Прегледи: 1861 - Коментари: 1
Не пускат от ареста наркопроизводител

Не пускат от ареста наркопроизводител

Определиха постоянен арест за мъж, задържан с голямо количество прекурсори

Окръжният съд във Варна определи днес първоначална мярка за неотклонение на Цанко Рум, задържан преди дни с голямо количество химически вещества /прекурсори/, които традиционно се използват за производството на амфетамини.

Пресслужбата на съда припомня, че на 11 февруари т.г, при полицейска акция в кв. "Владислав Варненчик", от автомобил иззели стъклени и пластмасови бутилки с химическо вещество, лабораторни прибори и съдове, върху които имало все още засъхнало вещество. Експертизата установила, че откритото вещество е амфетамини. Часове по-късно при обиск в дома на Цанко в кв. "Аспарухово", органите на реда открили 13 еднолитрови бутилки толуол /това е евтино вещество/, други опаковки с химически вещества и кристали, колби и епруветки, и малко количество марихуана. Експертите са категорични, че откритото голямо количество прекурсори е предназначено за производство на амфетамини.

Днес ВОС уважи искането на прокуратурата за постоянен арест. Обвинението е повдигнало 2 съдебни претенции спрямо 30-годишния пловдивчанин, който от 5 години живее във Варна.

Според НК, когато предмет на престъплението се прекурсори или съоръжения или материали за производство на наркотици, наказанието е лишаване от свобода от 3 до 12 години и глоба от 20 000 до 100 000 лв. Освен с тежестта на престъплението и санкцията на закона, днес съдът се съобрази и с многобройните доказателства, събрани още в първите часове на досъдебното производство, водено в III ПУ на ОД на МВР във Варна. Както доказателствата, така и самопризнанията на обвиняемия обосновават по категоричен начин предположението, че той е извършител на престъпното деяние, за което се разследва. Съдът отбеляза, че престъплението е тежко умишлено по смисъла на закона и с изключително висока степен на обществена опасност. Това обуславя извода, че ако е на свобода, Цанко може да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление.

Ако обжалва днешното определение на ВОС, Цанко Рум ще се яви пред Апелативния съд във Варна на 21 февруари 2012 година от 10,00.

РодинаБг.ком благодари на Пресцентъра на Окръжния съд за информацията.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: петко точев     Дата: 2012-02-16 17:30:51    
защото не си е платил