Прегледи: 68517 - Коментари: 42
ХАЗАРИТЕ - един евреин за "така наречените евреи"

ХАЗАРИТЕ - един евреин за "така наречените евреи"

Препечатваме статия от блог "Весо85.лог":

Далеч от какъвто и до бил умисъл за антиционизъм, или не дай Боже, антисемитизъм, публикуваме три различни възгледа от два източника?! върху един проблем - Хазарите, който според нас, е от фундаментално значение за развитието на БЪЛГАРИЯ през през последните 1 500 години от нашата история - проблем, умишлено или не, заобикалян от нашите "историци".

Случайно или не, ни идва на ум нещо от кръчмарския бит - който плаща за музиката, като правило, поръчва и "парчетата" /т.е. песните/.

Бенджамин Фридман

един евреин за "така наречените евреи"

"Какви са фактите за евреите?

Наричам ги евреи, тъй като са известни като "евреи". Но аз ги наричам "така наречените евреи" тъй като знам кои са те. Източноевропейските евреи, които формират 92 % от световното население, от този народ, които наричат себе си евреи, са всъщност хазари, племе, което преди векове е живеело дълбоко в Азия. Те са били толкова войнолюбиви, че азиатците са ги изпъдили.

Те са създали Хазарското царство, което по онова време е давало под наем своята армия от 40 000 войници. Кланяли са се на фалуса и повечето са били хомосексуалисти. Кралят на хазарите е бил толкова отвратен от дегенерирането на своето царство, че решил да приеме монотеистична вяра – християнство, ислям или онова, което днес се нарича юдаизъм, или по-точно талмудизъм. Кралят избрал юдаизма, който станал държавна религия. Той изпратил в тамудистките училища в Саура ученици, които станали равини и отворили синагоги за хората, които се нарекли "евреи". Нито един от тях не е имал прародител и не е бил стъпвал в свещенната земя. Не са били чували въобще за Стария завет. Нито един от тях.

Но дошли при християните в Европа, за да повярват в техните претенции към Палестина и "тяхната обетована земя". "Това е християнски дълг. Ние дадохме едно от нашите момчета, което става ваш Спасител, ходите на църква и му се кланяте. И ние сме евреи." Но това са били хазари, погани, конвертирани евреи. Смешно е, че те се наричат "народа от Свещената земя".

Но тези хазари, погани, азиатска монголоидна раса, изпъдени от своите съплеменници в Източна Европа, тъй като техният крал приел талмудистката религия, станали изведнаж "евреи". Представяте ли си вече, колко глупаво е за християнските народи да говорят, че помагат на тези хора да се върнат в тяхната древна земя. Може ли да има по-голяма лъжа? Но американците и европейците са повярвали в тази лъжа, в която е затънал съвременният свят.

Знаете ли какво правят евреите, когато влезат в синагогата? Знам, защото бях един от тях. Влизат и казват първата молитва три пъти. С тази молитва те сключват сделка с Господа, че всяка клетва и обещание, която направят през следващите дванадесет месеца няма да има никаква сила. Клетвата няма да е клетва, обещанието няма да е обещание, тяхната църква ги освобождава и опрощава. Това не е престъпление.

Това е тяхната религия – талмудизмът."

Фонограмата на речта на Фридман може да се намери на няколко сайта в Интернет

Не можем да спрем да се чудим, защо под една и съща рубрика - /khazars/, в wikipedia.org на английски и български, има два съвсем различни текста, които публикуваме без изменения:

"Хазарите са полуномадска народност, вероятно от севернокавказки произход, впоследствие тюркизирана. Първоначално те обитават крайбрежието на днешен Дагестан и делтата на река Волга. Водени от тюркски управляващ елит и хаган от рода Ашина, между 6 и 10 век те създават Хазарския хаганат, обширна държава, разположена между Волга, Дон и Кавказ. В отделни периоди те поставят в зависимост също Волжка България, части от днешните Азербайджан и Казахстан, както и някои руски княжества.

В края на 8-ми век или в началото на 9-ти век поне управляващият елит на хазарите приема юдаизма и той става официална религия в Хаганата. През 9-ти век част от хазарите, пазеща своята езическа вяра и известа под името кабари, въстава срещу централната власт и се присъединява към маджарите.

Според някои историци /А. Н. Поляк, А. Кьостлер и други/ след унищожаването на Хазарския хаганат много хазари с юдейско вероизповедание се заселват в Източна Европа, поради което част от днешните евреи /ашкенази/ има не семитски, а хазарски произход. Тази теза, която хвърля сянка върху традиционните възгледи за произхода на част от евреите, не се приема от мнозина учени и дори се характеризира като антисемитска пропаганда, тъй като се използва като аргумент срещу създаването на еврейска държава в Палестина.

Според други автори /Лев Гумильов и други/ православните и рускоезични бродници от 12-ти век, както и наследилите ги донски и гребенски казаци имат хазарско-руски произход."
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Генади Савов     Дата: 2015-05-21 21:22:07    
Донските казаци са смес от руски-славяни,скити ,алани-иранци и българи на Бат Боян останали по Дон сл.665 год.Хазарите са от Дагестан-чернооки и чернокоси-европеиди-иранци и авганистанци.

2. Потребител: Милкан Дебев     Дата: 2015-11-27 13:58:37    
Тези факти се прикриват от много години.Омразата на хазартните евреи към Русия и православието въобще е страшна.С тях няма оправия освен на кои или в пещите.

3. Потребител: kalin     Дата: 2016-02-27 17:57:14    
с две думи хазарите(ешкенази) не са семити!Тоест не са евреи.За разлика от сефарадите(истинските ционисти).Но Рокфелер,Родшилд,Рузвелт,Сорос,Морган,Варбург-скритите собственици на федералния резерв на САЩ са ХАЗАРИ!Та в момента светът е в техни ръце!

4. Потребител: Михаил Вохам     Дата: 2016-02-28 10:24:12    
Абсолютно съм съгласен със статията. Написаното изглежда много правдоподобно. Руските, и като цяло източно европейските евреи са бивши хазари , които са приели Юдаизма. Те нямат нищо общо с т.нар. палестински евреи. Това се вижда и като външно физически качества - аз почти не намирам разлика с останалите източноевропейци. Докато палестинските евреи са ниски на ръст, мургави и приличат повече на местните араби. Ако оставим измислената "политическа коректност" и запазим коректността само към истината - няма как да не говорим за тези неща.

