Прегледи: 30243 - Коментари: 3
СЛОВЯНСКИ НОВИНИ

СЛОВЯНСКИ НОВИНИ

2021:
На снимката: Москва Сити

05 декември, Мадрид:
Словянски финал в Купа "Дейвис": Русите Даниил Медведев и Андрей Рубльов надиграха Хърватска и за 4-ти път руският отбор спечели титлата в мъжкия тенис.

27 ноември, курорт "Секрет Гардън", Китай:
Руснакът Сергей Ридзик спечели предолимпийското състезание и етап от Световната купа в скикроса в свободните ски.

13, 14 ноември, Леви, Финландия:
Словачката Петра Влъхова, носителка на Световната купа в алпийските ски спечели двата слалома от Световната купа и поведе в класирането за сезон 2021/22 г.

13 ноември, Лех, Швейцария:
Словенката Андрея Слокар спечели паралелния слалом, валиден за Световната купа в алпийските дисциплини. Това бе второто състезание от Световната верига.

05 септември, Ню Йорк: Руснакът Даниил Медведев победи сърбина Новак Джокович на финала на Откритото първенство на САЩ по тенис.

08 август, Токио:
Ираещата за Швейцария хърватка Белинда Бенчич и играещият за Германия руснак Александър Зверев спечелиха олимпийски титли в тениса.

17, 18, 19, 20, 211 22 март, Будапеща, ЕП плуване:
400 м св стил 1.Мартин Малютин Русия
4х100 м св ст м 1.Русия рекорд на шампионатите
4х200 м св ст м 1.Русия рекорд на шампионатите
200 м гр 1. Евгений Рилов Русия

25 март, Стокхолм, Швеция:
Фигурно пързаляне: Руснаците Анастасия Мишкина и Александър Галямов станаха световни шампиони в дисциплината спортни двойки.


20 март, Ленцерхайде, Швейцария:
Словачката Петра Вълхова спечели Световната купа в Алпийските ски.


13 март:
Руснакът Александър Болшунов спечели Световната купа в ските от северните дисциплини.


10 март, Алма Ата, Казахстан:
Руснакът Максим Буров стана световен шампион в олимпийската дисциплина аероскок в ските свободен стил.


09 март, Алма Ата, Казахстан:
Рускинята Анастасия Смирнова е световна шампионка в олимпийската дисциплина паралелен могул*/бабуни. На финала тя победи сънародничката си Виктория Лазаренко, а трета е казхстанката от руски произход Анастасия Городко.


01 март, Рогла, Словения:
Сноуборд:
Адашът Дмитри Логинов от Русия защити титлата си от миналата година, като стана световен шампион в олимпийската дисциплина паралелен гигантски слалом.


27 февруари, Оберстдорф, Германия:
Ски северни дисциплини:
Руснакът Александър Болшунов спечели световната титла в ски бягането в дисциплината скиатлон - 15 км класика + 15 км свободен стил.
Полякът Пьотър Жила стана световен шампион в дисциплината ски скок от нормална шанца. Всъщност това се оказа и най-възрастният състезател с такава титла - той е на 34 г.
Банско, Българско:

Хърватинът Филип Зубчич спечели гигантския слалом, който бе и етап от Световната купа в алпийските ски.

25 февруари, Оберстдорф, Германия:
Ски северни дисциплини: Словенската Ема Клинец спечели дисциплината ски скок от нормална шанца на Световното първенство.


21 февруари, Мелбърн:
Тенис, първи турнир от тазгодишния Голям шлем: Словянски мъжки финал на Откритото първенство на Австралия: Титла № 9 тук /общо 18 от Големия шлем/ на сърбина Новак Джокович, който победи друг словянин: Даниил Медведев от Русия.


16 февруари, Поклюка, Словения:
Биатлон: Чехкинята Маркета Давидова спечели индивидуалната титла на 15 км на Световното първенство.


14 февруари, Косово:
Движението "Сръбска листа" печели 10 мандата от 120 в Парламента на Косово. На фона на албанския ислямски политически геноцид това обединение на сърбите е успех.

