Прегледи: 2214 - Коментари: 1
Тука има - тука нема изчезнало момиче

Тука има - тука нема изчезнало момиче

В РодинаБг.ком доста се посмяхме на едно "Уточнение", изпратено ни от пресаташето на ОД на МВР Варна г-жа Калинка Александрова.

Но и защото - пусне една медия един "фишек" /за по-младите читатели - нещо като куршум, в смисъл клюка/ - и хоп, папагалски завистливо-единно останалите медии я повтарят. Велика е българската журналистика, туй-то:

Уточнение

Във връзка с информация за "поредното безследно изчезнало момиче", публикувана в столичен вестник и тиражирана от електронни агенции ОД на МВР – Варна, уточнява:

На 24.02.2012 г в РУП – Девня, постъпва информация от 43-годишна жена, живуща в Повеляново, че не може да намери адреса на който пребивава 22-годишната й дъщеря. В беседа с оперативен работник става ясно, че по-рано през деня майката се е чула с дъщеря си, която отказала да й каже къде живее. Молбата на майката била МВР да издири адреса, за да прати някой да види щерка й.

При беседата жената категорично е отрекла дъщеря й да е била уплашена, да е търсила помощ или по какъвто и да е начин да е намекнала, че е в беда. Напротив, младата жена споделила със семейството си, че си е намерила работа в София и не желае да остане вкъщи.

Преди това същата работела в мебелен цех във Варна, но в края на 2011 г била съкратена.
Разговорът между служителя на вътрешното министерство и майката е приключил с уговорката, че ако ситуацията се промени, жената своевременно ще информира полицията.

На този етап според българското и европейско законодателство всеки пълнолетен гражданин има свобода на придвижване и местоживеене. Решението дали да се сподели адресът и начинът на живот е лично. В Закона за МВР ясно са фиксирани правата и задълженията на служителите, които не включват дейности - характерни за частни детективски агенции.

Освен гореизброеното в НК изрично е указано, че всеки, които подава неистинска, лъжовна информация на длъжностно лице - носи наказателна отговорност.

Допълнение от РодинаБг.ком, без коментар: Момичето е "намерено", в смисъл не е изчезвало и си е живо и здраво, макар и както е в демокрацията - бедно и безработно:

Допълнително заявление на ОД на МВР Варна: "Във връзка с т.нар "поредно безследно изчезнало момиче" Ви съобщавам, че 22-годишната жена е била в дома си в кв "Повеляново" бл.2 още в неделя. Това е станало ден след като майка й Гинка Желева Костадинова е поискала Дарина да бъде обявена за издирване от МВР - не защото няма връзка с нея. Целта на Костадинова била полицията да установи адреса, на който живее дъщеря й в София, тъй като самата Дарина отказвала да й го каже. Колеги, изключително много Ви моля, не тиражирайте непроверена информация. Знам, че целта Ви не е /Бел.РодБг - Дали?/ търсене на евтина сензация. Благодаря Ви, че отразявате обективно случващото се и помагате, когато можете, за което сърдечно Ви благодаря!

С уважение: Калинка Пенчева /пресцентър на ОД на МВР Варна/
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Кримидемокрация     Дата: 2012-02-27 21:40:03    
41-годишен германец, който призна, че е отвлякъл и убил три момчета, бе осъден на доживотен затвор без право на отменя в Германия. Мартин Н. е сериен сексуален насилник, който е отвличал спящи деца от домовете им или от ваканционни лагери. Едното от момчетата, оцеляло след атаката, е разказало пред полицията какво му се е случило, което е довело до ареста на извършителя през м.г. Серийният убиец е работел с деца и е имал квалификация за учител. Той е започнал да убива през 1992 г.