Прегледи: 16433 - Коментари: 51
Защо нарекохме "Националист" е-вестника

Защо нарекохме "Националист" е-вестника

Уикипедия: Национализмът е съзнателно съпричастно отношение на личността към национални ценности, идеали и исторически стремежи, отстояване на национална идентичност /Бел.РодБг - по-точно самобитност/ и суверенитет.[1]

От самото възникване на нашия е-вестник, до днес - все ще се намери някой умник, да не дискриминираме - или умница - който/която да ни съветва да сменим името на изданието. /На снимката - връх Мусала/

За съжаление на доброжелателите - подобно нещо трудно би станало, особено от наша страна. Трябва да ни бъде оказан някакъв извънреден натиск, някаква финансово-държавна свръхкомбинация, за да променим "титлата" си.

Най-често "аргументите" срещу нашето име са свързани с фашизма и нацизма на Третия Райх, на Германия на Хитлер. Но ние не носим нито името "фашистБг" или "нацистБг", още повече, че нашата позиция е антифашистка, заради което някои пък ни наричат "комунисти". Това е още по-смешно, защото комунизмът, особено днес, е сто пъти по-опетнено и обременено от престъпления и икономически несполуки название. Изключваме Китай, но и там нещата бяха от ужасни по-ужасни по време на Мао Цзе-Дун.

Но ако националист изобщо не носи отрицателен заряд като понятие, то сто пъти по-зловещи и човекоубийствени са понятията "демократ", "социалист" или "либерал". Първо: словото "националист", според английския речник, издаден в Оксфорд през 1985 г означава:

"Човек, който силно ОБИЧА своята родина."


Няма думата омраза, фашизъм, фанатизъм, напротив - става въпрос за любов. Нима така стоят нещата с думите "демократ" или демокрация. Да припомним на забравилите и да оповестим на незнаещите: Още преди 2 500 години Сократ и особено Платон са твърдяли и доказали с философски заключения и примери от практиката, че демокрацията е зло, нещо повече: възможно най-лошият социален модел за едно общество.

Нима демокрацията в България донесе нещо добро? В момента Отечеството ни е съвсем реално под европейско-западно икономическо робство. Всички основни, особено печеливши предприятия са в ръцете на чужденци. Средно 17,5 - 18 млрд Евро/годишно изтичат от бедния ни народец към западни фирми или банки. Светнете си крушката, обадете се по всякакъв вид телефон, пуснете си парното или водата, купете нещо-си от кой да е магазин - ТРУДЪТ, ПАРИТЕ и СУРОВИНИТЕ на България изтичат на Запад. 80 %! + 10 % към Русия, + 10 % към Турция. Няма да говорим за морал и демография! Е, какъв трябва да е един честен човек, един нормален българин в този случай - "демократ" или националист?

Да припомним, Томас Ман, иначе от хазарски произход е съвсем точен - една идея е това, което е тя в практиката. Демокрацията на практика е грабеж на бедните държави /които без демокрация са всъщност богати/ от богатите.

Що се отнася до понятието социалист, нещата са още по-ясни. Нашите доморасли, пребоядисалите се за една нощ комунисти - станаха послушни слуги на "модерните" евросоциалисти. И в резултат - каквото остана от бясното управление на НДСВ - го продадоха /чети: подариха на практика/ на западни фирми, свързани със соцпартиите.

Най-противна за българина е думата либерал, не само защото фашистката партия ДПС се самоназовава "либерална". Търсейки "политическа ниша", хората на царя се пребоядисаха в "жълто" комай за месец. И продадоха бисерите на българската икономика на безценица.

Социалист, комунист, демократ, либерал са синоними на една единствена същност - грабеж. Те в съзнанието на българина са опропастени, омерзени, оцапани с мръсотия, с воня понятия.

Докато понятието "националист" /което е абсолютно равнозначещо на "родолюбец"/ с нищо не е навредило на България. И за нас то означава СВЯТА и ЧИСТА любов към Родината. И мъдра любов, народоспасителна. И ние с цялата си енергия ще защитаваме това понятие и неговата същност. Защото в момента - демократи, социалисти, либерали вкупом тласкат България към унищожение, а народа - към морална и житейска трагедия.

Напротив - кажете със сърцето и ума си какви са Ботев, Левски и всички български възрожденци, преди ВСИЧКО? Демократи, либерали, социалисти, центристи, комунисти

ИЛИ НАЦИОНАЛИСТИ!?
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Тодор Живков     Дата: 2010-09-25 20:38:29    
Абсолютно вярно. Нашите другари китайците докато бяха комунистчета бяха бедняци , а като станаха националисти вече са №1.

2. Потребител: Истината     Дата: 2010-09-26 15:26:31    
Около 100 афганистански полицаи загиват всеки месец

Кабул - Близо 2000 афганистански полицейски служители са били убити или ранени от екстремисти през последните шест месеца, като много служители са принудени да се сражават с талибаните в предните редици. Бомби, директни сблъсъци и военни операции са убили 595 полицаи и са ранили 1345, съобщи говорител на вътрешното министерство.

3. Потребител: СССРейчо     Дата: 2010-09-26 16:31:46    
Това вече беше основната тенденция през изминалото десетилетие. Макар че Русия говори сега за нов курс, всичко продължава по старому. За сигурността и отбраната руското правителство предоставя все повече пари. Идната година военните разходи ще бъдат повишени с 19 % - на близо 37 милиарда евро.

