Възраждане се бори за спасението на Туберкулозната болниа


Възраждане се бори за спасението на Туберкулозната болниа

Днес 19 декември /Никулден по стар стил/, родолюбивата и националноотговорна Партия "ВЪЗРАЖДАНЕ" ЗАЩИТИ от затваряне единствената Туберкулозна болница край град Варна.

Беше организиран грандиозен митинг със затваряне на крайезерния път за град Белослав. Целта е да видят сега управляващите, че има огромен проблем!

Нека да добавим, че РодинаБг.ком има поне 5 статии по "Сагата" Пневмо-фтизиатрична болница - Варна. А нашето мнение е, че има апетитна час от комплекса на ...

Прочети цялата статия


АВТОСПИРКИТЕ във Варна чисти заради Възраждане


АВТОСПИРКИТЕ във Варна чисти заради Възраждане

В петък /09.12. 22 г/ "отборът" на ПП "Възраждане " започна почистването под наслов "ЗА ВАС УЧЕНИЦИ"!

И бе изчистена-излъскана спирката в кв. "Бриз" /Ученически комплекс - училище "Химията" и "IV-та Езикова Гимназия ". Този възел от градската инфраструктура е ярък пример за необходимостта от вземане на незабавни мерки и превантивни решения за безопасността както на съгражданите ни, така и на учениците посещаващи двете училища.
...

Прочети цялата статия


Денят на Будителите с тържество на Възраждане във Варна


Денят на Будителите с тържество на Възраждане във Варна - Денят на Будителите с тържество на Възраждане във Варна

Вчера от 18,30 се състоя ПОХОД с факелно шествие, организиран от родолюбивата партия "Възраждане".

Присъставаха стотици любородци Българи, развели родния трибагренник и повече от 30 души с факли в ръце. Десетки граждани се присъединиха към шествието, с което отдадохме почит на патриотите българи – Възрожденските ни Великани. Ботев, Левски, Гоце Делчев, Паисий, Митрополит Симеон и всички други по алеята на Възрожденците в Морската градина на град Варна.

И нека да припомним думит...

Прочети цялата статия


Награди ХХХ Международен филмов фестивал "Любовта е лудост" Варна


Награди ХХХ Международен филмов фестивал "Любовта е лудост" Варна

XXX Международен филмов фестивал "Любовта е лудост"

Международно жури в състав:
Председател: Ирмена Чичикова, България
Членове: Михаилс Стародубовс, Латвия
Петер Шайки, Унгария
Пааво Вестерберг, Финландия
Артур Заборски, Полша

присъжда следните награди:

1.Голямата награда "Златната Афродита" за филма "Игра на съдбата и въображението", Япония, режисьор Рюсуке Хамагучи
За изящното, поетично и същевременно проникновено описание...

Прочети цялата статия


Награди за русофили от Безсмъртния полк във Варна


Награди за русофили от Безсмъртния полк във Варна - Награди за русофили от Безсмъртния полк във Варна

Почетни грамоти и благодарност от Русия получиха координаторите и всички организации, работещи за Безсмъртния полк в България.

На 11 август 2022 г се проведе церемония за връчване на почетни грамоти и благодарствени писма от Общоруския казашки союз на координаторите и всички организации спомагали за организирането на Безсмъртния полк в България. Церемонията се състоя в Консулството на Руската федерация във Варна.

В събитието участваха над 50 човека от цяла България. Интересни спомени спод...

Прочети цялата статия


Създадоха 3D модел на Варненския залив


Създадоха 3D модел на Варненския залив - Създадоха 3D модел на Варненския залив

Създадоха прецизен 3D модел /Цифров двойник/ на Варненското крайбрежие и залив от н. Галата до марината на к.к. Златни пясъци.

Така се повиши познанието за релефа на морското дъно и измененията в крайбрежната зона, както и за протичащите литодинамични процеси в акваторията. Изследването бе извършено от екип учени от Института по океанология "Проф. Фритьов Нансен" към БАН и сдружение "СИНИ ХОРИЗОНТИ" по Проект № BG14MFOP001-6.004- 0001-C01 "Повишаване на знанията за с...

Прочети цялата статия


Руското посолство с обръщение към България


Руското посолство с обръщение към България - Руското посолство с обръщение към България

РодинаБг.ком пуска това обръщение без редакционни поправки:

Елеонора Митрофанова

"Скъпи приятели на Русия в България!

Изразяваме сърдечна благодарност за многобройните думи на подкрепа, които получаваме в Посолството на Русия. Въпреки пороя от агресивна антируска пропаганда, фейкове и неприкрити глупости, които днес масово са тиражирани, включително и в български медии, вие искрено се тревожите за нашата страна, за бъдещето на руско-българските отношения.

Заедно с вас ние споде...

Прочети цялата статия


ПРАЗНИЦИ на варненското училище за изкуствата НУИ "Добри Христов"


ПРАЗНИЦИ на варненското училище за изкуствата НУИ "Добри Христов" - ПРАЗНИЦИ на варненското училище за изкуствата НУИ "Добри Христов"

Фестивалът "Традиция с бъдеще" изпъстря декемврийските дни във Варна с артистични събития на НУИ "Добри Христов"

Премиерата на книгата на дългогодишния директор на елитното варненско училище Марко Добрев ще бъде на 01 декември, а творческият портрет на преподавателя кларинетист Пламен Павлов - на 05 декември. И двете прояви са в Градската художествена галерия - Варна.

