Прегледи: 5091 - Коментари: 0
Голямо яйце с малък жълтък

Голямо яйце с малък жълтък

Варна е интересен град.

Например, тук се проведе първият "изнесен" Национален съвет на СДС. Това, според новия и динамичен лидер Пламен Юруков, е част от стратегията за демократизиране на синята партия.

А какво беше СДС! Въпреки че никога не съм приемал същината на идеите им /ще обясня кратко по-долу защо/ съм се възхищавал от ентусиазма и вярата /макар и съвсем сляпа/ на митингите-концерти и пр. изпълнения.

СДС чисто и просто се оляха, но в момента са необходими. То е ясно, че трябва да има опозиция, а ГЕРБ управляват толкова много общини, така са се продали/профанизирали, ДСБ толкова ясно играят ролята на секта от популисти!, че добрата стара синя партия изглежда най-нормална в хора от оплювковци-аматьори.

За съжаление, пак 3/4 от днешната Пресконференция за свършеното от Националния съвет в кафенце-театъра на ФКЦ - Варна, лидерът Пламен Юруков посвети на вътрешнопартийни проблеми. Уставът и как всички постове ще бъдат изборни, и то от всички членове по места и в Центъра. + Декларация - колко хубав и честен бил, напусналият ги /Слава, Богу - да си ходи вдън Гори Тилилейски/ Филип Димитров. Ами като е толкова хубав, защо не го задържат? Пък и кой бяга от хубавото...

Тъй, после синият шеф заговори за Пражката декларация. Искат няколко сбъркани, излезли от мода и употреба дисиденти да възродят пещерния антикомунизъм. Ами Китай и пр. доказват, че комунизмът е жив и здрав, та даже и по-добър от днешния либерално-хищнически капитализъм. Искат старите муцуни пак да се видят под славата на прожекторите. Безплодна, ненавременна и комична декларация, на фона на днешната демографска, икономическа, интелектуална и морална трагедия в българското общество, донесена точно от демокрацията.

Да кажем и бялото. Много точна оценка е направил НС на СДС на гадното тройно управление сега в България. Особено ни допадна изразът: "... нито една от сегашните три управляващи партии не трябва да участва в следващото управление...". Отличен /7/ по шестобалната система.

Гледах и слушах, пък си спомних ботевото " ... пием, пеем буйни песни". Замислих се, защо пък си го спомних това пасажче от христовата "В Механата". И най-после се сетих.

Родовата, генетичната болест на СДС! Тях ги роди антибългарското ЦРУ и до днес националното им е мътно като шара. А шарата нито е вино, нито пък гроздов сок. Не разбират лидерите на СДС родината си. За тях България е "тази страна" и е след ЕС, след САЩ, след демокрацията, след ЕНП, след антибългарските параноично-преднамерени доклади на брюкселските нотабили-варвари. За тях съдбата на българина е някаква неясна синя идея. Къде беше днес в пресконференцията националният интерес? 75 % от българите са за запазване на 3 и 4, че и 1 и 2 блок на АЕЦ-а в Козлодуй. 66 и >% са против членството н НАТО. Над 70 % са против наши войници в Афганистан и Ирак. Ама народът не разбирал. "га ги избра народът да потрошат държавата ни - разбираше, ама като не е по гайдата им - прост бил!

Ами къде са най-важните икономически решения? Новите технологии, възобновяемите енергийни източници, ефективното използване на нелошите ни суровини, екологичното опазване на черноморския бряг и китните ни планини? Нищо, без коментар ... от новия Национален съвет на СДС.


И, каквото и да си кажат някои, има нещо сто пъти по-симпатично в Пламен Юруков от прежните Жельо, Филип, Иван, Надежда, даже и от Петър. По-земен и реалистичен е. Вежливо благодари на Цанко Цветанов, местния син лидер, за доброто гостоприемство. Но много бърза горкият Пламен, то и името му такова, огненобуйно. Питам го аз, как ще решат енергийната зависимост, а той като запрепуска - тъй и тъй, ще се освободим от Русия, не направихме ли Декларация? Ама аз щях да питам, ако не ме беше прекъснал, как ще се освободим от енергийната зависимост от американските и европейските фирми - ЕНЕЛ, Е.Он, ЧЕЗ, ЕВН, а вече и от швейцарската АББ? Защото българските милиарди отиват не на изток, а в джобовете на богатите западняци. Същото стана, тъкмо да питам, как в Ирак и Афганистан /прекъсна ме, щях да кажа да се оттеглим от англоамериканското блато?/ а той започна да ми обяснява как с купени от военните западни фирми многоцелеви изтребители - щели сме да патрулираме на изток в Черно море и на Запад из Македония и Албания. А колко цента спечелихме от участието си в Ирак и Афганистан? Защото "благородните и демок/п/ра/к/тичните ни "съюзници" Англия/САЩ всеки месец крадат от Ирак 20-30 милиарда $ /полу/безплатен петрол?

Хайде, напред г- Юруков! Громи с успех тройната коалиция, и народецът, и аз като човече в него като твоето СДС сме/съм за предсрочни избори.

Ама оттук нататък се разделяме. Защото не демокрацията = във вашите представи на САЩ и ЕС са важни. Те са поредната западно/източна лъжа за наивници, с която искат да смучат и родината ни.

Важното е - България да е над всичко! Защото всеки нормален човек, особено СДС и членовете му могат - и по-добре ще минат без него. А аз не мога без България.

А вие, г-да от СДС?

2008 г
Потребител:


Коментар: