Прегледи: 3290 - Коментари: 1
Ще- и екслидери на СДС във Варна

Ще- и екслидери на СДС във Варна Ще- и екслидери на СДС във Варна

От няколко години Варна се оформи като втори политически център след, а и освен София.

Когато целокупното варненско гражданство отстрани Добрин Митев от властта, то показа на "Центъра", че няма да търпи поставени и назначени от столицата управници. Не че Кметът Кирил Йорданов е най-цвете, ама пък е по-добър от всеки, опитан да бъде сложен отгоре - Димо Гяуров, Добрин Митев, Борката Гуцанов и пр.

Затова политическите лидери идват във Варна поне с мимикрирано желание за диалог и с медиите, и с обществеността. И внимават какво говорят, повече отколкото в София - варненци освен че се оказаха свободолюбиви и чепати, не обичат/мразят софиянци.

Предводителят на синьото войнство Пламен Юруков много възпитано и внимателно изказа вижданията си за сегашната национална политическа ситуация, за вътрешните процеси в СДС и за своите работи там в частност. Смятаме, че наред с традиционната доза популизъм той сподели и някои модерни управленски виждания. Започна с изтърканата тема за съкращаване на административния персонал. Примерно, че има 320 агенции, много от които са ненужни. За напълно излишните министерства на извънредните ситуации и на административната реформа, в които нищо не се вършело. А след това шефът на СДС веднага се самоопроверга, като каза /впрочем опирайки се и на личния си опит като модерен бизнесмен/, че трябва нова технология на управлението, вкл, която се опира на високотехнологичен опит. Ами как ще стана тази реформа, ако няма мощно министерство да я осъществи? Иначе е прав, че ограничават дейността на министър Николай Василев. Но кои, питаме ние? Отговорът е - ЕС, защото така по-лесно ни грабят и подтискат.

За работите в СДС той беше честен да си признае, че се оттегля от борбата заради компромати, които ще дръпнат организацията назад. Трябваше да каже, че в България най-много данъци крият червените и ДПС, още повече, че вече сам няма да се бори за лидер. Той не каза кого от 7-те кандидата ще подкрепи /макар че намекна още преди отстраняването на Марио Тагарински за проблеми с членството му - информацията за лишаването дойде по-късно/ но сподели виждането си, че СДС трябва само да излезе на изборите - така е най-вероятно да влезе в бъдещия парламент. +, че е добре по места да влязат безпартийни или от други партии в листите, за да вдигнат гласовете. Съжаляваме, че БСП употребява нечисти методи за разправа с опонентите си - с Пламен Юруков, Христо Ковачки, Волен Сидеров /когото държат под съдебен шах/, хора от ДПС дори. Защото видяхме в г-н Юруков, независимо от прозападните му заблуди, практичен и опитен управленец.

Някои хора харесват Мартин Димитров - един от кандидатите за син вожд, но ние - нещо не. Не обичаме развалените грамофонни плочи, които повтарят до втръсване една и съща мелодия. Че и на чалгаджийско ниво. Трябвало да се спре мандата на БСП/ДПС. Ами като го слушахме, не видяхме неговото управление по какво ще се отличава от червено/турскосиньото. Каза, че е внесъл програма за спиране на финансовата криза. Че как ще я спре, когато точно Западът ни я натресе, пък той иска да сме с тях. Хората след години ще четат казаното и наследниците му до десето коляно ще се червят. Мартин Димитров натърти, че няма конфликти в дясното пространство. Ей, г-не, не хортувай на черното бяло. Иначе, има качества на сериозен опозиционен лидер - прави бърз анализ на практически икономически грешки. Една силна управляваща партия, може да си го назначи за опонент в парламента.

Стана въпрос и при двамата лидери - екс- и може би бъдещия - за взаимодействие и коалиции. Няма прошка - казаха, че ГЕРБ и ДСБ се били качили на гърба на СДС, която свършила промените и сега използват делото на славното СДС. Абе, ако не беше в Русия недоразумението Горбачов, какво СДС, бе момчета.

Пък и нищо не казаха за общи действия с Атака. Че тя влиза с 25-30 депутата, а за останалите сини не е сигурно. Че и ЛИДЕР, след полуареста на Ковачки, не само че не дръпва назад, ами изпреварва бившите демократи. Че след ерата "Костов" по-малко от 2 % от българите смятат десните за демократи и способни да управляват България.

И един мил завършек. Струва ни се, че все пак, благодарение на доста кметове по места, СДС ще влязат по милост в Парламента. И да запалят по 2 свещички - с едната да се молят БАТЕ Бойко да ги вземе във властта, а с другата - Волен да се съгласи.

Че иначе отиват в небитието като хората на Валенса и самия него в Полша.

2009 г
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Основател на СДС     Дата: 2008-11-27 01:46:40    
Да погледнем истината в очите. Право куме та в очи. Ние създадохме СДС-то като нещо хубаво за България срещу диктатурата и червената мафия. Сега в СДС няма силни лидери. Костов ли е силен, щом като жена му е била партийна секретарка от БКП?
Но идеята е правилна и рано или късно демократи ще управляват и ще спасят корумпирана от червената олигархия мила Родина.