Социална държава със силна отбрана

Така военният сектор гълта една седма от средствата на държавния бюджет. През 2013 година този дял ще възлиза на една шеста. И, както съобщи руският вицепремиер Сергей Иванов, до 2020 година Русия щяла да предостави за отбранителни цели безпрецедентната сума от 535 милиарда евро. Според Кремъл в бъдеще военната индустрия щяла да служи на икономическата модернизация и то в ролята както на архитект, така и на потребител на иновативна техника, подчерта президентът Дмитрий Медведев.

По-голямо бюджетно перо са само разходите за социални цели. През идните години една трета от руския бюджет ще отива за социалния сектор. Следващата година в Русия се провеждат парламентарни, а през 2012 - президентски избори. За да може да реагира отстъпчиво на евентуални протести, финансовото министерство е калкулирало в бюджета милиарден резерв за все още непредвидени разходи, които вестник "Ведомости" окачестви като "Съкровището на държавните органи за сигурност". „По този начин модернизирането бе отложен с три години”, констатира реномираното интернетно издание „Газета.ру“.

Оптимистични прогнози

Още преди това ректорът на Московския икономически институт Ярослав Кузминов отбеляза, че с монопола върху властта е било злоупотребено, за да се инвестира в миналото, в пенсии и в армията, вместо да се заложи на образователното дело и иновацията. Правителството в Москва изхожда от очакването, че руската икономика, която миналата година отбеляза спад с 7,9 %, ще реализира през 2010 ръст от близо четири на сто, и че през идните години темпото на икономически растеж ще нараства и то поради една по-добра глобална конюнктура, което означава по-високи цени за изнасяния от Русия нефт.

4. Потребител: Истината     Дата: 2010-09-26 17:17:19    
Доклад на китайското правителство похвали напредъка в защита на човешките права

Пекин - Китайското правителство представи т.нар. "бял документ" за човешките права в Китай под наименованието "Напредъкът в Китай в областта на защитата на човешките права през 2009", подчертавайки ролята на свободата в интернет и на усилията в страната да осигурят гражданските и политически права. В доклада се казва, че свободата на изразяване в интернет на китайските граждани е защитавана, и че интернет се е превърнал в нов канал, чрез който китайските власти следят публичното мнение.
През 2009 китайското правителство изготви и изпълни първия национален план за действие за защита на човешките права. Според доклада Националният план за действие за човешките права, който е предназначен да утвърждава принципите на китайската Конституция за защита на човешките права в различни зони на политиката, икономиката, културата и др е бил успешен. "Китайското правителство работи активно, за да направи правителствените дела публични, да подобри прозрачността на информация, и да се погрижи гражданите да имат повече права да знаят, наблюдават и участват в публичния живот"- се казва в доклада.
В документа на правителството се заявява и че етническите малцинства имат права да изучават, използват и развиват своя собствен език. Държавата ефективно гарантира употребата на езиците на етническите малцинства в административната и законодателна сфера, медиите и др. "Китайското правителство на всички нива се фокусира върху подобряването на живота на хората, компенсирайки влиянието на финансовата криза и редица други икономически предизвикателства"- заяви Лиу Жи, директор на изследователския център за човешките права в Шанхайската академия за социални науки.

5. Потребител: Истината     Дата: 2010-09-27 01:08:08    
Президентът на Русия ще се срещне с Ху Цзинтао

Пекин - Президентът на Русия Дмитрий Медведев във втория ден на визитата си в Китай ще обсъди с Ху Цзинтао сътрудничеството в сферата на енергетиката и международни въпроси. Двамата лидери първо ще разговарят на четири очи, след което към тях ще се присъединят и членовете на техните делегации. След приключването на преговорите държавните глави ще направят изявление за пресата.
Очаква се Медведев и Цзинтао да участват в церемонията по пускането на наскоро завършения петролопровод "Сковородино - Дацин".

6. Потребител: Истината     Дата: 2010-09-27 14:58:02    
Полски войник е загинал при експлозия на крайпътна бомба в Афганистан

Кабул - Полски войник е загинал при експлозия на крайпътна бомба в източната афганистанска провинция Газни. Самоделното взривно устройство е избухнало при преминаването на полски патрул в югоизточната част на провинцията. При експлозията е бил тежко ранен полски военнослужещ, който по-късно е починал. Общо 21 военнослужещи от Полша са загинали от началото на мисията в Афганистан. В момента в централноазиатската страна има около 2600 полски военнослужещи.

Ами нали Полша щеше да цъфне и върже в демокрацията?

7. Потребител: Истината     Дата: 2010-09-27 15:13:10    
Сринаха се ЦРУ-ционистките прогнози, че т.нар. "опозиция" /чети: купените от САЩ гъзомийци/ ще имат мнозинство в Парламента на Венецуела.

Партията на Уго Чавес печели мнозинство в парламента

Каракас - Управляващата Социалистическа партия на президента Уго Чавес спечели парламентарните избори в страната, като запази мнозинството си в парламента. В същото време опозицията показа добър резултат, като премина границата от една трета от местата. По данни на избирателната комисия коалицията от опозиционни партии получава 52 от общо 165 места в парламента. Анализаторите определиха парламентарните избори като важна проверка за самия Чавес преди изборите за президент през 2012.

8. Потребител: човешките права в Китай     Дата: 2010-09-27 17:34:02    
Ще има да се надяваш - за човешки права в Китай - в тухларните или в мините? Иначе ши знайш - Бако! - китайците може и да ти отпуснат някоя сумичка да закрепиш положението, че и да платиш на адвокат НО! - ако жлътнеш как требе!

9. Потребител: Истината     Дата: 2010-09-27 21:06:38    
"Демокрация" в действие!?

