когато не знаете истината за нещо.

6. Потребител: Българин     Дата: 2020-05-05 08:43:31    
Спечелелият търга /наддал с най- голяма сума за отрязаната партизанска глава/, вдигал тост за Царя, Отечеството, германските съюзници, като чашата, с която се вдигал тоста била държана с дясната ръка, а партизанската глава с лявата. Произнасяли се традиционните речи за борба срещу международният болшевизъм, като се изразявало задоволство за постиганите временни успехи у нас при ликвидирането на болшевишките агенти в България и дори на цели техни диверсионни структури. Давали се обещания за безпощадно преследване и ликвидиране на партизанските формирования. Докато траел пира партизанските глави били подреждани, ако не на кръчмарският тезгях, то на лавици, первази, разположени близо до пируващите. Те били един вид неми свидетели на пиршеството в "тяхна чест".

7. Потребител: Българин     Дата: 2020-05-05 08:52:42    
Трябва да пазим своята култура и да възпитаваме в младите поколения....Зада запази фашиското си наследство, България изпрати един от наследниците на фашиските главорези като евродепутат, за да ни прославя в Европа !