5. Потребител: див     Дата: 2016-02-28 11:13:15    
Самата истина

6. Потребител: Миливое Ватрогасац     Дата: 2016-02-29 09:02:37    
Хазарите са много лесно разпознаваеми. Това е видно най-вече от фенотипните белези по лицето. Тъй като талмудизмът ги кара да се капсулират и да не приемат бракове с други етноси те са започнали да се бракосъчетават вътре в групата си. От това капсулиране много скоро са започнали да се натрупват генетични мутации и изява на рецесивни гени повече от нормалното. И всичко това започва да се изписва по лицата им предимно, а в телата им масово са диабетици. Лицевите белези са ненормален ъгъл на ущите спрямо черепа, неравна ушна мида, огромни торби под очите, разреждане на зъбите и т.н. и т.н.

А да, щях да забравя. Тъй като е крайно време да се започне да се говори истината е време да се спре да се говори за славянски племена- термините около славянството са именно измислица и лъжа на въпросните хазари и лансирана от екатерина велика, която също е била хазарка. С измислянето на славянството се омаловажава ролята на отделните народи особено на Богарите в световната култура и цивилизация.

7. Потребител: Админ     Дата: 2016-03-14 09:06:09    
Ние не трием постинги, но не приемаме позицията на постинг № 2. И още нещо - ние българите сме славяни - т.е - словени. Фактите са 350 милиона.

8. Потребител: ТВ     Дата: 2016-04-05 18:53:57    
Всичко по темата:http://todor.vetsov.com/2015/03/blog-post_29.html?m=1

9. Потребител: ТВ     Дата: 2016-04-05 18:54:58    
Днес е доказано, че не всички евреи са семити. Евреи, като етно група би трябва да има семитски произход (да са наследници на древните израилтяни) за да претендират, че наследници на богоизбрания народ от Юдея. Но има много евреи, които са приели юдаизма през различни периоди от историята. През последните 20 века има много хора, които нямат семитски произход, не са наследници на древните израилтяни, които са приели авраамическа религия по различни причини - това прави ли ги евреи?!

Евреите са затворена група, по-скоро са били затворена група поне до 135 г., когато римския император Адриан потушава поредното еврейско въстание, изгонва ги от Юдея и преименува територията от Юдея на Палестина. Има и данни за много евреи по средиземноморските пристанища и преди 135г., но техните гонения от Юдея започват през I век, продължават и през II и III век. Много юдеи (евреи) са изпратени за гладиатори в робство или бягат от Юдея и дават началото на първото (насилствено) разселване на еврейската диаспора.

Евреите се заселват в Европа, като този процес се засилва особено след 7 век, след като ислямски халиф Омар ибн ал-Хаттаб (Омар Велики и Фарук Велики) завладява Месопотамия, след това Палестина, Сирия, Египет и по-голямата части от Сасанидската и Византийската империи. Той е вторият и най-могъщ от четиримата Праведни халифи, един от най-влиятелните мюсюлмански владетели в историята. Близък сподвижник на ислямския пророк Мохамед. В същото време Християнската Църквата успява да привлече в лоното си всички европейци едва през 9 век, като налага каноничното право сред европейските народи, включително и правилата за общуване с хората от други вероизповедания. В този смисъл е и наложената на практика забрана за общуване с евреите, които продължават да запазват своите религиозни обичаи и традиции и не се покръстват. В повечето страни евреите живеят в мир, но не след дълго все повече проблеми създава тяхното нежелание да се покръстят и да изповядват християнството — нещо, което Църквата започва да налага активно, особено след 9 век. В повечето страни евреите живеят в мир, но не след дълго все повече проблеми създава тяхното нежелание да се покръстят и да изповядват християнството — нещо, което Църквата започва да налага активно, особено след 9 век. Църквата обаче продължава да се опитва да наложи християнството върху евреите, а съпротивата им довежда до различни ограничения на техните права. Така се появяват и отделните квартали (гета) в градовете — само за евреи.

10. Потребител: ТВ     Дата: 2016-04-05 18:55:03    
Днес е доказано, че не всички евреи са семити. Евреи, като етно група би трябва да има семитски произход (да са наследници на древните израилтяни) за да претендират, че наследници на богоизбрания народ от Юдея. Но има много евреи, които са приели юдаизма през различни периоди от историята. През последните 20 века има много хора, които нямат семитски произход, не са наследници на древните израилтяни, които са приели авраамическа религия по различни причини - това прави ли ги евреи?!

Евреите са затворена група, по-скоро са били затворена група поне до 135 г., когато римския император Адриан потушава поредното еврейско въстание, изгонва ги от Юдея и преименува територията от Юдея на Палестина. Има и данни за много евреи по средиземноморските пристанища и преди 135г., но техните гонения от Юдея започват през I век, продължават и през II и III век. Много юдеи (евреи) са изпратени за гладиатори в робство или бягат от Юдея и дават началото на първото (насилствено) разселване на еврейската диаспора.

Евреите се заселват в Европа, като този процес се засилва особено след 7 век, след като ислямски халиф Омар ибн ал-Хаттаб (Омар Велики и Фарук Велики) завладява Месопотамия, след това Палестина, Сирия, Египет и по-голямата части от Сасанидската и Византийската империи. Той е вторият и най-могъщ от четиримата Праведни халифи, един от най-влиятелните мюсюлмански владетели в историята. Близък сподвижник на ислямския пророк Мохамед. В същото време Християнската Църквата успява да привлече в лоното си всички европейци едва през 9 век, като налага каноничното право сред европейските народи, включително и правилата за общуване с хората от други вероизповедания. В този смисъл е и наложената на практика забрана за общуване с евреите, които продължават да запазват своите религиозни обичаи и традиции и не се покръстват. В повечето страни евреите живеят в мир, но не след дълго все повече проблеми създава тяхното нежелание да се покръстят и да изповядват християнството — нещо, което Църквата започва да налага активно, особено след 9 век. В повечето страни евреите живеят в мир, но не след дълго все повече проблеми създава тяхното нежелание да се покръстят и да изповядват християнството — нещо, което Църквата започва да налага активно, особено след 9 век. Църквата обаче продължава да се опитва да наложи християнството върху евреите, а съпротивата им довежда до различни ограничения на техните права. Така се появяват и отделните квартали (гета) в градовете — само за евреи.