САЩ ще "контролират" по-голямата част от международните банкови преводи

Вашингтон - Американските власти днес обявиха намерението си да наложат контрол над почти всички банкови преводи, свързани с други страни, в рамките на "борбата" си срещу тероризма и укриването на доходи. Според проекта банките ще трябва да обявяват всички електронни международни банкови преводи, а банковите клонове за международен превод – всички транзакции на стойност около или по-голяма от $ 1000 . Заради всички процедури по приемането на подобен закон, текстът може да влезе в сила едва през 2012.

10. Потребител: Знам     Дата: 2010-09-28 16:42:32    
Западна Европа ще получи възможност да докаже любовта си към циганите

Париж - Екстрадираните от Франция цигани се отправят към Англия, Германия и Испания. Страните от Евросъюза, които не одобриха френските мерки за експулсиране на ромите и ликвидиране на циганските катуни, ще получат отлична възможност да докажат любовта си към циганите. Защото изгонените от Франция роми ще се отправят към тях. Циганите, екстрадирани от Франция, заминават за Великобритания, Германия или Испания, това е заявил представител на циганската общност. "Ние нямаме намерение да оставаме в Румъния или България, където ни върнаха, защото тук няма работа"- заявиха ромите. "Без работа не можем да храним семейства с по 8 – 10 деца. А във Великобритания и Германия бихме могли"– заявяват ромите.
В момента на територията на Европа живеят 12 милиона цигани и числеността им бързо расте. От 1200 депортирани от Франция цигани, около 90 % вече се върнаха обратно в градове на Западна Европа.

11. Потребител: Denikin     Дата: 2010-09-28 23:30:16    
Другарю Кунев какво стана с твоя човек Лужков?Тъкмо изсра едно лайно на Камчия и го уволниха.Ама лайното остана.Изсякоха хиляди декари уникални лонгозни гори.Български гори.Ама ти нали си националист, най -ги разбираш тези работи

12. Потребител: Лу/ж/ков     Дата: 2010-09-29 00:07:07    
Другарю Кунев какво стана с твоя човек Лужков?Тъкмо изсра едно лайно на Камчия и го уволниха.Ама лайното остана.Изсякоха хиляди декари уникални лонгозни гори.Български гори.Ама ти нали си националист, най -ги разбираш тези работи

Анализ на текста на Лу/ж/ков:
1.Правописни грешки:
След Кунев има запетая, това е обръщение.
Между изреченията се оставя интервал - води се пунктуационна грешка.
Между най и ги няма дефис /тире/ - сериозна пунктуационна грешка.
Последното изречение не е завършено - няма необходимият препинателен знак в края.
Правописът на лъжеДеникин говори за неорганизираната му личност.

Лексикален анализ:
Лу/ж/ков и лайно са думи от един вулгарен, профанен речник, особено характерен за българската байганьовска буржоазия, нали Лу/ж/ков?

Икономически анализ: Устието на Камчия прави плажа край руския лагер с мътна вода - през повечето време. А в лагера има над 400 работни места за българи, без да се смятат строителите. Така че сделката е изгодна за България. На Лу/ж/ков бившата партия е и на Кмета на община Аврен - Красимир Тодоров. Този жълтурко оповести, че екологията на крайбрежието на Камчия е доста по-чиста и по-добра след построяването на лагера. Твой човек.

4.Форумен анализ:
Употребата на нечисти думи говори за характера на пишещия.

Обобщение: Лу/ж/ков не е Русия, нито пък Москва. Русия е вечна и безкрайна. Сестрата на славянска България. лъжеДеникин е твърде ограничен духовно, за да го схване. Но като на българин, може поне малко да му се помогне.

13. Потребител: Denikin     Дата: 2010-09-29 09:23:48    
След краха на социализма всички страни от соцлагера с мъка излизаха от икономическия хаос и нищета. Жителите на ГДР изтеглиха щастливия билет от лотарията на сума 1 трилион и 300 милиарда евро.

"Цветущи ландшафти" обещаваше на източните немци след обединението на Германия тогавашният канцлер Хелмут Кол. Колко язвителни коментари бяха написани по този повод за последните 20 години! Но днес туристите не престават да се изумяват, колко добре са реставрирани историческите центрове на източногерманските градове, а западните немци само могат да завиждат, колко добри са пътищата в източна Германия.

Последният и едновременно с това първия демократично избран премиер на ГДР Лотар де Мезиер признава днес, че процесът на изравняване на жизнения стандарт на Запад и на Изток се е забавил, но тези, които и днес не виждат "цветущите ландшафти" са или слепи, или глухи.

Потьомкинските селища на развития социализъм
Да се изчисли с точност до евро и цент цената на обединението на Германия е невъзможно. Институтът за икономически изследвания в Хале посочва сумата от 1 трилион и 300 милиарда евро. Трудно можем да си представим подобно количество пари, даже ако изпишем цялата сума с цифри: 1300000000000 евро. Голяма част от тези пари отиде директно в хазната на т.нар. "нови федерални земи". И само инфраструктурните проекти - строителството на пътища и водни канали се плащаха от федералния бюджет. Но лъвският пай от тази гигантска сума отиде даже не за подобряване на инфраструктурата, а за социални плащания - непосредствена подкрепа на населението на бившата ГДР.

На хартия икономиката на ГДР беше достатъчно мощна и ефективна. На практика тя рухна в първите дни след обединението на страната. Резултатът - масова безработица. Една от причините - икономиката на ГДР бе ориентирана към експорт в страните от соцлагера, на първо място, бившия Съветски Съюз. Но в първите години на перестройката Русия и останалите страни от бившия СССР нямаха пари за внос. Втората причина - въведеният от 1 юли 1990 г. икономически, валутен и социален съюз с ФРГ. С него дойдоха и западните марки.

