Прегледи: 2519 - Коментари: 1
ЦРУ и Минчо Спасов

ЦРУ и Минчо Спасов

Ни в клин, ни в ръкав шефът на парламентарната комисия - Минчо Спасов от НДСВ повдигна въпроса за Специалните разузнавателни средства.

Излезе с номера за парите, които се оказаха малко под 95 мил за две години. Разбира се, за държава като България, тази сума не е малка. Особено, защото не се вижда нито в икономиката, нито в правораздавателната практика значима полза от тази високотехнологична техника. Очевидно става въпрос за скъпо струващи апаратури, за специалисти, сгради или поне доста специални стаи в сградите и т.н.

Нищетата на нашата журналистика и първосигналното й поведение си проличаха веднага. А може би и това е било целта на жълтия Спасов? Ние сме убедени, че това е било най-вероятната задача и цел на неговите кукловоди /за които той може и да не подозира/ - българското общество да се настрои против подслушването. В "основните" медии поради невежество или съзнателно не обърнаха внимание на основната атака на депутата - срещу посоката на подслушванията, следенето и пр. Представете си, казва г-н Минчо, българските служби са се занимавали с нашите партньори от ЕС и НАТО, проучвали са техни действия, а не тези на Русия.

Веднага всеки български гражданин трябва да се запита - Защо българските служби са си "разрешили" да контролират делата на западняците? Кой разузнавач или служител ще си рискува службата, като знае, че ЦРУ командва всичко в България? Очевидно нашите хора са откривали неща, които са насочени срещу икономическите интереси на страната ни. Що се отнася до политическите - нима не си спомняте за очевидния натиск на щатския посланик да признаем Косово, да продължим самоубийствените мисии в Ирак и Афганистан, да не подписваме и за 1 стотинка енергийни споразумения с Русия? По-просто от грахово зърно, от песъчинка е, че интересите на задокеанската Империя на злото не съвпадат в 99 % от случаите с българските интереси.

Особено с икономическите! Нека да излезе в публичното пространство какви са печалбите на американските фирми в България. В областта на телекомуникациите, производството на порцелан и фаянс, в сферата на търговията, транспорта и навсякъде. От Нови пазар до Разлог. Ние гарантираме, че от Родината ни в посока САЩ всяка година изтичат поне 1,5 млрд $. "Богата" България спонсорира икономиката на "бедните" САЩ... Ясно е, че българското правителство си дава сметка за икономическия неоколониализъм на североамериканския вампир. Да не говорим, че най-голямото грабителство на американците е в друго - те не допускат високотехнологично производство у нас и всичките им "инвестиции" са с цел да грабят ценните ни суровини и капитали. В България щатските фирми не са построили нищо, което да се изнася като продукция в САЩ и оттам да идват свежи и каквито и да е пари за българската икономика. Още един пример - средствата, които Вивател даде за закупуването на БТК - отдавна са взети като печалба. В момента българските граждани плащат телефонни сметки, а и текат левчета за мобилния оператор. Изгоден данък за американските фирми - и цялата останала печалба е в джобове на Джон и Джордж в САЩ, а не на Иван и Георги в България.

Същите думи можем да кажем за немски, белгийски, италиански, австрийски, унгарски, чешки, швейцарски и всякакви западни фирми. Да не забравяме турските и гръцките. Те - освен икономически - имат и стратегически дългосрочни териториални "виждания" за българското си съседче. Така изглеждаме в техните очи - малки и лесни за плячка.

Какво всъщност иска Минчо Спасов? Какво искат неговите зле прикрити манипулатори от ЦРУ и пр. западни служби? Нещо много просто - никой да не им пречи в България. Впрочем, да припомня съдбата на Трайчо Костов. По-младите читатели не знаят, че след Девети септември той в един-единствен случай отказва на руските, т.е. съветските служители в Посолството информация за цените на българските стоки, които продаваме на Запад. По-конкретно дори, става въпрос за българския тютюн. По личната инициатива на убиеца Сталин, българският патриот Трайчо Костов е смазан. Така казват и тогавашните български слуги на сатрапа, напр. Васил Коларов - Трайчо, Партията ще те смачка! И българският патриот е разстрелян от българи. И всичко е ставало, за да се угоди на СССР и на личното самодоволство на Йосиф Висарионович!

По какво днешният Минчо Спасов е различен от тогавашните жалки слуги на една чужда държава? Българските специални служби са призвани да служат на България. Не на НАТО, ЕС, Русия, Китай, Турция! Само и единствено на своя български народ.

Прочее, г-н Спасов, вие на кого служите и от кого получавате заплатата си?

2008 г
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Снимката     Дата: 2008-09-14 17:16:21    
Браво на автора за подходящата снимка. Защо не я публикуват в централните вестници?