11. Потребител: ТВ     Дата: 2016-04-05 18:56:16    

През 10 век настъпва промяна в отношението към евреите в Европа. Появяват се нови евреи в Европа, наречени ашкенази, с което европейците ги разграничават от сефарадите. Терминът "сефарад" е употребен в Библията и обозначава Иберийския полуостров, т.е. за евреите, които са дошли от юг. Ашкенази е името, което носят евреите, заселили Централна и Източна Европа, основно Германия, Полша, Франция, Украйна и Русия. Това са наследници на Хазарите, но след 10 век и разпадането на Хазарския хаганат те се разселват в Европа. Те развиват собствени обичаи и закони, което ги разграничава в определени теми с другата част на еврейския народ - сефарадите. Стигат дотам, че създават собствен език, идиш, възникнал като комбинация от немски диалекти в района със славянско и еврейско влияние.

12. Потребител: ТВ     Дата: 2016-04-05 18:57:06    

През 861 г. Кирил и Методий (Хазарска мисия, 860-861 г.) участват в хазарската столица в диспут между представители на основните монотеистични религии, организиран от хазарския хаган (бей, управител), който тогава е бил привърженик на пратюркския монотеизъм, но не успяват да го убедят в предимствата на християнството. В неговото обкръжение се е изповядвал юдаизмът и ислямът. Около 861-865 г. хазарските владетели и значителна част от аристокрацията приемат юдаизма - това е уникално явление за еврейската история, защото една група гои (неевреи) биват приобщени към религията на "децата на Израел", етно-религиозна група, наследници на древните израилтяни, които и днес имат претенции, че е наследница на богоизбрания народ, наследници на древните израилтяни. Този акт на приемане на юдаизма от хазарите (нееврейски народ) е в пълно противоречие с юдейския конфесионализъм. Хазарите-евреи остават в тези територии до средата на 10 век. През 965 г. киевският княз Светослав I успява да разгроми хазарите и да превземе най-важните им крепости и столицата Итил. Експанзията на Хорезъм, киевския княз Владимир I (980-1015) и узите нанасят последен удар на Хаганата. Ашкенази е името, което носят евреите-хазари които се разселват из Европа след разпада на Хазарския хаганат през 10 век.

13. Потребител: ТВ     Дата: 2016-04-05 18:58:08    

За нееврейския произход на Ашкенази изследователите съобщиха още в края на 19 век, «подобно предположение изказа в Русия и М. Гумплович в очерците си «Начало на еврейската вяра в Полша». Същото се опитваше да докаже професора от Тел-Авив-ския университет А. Полак в научния си труд «Хазария» през 1951 год.» (1. 1-23). През 1976 год. на бял свят излезе сензационната книга «Тринадесетото коляно» на писателя А. Кестлер. В нея той доказва, че сегашните ашкенази нямат нищо общо със "сина на Аврам", а са потомци на хазарите, разселили се в Европа след разпадането на хаганата през 10 век. Според Кестлер, ашкеназите са тръгнали не от Йoрдан, а от Волга, не от Хаан, а от Кавказ, което означава, че са по-близки до народи като хуните, угурите и др.

Съвременните генетични изследвания доказват, че произходът на евреите в Европа е свързан със смесване на родословия, много от които произхождат от кавказки племена, приели юдаизма. Те би трябвало да сложат край на дебати, които продължават повече от два века. Евреите ашкенази, днес съставляват около 90 на сто от евреите по света.

14. Потребител: ТВ     Дата: 2016-04-05 18:59:01    

За да хвърли светлина върху този въпрос, новото изследване сравнило геномите на 1287 души от осем несвързани помежду си групи еврейско население и на 74 неевреи. Генетикът Еран Елхаик от медицинския институт "Джонс Хопкинс" в Балтимор, Мериленд, внимателно анализирал данните, търсейки мутации в ДНК кода, свързани с географския произход на дадена група.

Подобни индикации са били ползвани в миналото, за да се хвърли светлина върху произхода на баските и на пигмеите в Южна Африка.

Сред евреите в Европа генетикът открива древни индикации, които ясно сочат към Кавказ и в по-малка степен към Близкия изток. Получените резултати подкрепят друга хипотеза, която е противоположна на "рейнската" и е известна като "хазарска". Според втората хипотеза евреите в Източна Европа произхождат от хазарите - племена, установили се в района на Кавказ в първите векове от новата ера. След като били повлияни от евреи от Палестина, хазарският каган, приближените му приемат и по голяма част от поданиците му приемат юдаизма през 8 век (851-860). Според "хазарската" хипотеза, ашкеназите нямат еврейски генетичен произход, те в края на краищата се разпространили в Централна и Западна Европа и представляват 80-90% от днешните евреи в света.

Така днешните съвременните генетични изследвания доказват научните изследвания от края на 19 и 20 век на руския изследовател М. Гумплович, професора от Тел-Авив-ския университет А. Полак и писателя А. Кестлер.

Става ясно, че по-голяма част от днешните евреите имат нееврейски произход (според генетичните изследвания до 90%, но те не могат да се приемат за достатъчно представителни на този етап). В една дискусия моя опонент - евреин ми каза: "Опасявам се, че ние сме единствените, които слагат знак за равенство между етнос и религия.", но не можа да ми отговори на въпроса - "Ако аз приема юдаизма означава ли, че си сменям етноса?". Ако трябва да съм честен моя опонент ми отговори "личното ми мнение - евреин е този, който счита себе си за такъв." , което е само потвърждава "хазарската" хипотеза - повечето евреи днес имат нееврейски произход.

15. Потребител: Маргарита     Дата: 2016-04-08 11:48:13    
Донските и кубанските казаци са си руски-славяни .Запорожките са малко по различни .

16. Потребител: румил     Дата: 2016-05-23 20:49:28    
Всеки е такъв за какъвто се се смята...в съвременния свят подобни спорове пораждат само конфликти...съмнявам се , че има чиста раса ,освен в джунглите на Амазония...това са напразни интелектуални напъни...