"Ако западната марка не дойде у нас, ние ще отидем при нея"
С този лозунг излизаха на улицата демонстрантите в бившата ГДР след падането на Берлинската стена. Експертите предупреждаваха: въвеждането на западната марка ще доведе до крах икономиката на ГДР. Но алтернатива просто нямаше. Или единна за цяла Германия валута, или възстановяването на Берлинската стена. Но и без финансовия ресурс неефективната и негъвкава икономика на ГДР, заробена от плановото стопанство, беше обречена. Жителите на ГДР бяха във възторг: пенсиите и спестяванията в размер до 6000 марки се обменяха по съвършено нереалния курс едно към едно. Но и заплатите бе необходимо да се плащат в западна валута. И тук се видя, че икономиката на ГДР е абсолютно неконкуретноспособна. А и самите бивши жители на ГДР повече не искаха да купуват местните стоки. Автомобили, телевизори, хладилници или даже йогурт - всичко трябваше да е западно.

Оправда ли се "покупката" на ГДР?
И днес, 20 години след обединението, "новите федерални земи" изостават икономически от западната част на страната. Производителността на труда на Изток изчислена на глава от населението достига примерно 70% от западното равнище. Нивото на безработицата е значително по-високо и това, въпреки че много млади и добре квалифицирани хора емигрираха на Запад в търсене на работа. От момента на обединението населението на "новите федерални земи" намаля с 2 милиона души. Та струваше ли си богатият Запад да "купува" разорения социалистически безстопанствен Изток? Този достатъчно циничен въпрос зададе председателят на УС на един от американските концерни на Тео Вайгел, който от 1989 до 1998 г. бе финансов министър на ФРГ. В отговор Вайгел призна, че процесът на обединение се е забавил и е струвал много по-скъпо, отколкото са предполагали. Но сега милиони източни немци живеят в условията на свобода и демокрация.

Обединението на Германия смело може да бъде определено като невиждана проява на солидарност в цялата история на страната. Въпреки всички проблеми, преходът от социализъм към демокрация и пазарно стопанство за жителите на ГДР премина с по-малко мъки и загуби в сравнение с този на гражданите от останалите източноевропейски страни и републиките от бившия СССР. Дойче Веле

14. Потребител: Истината     Дата: 2010-09-29 17:23:24    
Ето резултатите от мажоритарните избори в източногерманската провинция Саксония-Анхалт и кратък коментар:

Wahlkreisnummer Name, Vorname Partei Gewählt mit ...%

където Wahlkreisnummer е № на избирателния район. Само за сведение № 70 е на столицата на провинцията - град Магдебург.

067 Kunert, Katrin DIE LINKE 33,4

068 Behrens, Manfred CDU 32,7

069 Brehmer, Heike CDU 33,0

070 Hein, Dr. Rosemarie Anna Gertrud DIE LINKE 32,0

071 Petzold, Ulrich CDU 36,0

072 Korte, Jan DIE LINKE 31,6

073 Sitte, Dr. Petra DIE LINKE 33,7

074 Stier, Dieter CDU 33,0
075 Koch, Harald DIE LINKE 35,2

Кратък анализ: Основната грешка на лъжеДеникин /истинската му фамилия започва също с Л/ е, че се доверява?? на "авторитетни" източници. Но Иисус го е казал: "Глас народен - глас Божи." Резултатите от директно избраните депутати - от общо 9 - 5 са от "Левицата" /Die Linke/ - "бившите комунисти", доказват, че "Дойче веле" манипулира истината. За източногерманците, поне за около 1/3 от тях демокрацията е зло. Няма да коментираме преследването на членовете на "Левицата", неправомерно уволнение от работа, фалшиво злепоставяне и т.н. Впрочем, това е намекнато в материала, защото обещанията на Хелмут Кол, но и на социалемократите са лъжа и фалш. А и до днес, на всеки източногерманец е ясно, че от обединението спечелиха не обикновените германци, а само богатите собственици на корпорации.

Затова и в западните провинции, "Левицата", тогава при обединението през 1990 ПДС, взе около 0,2 %, а сега, на последните парламентарни избори - вече 8,3 %. А в провинция Саар - на провинциалните избори за Ландтаг /всяка провинция има собствен парламент и министър-председател с правителство/ "бившите комунисти" взеха в бивша западногерманска провинция 21,2 %. В провинциите Берлин, Бранденбург и Мекленбург-Предна Померания "Левицата" е управляваща, засега в коалиция.

За 90 % от източногерманците обединението не е никаква "свобода и демокрация", а чист вълчи грабеж. Слава Богу - германците са националисти и грабежът не е така долен и огромен, както евр/оп/ейското робство граби нашето мило Отечество.

15. Потребител: Истината     Дата: 2010-09-29 21:35:51    
Руските сили за сигурност са ликвидирали 14 екстремисти в хода специални операции в Дагестан

Москва - Руските сили за сигурност са ликвидирали 14 екстремисти в хода специални операции в градовете Махачкала и Каспийск, в република Дагестан. "Пресечена е дейността на 14 екстремисти, финансирани от ЦРУ - от тях девет са ликвидирани в Каспийск, а още петима – в Махачкала... В момента съпротивата на екстремистите е сломена, предприемат се мерки по откриване на останалите членове на екстремистките групи"- се казва в съобщение на Националния антитерористичен център. Двете антитерористични операции в Дагестан се осъществяват на основание на данни на ФСБ на Русия.

16. Потребител: СССРейчо     Дата: 2010-09-30 23:17:10    
Капитализмът не успява да се развие в „изостаналите” страни, защото народите им не го искат и защото предприемачите са изложени на опасности, несъществуващи в западните правови държави. Най-важното за тези „изостанали” (предимно източни) народи, е да променят коренно начина си на мислене, идеите си за икономиката. Лудвиг фон Мизес, "Марксизмът без маска"

17. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2010-10-01 01:00:41    
В най-безправовата държава Китай няма капитализъм и тя е най-изоставащата в света. Лудвиг фон Мензес /когато е бил в мензис/

18. Потребител: Denikin     Дата: 2010-10-01 08:42:54    
Ефрейтор Тодорин Велчев Тодоринов (? + 09.09. 1944г) от с.
Курило, Софийско. Участник в 4 войни. Награден с 5 кръста за храброст. Като горски стражар на с. Курило пазил от бандитски нападения имуществото в покрайнините на селото – мандри, воденици.. Затова на 09.09.1944г. е отвлечен от комунистите и зверски убит без съд и присъда.

Кръ...стът за храброст при обикновения войник винаги означава едно – физическо стълкновение с противника, ръкопашна схватка щик срещу щик, гърди срещу гърди, която е завършила с един враг по-малко и една крачка българска земя повече.

19. Потребител: Трън в таз на лъжеДеникин     Дата: 2010-10-01 12:11:23    
Кръстът за храброст е за Незнайния Български войник. Що се отнася до байганьовската българска буржоазия, благодарение на тесногръдието си, на абсолютната си безпросветност - България губи излаза на Бяло море. Или общо - над 1/3 от тази територия, която дори враждебните на България "Велики сили" /начело с варварска Англия/ са ни "допуснали" да имаме. лъжеДеникин, като привърженик и кръвно-духовен наследник на просташката българска буржоазия, носи Отговорността за над 105 хиляди БЕЗплодно убити български войни през трите войни в началото на ХХ век, както и за близо 15 хиляди убити земеделци, демократи, социалдемократи, комунисти и интелигенти от Владайското въстание през 1918 г до 09.09. 1944 г. Историята помни! Въпреки опитите да бъде антинародно написана днес.

20. Потребител: Трън в таз на Наакашвили     Дата: 2010-10-01 12:46:15    
"Да би мирно седяло, не би чудо видяло!" - Народна поговорка

Четирима грузински войници са убити в Афганистан

Кабул/Тбилиси - Четирима грузински войници са убити в Афганистан оповестява съобщение на министерството на отбраната на Грузия. Посочва се, че грузинците са загинали при експлозии на самоделни взривни устройства. От министерството изразяват своите съболезнования на семействата на загиналите, но не разкриват повече подробности за инцидентите.
Около 1000 грузински войници са разположени в Афганистан, предимно в провинция Хелманд.

21. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2010-10-01 13:00:43    
Опасно разделение в европейската икономика

Берлин - Докато германската икономика продължава да има стабилен растеж, развитието на икономиките на повечето от останалите страни в ЕС все още е слабо. За тази година Европейската комисия очаква среден икономически ръст от 1,7 % в ЕС. Имайки предвид слабостта на държавите в периферията, повечето икономисти очакват Европейската централна банка /ЕЦБ/ да се придържа към своята експанзивна монетарна политика. Подобен неравномерен икономически растеж може да има опасни последици.

22. Потребител: Трън в таз на лъжеДеникин     Дата: 2010-10-01 13:09:01    
Източногерманците и до момента се чувстват чужди

Потсдам - Съществуваше ли алтернатива на обединението на Германия? Имаше ли реален "трети път"? "Не – уверен е Матиас Платцек, бивш гражданин на ГДР, доскоро шеф на Социалдемократите, сега премиер на провинция Бранденбург – Всички останали варианти, освен обединение, биха били безумни". Платцек обясни защо и до момента 35 % от източногерманците съжаляват за времето на ГДР. По-рано животът на източногерманците беше по-спокоен. Кариерата им беше ясна отрано, никой не можеше да бъде уволнен от работа, държавата предоставяше работни места на всички. Сега хората трябва да се борят за преживяването. В живота има повече стрес, по-малко увереност в бъдещето. Оттук е и недоволството от обединението, което някои източногерманци наричат "преврат".

23. Потребител: СССРейчо     Дата: 2010-10-01 21:24:07    
Полското външно министерство заяви, че руските власти са арестували трима полски журналисти на мястото на самолетната катастрофа край Смоленск, предаде АП. Тримата били задържани днес от руски войници, защото проникнали на два пъти в оградената от военните зона. Групата наблюдавала и заснемала останките от катастрофиралия самолет. Представител на полското посолство в Москва определил пред Ройтерс случая като сериозен. БТА

24. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2010-10-02 10:58:33    
Милиардите на Китай овладяват ресурси по цял свят

Бразилия Китай ще налее още $ 7 млрд в петролната индустрия на Бразилия, отново изпреварвайки попадналите в безизходна СФКриза западни крадци, които заграбваха земи с природни ресурси по света. Държавната китайска компания "Синопек" вчера окончателно договори сделката с испанската "Репсол" за закупуването на 40 % от нейния бизнес в Бразилия, което дава достъп на най-голямата китайска петролна компания до бразилските резерви на "Репсол" от 1,2 млрд. барела петрол и газ. Покачващата се цена на "Репсол Бразилия", оценявана на двойно по-голяма стойност отколкото преди, е знак за готовността на Китай да плати колкото и да е за да гарантира енергийните с доставки в бъдеще и да избегне социални вълнения. Сделката ще даде на компанията достатъчно налични средства за да развие всичките си текущи петролни проекти, включително и двете находища в басейна Сантош.
Само през тази година китайските компании са дали милиарди долари за придобиване на дялове в петролните пясъци на Канада, мина за желязна руда в Гвинея, петролни залежи в Ангола и Уганда, аржентинска петролна компания и най-голямата в Австралия компания за метан, добиван от рудно находище.