30 януари, Кьонигзее, Немско:
Спускане с шейни: Руснакът Роман Репилов спечели за втори пореден път световната титла при мъжете.

Фалун, Швеция, ски северни дисциплини:
Руснакът Александър Болшунов спечели надпреварата в 15 км ски класически стил, която е и етап от Световната купа.

29 януари, Фалун, Швеция:
Ски северни дисциплини: Русинът Александър Болшунов спечели надпреварата в 15 км ски свободен стил, която е и етап от Световната купа.
Инсбрук, Австрия:
Скелетон: Руснаците Александър Третяков и Елена Никитина спечелиха състезанията на улея в австрийския зимен курорт, които са и етапи от Световната купа.

24 януари, Антерселва/Антхолц, Италия:
Биатлон: Женската щафета на Русия спечели състезанието на 4Х6 км, което е валидно и за Световната купа.

23 януари, Москва:
Ски свободен стил, ски скокове:
Руснакът Максим Буров спечели състезанията в тази дисциплина, които са и етап от Световната купа.
Американката от словянски произход Уинтър Виницки спечели състезанията в тази дисциплина, които са и етап от Световната купа.

22 януари, Антерселва/Антхолц, Италия:
Биатлон: Русинът Александър Логинов спечели състезанието в дисциплината 20 км индивидуален старт в най-стойностния етап от Световната купа без нито една грешка в стрелбата.

18 януари, Москва:
На тази дата през 1825 г е открит официално "Болшой театър".
Санкт-Петербург:
Учени от Санкт-Петербургския политехнически университет "Петър Велики" /СПбПУ/, съвместно с колеги от Белгия, са усъвършенствали технологията на редактиране на човешкия геном. Те вече могат да доставят към органите и тъканите генетичен материал от различен размер и структура, за да отстранят дефекти от ДНК и да лекуват пациенти.

17 януари, Ярославъл, Русия:
Руснакът Максим Буров спечели етапа от Световната купа в ските - в олимпийската дисциплина скок в ските свободен стил. На второ място е също руснак - Станислав Никитин.
Смесеният отбор на Русия в състав Анастасия Приткова/Максим Буров спечели етапа от Световната купа в дисциплината ски свободенс стил - ски скок.

16 януари, Ярославъл, Русия:
Руснакът Максим Буров спечели етапа от Световната купа в ските - в олимпийската дисциплина скок в ските свободен стил. На второ място е също руснак - Павел Кротов.

12 януари, Бад Гащайн, Австрия:
Сноуборд:
Рускинята София Надиршина спечели втори пореден етап за Световната купа в паралелния гигантски слалом.
Световният шампион, адашът Дмитри Логинов спечели етапа за Световната купа в паралелния гигантски слалом.

10 януари, Вал ди Фиеме, Италия:
Ски бягане, Северни дисциплини:
Руснакът Александър Болшунов спечели за втора поредна година крайното комплексно класиране в най-авторитетното и комерсиално състезание в ски бягането "Тур дьо ски" и си осигури 400 т в кладирането за Световната купа. Последният етап от "Тур дьо ски" спечели руснакът Денис Спицов.
Сигулда, Латвия:
Спускане с шейни:
Рускинята Татяня Иванова спечели европейската титла, което състезание е валидно и като етап от Световната купа.
Руската щафета спечели европейската титла, което състезание е валидно и като етап от Световната купа.

Биатлон:
Оберхоф, Германия:
Руската смесена щафета, което състезание е вече олимпийска дисцеплина, спечели надпреварата като етап от Световната купа.

09 януари, Скуол, Швейцария:
Сноуборд:
Рускинята София Надиршина спечели състезанията по паралелен гигантски слалом, валидни като етап от Световната купа.
Руснакът Игор Слуев спечели състезанието по паралелен гигантски слалом, валиден като етап от Световната купа. На почетната стълбица застанаха Михал Новачик от Полша и Тим Мастнак от Словения.
Титизее-Нойщадт, Германия:
Ски скок, северни дисциплини:
Трикратният олимпийски шампион Камил Щох спечели състезанието на шанцата в немския зимен курорт, валидни и за етап от Световната купа.