17. Потребител: Танев     Дата: 2016-08-10 14:27:38    
Тъй като ХАЗАРИТЕ и БАРСИЛИТЕ ( БЕРЕЗИТИТЕ )
извършват прехода си от ХОРЕЗМ до Северозападното край-
брежие на Каспийско море през Дербентския проход, това сочи,
че те НЕ СА НОМАДСКИ, а ЗЕМЕДЕЛСКИ племена. Областта
ХОРЕЗМ е северно от ПАРТИЯ и е била под прякото нейно
влияние, била е част от ПАРТЯНСКАТА държава, образувана от
БАЛХАРЦИТЕ. ХАЗАРИ И БАРСИЛИ са говорили ЕДИН И СЪЩ
ЕЗИК, както останалите ХУНО и САРМАТО БЪЛГАРСКИ племена.
ИСТАХРИ: “ ХАЗАРСКИЯТ език не прилича ни на ТЮРК-
КИЯ, ни на ПЕРСИЙСКИЯ, ни на някякъв известен език,
а прилича на БЪЛГАРСКИЯ “.
Мойсей Хоренски в “ История на Армения : “ Между 193
и 213 год. тълпи от ХАЗАРИ и БАРСИЛИ , съеденявайки се
преминали вратата Джора ( Дербентския проход ) … преминават
Кура и се разпростряли встрани от нея “.
Първо ХАЗАРИТЕ И БАРСИЛИТЕ се настаняват между ре-
ките Сулак и Терек, между други две също БЪЛГАРСКИ племена -
ОНОГХОНТОР БЛГР и ЧДАР БОЛКАР.
Древноруския летописец Георгий Амортел оприличава ХАЗАРИТЕ със Скитите.
През средата на Пети век, по време на военната експанзия на АТИЛА, част от БАРСИЛИТЕ се преселват по долината на река Места и Западните Родопи.
---------------
- 2 -


През Втори и Трети векове след Христа, Атлантическите циклони се изместват на Север и преминават през Волго-Окско-
то междуречие. Валежите нарастват в тези райони. Волга става
мътна и пълноводна, образува се делтата.
Нивото на Каспийско море е било със 6 метра по-ниско от
настоящето. Такова се запазва до Осми век.
През 552 год. се създава ВЕЛИКИЯ ТЮРКСКИ ХАГАНАТ, начело с Хан ТУ МИН. Хаганата подчинява под своя власт ХАЗА-
РИТЕ И УТИГУРИТЕ ( УТРИГУРИТЕ = АТРУГУРИТЕ = РУГИ-
ТЕ ). За Каган на ХАЗАРОБЪЛГАРИТЕ е поставен по-малкия
брат на Ту Мин – Истермин. Хазарските Кагани са от рода
АШИНА ( АСЕНЕВЦИ ) – клон от рода ДУЛО и като такива са се
ползували от финансовата подкрепа на Кан КУБРАТ.
Изтощената от войни ХАЗАРИЯ , през 690 год. попада под
власта на избягалите от Персия ЮДЕИ – МАЗДАКИТИ.
От 690 г. до 965 г. ХАЗАРИЯ е плацдарм за нападение срещу съседните народи и като щит срещу Арабските домогвания през Кавказ към Източна Европа. Нейната столица – ИТИЛ в делтата на Волга, става търговски център за набиране на РОБИ.
- 3 -


Трябва да се отдаде уважение към ХАЗАРОБЪЛГАРСКИТЕ бойци, които непрекъснато са воювали срещу АРАБИТЕ – нашественици от Юг през Осми век. Войните между ХАЗАРИ и Араби са с променлив успех. Но благодарение на ХАЗАРО - БЪЛГАРИТЕ е спряно Арабското проникване в Кавказ и на Север от него.
През 708 год. е първата битка между Араби и ХАЗАРИ.
713 год. – успешен поход на Арабите, превзет Дербент, но
на Север ги посреща ХАЗАРСКАТА войска. Арабите
отстъпват.
721 год. ХАЗАРИТЕ изклали Арабския гарнизон
в АРМЕНИЯ.
721 год. – битка между 25 хилядна Арабска и 45 хилядна
ХАЗАРСКА войски. Победа за Арабите. ХАЗАРИЯ понесла големи щети. Но събира нови войски. Научавайки за това Арабите се оттеглят на Юг. ХАЗАРСКИТЕ войски превземат АЛАНСКИТЕ ЗЕМИ. ЮДЕОХАЗАРСКИЯ ЦАР облага АЛАНИТЕ с нечувани данъци, което ги принуждава да се оттеглят в степите на днешна Украйна. Под властта на ХАЗАРИЯ падат териториите на АЗЪРБЕЙДЖАН и АРМЕНИЯ.
724 год. - ХАЗАРСКИЯТ пълководец Борджил нахлува в
Кавказка Албания. Отблъснат от Арабите.
725 год. – ХАЗАРСКАТА КОННИЦА заедно с Планинските
народи правят светкавични набези срещу Арабските войски на
различни места. По късно, в битката при Ардебил, ХАЗАРИТЕ убиват над 25000 араби.
732 год. – ХАЗАРИТЕ възстановяват господството си над
Дербентските села. 40 хилядна Арабска войска, начело с Мерван
потегля срещу ХАЗАРИЯ. Но обилните дъждове спират Арабското
настъпление.
735 год. – Нови войни между ХАЗАРИЯ и Арабите.
След 30 години войни между Араби и БЪЛГАРОХАЗАРИ, бил
сключен мир помежду им.
Южна ХАЗАРИЯ е била разорена от тези войни. Но с цената на много жертви, ХАЗАРИТЕ спират домогванията на
Арабите, спират стремежа им да овладеят не само Кавказ, но и
Източна Европа.
763 год. ХАЗАРИ и ТЮРКИ нахлуват в Армения и из-
биват много мюсюлмани. Превзет е Дербент. Разгром на Араб-
ската армия. Пленени 55 хиляди Арабски бойци.
764 год. – ХАЗАРИ и ТЮРКИ от Хорезм отново нав-
лизат в Армения. Халиф Мамсур изпраща две армии срещу тях.
Едната се разбягала при стълкновението с ХАЗАРИТЕ и ТЮРКИ-
ТЕ, втората била сразена.
Арабските халифи завинаги загубват Кавказ.
787 год – ХАЗАРИТЕ усмирили ГОТИЯ.
785 год. – Арабският предводител Осман ибн Омара
се укрепил в Дербент. Но избухналата епидемия покосила голяма
791 год. – ал Фадл напада ХАЗАРИЯ. Разгромен.
798 год. – заради починал

18. Потребител: Танев продължение     Дата: 2016-08-10 14:34:52    
798 год. – заради починалата си дъщеря, за което били обвинени Арабите, че са я убили, ЮДЕОХАЗАРСКИЯТ ЦАР
нахлул в Арабските владения и извършил жестоки погроми.
808 год. - Преврат, извършен от Обидий. Заграбване на
ЦЕНТРАЛНАТА ДЪРЖАВНА власт от Юдеите.
810 год. Начало на гонение на Християните в ХАЗАРИЯ .
817 год. – Установяване на границите на ЮДЕОХАЗАРИЯ:
на Юг – Дербент, на Изток – Яик, на Запад – Северен Крим, на
Север – Волжка България.
821 год. – В ХАЗАРИЯ окончателно побеждават Юдеите,
разгромямайки Тюркско Хазарската аристокрация ( КАБАРИТЕ ).
822 – Война между МАДЖАРИТЕ и ЮДЕОХАЗАРИЯ.
От Двадесетте години на 9-ти век, РАХДОНИТИТЕ извършват търговията между Китай и Прованс ( Франция ).
834 год. - при САРКЕЛ е построена крепост срещу МАДЖАРИТЕ и КИЕВСКА РУС, пазена от наемници ПЕЧЕНЕГИ и ГУЗИ.
854 год. ХАЗАРИЯ – мюсюлмани емигрират в Задкав-
казието. Гонение срещу мюсюлманите.
860 год. ХАЗАРОБЪЛГАРИТЕ край реката Дон приемат
Християнството.
Западната граница на ЮДЕОХАЗАРИЯ опира до река
Днепър.
През 9-ти век ЮДЕОХАЗАРИЯ завладяла: БУРТАСИТЕ по
Средна Волга; за кратко БЪЛГАРИТЕ по Горна Кама и ЧУВАШИТЕ,
МАРИТЕ, ЕРЗИТЕ, ВЯТИЧИТЕ и СЕВЕРЯНИТЕ по Горна Волга; южните Донски земи, засаждайки ги с лозя; Северен Кавказ и Северното Причерноморие.
913 год. ХАЗАРИТЕ с помощта на племената ( Б )УЛИЧИ
и ТИВЕРЦИ, на ГУЗИТЕ разгромяват ПЕЧЕНЕГИТЕ при Яик и Ембл.
924 – ВИЗАНТИЯ подбудила ПЕЧЕНЕГИ, ГУЗИ, АСИ срещу ЮДЕОХАЗАРИЯ. Разгром на коалицията. Признаване на хегемони-
нията ня ЮДЕОХАЗАРИЯ.
932 год. – изгонване на Християнските свещенници от
АЛАНИЯ, която била подвластна на ХАЗАРИЯ.
936 год. – Смъртни присъди над Християни. Война с
ВИЗАНТИЯ.
948 год. – Начало на нови войни с РУСИТЕ.
958 год. - Война против КИЕВСКА РУС.
-----------------
Преди идването на Юдеите, ХАЗАРИЯ е била веротърпима държава. Тангризъм, Будизъм, Християнство и Мюсюлманство.
Християните са имали 7 епархии.
Но още в началото на Осми век, започва насилственото поюдейчване на ХАЗАРИТЕ. Особенно жесток е бил
цар Обидий, който хвърлил ПЕЧЕНЕГИТЕ срещу въстаналите Кримски християни. Те смазали въстанието с нечувана жестокост.
Четири ХАЗАРОБЪЛГАРСКИ християнски рода, от които
един княжески успяват да избягат при МАДЖАРИТЕ, преселили
се в земите между реките Днепър и Серет. От спасилия се княжески род, след 350 години ще се родят братята ТЕОДОР
( ПЕТЪР ), АСЕН и КАЛОЯН, които ще създадат ВТОРАТА БЪЛГАР-
СКА ДЪРЖАВА със столица ТЪРНОВО. В началото на Десети век,
ЦАР СИМЕОН преселва Маджарите в ПАНОНИЯ. Земите Западно
от река Днепър стават отново БЪЛГАРСКИ, каквото е било спора-
зумението между братята АСПАРУХ и БАТ БАЯН в края на Седми
век.
Децата от смесени бракове, между ЮДЕИ и ХАЗАРИ-
- Черните хазари са възприемали Юдейското веро-
изповедание, но самите ЮДЕИ не са ги приемали в своята община, за тях те са копелета. Отношението на чистите ЮДЕИ
към ХАЗАРСКОТО население е презрително жестоко,
като към Роби – източник за войската, подтиснати и закрепостени земеделци, създатели на блага за Царя и неговите
сънародници: чиновници, военна върхушка, собственици на
земеделските земи и имоти. Друг техен поминък е Рибарството.
СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ НЕ ПОЗНАВА ТАКОВА УНИЗЕНО, БЕЗ-
ПРАВНО, ЖЕСТОКО ЕКСПЛОАТИРАНО НАСЕЛЕНИЕ, КАКВИТО СА
БИЛИ ХАЗАРОБЪЛГАРИТЕ.
През 965 година, Накрая: една Персийска легенда, която потвърждава принадлежността на ХАЗАРИТЕ към БЪЛГАРСКАТА ОБЩНОСТ:
“ Рус и Хазар били от едни майка и баща... “.
княз Святослав,
син на Олга и Кан Рюрик, се спуска с лодки по реките Ока и Вол-
га, изненадващо напада столицата на ЮДЕОХАЗАРИЯ – ИТИЛ,
разгромява ЮДЕИТЕ, освобождава ХАЗАРСКИЯ народ от
ЮДЕЙСКО робство. В кампанията си, Кан Джилка е подпомогнат
от Гузи и Печенеги. ЮДЕОХАЗАРИЯ престава да съществува.
Хазарските юдеи се разпръснали:
- в Дагестан – планински евреи,
- в Крим – Караимчи,
- военнолюбивите юдеи избягали в Западна Европа.
----------------
ХАЗАРСКИЯ етнос се разпада на:
- Християнски: Терски и Донски казаци,
- Мюсюлмански: Астрахански татари.
----------
Какви сега са истинските потомци на ХАЗАРОБЪЛГАРИТЕ.
- в долината на река Дон – първом са наричани БРОДНИЦИ,
после КАЗАЦИ,
- в долината на река Терек – ТЕРКСКИ КАЗАЦИ,
- тези от тях, които са били по река Волга, някои от тях се
разселват на Запад от реката.

