Прегледи: 2490 - Коментари: 1
Война между ФК "Левски" и БФС

Война между ФК "Левски" и БФС

НационалистБг.ком с чувство за хумор публикува две декларации на две водещи световни футболни Божества: БФС и ФК "Левски". Вместо да са велики на футболния терен, в последно време те са по-велики по медиите:

Декларация на ПФК "Левски:

Ръководството на ПФК "Левски" АД изразява възмущението си от опита българският футболен шампионат да бъде решен с нефутболни средства. На срещата с отбора на "Литекс" бяхме лишени, във възлов за титлата мач, от победа чрез преднамерено и тенденциозно съдийство в услуга на клуба, чийто собственик е фактор в ръководството на БФС. През 95-годишната история на нашия клуб са преживявани много репресии - като се започне от преименувания и насилствено отнемане на футболисти до разформироването му. Такава подигравка и гавра с нашите футболисти и милионите ни привърженици пред очите на цяла България обаче не е имало. Винаги сме били самокритични към слабостите, които сме имали и кризите, в които сме изпаднали, спохождащи дори европейски грандове. В случая, обаче нашият отбор бе по-добрият на терена и точките му бяха отнети от подставения съдия.

С оглед на изложеното, ПФК "Левски"АД заявява, че никога няма да допусне на своя стадион лицата Николай Йорданов и Димо Момиров. Настояваме ИК на БФС да ги отстрани завинаги от футболния живот на страната, защото случилото се не е съдийска грешка, а умишлено ощетяване на отбора ни.

Категорично настояваме и призоваваме цялата футболна общественост да изисква свикването на извънреден конгрес на БФС. Изпращаме една тъжна година за българския футбол. Представянето на националния отбор и младежките гарнитури са ясна индикация, че сме обречени за дълги години на отсъствие от големите футболни форуми. Вътрешният шампионат, който се администрира от БФС, е опорочен и предрешен. Извънредният конгрес трябва да бъде не просто избор на ново ръководство, а широка дискусия с участие на държавата. Ще се решат ли въпросите със собствеността на спортните бази, с финансовите облекчения за най-популярната игра, формата на българския шампионат, работата с подрастващите и, разбира се, футболното съдийство. Нова форма трябва да има и съставът на изпълкома. Не може в него да присъстват собственици на някои клубове, а да отсъстват тези на софийски грандове, в което не само не съществува логика, но е и предпоставка за тенденциозността при протичане на шампионата.

ПФК "Левски" АД има самочувствието да предяви подобно искане, тъй като в последните години е най-големият спортен инвеститор в България. Базата, която изградихме е видима и ни дава самочувствието да повдигнем дискусия за тежката криза, в която родният футбол изпадна. Тя е толкова тежка и явна, че решаването й; не търпи отлагане. Считаме, че футболната пауза през януари 2010 г. е удобен момент за провеждане на най-висшия форум на родния футбол.

УС на ПФК Левски
26.11. 2009 г.


Ето и позицията на БФС:

Българският футболен съюз реагира остро на нападките от страна на Левски към съдията в мача на "сините" срещу Литекс и към футболната централа като цяло. След двубоя на стадион "Георги Аспарухов", който завърши при резултат 2:2, реферът Николай Йорданов бе основна тема в изказванията на хората от Левски, а финасовият директор Константин Баждеков заяви, че клубът ще поиска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов.

В потвърждение на думите на Баждеков по-рано днес Левски разпространи декларация чрез своя официален сайт, в която се настоява за извънреден конгрес на футболната централа.

ОТ БФС обаче не останаха длъжни и отвърнаха с декларация в своя официален сайт.

"БФС приема декларацията на ръководството на ПФК "Левски" АД като необмислен опит да се манипулират милионите верни привърженици на клуба и да се намери удобен отдушник за натрупаното напрежение след продължителния период на неуспехи както на терена, така и извън него /справка - Казанската афера/.

За отговорните фактори в ПФК "Левски" АД през последните месеци стана традиция да атакуват работата на Българския футболен съюз и в частност на неговия президент Борислав Михайлов, обвинявайки го за собствената си управленска несъстоятелност.

Изглежда, Синдромът на късата памет е обхванал целокупното ръководство на ПФК "Левски" и в това се крие причината някак между другото, но със завидно постоянство, да бъде пропускан фактът, че фамилията Михайлов отдавна е получила своето място в славната футболна история на същия този "Левски". Нещо, което трудно може да се каже за хората, които днес се самоидентифицират с клуба и сипят обвинения от негово име", се казва в посланието на футболната централа към "синия" клуб.

"С потресаваща упоритост сред футболната общественост беше насаждано мнението, че Изпълнителният комитет на БФС е с преобладаващо син цвят и съответните пристрастия. Сега изведнъж нещата се промениха и изпълкомът стана неудобен някому.

Вместо да погледне собствената си управленска несъстоятелност в последно време, ръководството на ПФК "Левски" АД предпочита да пише декларации, в които да прехвърля отговорността на най-удобната за тази цел мишена - БФС".

В края на декларацията на БФС се посочва, че извънреден конгрес може да бъде предизвикан с ясно описан в наредбите механизъм от всеки клуб - член на съюза.

В същото време стана ясно, че утре Дисциплинарната комисия към БФС ще проведе редовното си заседание, в което ще бъдат разглеждани всички ситуации от мача между Левски и Литекс. Както е известно, по време на двубоя бяха изгонени Веселин Минев, Еньо Кръстовчев и треньора Георги Иванов - Гонзо от Левски, както и Радостин Кишишев от Литекс.

Ще бъде разгледано и нападението на "сини" фенове над ловешката делегация, при което с различни предмети бяха обстрелвани Трифон Попов, Величко Дихонов и Стойчо Стоилов.


Кратък коментар на националистБг.ком: В Библията ясно е записано: "Всяко царство разделено на две запустява."
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Болни мозъци     Дата: 2009-11-26 23:52:02    
Болни червени мозъци ще се шибат с Михайлов в края на първенството като вземем Шампионската купа, и Другата, и Третата. А червените манафи ще духат супата на олигофренчето Пенев