ПРОстъпките на Благомирчо Коцев


ПРОстъпките на Благомирчо Коцев

Бившият областен управител на област Варна от "ПП" /четете: праскаме промяната/ – Благомир Коцев в качеството си на Областен Управител на Варна, назначен от Кирил Петков, е сключил договор с ЧАСТНАТА адвокатска фирма "ДИАН ИВАНОВ И ПАРТНЪРС", която да обслужва Областната управа.

Нито един досегашен ДЪРЖАВЕН Областен управител на Варна не си е позволил подобно "благородство", при положение, че Областна Управа – Варна разполага с юристконсулти, които да бранят ин...

Прочети цялата статия


ВЪЗРАЖДАНЕ ПЪРВИ издигнаха кандидат-кмет за Варна


ВЪЗРАЖДАНЕ ПЪРВИ издигнаха кандидат-кмет за Варна - ВЪЗРАЖДАНЕ ПЪРВИ издигнаха кандидат-кмет за Варна

Общинската организация на Възраждане във Варна издигна кандидатурата на инж. Коста Стоянов за градоначалник на община Варна.

Бъдещият кмет на Варна е инженер-конструктор по професионален профил, председател на Комисията по Регионално развитие и благоустройство в НС. На горната снимка е на среща с варненските архитекти във връзка с проблеми по ОУП и някои ПУП във Варна.

При предпослвдното 48-;о Народно Събрание инж. Коста Стоянов беше председател на Комисията по Регионално развитие и Благоу...

Прочети цялата статия


УКРИ ВЪН! Укрофашистите оскверниха Паметника на подводничарите


УКРИ ВЪН! Укрофашистите оскверниха Паметника на подводничарите - УКРИ ВЪН! Укрофашистите оскверниха Паметника на подводничарите

А дейци на "Възраждане" го почистиха.

Днес, неделя, 28 май 2023 г, след сигнал от будни граждани, че Паметникът на Подводничаря в КК "Камчия" е осквернен, ПП"Възраждане" веднага се отзова! /На долната снимка са участниците в антифашистката акция, обикновени възрожденци./ Заварихме жива трагедия: целият Паметник беше зверски залят с блажна боя.

Естествено, фашистите, които са го залели, са си оставили и неомизантропския възглас "Слава ...

Прочети цялата статия


ЗАЛЯХА С БОЯ Паметника на Граф Игнатиев във Варна


ЗАЛЯХА С БОЯ Паметника на Граф Игнатиев във Варна

На 3-ти Март срещу 4-ти, биде залят Паметника на Граф Игнатиев /Българският Граф/ в Морската столица!

Но малко история - Паметникът е сътворен от скулптора Жеко Спиридонов Хадживичев, български скулптор, член-кореспондент на БАН и заедно с Борис Шатц и Марин Василев е считан за един от тримата основоположници на скулптурата в съвременна България. Първият е роден на 27-ми февруари 1867 г. в град Шумен, като между 1886 и 1889 г. учи в училището по керамика в чешкия град Бехине. После ...

Прочети цялата статия


Варненци и руси с признание към Граф Игнатиев


Варненци и руси с признание към Граф Игнатиев - Варненци и руси с признание към Граф Игнатиев

Гордея се, че над 30 г съм живял на улиците "Граф Игнатиев" във Варна и в София.

Така че познавам в цялост и в тънкости дейността на русина, но велик българофил Николай Игнатиев, граф от старо руско благородническо семейство. Точно благодарение на дипломатическите му лични усилия и решителната намеса на пруския канцлер Ото фон Бисмарк след Осводобителната война през 1877/78 г град Варна остава в пределите на практически независимото Квяжество България, а не в рледелите на Османската...

Прочети цялата статия


Възраждане се бори за спасението на Туберкулозната болниа


Възраждане се бори за спасението на Туберкулозната болниа

Днес 19 декември /Никулден по стар стил/, родолюбивата и националноотговорна Партия "ВЪЗРАЖДАНЕ" ЗАЩИТИ от затваряне единствената Туберкулозна болница край град Варна.

Беше организиран грандиозен митинг със затваряне на крайезерния път за град Белослав. Целта е да видят сега управляващите, че има огромен проблем!

Нека да добавим, че РодинаБг.ком има поне 5 статии по "Сагата" Пневмо-фтизиатрична болница - Варна. А нашето мнение е, че има апетитна час от комплекса на ...

Прочети цялата статия


АВТОСПИРКИТЕ във Варна чисти заради Възраждане


АВТОСПИРКИТЕ във Варна чисти заради Възраждане

В петък /09.12. 22 г/ "отборът" на ПП "Възраждане " започна почистването под наслов "ЗА ВАС УЧЕНИЦИ"!

И бе изчистена-излъскана спирката в кв. "Бриз" /Ученически комплекс - училище "Химията" и "IV-та Езикова Гимназия ". Този възел от градската инфраструктура е ярък пример за необходимостта от вземане на незабавни мерки и превантивни решения за безопасността както на съгражданите ни, така и на учениците посещаващи двете училища.
...

Прочети цялата статия


Денят на Будителите с тържество на Възраждане във Варна


Денят на Будителите с тържество на Възраждане във Варна - Денят на Будителите с тържество на Възраждане във Варна

Вчера от 18,30 се състоя ПОХОД с факелно шествие, организиран от родолюбивата партия "Възраждане".