19. Потребител: ИНН     Дата: 2016-10-02 22:46:23    
Думата 'евреин'се споменава първо в Битие 14:13 "...евреина Аврам..." Което означава, че евреи не са само 12-те израилеви племена

20. Потребител: odin     Дата: 2017-09-11 13:55:01    
https://kadykchanskiy.livejournal.com/484945.html
Кто такие хазары, и за что византийцы убили Иисуса.

21. Потребител: Никола Ников     Дата: 2019-02-01 18:19:05    

Коментар 7, Админ:
"ние българите сме славяни - т.е -
словени."

ВИЕ, българите, може да се наричате "славяни", но онези, древните българи, славяни не са!!
Български етнос НЯМА! Има БЪЛГАРСКА НАЦИЯ, която възниква доброволно през 7-9 век, в резултат от СПРАВЕДЛИВОТО ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИТЕ. Има десетки свидетелства в летописите, просто трябва да се чете и разсъждава.

22. Потребител: Димитър Иванов     Дата: 2019-09-10 11:37:36    
Поради обслужващата си функция историята е изтъкана от лъжи и манипулативни полуистини, при перманентната биологична осмоза съпътствала възпроизводството ни, да се демонстрира националност е единствено възможно само след продължителни генетични тестове и то в рамките на няколко %.

23. Потребител: муспи     Дата: 2019-10-02 01:28:32    
Злото си има свои начини да се налага. Дявола няма дух и душа, ако неговата способност да се нагажда вземаме за душа, това ни нарежда в неговите бесове. Той е огледален образ, сянка непонятна за нас но осезаема карикатура на Бога. Осезаема е за нас белите, и то не всички - не всички бели са с души, много са завладени от дявола Яхве. За него това е от жизнено значение, защото се храни с души по дяволски способ, който не го е одушевил но го прави способен да иска още и още души. Неговото приспособяване, имитацията пред белите че и той е жив, че и гой пише, рисува, реди ноти, мисли... е комична. За да е убедителна я обработил по еврейски - награди, нобелки, големи пари и дандания по медиите е в служба на тази борба - да се види че и Йехова може. Света е техен след като на белите творци и извисени души им е чуждо да поемат ръкопашен бой, защото това ще е спускане на еврейско ниво, минаване в стана на Йехова, самоубийство на душата. Но колкото и да е приятна победата, тя пет хиляди или кой знае колко години - засекретено от бесовете, нищо не е променила. Йехова е все в тази си стартова позиция, а бялата раса твори и без да го прави. Изгоден (да го кажем с тази еврейска дума, за да ги огорчим) ли е на някого този абсурд? Да, на Този дето е "създал всичко и чрез Когото е всичко". Той си провежда многократно декларираното пресяване, отделянето на плевелите от житото, в намерението си да ги хвърли в огъня. Той е поставил огледалото и пуска сенки пред дявола, защото е мъртва Природа, и в отдръпването, отвращението, погнусата на живите е кълна на спасението им.

24. Потребител: муспи     Дата: 2019-11-04 23:09:39    
Бъдете проклети бесове на дявола Яхве! От няколко века той си е избрал азербайджано-тюркската гнус, но това не ви пречи с пехливанските си муцуни да дърдорите че сте от Палестина, че сте биле 400 години в Египет, че тартора ви е разсичал морето, че сте имали давидови и соломонови империи, че сте създали всички религии и сте написали даже библията, откраднат епос отнякъде и толкоз пренаписван, че действително е ваш, наистина се появява след Новия завет, който също сте го редактирали.
Проклинаме ви на много високо ниво, с непонятното за вас "прощаваме ви", - това ви хвърля в недоумение и чифутското тъпчене на едно място, като муха без глава. Във вашата бездушна представя прошка е светска вежливост, отказ от контраудар, защото - какво пък толкоз, има и по важни работи. Но ние за това което правите, за пълнотата на сатанизма ви, не можем да минем без пълното му отрицание. А то е отминаване, разминаване с вас все едно че ви няма, и то при възможност вие да убивате от обида. Защото единственото което достига до вас е обидата, за всичко друго - от приемане до отхвърляне, от омраза до любов сте недостъпни - много е дълбока Пропастта ви за душите ни. Да свине че и псета, прощаваме за да ви отминем, за да бъде проклятието ни това което пет хиляди години (по ваши изчисления), прави с вас.

25. Потребител: муспи     Дата: 2019-12-28 04:07:40    
Ясно! Ще мъстим! Проклинате, и то след като ви е препоръчано - да да и не не? Че проклятието е помпан въздух, емоция за собствена употреба - до нас не достига! Ние, скромно, владеем ви парите и оттам и всичко останало. В гойската си простотия си въобразявате че съществувате, а нашия свят, нашата образователна система ви втълпи какво е то. Вие се гърчите в агонията си по нашите правила, паразити върху реалността дето сме ви доставили, а казвате в простотията си на нас паразити? Няма да ви оставим, това е дълг към нашите деца, - извън нас няма нищо. Вашите халюцинации за невидим, вечен свят са ни полезни - използваме ги за нагледни материали в нашите баровски училища, да знаят децата ни какво е това глупаци. А защо глупаци сме така яростни? Защото глупави глупаци зъл Враг ни е лишил от това силово поле дето го е вложил във вас, за да ни огорчи, но ние сме го надхитрили като сме ви устроили ад въпреки тези прехвалени силови полета! Ние победихме - свидетелства вашата гойска агония! Агония сладка защото дъвчем вашето месо и пием вашата кръв - дъвчем пием, дъвчем пием, дъвчем пием и източваме това фъкано силово поле!

26. Потребител: Arbeit macht frei.     Дата: 2019-12-28 16:53:12    
Задави се, бе мюстли.

27. Потребител: муспи     Дата: 2020-01-28 22:26:54    
За тези с души - елита на бялата раса и особено творческия, има доказателства не по важни, а единствено възможни за същността на евреите. В душите е вложено да виждат, а не да си вадят заключения от натрупана информация, а и вкус към информация имат само бездушните. Душите виждат делата на Бога, защото не се крие зад човешка логика, към Неговата пълнота няма външни пътища. Евреите не са араби, и днешните азербайджано тюрки, хазарите, са само сегашната им проява, утре дявола може да заиграе с китайско племе, но в никакъв случай с белите - че те са носители на души, с тях дявола воюва за да изпитва чувство на съществуване. Ако белите изчезнат - парадокс, но ще е гола реалност за не виждащите евреи, ще изчезнат и те от пропадане надолу в празнотата, в която няма нищо и те самите ще се усещат несъществуващи. Усещане на "вънкашната тъмнина" за която Христос предупреждава. При тази подредба на фронта, нашето реално присъствие им дава сладката илюзия, че всичко си е нормално, - реално е че второразрядния дявол Яхве е бога, че ги е избрал като най достойни, имат неопровержими доказателства - парите на света са техни - белите с душите си им служат. Как точно? - такъв въпрос не се е изправял пред тях, но ако се случи, в празнотата има отговор - приемат гадните бели статуквото с парите, и следователно евреите за господарите, а те с душите си са роби като милиардите. Има ли някаква стабилност този триумф на нисшето?! Там е средство за вътрешна дандания, навън, на Небето, е странично зрелище показващо че злото съществува само в близостта на душите, ако ще и да са в робство, за да може и външната празнота да се вижда от Небесната пълнотата. Засягаме ле ние българите интересите на Яхве? Безспорно, това ни е вложено да го знаем и геноцида ни, по усърден от на другите бели го допълва. Но мъртвите не могат да убиват безсмъртните, както с парите и робството не могат да ги владеят. Най много, ако им избият телата де отидат на друго място и евреите да се чудят защо е спрял тока.

28. Потребител: СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ     Дата: 2020-06-14 19:05:18    
ОТКРАДНАТАТА ИСТОРИЯ !
РИБНИЯ БУКВАР ...
-
Риба не ми се яде, ил риба не ям !
Написал някой в „Рибния буквар”
Яш ми „хуй-я”, няма да го прочетат
Той изчезна от Поет - Литературния музей !
-
Станахме нация за срам
Крадат историята ни със плам
Юдо – турци , ционисти , фарисей
Грабят ни, да не се гордеем !
-
Юдейският „талмуд”, трябва да се пее като марш
И Корана да танцуваме кат валс
Световно господство при-готвят за България
С капути ще ни душат, ако не сме НАТ-О - вци…
-
Майната на православието -ИВИКА
Юдата еничар Соломоно псе
Тъй иска ционизмът….
На Русия да сме врагове !
-
Ще мрем ил ще сме Роби с векове,
Срещу юдейското насилие, трябва да се мре !
Юроде, поради что се срамиш да се назовеш
Да се защитиш, кат Болгарин с оръжие в ръце!
-
http://www.stefan-tcholakov.eu/index.php?year=2014&id=9853&p=poetbg&title=%CE%D2%CA%D0%C0%C4%CD%C0%D2%C0%D2%C0+%C8%D1%D2%CE%D0%C8%DF+%21+%D0%C8%C1%CD%C8%DF+%C1%D3%CA%C2%C0%D0+...
-
Стефанъ Д-ръ Д. Чолаковъ
12.10.2014
Враца - БЪЛГАРИЯ

29. Потребител: муспи     Дата: 2020-08-05 20:19:07    
Публична тайна е нечовешката отровна биамаса, без души като останалите милиарди създания на вявола йихова, но нактроени за активно хапане и смучене на одухотворените бели, за паразитното усещане че и те сък;ществуват. Всичко това не се крие от глистите, защото се гордеят с него, кичат се с титли - "Заслужил глист", "Народен глист". Ако тази уж тайна залинее в света на взаимните изгоди, равенството и извращенията с толерантните си права, Синедриона пуска по медиите (своите до последно де - има си хас!) обличителни материали. Понеже белите свикнаха с равностойноста на подозренията, че пандемията била измислена било в Китай, било в КАЩ, но нито дума за евреите, които са стъпили навсякъде еднакво плътно, се спускат материали за секретния произход на светомнато еврейство. Това е било засекретено през хилядолетията с конспиративни цели, но в съвремения агонизиращ свят ще свърши работа вече с поетичната си мощ. Всеки българин знае, - наистина българи останаха малко, но Бог не е в мнозинството, а в качеството, осъзнават по Дух спуснат им от Горе, че злото не може да се скрие от одушевените и му са налага да се пласира открито, един вед, в голямото хапане и смучене няма нищо скришно - можем, правим! то зашо и се дава гласност на древните тарикатлъци на Яхве.
Най напред Йехова - Яхве, Аллах, Ваал, Ленин и т.н., създаде човека, за разлика от Оня самозванец в I глава, дето започва с природата, животните и завършва с хората, жалки, но им влага души?! А защо, на какво отгоре, че да види кой е по достоен, кой владее света и кой най после говори с бога? Отначало Йехова подлага свойте хора на такова развъждане, че белите остават малцинство и днес, в края на времената , предМашияховото време са под 5%. Но в океана милиарди избраното племе трябва да излъска щедро вложения му от Яхве Егоизъм, за да поведе провинционално алчните милиарди на финален щурм към белия разкош. Тогава и Йехова е направил Откровение, мигом усвоено от избрания наро. Безспорно Синедриона се изсилва да казва народ, те са народ колкото евреи - такива няма, сега са азербайджано тюрки, биле са някога араби и се губи в непрекъснато потулваното минало. Племе също не са . но са банда, провряна от Йехова до днес. Йехова, който е всичко и чрез когото е всичко - и той може така да се изперчи, Каза: Не ходете по голяма нужда, това което съм ви дал

30. Потребител: муспи     Дата: 2020-08-05 20:52:52    
не го давайте на никого. И евреите, тогавашните азербайджано тюрки, развъртяват такова въздържание, такъв обряд пред бога, че още тогава, преди уж ходенето в Египет - такова не е имало, защото няма никакви данни да са биле там, както и няма данни да са тръгнали от някакви, уж тяхни пясъци. Днес това с какво ни грее? Отровени са до такава степен, че са се превърнали в ла$на, но - свойство на бездуховните да не го съзнават. Перчат се с владеенето на света, без да усещат че мириши, и ако чуят и намек за такова нещо (от бялите де - други живи няма), надават такъв истеричен вой, че остават доволни - ето, пак антисемитизъм, докога, шейсет милиона не стигат ли, ще мъстим!). А висшето, живото, одухотвореното се радва, като съзерцава агонията на нисшото.

