Прегледи: 11928 - Коментари: 1
СЛОВЯНСКИ НОВИНИ

СЛОВЯНСКИ НОВИНИ

2018:

28 януари, Сигулда, Латвия:
Руснакът от словянски произход Семьон Павличенко спечели състезанията с шейни от Световната купа в този латвийски зимен курорт пред временния водач за купата Феликс Лош от Германия.

27 януари, Мелбърн Австралия:
Слоявянката от полски произход и играеща за Дания Каролине Вожнячки спечели първия от турнирите за Големия шлем срещу румънката Симона Халеп /над 50 % от гените на румънците са словянски/.
27 януари, Сигулда, Латвия:
Словянката от Русия Татяна Иванова спечели състезанията с шейни от Световната купа в този латвийски зимен курорт пред световната и олимпийска шампионка и временна водачка в купата Натали Гайсенбергер от Германия и италианката Сандра Робачер.

18 януари, Белград:
Лидерът на косовските сърби Оливер Иванович, убит от албански терористи, бе погребан с почести в сръбската столица.

16 януари, Косовска Митровица /Сръбската част/:
Албански терористи са застреляли с пистолет със заглушител политически лидер на косовските сърби. Това е добър повод Сърбия с помощта на Русия да си върне Република Сръбска и ако не цяло, то поне Северно Косово.

13 януари, Санкт-Петербург:
Товарооборотът на руските пристанища се е увеличил с 9 % през 2017 г спрямо 2016. Една от причините е, че се развиват руските балтийски пристанища за сметка на тези в Прибалтийските републики, които изпитват тежки финансови проблеми заради наложените им от Еврогейския санкции срещу Русия.

13 януари, Москва:
Русия е продала през 2017 г оръжие на сумата близо $ 15 млрд. Най-големи потребители са Индонезия, Филипините, Китай, Индия, Египет, Турция.

13 януари, Сидни:
Словянинът от Русия Даниил Медведев спечели първата си АТП титла в тениса, като победи в АТП-250 в Сидни.
Словянката по произход Анжелик Кербер, играеща за Германия, спечели ВТА турнира в същия град.

06 януари, Виена:
Словянинът от Полша Камил Щок спечели най-богатото състезание в зимните спортове "Четирите шанци". Победителят триумфира на четирите щанци: Обертсдорф, Гармиш Партенкирхен, Инсбрук и Бишофсхофен, което е изравнен абсолютен рекорд.

01 януари, София:
Българско поема председателството на Европейския съюз. Колкото и да е извратен Еврогейският, колкото и излишни пари да изхарчим за брюкселизма /чети: брюкселските бюрократи-зелки/, това е едно събитие за словянската ни Родина.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: муспи     Дата: 2013-11-11 17:28:19    
- Евреи и комунисти, две крачки пред строя! Нито един?! Взвоод огън наред!