08 януари, Вал ди Фиеме, Италия:
Винтерберг, Германия:
Скелетон:
Рускината Елена Никитина спечели европейската титла, състезанието е валидно и като етап от Световната купа.
Олимпийският шампион, руснакът Арександър Третяков спечели европейската титла, състезанието е валидно и като етап от Световната купа.

Ски северни дисциплини:
Руснакът Александър Болшунов спечели бягането на 15 км класически стил от "Тур дьо ски", което е валидно и за етап от Световната купа.
Рускинята Наталия Непряева спечели бягането на 10 км класически стил от "Тур дьо ски", което е валидно и за етап от Световната купа.

06 януари, Бишофсхофен, Австрия:
Полякът Камил Щох спечели най-авторитетното състезание по ски скокове в северните дисциплини "Четирите шанци". Освен това, той победи и в днешния етап от серията от 4 състезания, който е валиден и за Световната купа.

Тоблах, Италия:
Рускинята Юлия Ступак спечели състезанието в преследването ски бягане северни дисциплини като етап от "Тур дьо ски", който е валиден и за Световната купа. Това е първа победа на рускиня в тазгодишните етапи от Световната купа.
Руснакът Александър Болшунов спечели третия подред етап от "Тур дьо ски" в дисциплината преследване от ски северни дисциплини, който е валиден и за Световната купа. Цялата призова тройка също е от руски скиори.

05 януари, Тоблах, Италия:
Руският скиор в северните дисциплини Александър Болшунов спечели трета поредна победа в дисциплината 15 км ски бягане свободен стил в най-комерсиалното състезание в този вид ски - "Тур дьо ски". Това е също и победа в етап от Световната купа, а първите три места бяха заети от руски скиори.

03 януари, Вал Мюстер, Швейцария:
Руснакът Александър Болшунов спечели преследването в дисциплината ски бягане северни дисциплини, валидно като етап от Световната Купа и "Тур дьо ски", като води в общото класиране и за Световната купа и "Тур дьо ски".
Инсбрук, Австрия:
Трикратният олимпийски шампион и двукратен победител в състезанието "Четирите шанци" в дисциплината ски скок - полякът Камил Щох, спечели днешния етап от "Четирите шанци", валидни и като етап от Световната купа в тази дисциплина.
Загреб, Словакия:
Словашката Петра Вълхова спечели дисциплината слалом в алпийските ски, като етап от Световната купа.

02 януари, Вал Мюстер, Швейцария:
Руският скиор в северните дисциплини в етапа от Световната купа и етап от "Тур дьо ски" спечели дисциплината 15 км класическо бягане. Така руснакът поведе в общото класиране и за Световната купа и в "Тур дьо ски".

Обобщение: Димитър КУНЕВ - Български и Словянски
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: муспи     Дата: 2013-11-11 17:28:19    
- Евреи и комунисти, две крачки пред строя! Нито един?! Взвоод огън наред!

2. Потребител: Админ     Дата: 2019-12-07 15:19:10    
Ние не трием коментари, но не приемаме позицията в постинг № 1.

3. Потребител: Maria     Дата: 2022-02-21 16:22:38    
Аз съм от Съединените щати. Бих искал да използвам този носител, за да кажа специално благодаря на тази страхотна компания, която ми направи възможно да подобря бизнеса си. Бях затънал във финансова криза и трябваше да рефинансирам бизнеса си, опитвах се да взема заеми от различни кредитори, както частни, така и корпоративни, но никога с успех и повечето банки отказаха кредита ми, докато не срещнах тази компания wintrust финансова компания, която даде ми помогна със сумата на заема от ($10,000) без никакъв стрес. Наистина искам да благодаря на г-н Ричард, който направи това възможно и ми помогна и се погрижи да получа заема си. Затова искам да използвам този ресурс, за да съветвам всеки, който търси заем. ако трябва да се свържете с фирма с референция за получаване на заем с нисък лихвен процент и по-добър график за погасяване, моля, свържете се с (wintrustfinancialcompany@gmail.com), за бърз, сигурен и лесен заем днес........