31. Потребител: Админ     Дата: 2020-09-30 21:44:50    
Ние не трием коментари, но не приемаме нито един коментар, в който има антисемитска позиция.

32. Потребител: kik69     Дата: 2021-04-02 13:07:38    
С две думи,Избий хазарите или те ще го направят

33. Потребител: муспи     Дата: 2021-05-24 01:43:42    
муспи . Проклет да е еврейския народ! - Няма такъв народ, ще се разкординират небесните сили. - Племе? - Няма и такова племе. - Е, мафия де? - Много е цивилизована дума за тях. Ще почнат - мафио наша свободна, мафио наша здравей... - Да, банда. Като няма по долно, но отатък океана се формира една империя, лайно. От Ню Йопк до Амазония, като стремително се разраства чак до Аляска. Казва се Латинска Империя Миерда. Тъй като с развитието на Империята долара ще се топи, финансирането на цялото шоу се урежда от евреите със задгранични капитали, включващи и българско злато, запас и залежи. Този напън на еврейската мишца, това прежалване на огромната задокеанска база чрез която се владее света, се прави с душещипателната цел - превръщането на света в огромна Миерда! Йехова е Миерда, всичко изсрано от него е Миерда, и е скъвсем на място: Бъди Проклет Миерда!

34. Потребител: алекс милковски     Дата: 2021-06-11 21:16:04    
Съгласен !

35. Потребител: алекс милковски     Дата: 2021-06-11 21:16:21    
Съгласен !

36. Потребител: муспи     Дата: 2021-11-21 01:34:12    
Проехтя - най напред жените и децата! Привидно наше, ако не е постоянното присъствие в Отвъдния свят на досаден мистицизъм, на помпана надстройка - преливане на пръдня в пръдня. Какви жени и деца пред входа на банката? Този невидим дух осквернява всичко, целия бит на вечноста, защото ние евреите сме склонни да виждаме във всеки дух възмездие, което и ни помпа биополетата с пръдня. Както и да е, аз си свърших работата в банката и тръгнах към една друга, за да внеса известна сума (каква и в какъв влог не мога да кажа пред гоите), и се спрях на ъгъла да преброя още веднъж парите. И тука, пак невидимото зло - изпуснах ги! Машинално паднах на колене за да ги събера, но те, след като съм сигурен че са все стодоларови банкноти, се оказаха монети - златни де, и се затъркаляха право в канализацията, и паднаха естествео в решетката. Обърнах се с мисълта, че трябва да викна полиция, и видях как един наш, типичен азербайджано тюрк, коленичи на тротоара и събра цялото тесте стотачки! Надигна се в мен вълна на справедлив гняв, но беше по як, и около него миришеше на - моето си е мое, а твоето мое.

37. Потребител: Maria     Дата: 2022-02-21 16:27:17    
Аз съм от Съединените щати. Бих искал да използвам този носител, за да кажа специално благодаря на тази страхотна компания, която ми направи възможно да подобря бизнеса си. Бях затънал във финансова криза и трябваше да рефинансирам бизнеса си, опитвах се да взема заеми от различни кредитори, както частни, така и корпоративни, но никога с успех и повечето банки отказаха кредита ми, докато не срещнах тази компания wintrust финансова компания, която даде ми помогна със сумата на заема от ($10,000) без никакъв стрес. Наистина искам да благодаря на г-н Ричард, който направи това възможно и ми помогна и се погрижи да получа заема си. Затова искам да използвам този ресурс, за да съветвам всеки, който търси заем. ако трябва да се свържете с фирма с референция за получаване на заем с нисък лихвен процент и по-добър график за погасяване, моля, свържете се с (wintrustfinancialcompany@gmail.com), за бърз, сигурен и лесен заем днес........

38. Потребител: Лили     Дата: 2022-09-02 17:00:21    
Наистина намирисва на антисемитизъм,въпреки многото уговорки и увъртания. После неусетно / за някои лековерни/ се минава към антиамериканизъм,антиевропеизъм : лошия Сорос,Рузвелт и другите " империалисти" .Използувате история та за политически цели както винаги Коментарите показват ,че манипулациите ви намират благодатна почва.

39. Потребител: муспи     Дата: 2022-09-19 00:26:29    
Американските учени са установили, че наистина не е имало никакъв Древен Изсраил, не имало 400 годишно египетско робство - в египетските папируси не се споменава думата евреи, не е имало и легендарното Разпятие. Сина Божи е бил разпънат в Цариград, и на възвишение на азиатския бряг на Босфора има камък с пукнатина, в каято е бил забучен кръста според преданието. Турците го показват като реликва на туристите. А какщво са правили евреите там? Каквото днес в Ню Йорк. Далше - болше: Евангелските събития са се развивали в България, българите са Избрания народ, свидетелства зависта и сляпата омраза на

40. Потребител: Данчо     Дата: 2023-12-07 03:23:59    
Аз отдавна съм приел нормата , че ЕВРЕИН е професия, а не етнос...Палестински евреи, и хазарски евреи е като ХрИСТИЯНИН от България, католик, и католик от Бразилия... За мен е смешно, много смешно , заради разлики в етноса , който споменах...а и цветът на кожата...

41. Потребител: Мира     Дата: 2024-03-06 04:27:01    
Странно ми е, че имам 5,7 % ешкенази ДНК при положение, че те са живяли толкова затворено и цели 86% балканско ДНК.

42. Потребител: Админ     Дата: 2024-03-13 21:05:43    
Ние не трием коментари, но не приемаме позицията на нито един антисемитски постинг.