Прегледи: 4210 - Коментари: 0
24 май - тъжен поглед отвътре

24 май - тъжен поглед отвътре

Още от вчера започна опошляването и унижението на славянския и българския празник 24 май.
/Снимка: РодинаБг.ком/

Делото на двамата братя, примерно по тв "Евроком" - Пловдив беше представено като дело на някакви ирано-тюркски прабългари, които са гледали по всякакъв начин да унищожат славянството и най-вече Русия, особено съвременна Русия. Хайде, смешната омраза на Георги Ифандиев си я знаем. Ами водещият на наградите "Аскеер" говореше в стил и дух: "НаправимЕ", "наградимЕ", "извършимЕ", да не говорим за девалвацията на самите награди като ниво и духовност.

Сутринта по БНТ "пъпешът" Димитър Цонев в съзвучие с /не/"българоведа" Атанас Свиленов ни отваряха очите как 18 г практически е нямало българско кино. Ами точно г-н? Свиленов е един от моралните виновници за съдбата на това българско изкуство. Че и почна да ми хвали поръчковия "Сезонът на канарчетата" - една кинолента, която накара хората безапелационно да се отвратят от следдесетоноемврийското кино.

Самата манифестация в София, Пловдив и Варна беше тържество на кича и посмешището. Нямаше и 1 % от онзи интелектуален, естетически, нравственорелигиозен и славянски дух, който Константин е посял в славянските народи. Например във Варна свиреха с фанфари неодобрения юридически "Химн на Европа", вместо "Върви народе възродени". Плюс това с полуполички до кръста голички ученички порнографствопедофилстваха пред трибуните със заслужили дейци на културата и образованието или официалните лица - Кмета, Общинския председател, зам-кмета по образование и култура и зам-областния. Основната дейност на учениците беше повече да освиркват другите училища, отколкото да скандират името на своето. Не просвета, а простотия звучеше из загрубелите гърла на момчета, а още повече на момичетата. Няколко училища се спряха, за да разиграят споменатите порнографско-педофилски етюди. Заради забавянето почти половината от учениците, които чакаха да се източи манифестацията, избягаха и отидоха да пият кафе, а повече бира. Ученички от Езикови гимназии масово пушеха пред погледите на учителките, които свенливо отвръщаха взора си от цигарите в тийнейджърските устица.

Не видях и не чух нито един ученик да разбира, да казва и да показва смисъла на духовността в днешния празник. Освиркванията бяха като на футболен мач, а самите манифестанти се движеха като башибозук на тумби на тумби, само дето ги нямаше зурлите и анадолските тъпани. Не че ДПС и "братска" Турция не ни ги готвят в най-скоро време при такова падение на родната култура и образование.

Покрай шествието, в шпалира възрастни хорица махаха с носталгично умиление за миналото величие, чистота и вдъхновение, което изпълваше допреди 20-30 г съдържанието на светлия български и славянски празник. Ако тези остаряващи и отиващи си от живота българи знаеха какво става в душите на младите - похот, алчност, разврат, жестокост, невежество - щяха не да махат за поздрав, а за проклятие!

Като гротескно допълнение дойде решението на Софийския градски съд да постанови постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на Николай Арабаджиев, абитуриент от София, убил и разчленил тялото на съученик. Разбрахме и за двамата удавени край Русе и Варна ученици, и за рекордните 12 алкохолно отровени в "Пирогов" абитуриенти.

Обществото не знае какво се случва с тийнейджърите, а самовлюбените ни олигарси - реалните господари на България - нехаят за всичко, освен за увеличаване на грабежа на народа.

2008 г
Потребител:


Коментар: