Прегледи: 2069 - Коментари: 3
Невежество обхваща 88 % от родителите

Невежество обхваща 88 % от родителите

Повод за тази статия е едно солидно социологическо изследване във Варна.

То е отправено към родителите, но съдържа доста данни, които /не/ показват какво става с тийнейджърите. Ще започна с най-разминаващия се с действителността факт. Само 12 % от бащите и майките смятат, че "улицата" е решаващият фактор за формиране на личността на учениците. Родителите смятат, че най-важно като степен на влияние е семейството - 92 %, а "отпускат" все пак на училището 7 % като доминанта при създаването на личността.

НационалистБг.ком най-внимателно наблюдава какво се случва в младежките общности. Препоръчваме на всички - родители, учители, местни власти, правителство/министерства, на цялото общество да си свали плесенясалите розови очила и да види истинското състояние на нещата.

А то е по-зле от зле! Почти всичко, повече от 92 %, което правят тийнейджърите и младите, го решава "улицата". Тя учи практически само на пороци. Играта на карти за пари е това занимание, с което прекарват най-много време младите. Това е резултат не само на мързела, умело раждан от ционистките телевизии /а почти всички са такива/. Младите не смятат, че трудът е "нормалният" начин да печелиш пари и изобщо да постигнеш нещо в обществото.

По барчета, дискотеки, в кварталните градинки над 50 % от свободното време минава в "евтин" хазарт. Макар че като видите някои от залозите, които стоят по масите, ще се облещите - мизата минава 10, 20 лв и стига 30, 40, 50 ...

Цигарите са най-невинното занимание. Че някоя щяла да ражда - това не е нейна работа. Ами че като всички възрастни пушат, включително майка, баща, баби, дядовци, чичковци, че и нашите най-министри. И как пушат тийнейджърките, с хватката на стара светска кучка, пардон лъвица.

Разговорите са за пари, за мода малко, за оплюване на даскалите и пак за пари. Нещо красиво, добро - такива понятия изобщо отсъстват. Трябва всеки ден цяла България да гледа не някакво дребно насилие в училище, а какви са същностите на младите. Насилието в училище е второ и трето следствие от вълчите, развратните, криминалните нрави, които улицата създава и реализира!

Алкохолът се употребява вече не само извън училище, а дори когато масово се бяга от час. Вече се пие не само бира, но и водка през учебно/избягало време. За след училище и пиянските изпълнения не говорим. Целта на 67% от учениците над 15 г, включително на момичетата е да се напият. И това е най-важното, смисълът на деня/нощта - смисълът на живота.

Сексът е здравей/здрасти, но толкова безразборен и случаен, че се учудвам как не сме минали централноафриканските държави по % на СПИН. Но и това ще успеем.

Наркотиците са като Ниагара - сипят се с тонове отвсякъде и са безкрайна река.

Учението за над 90 % от съвременните български тийнейджъри е не деветата, а деветдесет и деветата дупка на кавала. Поне 10 такива пиянско/ученически компании съм слушал във Варна, София, Добрич, Пловдив и винаги едно и също - учението е кочина, алкохолът е Еверест. И това не е поза, а начин на живот. Завършен начин на живот.

А какво си мислят родителите на варненските ученици, представителната извадка от тях? Те смятат, правилно вече, че липсата на дисциплина в училище е 86 % главният проблем, който пречи на образованието. Обаче пък 98 % смятат, че трудолюбието е основната добродетел, което училището дава и трябва да дава. Е, господа и госпожи родители, как с реално 14 % дисциплинирани ученици /това следва от отговорите Ви/, ще направиш трудолюбиви 98 %?

За мене по-малко важни бяха отговорите какво образование очакват възрастните. Ами близо 40 % бяха против учителската стачка, как могат да претендират за качествено образование, когато средният учител няма пари не за лаптоп, ами за сутрешна баничка?

Иначе Кметът на Варна направи интелигентен бърз анализ на данните. /Предполагаме, че не са му ги дали заговорнически отпреди./ Най-много и него го смути "улицата". Даже той не я определи като предпоставено зло. Ами убийствата от тийнейджъри, % алкохолици и наркомани, пълното сриване на знанията, наглостта и пр?

Тези дни цялостна оценка на идващите млади направи шефът на най-доброто предприятие във Варна - "Елдом инвест" Цветан Велковски: "Младите не стават за работници. Мързеливи, без трудови навици, искат само пари, а почти нищо не умеят. Кой ги възпитава?"

Ами всички ние ги възпитаваме. Оставяме ги без нито една опора и ще берем дяволски плодове.

Като потвърждение ще цитирам мнения на изявени опозиционни лидери. Социологът Антоний Гълъбов смята, че само физическото насилие е вече прагът между учeници и учители. Депутатът Димитър Камбуров и зам-шеф на Комисията по образование и наука твърди:

"Изпуснахме си младежта." Друг е въпросът какво ще кажат, ако са в управлението. Същите глупости като Вълчев и сие.

Иначе Дирекция "Младежки дейности и спорт" обявява литературни конкурси. По една книга "Атанас Буров, аз и България" на ентусиаста Николай Увалиев. Наградите ще бъдат сериозни от туристически и телекомукационни фирми в чест на Великия народен събор на българската диаспора от цял свят.

Вторият конкурс е за написване на разказ на младежка тема с награда 2 000 лв. Сигурно ще наградят някой реалистично-оптимистичен.

А всъщност реалността е повече от жестока. Българската младеж е вече провалена и най-вероятно дълги години ще живее в блатото на пороците.

Не е черногледство, дами и господа. За съжаление бъдещите факти и събития ще потвърдят моите мисли. Дискотека "Индиго" какво беше?

Господ или съдбата колко пъти ще ни предупреждават, докато разберем, че погубваме децата си?
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Цигански кючек     Дата: 2008-07-01 23:18:15    
Авторът е много прав. Освен всичко се забелязва циганизация на младите. Вместо ние да интегрираме циганите, те ни заразяват с пороците си.
Пиянство, разврат и хазартната игра - това има в душата на младите цигани.
Жалко за България.

2. Потребител: Наивен     Дата: 2008-07-02 02:06:53    
Научихме, че в половината софийски училища е паднало здраво подсказване и преписване по време на матурата.
Представям си какво е било в Полски Тръмбеш - любимата дестинация на Бойко Борисов.

3. Потребител: Наивен     Дата: 2008-07-02 02:06:53    
Научихме, че в половината софийски училища е паднало здраво подсказване и преписване по време на матурата.
Представям си какво е било в Полски Тръмбеш - любимата дестинация на Бойко Борисов.

4. Потребител: Преписвач     Дата: 2008-07-02 02:27:48    
Аз бях в 22-ро и успях да препиша 4-5 въпроса.
Но в керамиката и хранително-вкусовата са си паднали на оная работа от преписване.