Прегледи: 2145 - Коментари: 1
Серия измами + коментар

Серия измами + коментар

Продължава сагата разкрития за лъжеводопроводчика от Шумен.

Този човек спокойно може да води шоу и да замени простаците от "Пълна лудница", Шоуто на Слави, "Комиците" или Педерасти на ефира - по-изобретателен е 10 пъти от тях, които възпитават само простащини в младите българи. Допълваме картината на кримипространството с още един измамник-"майстор. Но така е - България в условията на евр/оп/ейската цивилизация и демокрация се превръща във всеобщо блато от измамници. "Мошеник мошеника кара и мошеника язди." - Цитат от славянски гений.

Шеста кражба на "ВиК"-измамника
На 22.02.2012 г в Първо РУП се тъжи 84-годишна варненка, че й е извършена кражба на 2 600 лв. Според възрастната жена на 20.01.2012 г е пуснала в жилището си на бул "Сливница" непознат. Той се представил за служител на "ВиК" и обяснил, че ще ремонтира водомера й.
След това поискал вода. Докато жената му носела чашата, той откраднал парите от чекмедже на бюфета в стаята, в която е бил.

От извършените оперативно издирвателни действия е установено, че извършителят е Д.М 34 г от Шумен, не работи, осъждан за кражби. Наложена му е постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" и е преведен в ареста. Образувана е преписка.

Това е шестото документирано престъпление, извършено по аналогичен начин с предните от Д.М.

Още един "майстор"-измамник
На 22.02.2012 г във Второ РУП се тъжи 75-годишна варненка, че предния ден неизвестен обещал да извърши ремонтни дейности в жилището й на ул "Подвис". Мъжът взел 50 лв, след което отказал да изпълни задълженията си по договорката.

Установен е извършителят – Н.Ст 38 г от Пловдив, не работи, осъждан по чл. 206, чл. 209, чл. 210 и чл. 343 Б от НК. Същият е задържан за 24 часа.

Материалите са докладвани на прокурор.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Демокрация=мизерия!     Дата: 2012-02-23 11:56:37    
Икономическата стабилност е издигната на пиедестал в България, заяви Иван Нейков, председател на Управителния съвет на Балканския институт по труда и социалната политика. Той подчерта обаче, че е важно да се знае каква цена се плаща за тази стабилност – а това е безкрайно свитото потребление. Нейков допълни, че в България е избран вариантът на икономическа политика, при която поддържането на стабилност става на базата на много ниски доходи. Близо 30 % от българското население ползва някоя от програмите за социална защита, посочи Иван Нейков, и добави, че съществува феномена на пристрастяване към социално подпомагане. "Ако дълго време едно домакинство, един човек разчита само на социалното подпомагане, на социалните помощи, той така настройва бита и живота си, че губи мотивация да излезе от ситуацията на социално подпомагане. Т.е. свикваш с това, нагласяш си потреблението. Това е опасното, когато дълго време големи групи от хора разчитат единствено на социалното подпомагане. А в същото време тези програми няма как да създадат нито истинска заетост, нито да мотивират човека да излезе от състоянието на социално подпомагане"- каза още Иван Нейков. Той изтъкна, че най-тревожният факт е, че тенденцията да се разчита на социално подпомагане започва да се пренася в следващите поколения. България се изправя пред симптомите на "генерационната бедност" или бедност, предадена по наследство, уточни Нейков. Според него, в тази посока е един от големите дефицити на политиката по доходите - не се мотивират хората да инвестират в себе си. Другият голям дефицит е, че няма нормативна уредба, която да отчита квалификацията на отделните хора и това да се отразява на възнаграждението, каза още Иван Нейков.