Прегледи: 3081 - Коментари: 0
Българските рокери станаха европейски

Българските рокери станаха европейски

Андреас Тимелт - люксембургчанин и шеф на "EUROBIKER" /евророкерите/ благослови днес създаването на техния български клон.

Официален тамада на българските "ездачи" на харлейдейвидсъни и беемвета ще бъде Кметът на Варна г-н Кирил Йорданов. Освен него кметовете на Русе, Ловеч, Злагоград и N български града /не са го обявили официално засега/ са почитатели на съвременните породисти галопиращи коне. Истинският евророкер се познава отдалече - не е разрошен и неизкъпан като американския, а вчесан, добре, макар и екстравагантно-делнично облечен. Хубави хора, със свободен и артистичен, забавен и забавляващ дух. Впрочем, Андреас /помежду си те се обръщаха с малки имена - Мартин, Любо, Андреас, дори на кмета викаха Киро/ спомена за 3-те основни принципа на евророкерите - свобода, равноправие, братство. Затова те са за единството на хората в Европейския съюз, изобщо на всички рокери в Европа - и в Албания, Русия и Хърватска дори. Привърженици са на благотворителни дела - дарили са болници и детски домове в Румъния, Албания и Русия. По най-много 400 хил Евро - но пък това показва, че не са купени от големите европейски фирми, за да им правят реклама.

Основатели на "Евробайкър" са Люксембург и Германия. Не могат да се прочетат общо членовете в цяла Европа, но силни са в Италия, Австрия, Франция, Румъния, Полша, Хърватска, Гърция и вече и в България. Интересното е, че Варна ще бъде националният център на родните рокери. Общо са 3 500 - 4 000. Самият Кирил се оказа добре запознат с разликите на беемве и харлейдейвидсън-машините. Което беше и повод за оживен спор между привържениците на двата "дзвера" даже и в зала "Варна" на Общината.

Стана въпрос и че 40 % от рокерите в Европа са жени. Които създават особена атмосфера при пътуванията. Шефът на "EUROBIKER" изказа и най-съществената разлика между туристите и рокерите. Вторите минават през цяла Европа, за да стигнат до Варна или Санкт Петербург, нещо, което пътуващите със самолет нямат насладата да сторят. Съвсем друг е континентът, гледан от седалката на мощните мотори. Затова и братството и свободата са знаме. Разбира се, Андреас Тимелт не разбира, че политическите лидери на Европа ги използват за реклама. Техни поддръжници са били Волфганг Шлюсел, Ангела Меркел, Романо Проди /като шеф на ЕП/, Жан-Клод Юнкер - шеф на Люксембург и на Европа и пр. Самият люксембургец Андреас беше голям патриот на малката си по размери, но очевидно богата по приходи държава - както той подчерта, дори повече от Германия.

Харесаха ни рокерите от Европа. Мъжкари, нещо - което става все по-рядко и затова все ПО-ЦЕННО в губещия световното си първенство континент.

И заради това.

2009 г
Потребител:


Коментар: