Прегледи: 2681 - Коментари: 1
Първи пробив в крепостта /на/ ДПС

Първи пробив в крепостта  /на/ ДПС

За не първи път в антибългарската организация ДПС възникват остри противоречия и се стига до вътрешен разрив.
Снимка: РодинаБг.ком

Не само именитите Осман Октай и Мехмед Дикме - гуруто Доган сортира в чекемедже "неблагонадеждни". Колко още конфликти помним - в Пловдив, в шуменски общини, спомням си за Върбица, във Варна, макар и в по-малка степен, в община Кирково ит.н. Но такъв сериозен преврат, какъвто ексминистър Мехмед Дикме извърши в "суперкрепостта" на ДПС Ардино - досега не се е случвал. Много от българите имат превратна представа за дисциплината в редовете на организацията. В по-големите градове такава почти няма. Във Варна например, познавам поне дузина интелигентни турскоговорещи, които хич и не се съобразяват с линията на депесарското ръководство. Хората в големите градове са по-свободни - могат сами да си намерят работа, да си купят жилище или да живеят на квартира, където съседи-"сънародници" няма да им натякват колко лоши са българите.

Никак не е така в по-малките общини и села. Например, по време на парламентарните избори "2005, когато два-три рода във варненското село Медовец, община Дългопол работеха и гласуваха за "Коалиция на розата" на Октай и Томов, пред очите ми се разрази невиждан бой. Бях с една кола, за да видя как действат местните антибългарски изборджии. Група строители от селото, хора на Октай, слязоха от колата си. Посрещнаха ги група от местни хора, мъже, както разбрах по-късно - депесари. Казаха си нещо - джагара-джугара - и докато се усетя, започнаха да се млатят. Ама бой, ти казвам, драги читателю. Юмруци, ритници, поне 6-7 мин, имам точна представа за времето. Не разбрах какво си казаха и викаха на турски, но разбрах най-важното - желязната, подла и груба ръка на ДПС не прощава! Като факт ще отбележа, че все пак, макар и по-малко в източнобалканското село гласуваха за Октай.

Някак си в Ардино смениха председателя от ДПС и избраха човек на Мехмед Дикме, за парлама като от "Новото време". Дори догановците да оспорят в съда процедурата при подписка на 1/3 от общинските съветници се насрочва нова сесия и изборът при мнозинство от 11 срещу 10 / а вече медиите оповестиха, че още 4 души от ДПС са се присъединили към "отцепниците" и сигурно ще бъдат изключени от ДПС/.

Това, което става в момента в Ардино обаче, не е насочено против ДПС и против антибългарската му позиция. Хората на Дикме в никакъв случай не са пробългарски насочени. Хич не ги е еня тях за България, Европейския съюз, демокрацията или социализма. В самите редици на ДПС има изключително остър социален и властови, да го наречем властово-социален конфликт, защото наистина водещото е властта и нейната консумация. Въпросът е, че камарилата Доганова не дава сладко и благо на много хора от ислямското малцинство. Привилегиите, финансовите облаги, постовете, рушветите, "почтените" турскоговорещи симпатични млади секретарки - всичко ДПС разпределя целенасочено. Само на свои доверени хора, само по йерархичен ред. Мога категорично да заявя и определя управленската същност на ДПС - изключително ФЕОДАЛНА! Например, на интелигентен турскоговорещ висшист в Шумен, понеже не е от най-послушните не му е дадена полагащата му се длъжност - заема я среднист, но близък на Юнал Лютфи. Пълен и безапелационен феодализъм.

И точно това е проблемът на ДПС. Сега не само България, но и тяхното ислямско "малцинство" е в ХХІ в и в Европа. Всеки е гражданин, и в момента, в моментчето, когато разбере това, за ДПС става тежко. Не завиждам на най-приближените на Ахмед. Не един интелигентен ислямизиран българин вече осъзнава ЦЕНАТА на своя глас, на гласовете на родата и на приятелската общност в ислямската българска съобщност. Няма начин нещо в България при обстоятелствата на парично-пазарната икономика да се дава даром и безплатно. И хората на ДИКМЕ в ардинско гласуват на парламентарните избори за ДПС - а получават един - среден неблагодарен и безпардонен... шамар. Че и ги оплюват пред цяла България, пред техните сърелигиозници, което за тях е най-болезнено. Чувствата на завист и мъст се съединяват - и следва най-после - ОТГОВОРЪТ НА "АРДИНЦИ" срещу ръководството на ДПС. Пък и самата партия почти кара един интелигентен ислямизиран българин да гласува за нея, да й роди 3-4 дечица - пък като погледне човечецът в хладилника си - полупразен. А догановците-готовановците карат прескъпи автомобили, пипат се с млади хубавици на яхти по морето, кипрят се с премодерни костюми по екрани и коктейли. Къде дават така, г-да догановци?

Та и затова е ардинският "преврат". То никакъв преврат няма, просто ислямизираните българи в Ардино искат да живеят като хора. Познавам навиците и мисленето на тази общност. Те са единни, но и те са заразени от естествената "българска" завист. Пък и има нещо конкретно подло от ДПС в случая - Мехмед Дикме толкоз работа им свърши, толкова "наши" хора нареди на работа, а никаква благодарност. Обзалагам се, че някой самозабравил се местен партиен функционер в Ардино е вбесил някой род и си е мислил, че ДПС е всевластна. Как пък не?! Сиренето е спари, а ДПС не е някой Исмаил, Руфет, Бейхан или прочее. Освен това предателите "чисти българи" получават много повече привилегии от заслужили деятели "единородци" от ДПС - това повишава завистта и икономическото напрежение.

Мисля, че Доган и хората му отдавна са се самозабравили и трябва да получат голям и оглушителен шамар. Щото БСП, десните и бойковци заради властта няма да се решат да го зашлевят на нашкембялите депесари. Ех, какъв левент беше през 1989 г Касим Дал... Е, догановци-готовановци, идва ли временцето да платите сметката?

Доста е тлъстичка!

2008 г
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Звездоброец     Дата: 2008-08-17 11:48:57    
Няма турчин,който да е българин.За 500 години много българи са станали турци,но нито един турчин не е станал българин.Искам пример само за един единствен турчин,който да е станал българин.Турците са непълноценна нация.Свесването им с българи е смъртоносна зараза за нас.Ние ще загубим генетичното си наследство на европейска расова структура.Чистотата на българската нация е най-важното за нас.