25. Потребител: Denikin     Дата: 2010-10-03 11:03:11    
Развитието на капитализма се основава на правото на всеки да обслужва клиентите по-добре и/или по-евтино. И този принцип за сравнително кратко време успя да промени света и да осигури небивало нарастване на населението в световен мащаб.

В Англия от ХVІІІ век земята може да изхрани само 6 милиона души, и то при много ниско жизнено равнище. Днес над 50 милиона души се радват на живот, много по-добър от този на дори най-богатите през ХVІІІ век.

Това са фактите за капитализма. Така че, ако днес някой жител на Англия – а същото е вярно и за всяка друга страна – каже на приятелите си, че е против капитализма, ето как те могат да му отвърнат: „Знаеш, че сега населението на тази планета е 10 пъти по-голямо, отколкото в докапиталистическата епоха. Да оставим това, че днес всички се радват на по-добър живот от прадедите си преди капитализма. Кое те кара да мислиш, че ако капитализмът изчезне, ти ще имаш късмета да си от десетте процента, които ще оцелеят? Може да не си много доволен от живота си, но самият факт, че живееш, доказва успеха на капитализма.”
Лудвиг фон Мизес

26. Потребител: Истината     Дата: 2010-10-03 11:13:05    
Китай, най-вече благодарение на некапитализма е най-многолюдната страна в света. Лудвиг в Мензис

27. Потребител: Истината     Дата: 2010-10-03 11:27:19    
Си Ен Ен уволни водещ, който заяви, че телевизиите в САЩ се управляват от евреи

Вашингтон - Американската телевизионна компания Си Ен Ен уволни водещия Рик Санчес, след като в радиоинтервю заяви, че телевизиите в САЩ, и в частност Си Ен Ен, се управляват от евреи. В изявление на телевизията се казва, че Санчес вече не е служител в компанията Си Ен Ен.

28. Потребител: Председателят Мао     Дата: 2010-10-03 11:34:13    
Китай благодарение на капитализма е най-многолюдната страна на света.Китайският успех в икономиката се крепи на свободните зони и на връщането на Хонг-Конг(управляван един век чудесно от англичаните) и Сингапур(управляван мъдро от Ли Куан Ю и Тайван(управляван от старите китайски благороднически фамилии).Китайските комунисти избиха милиони китайци.Това са човешки милиони разбити човешки съдби другарю Кунев.Извън свободните зони 80 процента от населението на Китай работи за по-малко от 1 долар.

29. Потребител: Истината     Дата: 2010-10-03 11:35:16    
Иран е арестувал няколко души за шпионаж

Техеран - Иранските власти заявиха в събота, че са арестували няколко души за шпионаж на ядрени обекти.
Министърът на информацията на Иран Хейдар Мослехи отбеляза, че министерството му е способно бързо да разкрие и развали всякакви планове за саботаж срещу Иран. Освен това Мослехи увери гражданите, че министерството му контролира киберпространството в страната.

30. Потребител: Съвет     Дата: 2010-10-03 11:58:15    
Г-н Куков, учи китайски, че както вървят нещата капитализмът ще остави и тебе, и хората ти без $ 1. Може да си припомниш и руския.

31. Потребител: Denikin     Дата: 2010-10-03 18:24:58    
Китай благодарение на капитализма е най-многолюдната страна на света.Китайският успех в икономиката се крепи на свободните зони и на връщането на Хонг-Конг(управляван един век чудесно от англичаните) и Сингапур(управляван мъдро от Ли Куан Ю и Тайван(управляван от старите китайски благороднически фамилии).Китайските комунисти избиха милиони китайци.Това са човешки милиони разбити човешки съдби другарю Кунев.Извън свободните зони 80 процента от населението на Китай работи за по-малко от 1 долар.

32. Потребител: Denikin     Дата: 2010-10-03 18:26:07    
Китайците усърдно зубрят англииски.Защо ли?

33. Потребител: Denikin     Дата: 2010-10-03 21:46:18    
Десетки хиляди германци се събраха в Бремен, за да отпразнуват 20-та годишнина от Обединението. В своята реч федералният президент Кристиян Вулф подчерта значението на единството за бъдещето на германското общество...Според демоскопски изследвания 84% от германците одобряват обединението на страната, докато 14% съжаляват. Дойче веле

34. Потребител: Истината     Дата: 2010-10-03 23:24:05    
Ето резултатите от мажоритарните избори в източногерманската провинция Саксония-Анхалт и кратък коментар:

Wahlkreisnummer Name, Vorname Partei Gewählt mit ...%

където Wahlkreisnummer е № на избирателния район. Само за сведение № 70 е на столицата на провинцията - град Магдебург.

