Прегледи: 25807 - Коментари: 2
СЛОВЯНСКИ НОВИНИ

СЛОВЯНСКИ НОВИНИ

2021:
На снимката: Москва Сити

23 януари, Москва:
Ски свободен стил, ски скокове:
Руснакът Максим Буров спечели състезанията в тази дисциплина, които са и етап от Световната купа.
Амариканката от словянски произход Уинтър Виницки спечели състезанията в тази дисциплина, които са и етап от Световната купа.

22 януари, Антерселва/Антхолц, Италия:
Биатлон: Русинът Александър Логинов спечели състезанието в дисциплината 20 км индивидуален старт в най-стойностния етап от Световната купа без нито една грешка в стрелбата.

18 януари, Москва:
На тази дата през 1825 г е открит официално "Болшой театър".
Санкт-Петербург:
Учени от Санкт-Петербургския политехнически университет "Петър Велики" /СПбПУ/, съвместно с колеги от Белгия, са усъвършенствали технологията на редактиране на човешкия геном. Те вече могат да доставят към органите и тъканите генетичен материал от различен размер и структура, за да отстранят дефекти от ДНК и да лекуват пациенти.

17 януари, Ярославъл, Русия:
Руснакът Максим Буров спечели етапа от Световната купа в ските - в олимпийската дисциплина скок в ските свободен стил. На второ място е също руснак - Станислав Никитин.
Смесеният отбор на Русия в състав Анастасия Приткова/Максим Буров спечели етапа от Световната купа в дисциплината ски свободенс стил - ски скок.

16 януари, Ярославъл, Русия:
Руснакът Максим Буров спечели етапа от Световната купа в ските - в олимпийската дисциплина скок в ските свободен стил. На второ място е също руснак - Павел Кротов.

12 януари, Бад Гащайн, Австрия:
Сноуборд:
Рускинята София Надиршина спечели втори пореден етап за Световната купа в паралелния гигантски слалом.
Световният шампион, адашът Дмитри Логинов спечели етапа за Световната купа в паралелния гигантски слалом.

10 януари, Вал ди Фиеме, Италия:
Ски бягане, Северни дисциплини:
Руснакът Александър Болшунов спечели за втора поредна година крайното комплексно класиране в най-авторитетното и комерсиално състезание в ски бягането "Тур дьо ски" и си осигури 400 т в кладирането за Световната купа. Подледният етап спечели руснакът Денис Спицов.
Сигулда, Латвия:
Спускане с шейни:
Рускинята Татяня Иванова спечели европейската титла, което състезание е валидно и като етап от Световната купа.
Руската щафета спечели европейската титла, което състезание е валидно и като етап от Световната купа.

Биатлон:
Оберхоф, Германия:
Руската смесена щафета, което състезание е вече олимпийска дисцеплина, спечели надпреварата като етап от Световната купа.

09 януари, Скуол, Швейцария:
Сноуборд:
Рускинята София Надиршина спечели състезанията по паралелен гигантски слалом, валидни като етап от Световната купа.
Руснакът Игор Слуев спечели състезанието по паралелен гигантски слалом, валиден като етап от Световната купа. На почетната стълбица застанаха Михал Новачик от Полша и Тим Мастнак от Словения.
Титизее-Нойщадт, Германия:
Ски скок, северни дисциплини:
Трикратният олимпийски шампион Камил Щох спечели състезанието на шанцата в немския зимен курорт, валидни и за етап от Световната купа.

08 януари, Вал ди Фиеме, Италия:
Винтерберг, Германия:
Скелетон:
Рускината Елена Никитина спечели европейската титла, състезанието е валидно и като етап от Световната купа.
Олимпийският шампион, руснакът Арександър Третяков спечели европейската титла, състезанието е валидно и като етап от Световната купа.

Ски северни дисциплини:
Руснакът Александър Болшунов спечели бягането на 15 км класически стил от "Тур дьо ски", което е валидно и за етап от Световната купа.
Рускинята Наталия Непряева спечели бягането на 10 км класически стил от "Тур дьо ски", което е валидно и за етап от Световната купа.

06 януари, Бишофсхофен, Австрия:
Полякът Камил Щох спечели най-авторитетното състезание по ски скокове в северните дисциплини "Четирите шанци". Освен това, той победи и в днешния етап от серията от 4 състезания, който е валиден и за Световната купа.

Тоблах, Италия:
Рускинята Юлия Ступак спечели състезанието в преследването ски бягане северни дисциплини като етап от "Тур дьо ски", който е валиден и за Световната купа. Това е първа победа на рускиня в тазгодишните етапи от Световната купа.
Руснакът Александър Болшунов спечели третия подред етап от "Тур дьо ски" в дисциплината преследване от ски северни дисциплини, който е валиден и за Световната купа. Цялата призова тройка също е от руски скиори.

05 януари, Тоблах, Италия:
Руският скиор в северните дисциплини Александър Болшунов спечели трета поредна победа в дисциплината 15 км ски бягане свободен стил в най-комерсиалното състезание в този вид ски - "Тур дьо ски". Това е също и победа в етап от Световната купа, а първите три места бяха заети от руски скиори.

03 януари, Вал Мюстер, Швейцария:
Руснакът Александър Болшунов спечели преследването в дисциплината ски бягане северни дисциплини, валидно като етап от Световната Купа и "Тур дьо ски", като води в общото класиране и за Световната купа и "Тур дьо ски".
Инсбрук, Австрия:
Трикратният олимпийски шампион и двукратен победител в състезанието "Четирите шанци" в дисциплината ски скок - полякът Камил Щох, спечели днешния етап от "Четирите шанци", валидни и като етап от Световната купа в тази дисциплина.
Загреб, Словакия:
Словашката Петра Вълхова спечели дисциплината слалом в алпийските ски, като етап от Световната купа.

02 януари, Вал Мюстер, Швейцария:
Руският скиор в северните дисциплини в етапа от Световната купа и етап от "Тур дьо ски" спечели дисциплината 15 км класическо бягане. Така руснакът поведе в общото класиране и за Световната купа и в "Тур дьо ски".

Обобщение: Димитър КУНЕВ - Български и Словянски
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: муспи     Дата: 2013-11-11 17:28:19    
- Евреи и комунисти, две крачки пред строя! Нито един?! Взвоод огън наред!

2. Потребител: Админ     Дата: 2019-12-07 15:19:10    
Ние не трием коментари, но не приемаме позицията в постинг № 1.