Присъставаха стотици любородци Българи, развели родния трибагренник и повече от 30 души с факли в ръце. Десетки граждани се присъединиха към шествието, с което отдадохме почит на патриотите българи – Възрожденските ни Великани. Ботев, Левски, Гоце Делчев, Паисий, Митрополит Симеон и всички други по алеята на Възрожденците в Морската градина на град Варна.

И нека да припомним думит...

Прочети цялата статия


Награди ХХХ Международен филмов фестивал "Любовта е лудост" Варна


Награди ХХХ Международен филмов фестивал "Любовта е лудост" Варна

XXX Международен филмов фестивал "Любовта е лудост"

Международно жури в състав:
Председател: Ирмена Чичикова, България
Членове: Михаилс Стародубовс, Латвия
Петер Шайки, Унгария
Пааво Вестерберг, Финландия
Артур Заборски, Полша

присъжда следните награди:

1.Голямата награда "Златната Афродита" за филма "Игра на съдбата и въображението", Япония, режисьор Рюсуке Хамагучи
За изящното, поетично и същевременно проникновено описание...

Прочети цялата статия


Награди за русофили от Безсмъртния полк във Варна


Награди за русофили от Безсмъртния полк във Варна - Награди за русофили от Безсмъртния полк във Варна

Почетни грамоти и благодарност от Русия получиха координаторите и всички организации, работещи за Безсмъртния полк в България.

На 11 август 2022 г се проведе церемония за връчване на почетни грамоти и благодарствени писма от Общоруския казашки союз на координаторите и всички организации спомагали за организирането на Безсмъртния полк в България. Церемонията се състоя в Консулството на Руската федерация във Варна.

В събитието участваха над 50 човека от цяла България. Интересни спомени спод...

Прочети цялата статия


Създадоха 3D модел на Варненския залив


Създадоха 3D модел на Варненския залив - Създадоха 3D модел на Варненския залив

Създадоха прецизен 3D модел /Цифров двойник/ на Варненското крайбрежие и залив от н. Галата до марината на к.к. Златни пясъци.

Така се повиши познанието за релефа на морското дъно и измененията в крайбрежната зона, както и за протичащите литодинамични процеси в акваторията. Изследването бе извършено от екип учени от Института по океанология "Проф. Фритьов Нансен" към БАН и сдружение "СИНИ ХОРИЗОНТИ" по Проект № BG14MFOP001-6.004- 0001-C01 "Повишаване на знанията за с...

Прочети цялата статия


Руското посолство с обръщение към България


Руското посолство с обръщение към България - Руското посолство с обръщение към България

РодинаБг.ком пуска това обръщение без редакционни поправки:

Елеонора Митрофанова

"Скъпи приятели на Русия в България!

Изразяваме сърдечна благодарност за многобройните думи на подкрепа, които получаваме в Посолството на Русия. Въпреки пороя от агресивна антируска пропаганда, фейкове и неприкрити глупости, които днес масово са тиражирани, включително и в български медии, вие искрено се тревожите за нашата страна, за бъдещето на руско-българските отношения.

Заедно с вас ние споде...

Прочети цялата статия


ПРАЗНИЦИ на варненското училище за изкуствата НУИ "Добри Христов"


ПРАЗНИЦИ на варненското училище за изкуствата НУИ "Добри Христов" - ПРАЗНИЦИ на варненското училище за изкуствата НУИ "Добри Христов"

Фестивалът "Традиция с бъдеще" изпъстря декемврийските дни във Варна с артистични събития на НУИ "Добри Христов"

Премиерата на книгата на дългогодишния директор на елитното варненско училище Марко Добрев ще бъде на 01 декември, а творческият портрет на преподавателя кларинетист Пламен Павлов - на 05 декември. И двете прояви са в Градската художествена галерия - Варна.

29.11.2021

Една от наложилите се в последните години инициативи за празнично общуване с изкуствата т...

Прочети цялата статия


Оркестърът на НУИ "Добри Христов" отпразнува своята награда "Варна" с концерт


Оркестърът на НУИ "Добри Христов" отпразнува своята награда "Варна" с концерт - Оркестърът на НУИ "Добри Христов" отпразнува своята награда "Варна" с концерт

С благодарност за полученото признание младежката формация на легендарното Музикално училище подари на варненци една емоционална среща в първите дни на учебната година.

Усещане за общност на ученици, учители, родители и гости изпълни с топлина двора на Националното училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна на 18 септември, когато Младежкият симфоничен оркестър на училището покани варненци и гостите на града за концерт на открито.

В него легендарното Музикално училище събра...

Прочети цялата статия


"Русофили за Възраждане на Отечеството" в Шумен


"Русофили за Възраждане на Отечеството" в Шумен

Проблемът на "демократичните", европейски, но, чети: домораслите недорасли български политици е, че отново ни вкарват в грешния Геополитически съюз.

Да припомня на читателите: два пъти с Германия, два пъти загуби на територии, особено болезнената - на Беломорието, населено с 80 % етнически българи, то при Освобождението във Варна сънародниците ни са били под 33 %. Затова сериозно мислещите, с геополитическа стратегическа мисъл българи, се насочват към възхождащия съюз на Русия и Кит...

Прочети цялата статия


Предишна страница 1 2 3 ... 102 103 104 Следваща страница