067 Kunert, Katrin DIE LINKE 33,4

068 Behrens, Manfred CDU 32,7

069 Brehmer, Heike CDU 33,0

070 Hein, Dr. Rosemarie Anna Gertrud DIE LINKE 32,0

071 Petzold, Ulrich CDU 36,0

072 Korte, Jan DIE LINKE 31,6

073 Sitte, Dr. Petra DIE LINKE 33,7

074 Stier, Dieter CDU 33,0
075 Koch, Harald DIE LINKE 35,2

Кратък анализ: Основната грешка на лъжеДеникин /истинската му фамилия започва също с Л/ е, че се доверява?? на "авторитетни" източници. Но Иисус го е казал: "Глас народен - глас Божи." Резултатите от директно избраните депутати - от общо 9 - 5 са от "Левицата" /Die Linke/ - "бившите комунисти", доказват, че "Дойче веле" манипулира истината. За източногерманците, поне за около 1/3 от тях демокрацията е зло. Няма да коментираме преследването на членовете на "Левицата", неправомерно уволнение от работа, фалшиво злепоставяне и т.н. Впрочем, това е намекнато в материала, защото обещанията на Хелмут Кол, но и на социалемократите са лъжа и фалш. А и до днес, на всеки източногерманец е ясно, че от обединението спечелиха не обикновените германци, а само богатите собственици на корпорации.

Затова и в западните провинции, "Левицата", тогава при обединението през 1990 ПДС, взе около 0,2 %, а сега, на последните парламентарни избори - вече 8,3 %. А в провинция Саар - на провинциалните избори за Ландтаг /всяка провинция има собствен парламент и министър-председател с правителство/ "бившите комунисти" взеха в бивша западногерманска провинция 21,2 %. В провинциите Берлин, Бранденбург и Мекленбург-Предна Померания "Левицата" е управляваща, засега в коалиция.

За 90 % от източногерманците обединението не е никаква "свобода и демокрация", а чист вълчи грабеж. Слава Богу - германците са националисти и грабежът не е така долен и огромен, както евр/оп/ейското робство граби нашето мило Отечество.

35. Потребител: Демокрация=фашизъм     Дата: 2010-10-03 23:42:57    
Войници са убили дете в южната част на Афганистан

Кабул - Афганистански войници и международните сили за сигурност са убили дете и са ранили възрастен при стрелба срещу "предполагаем" екстремист в афганистанската провинция Кандахар в събота. Войниците са убили предполагаемия талибан, който според тях е щял да открие стрелба. Все още няма потвърждение, че мъжът е наистина екстремист. При започналата стрелба "погрешка" е убито дете и е ранен един човек.

36. Потребител: Denikin     Дата: 2010-10-04 08:09:55    
Та значи Дойче веле не е авторитетен източник?Кунев ходи се прегледай

"Десетки хиляди германци се събраха в Бремен, за да отпразнуват 20-та годишнина от Обединението. В своята реч федералният президент Кристиян Вулф подчерта значението на единството за бъдещето на германското общество...Според демоскопски изследвания 84% от германците одобряват обединението на страната, докато 14% съжаляват." Дойче веле

37. Потребител: Специално за г-н Куков     Дата: 2010-10-04 13:29:13    
"Дойче веле" /"Deutsche Welle"/ е ужобективна телевизия. При прогнозиране на изборните резултати на "Левицата" и националдемократите /NDP/ винаги прогнозите на "обективната" ТВ-Радио се оказват с 3 - 4 % по-ниски. Обратното е при прогнозите за "Зелените" /най-ционистката партия в Германия/. Това нормалните германци много добре го знаят и 51 % не вярват на "Дойче веле". Същото се отнася още по-силно за РТЛ, САТ-1 - изцяло ционистки медии. Малко по-обективни са АРД и ЗДФ /централната и втори канал/. Сега Тило Сарацин, бивш социалдемократ основа нова антиислямска националистическа партия. Нейният рейтинг е доста висок - но ционистите мълчат. Г-н лъжеДеникин - "Заблудата е основният извор на човешките грехове."

Настроенията в Източна Германия, а вече и в Западна против т.нар. "обединение" /което де факто е варварско поглъщане, отредено от идиота Горбачов/ са много по-силни, отколкото Herr Кристиян Вулф - бивш премиер на провинция Долна Саксония /Niedersachsen/ оповестява. Резултатите от всички избори категорично опровергават "Президента".

Желаното не е действително. Стара библейска максима.

38. Потребител: Denikin     Дата: 2010-10-04 18:55:25    
"Желаното не е действително. Стара библейска максима."

ГДР не съществува.Обединена Германия е демократична държава, член на НАТО и ЕС.Живеем в 2010 г., а не в 1954г.


39. Потребител: Истината     Дата: 2010-10-04 23:49:56    
България не съществува - робиня на ционистко НАТО и грабливия ЕС.

40. Потребител: СССРейчо     Дата: 2010-10-05 08:30:55    
"Желаното не е действително. Стара библейска максима."

България си съществува и и си е на същото място от 1300 години насам.Член е на ЕС и НАТО, а СССР, Варшавския договор и СИВ са на бунището на историята.Където им е мястото.

Живеем в 2010 г., а не в 1954г.

41. Потребител: Председателят Мао     Дата: 2010-10-05 08:37:10    
Убития от комунистите неврокопски митрополит Борис "...Наричат го „съвестта на Българската църква” заради изключителната му ерудиция (владеел е свободно 13 езика) и ...непримиримата му борба срещу атеизма на комунистическата идеология. На 29 септември 1948 г. изпраща писмо - протест срещу безчинствата на комунистическата управа в Неврокопска епархия до Св. Синод. Навсякъде говори, че най-голямата трагедия ще дойде от Съветския съюз, разказва за сталинистките мерки срещу духовенството. Някои от хората не могат да повярват и му казват: „Как от Русия, та нали от там идваше мирото, от Русия идваха убежища, от Русия идваха богослужебните книги, от Русия идваше църковната утвар! Какво направиха с Русия?” А дядо Борис им отговаря: „Така е, но тежко на един народ, който е приел Христовите светини и не е могъл да ги опази. И ако този народ не се покае, тежко му на тоя народ!”..."