29.11.2021

Една от наложилите се в последните години инициативи за празнично общуване с изкуствата т...

Прочети цялата статия


Оркестърът на НУИ "Добри Христов" отпразнува своята награда "Варна" с концерт


Оркестърът на НУИ "Добри Христов" отпразнува своята награда "Варна" с концерт - Оркестърът на НУИ "Добри Христов" отпразнува своята награда "Варна" с концерт

С благодарност за полученото признание младежката формация на легендарното Музикално училище подари на варненци една емоционална среща в първите дни на учебната година.

Усещане за общност на ученици, учители, родители и гости изпълни с топлина двора на Националното училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна на 18 септември, когато Младежкият симфоничен оркестър на училището покани варненци и гостите на града за концерт на открито.

В него легендарното Музикално училище събра...

Прочети цялата статия


"Русофили за Възраждане на Отечеството" в Шумен


"Русофили за Възраждане на Отечеството" в Шумен

Проблемът на "демократичните", европейски, но, чети: домораслите недорасли български политици е, че отново ни вкарват в грешния Геополитически съюз.

Да припомня на читателите: два пъти с Германия, два пъти загуби на територии, особено болезнената - на Беломорието, населено с 80 % етнически българи, то при Освобождението във Варна сънародниците ни са били под 33 %. Затова сериозно мислещите, с геополитическа стратегическа мисъл българи, се насочват към възхождащия съюз на Русия и Кит...

Прочети цялата статия


На 27 август се откри Международният филмов фестивал "Любовта е лудост"


На 27 август се откри Международният филмов фестивал "Любовта е лудост" - На 27 август се откри Международният филмов фестивал "Любовта е лудост"

По червената пътека преди официалното откриване на кинофестивала в Зала 1 под аплодисментите на варненската публика преминаха членовете на международното жури /на долната снимка/, което ще определи носителите на наградите "Златна Афродита" на 29-тото издание на кинофестивала - Илиян Джевелеков - режисьор на филмите "Вездесъщият" "LOVE.NET", "Дзифт" и др, Магнус Кристиансен от Норвегия - автор на три игрални филма, Владимир Марин - продуцент от Румъния.
...

Прочети цялата статия


Важна среща на архитекти се проведе във Варна


Важна среща на архитекти се проведе във Варна

На 10.06.2021 г по инициатива на председателя на управителния съвет на Камарата на архитектите в България /УС на КАБ/ - арх. Владимир Милков /на горната снимка - с брадата в центъра/, се състоя среща с втората по численост в страната регионална колегия - Варна.

На срещата в морската ни столица, присъстваше арх. Костадин Христов - Председател на Контролен съвет на КАБ, голяма част от УС на КАБ: проф. д-р арх. Борислав Борисов - зам. председател на КАБ, ресор "Нормативи", член на опе...

Прочети цялата статия


24 май - ДЕН НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ В ДОМА НА КИРИЛИЦАТА


24 май - ДЕН НА СЛАВЯНСКАТА  ПИСМЕНОСТ В ДОМА НА КИРИЛИЦАТА - 24 май - ДЕН НА СЛАВЯНСКАТА  ПИСМЕНОСТ В ДОМА НА КИРИЛИЦАТА

Партия "Възраждане на Отечеството" - Варна бяхме поканени в "Дома на Кирилицата" в град ПЛИСКА от г-н Карен Алексанян.

Организацията поде инициатива за получаване на българско гражданство от г-н Карен Алексанян и бяхме приети лично от вицепрезидента г-жа Илияна Йотова. Бяхме посрещнати много радушно от г-н Алексанян. Тържеството беше празник на БЪЛГАРЩИНАТА И БЪЛГАРСКИЯ ДУХ.

Присъстваха Почетният консул на Руската Федерация г-н Владимир Климанов, Почетният консул на Кир...

Прочети цялата статия


НАГРАДА "ВАРНА" - 2021 номинации


НАГРАДА "ВАРНА" - 2021 номинации

На 20 май на Извънредно заседание Общински съвет Варна ще определи чрез гласуване Наградите "ВАРНА" в областта на културата, образованието и науката.

Снимка: РодинаБг.ком

Представяме номинациите на Журито, които почти винаги се приемат от ОбС:

РЕШЕНИЯ
НА ЖУРИ ЗА НАГРАДА "ВАРНА"

ЗА ЯРКИ ПОСТИЖЕНИЯ В ОБЛАСТТА НА КУЛТУРАТА – 2021г,
ОТ ПРОВЕДЕНО НА ЗАСЕДАНИЕ НА 28.04.2021 г:

1.На основание чл. 6, ал. 5 от Статута за присъждане на награда "Варна" за
ярк...

Прочети цялата статия


НА 9 МАЙ от 16,30 "Безсмъртен полк" във Варна


НА 9 МАЙ от 16,30 "Безсмъртен полк" във Варна

В чест на Деня на Победата над фашистка Германия във Варна /както и в още 46 български града/ ще се проведе акцията-шествие "Безсмъртният полк"

Празнуващите ще се съберат в 16,30 пред входа на Морската градина до Фестивалния и конгресен център. Шествието ще продължи до Паметника на загиналите в антифашистката борба пред Двореца на културато и спорта. Там ще има и празнична програма.

Освен българските и руски знамена, освен снимките на загиналите или воювалите роднини във Втората ...

Прочети цялата статия


Предишна страница 1 2 3 ... 101 102 103 Следваща страница