Прегледи: 2574 - Коментари: 3
Смешният край на Филип

Смешният край на Филип

Нешо като оставка, нещо като напускане, нещо като бягство осъществи експремиерът на Република България.

То беше едно незабележимо нищо, както и всички глупости, които натвори в политиката. Естествено, шанс този незначителен адвокат да си изпъчи домораслите амбиции му даде "демокрацията".

Проблемът на нашия преход беше, че всеки идиот, крадец, нахалник, авантюрист и дори Филип Димитров можеше да влезе в Народното събрание, да стане министър, посланик, че и на всичкото отгоре президент и премиер! Няма да забравя как един депутат от СДС, прощавайте, ако бъркам името, Липовански или нещо такова, продаваше маратонки на женския пазар. Докато цяла България беше вперила очи в телевизора и чакаше не маратонки, а всеки да си купува "Мерцедес". Нещо като пакетче семки, продавани от местния циганин-малоумник - което всъщност се и оказа самата демокрация.

Но - за самия Филип Димитров. Никой не разбра как той стана най-важният и овластеният човек в България, като преди това го избраха за Председател на Координационния съвет на СДС.

Аз съм разговарял с поне 5 негови колеги юристи от Университета, трябва да ви кажа, че те дори по-малко от мене проумяваха как е възможно този човечец да е управлявал 1300-годишна европейска държава. А той самият коментираше Тодор Живков. Може да прекръстим романа "За мишките и хората" - в "За мишката, която църкала по лъва".

Нека да си припомним делата на неговото "правителство". Ликвидацията на ТКЗС-тата. По-късно стана ясно, че е ликвидирано селското стопанство. Ликвидацията на военното производство. По-късно стана ясно, че САЩ ни изместват от нашите пазари. А и че купуваме френски, белгийски и пр. корвети, хеликоптери, а снарядите ни се самозапалват.

Разгром за образованието и културата. Политически скандали, интриги, настройване на обществото и отделните граждани помежду си, бойкот на Конституцията, в която после като министър-председател с охота се закле. Вместо да тръгне към модерни икономически решения, се заеха да свалят петолъчки, да сменят имена на улици и площади, да лепят плакати и най-вече да се показват по екрана и да плещят великомъдри глупости с физиомутри на всезнаещи.
Изгониха професионалистите от МВР, за да станат те най-добрите съветници на престъпния свят. Това беше сценарият на ЦРУ - да се унищожи демографски, икономически, морално и интелектуално българската нация. И тук да се забие колът на една нова циганска държава, а част - от 1/4 до 1/2 да влезе в рамките на азиатска Турция.

Националният доход на човек от населението през времето на Филип Димитров спадна с 29 %. Още повече спадна покупателната способност. Точно тогава започна трагичното сриване на образованието. Но изобщо - какво знаеха/можеха неговите зелени човечета за управлението на България? Те не сколасаха да управляват секретарките си /а самият той - съветника си Константин Мишев, те бяха сериозни приятели/, че да вземат решения за милиарди!

Слава Богу, самият автор на незначителната книжка "Ибо живяхме, Господи" - претенциозна и напълно безпосочна - експремиерът на България Филип Димитров сам си поиска вот на доверие. Куриозното е, че той не можа да се разбере с крадливо-антибългарското ДПС. И то не за да спре кражбите им, а не беше ли от епохално-жалка суета? Или от недоимък на земно мислене?

Днес, незабележимо, нещастно, махленски, извън територията на достойното някогашният български премиер си подава оставката. За съжаление, няма да получи възмездие. Но българският народ е мъдър. Неговото възмездие ще бъде забравата.

За самовлюбените наши пауни - по-ужасна и от позора.

2008 г
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Карина     Дата: 2008-07-14 22:29:12    
Филип Димитров беше един от най-неподкупните в СДС. Беше романтик по душа и политик по призвание. Говорила съм с него няколоко пъти - чувствах болката му за демокрацията, за доброто на хората.
Самият факт, че не остава да се храни от политиката доказва, че е чист и читав човек.
А вашият националист Волен остава при лапачката.

2. Потребител: Карина     Дата: 2008-07-14 22:29:41    
Филип Димитров беше един от най-неподкупните в СДС. Беше романтик по душа и политик по призвание. Говорила съм с него няколоко пъти - чувствах болката му за демокрацията, за доброто на хората.
Самият факт, че не остава да се храни от политиката доказва, че е чист и читав човек.
А вашият националист Волен остава при лапачката.

3. Потребител: Звездоброец     Дата: 2008-07-27 16:47:53    
Филип Димитров бил романтик-всички наивници са романтици.

Не е останал да се храни в политиката-ами не са оставили парче от баницата за него,затова си заминава.

Волен Сидеров-това не е сайт на Атака.Иди да плачеш в техните сайтове.

Дано ти светне нещо в главата.