42. Потребител: Истината     Дата: 2010-10-05 15:38:37    
Според българското?? законодателство евр/оп/ейските закони имат приоритет над българските. Може ли да има по-фактическа загуба на националин суверенитет? + - НАТО губи позиции по всички фронтове - икономически, политически, морален, демографски, в областта на сигурността, информацията и абсолютно във всичко - а български синове умират за забогатяване на САЩ-ционизма.

ЕС е най-изоставащата структура в света - далече с по-бавни темпове от Шанхайската група, Латинска Америка и Африка. България се срина от 27-мо място по жизнени показатели по скалата на ООН през времето на Бай Тошо до 93-то по времето на Костов, сега е зад 64-то. Например, Корабостроителницата във Варна произвеждаше по времето на Бай Тошо 8 - 12 кораба с над 400 хил БРТона /поне половината за износ вкл в ЕС/, а днес - произвежда по 0,5 - 0, 6 кораба/година. Що се отнася до 1954 г - с най-високата раждаемост след 09 Септември - в българското семейство са се раждали по 2,3 деца средно /не броим циганите и турците/. Днес - благодарение на САЩ-ционизма и ЕС в етническото българско семейство се раждат 0,9 деца. С тези темпове - България реално не съществува. И г-н Куков е верен и евтино платен слуга на утищожителите й.

А православна Русия е спасила България от турско робство и национална асимилация. А г-н Куков помага на лидери на ДПС и предава на тях информаторите си. Левски е казал за предателя Димитър Общи - "Димитър предава всичко, но да му се прости, заради простотията му!" И за г-н Куков ще кажем същото, като за Общи.

43. Потребител: СССРейчо     Дата: 2010-10-05 16:56:32    
"Желаното не е действително. Стара библейска максима."

България си съществува и и си е на същото място от 1300 години насам.Член е на ЕС и НАТО, а СССР, Варшавския договор и СИВ са на бунището на историята.Където им е мястото.

Живеем в 2010 г., а не в 1954г.

Кунев нидей рива за ЕС, че няма кой до опява смъртта на СССР.


44. Потребител: Милко Балев     Дата: 2010-10-05 18:52:25    
Ех, Бай Тошо, къде си да върнеш старото време - 0 % безработица, престъпниците - в затвора, практически безплатни 3-стайни апартаменти за млади семейства, всяка година почивка 3 седмици на плаж или планина с < от 1 /една/ средна заплата, бензин 24 ст/литър, хляб/26 стотинки, билетче за автобус/6 стотинки при почти еднакви средни заплати. Ама младите освен че не знаят, стават и педерасти и кой ги знае вече какви. Зоофили и некрофили. Ти поне беше нормален - 1 жена + 1 любовница с по-едрички гърди. Нормален човек от народа. Тук моят приятел Кунев виж какво пише: Всеки 4-ти млад човек - от обратните. Боже помози.

45. Потребител: Denikin     Дата: 2010-10-06 11:28:52    
Живеем в 2010 г., а не в 1954г.


46. Потребител: $става въпрос за любов$     Дата: 2010-11-24 15:28:33    
Мъ любоф искриннъ ил фълшивъ ба!?!?!?!?

47. Потребител: Величка Георгиева     Дата: 2013-06-12 18:49:42    
Точно и ясно! Дано младежите между 20 и 35 г. прочетат това и се замислят сериозно как да подкрепят ПП Атака на следващите избори, за да спре грабежа на Родината ни от "наши и чужди гости" и децата ни да се раждат българчета в България ,за да ни има .

48. Потребител: Ангел Николов     Дата: 2019-06-13 21:02:03    
И защо комунистически русофилски отрепки се срамувата да си кажете какви сте, ами се правите на "националисти"? Че какво общо има рубладжийството ви с родолюбието и с омаскарената от вас дума "национализъм"? Че кой ще ви повярва че след като лижете задника на Путин от заран до вечер имате нещо с патриотизма? За толкова прост ли смятате българина, та да ви се хване на смешните пропагандни бръщолевения в угода на московския ви господар?

49. Потребител: Петър     Дата: 2019-07-05 22:57:28    
Който лиже задника на Сорос, твърди, че истинските български националисти са русофили. Без Русия е нямало да има, няма и няма да има Българско.

50. Потребител: Българин     Дата: 2020-04-29 13:03:16    
Това Мусала ли е на снимката?

51. Потребител: Maria     Дата: 2022-02-21 16:22:11    
Аз съм от Съединените щати. Бих искал да използвам този носител, за да кажа специално благодаря на тази страхотна компания, която ми направи възможно да подобря бизнеса си. Бях затънал във финансова криза и трябваше да рефинансирам бизнеса си, опитвах се да взема заеми от различни кредитори, както частни, така и корпоративни, но никога с успех и повечето банки отказаха кредита ми, докато не срещнах тази компания wintrust финансова компания, която даде ми помогна със сумата на заема от ($10,000) без никакъв стрес. Наистина искам да благодаря на г-н Ричард, който направи това възможно и ми помогна и се погрижи да получа заема си. Затова искам да използвам този ресурс, за да съветвам всеки, който търси заем. ако трябва да се свържете с фирма с референция за получаване на заем с нисък лихвен процент и по-добър график за погасяване, моля, свържете се с (wintrustfinancialcompany@gmail.com), за бърз, сигурен и лесен заем днес........