Прегледи: 7326 - Коментари: 2
Варна, България + политически "бисери"

Варна, България + политически "бисери"

Тук поставяме само новини, които показват тенденции, пресните новини са във "водещи новини" за съответната дата!

2017:

05 април, Добрич:
Държавата, чрез Министерството на енергетиката, внесе в Окръжен съд - Добрич иск за 298 410 лв срещу "Евроманган" ЕАД заради неплатени концесионни задължения.

30 март, София:
Служебният министър на туризма Стела Балтова и председателят на Националния статистически институт представиха пред журналисти статистически данни за тенденциите в развитието на българския туризъм. Министър Балтова посочи, че 8 251 995 е общият брой на чуждестранните туристи, посетили България през 2016 г.

27 март, София:
Мандатите в 44-то Народно събрание са:
ГЕРБ 95
БСП 80
Обединени патриоти - НФСБ, Атака, ВМРО 27
ДПС 26
Воля 12

02 март, Пловдив:
Десетки хиляди българи се включват с оръжие в ръка в освободителната руска армия по време на Руско-турската освободителна война. Това каза началникът на Пловдивския гарнизон бригаден генерал Явор Матеев в интервю за предаването "За славната 2-ра Тракийска дивизия – За честта на България".

23 февруари, София:
Конституционният съд се произнесе с решение по к.д. № 11/2016 г, образувано по искане на омбудсмана на Република България Мая Манолова, в което се искаше обявяването на противоконституционност на чл. 242а от Изборния Кодекс относно последиците при неупражняване на избирателното право. Такива няма да има.

16 февруари, София:
Президентът Румен Радев се срещна с посланика на Русия Анатолий Макаров. По време на разговора държавният глава Румен Радев и посланик Макаров направиха преглед на двустранните отношения в областите от взаимноизгоден и прагматичен интерес, сред които икономика, енергетика, образование, наука и култура като общо бе мнението, че е налице възможност за активизиране на диалога в тези сфери.

15 февруари:
Ангел Джамбазки, евродепутат от ВМРО - Обединени патриоти: С признаването на българското малцинство в Албания ще се постигне историческа справедливост и ще се отстранят фалшификациите на "историците" от Скопие.

02 февруари, София, 17,00
Президентът Румен Радев: Наложих вето върху Закона за концесиите, който бе приет в последните часове на 43-то НС.

01 февруари, Българско:
На днешната дата през 1945 г са разстреляни осъдените от Народния съд 2793 фашистки престъпници. Според други данни разстреляни са 1046.

31 януари, Варна:
Капитан далечно плаване /к.д.п./ Валентин Енчев от Морска администрация – Варна: Според различни данни около 30 000 души са пряко ангажирани с моряшката професия и работят на море, а заедно със семействата им това са над 100 000 души, свързани с морето.

30 януари, Брюксел:
Новоизбраният български президент Румен Радев направи първото си официално посещение в чужбина в централата на Европейския съюз в Брюксел.

27 януари София:
Служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, встъпи в длъжност. Огнян Герджиков вече е служебен министър-председател на Република България.

19 януари, София:
12,00: Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва пред НС и от днес вече де юре са Президент и Вицепрезидент на Република България.

18 януари, София:
Петър Курумбашев ще заеме мястото на Илияна Йотова в ЕП. Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание Димитър Главчев, след като ЦИК обяви това със свое Решение.

15 януари, Пловдив:
18,00: Окръжният съд Пловдив отстрани от длъжност началникът на втория по големина град в България Иван Тотев. Мотивите са, че може да повлияе и да възпрепятства на досъдебното производство, въпреки че е в отпуск, той би могъл да повлияе на свидетелите, защото са служители в общината.

12,00: Днес Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу министъра на отбраната на Република България в оставка Николай Ненчев. Той е обвинен в престъпление по служба, извършено при условията на продължавано престъпление, с две отделни деяния, осъществяващи поотделно състава на едно и също престъпление.

14 януари:
Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем бившия вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков от кабинета "Борисов 1" по делото за продажба на акциите на държавата в ЕВН за престъпление по служба.

09 януари:
"Роснефт" и Китайската национална петролно-газова корпорация са подписали допълнително споразумение за увеличаване на доставките на петрол чрез транзит през територията на Казахстан, а също така за удължаване срока на действие на договора, сключен на 21 юни 2013 г, с още шест години. Допълнителните доставки в периода 01 януари 2017 г до 31 декември 2023 г ще бъдат 70 мил т, съобщиха от руската компания. "Общият обем на доставките на петрол по горепосочения договор, като се включат по-рано изпратените 21 т, ще достигнат 91 мил т за 10 г" - се отбелязва в изявлението.

На предсрочните избори ще се запази "Обединени патриоти", създадена около президентските избори. Това заяви Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и съпредседател на Патриотичен фронт /ПФ/, в предаването "Тази сутрин" по БТВ. "Ако някой се надява че коалицията "Обединени патриоти" няма да се бори заедно, е сгрешил в сметките."

Георги Илиев от ПФК "Черно море" бе обявен за футболист на Варна за 2016 г според анкета, проведена сред спортните журналисти от морската столица.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: муспи     Дата: 2013-11-11 17:28:19    
- Евреи и комунисти, две крачки пред строя! Нито един?! Взвоод огън наред!

2. Потребител: AMANDA AFREDO     Дата: 2017-11-24 16:45:21    
заем! заем !! заем !!!
Търсите ли реномирана и акредитирана компания за частни заеми, която предоставя заеми за житейски възможности. Ние предлагаме всички видове кредити по много бърз и лесен начин, лични заеми, автомобилни кредити, ипотечни кредити, студентски заеми, бизнес кредити, инвестиционни заеми, консолидиране на дълга и много други. Бяхте ли отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от консолидационен заем или ипотека? Не изглеждайте повече, сякаш сме тук, за да превърнете всичките си финансови проблеми в нещо от миналото. Ние отпускаме средства на физически лица и фирми, които се нуждаят от финансова помощ в размер на 2%. Не се изисква никакъв номер за социална сигурност и не се изисква кредитна проверка, 100% гарантирана. Искам да използвам този носител, за да Ви информирам, че предоставяме надеждна и подкрепяща помощ и ще се радваме да Ви предложим заем.
След това ни изпратете имейл до: (amandaafredoloan42@gmail.com), за да кандидатствате за заем