НА 9 МАЙ от 16,30 "Безсмъртен полк" във Варна


НА 9 МАЙ от 16,30 "Безсмъртен полк" във Варна

В чест на Деня на Победата над фашистка Германия във Варна /както и в още 46 български града/ ще се проведе акцията-шествие "Безсмъртният полк"

Празнуващите ще се съберат в 16,30 пред входа на Морската градина до Фестивалния и конгресен център. Шествието ще продължи до Паметника на загиналите в антифашистката борба пред Двореца на културато и спорта. Там ще има и празнична програма.

Освен българските и руски знамена, освен снимките на загиналите или воювалите роднини във Втората ...

Прочети цялата статия


ОТ "Възраждане на Отечеството" показват корупция във Варна


ОТ "Възраждане на Отечеството" показват корупция във Варна - ОТ "Възраждане на Отечеството" показват корупция във Варна

Вижте снимките с данните за корупция!:

Абсолютно безспорен факт е, че Българско е най-бедната и корумпирана държава в Европейския съюз.

Що се отнася до бедността, управляващите през последните 30, "демократични" години, могат да изрекат най-най-различни "основания". Но що се отнася до корупцията, управляващите през последните 30, а най-вече "Бойкови" 12 г, оправдания нямат! Никакви. А долната статия показва с доказани цифри как се крадат парите на варненци, на...

Прочети цялата статия


300 лв глоба, ако нямате паспорт на сградата си до 31 декември 2022


300 лв глоба, ако нямате паспорт на сградата си до 31 декември 2022

Наближава крайният срок, в който всяка сграда трябва да има технически паспорт, съгласно Наредба № 5на МРРБ от 2006 г, за технически паспорти на строежите, заяви арх. Марин Велчев - председател на регионална колегия /РК/ Варна на Камарата на архитектите в България /КАБ/.

Датата е 31 декември 2022 г, но времето е изключително малко, тъй като за даден обект са нужни между 3 и 5 мес, в зависимост от големината му и районът в който се намира, предупреди специалистът. Причината, допълни той, е в ...

Прочети цялата статия


Събраха в книга фотоси на макети във Варна от 1960 до 1975 г


Събраха в книга фотоси на макети във Варна от 1960 до 1975 г

Алманах на Макетно ателие при Районна Проектантска Организация - Варна, за периода 1960 - 1975 г, бе представен днес на пресконференция във Варна.

В него са включени над 200 фотоси на макети, направени през този период. Това са проекти на множество емблематични сгради в морската столица, като Фестивалния и конгресен център, Дворецът на културата и спорта, хотел "Черно море", баня "Гъбата", сградата на община Варна и десетки други.

Ръководител на макетното ателие е Милк...

Прочети цялата статия


Подобряват екологията в район "Аспарухово", Белослав, Аксаково


Подобряват екологията в район "Аспарухово", Белослав, Аксаково

Снимка: РодинаБг

Разработват се решения и маркетингов план за подобряване на икономическите и екологичните показатели на местната икономика в район "Аспарухово" - Варна, Белослав и Аксаково, които са създали обща Местна инициативна рибарска група /МИРГ/.

Тези са опорните пунктове за развитие на "Син растеж" и "Синя икономика", съобщи на пресконференция в морския град Борислав Френчев. Анализът на местния "Син растеж" или използването на неразработен...

Прочети цялата статия


Във Варна властта докара цигани срещу Радев


Във Варна властта докара цигани срещу Радев

Вчера обшинската власт във Варна докара тълпичка роми /Бел.РодБг - Те си викат помежду си цигани./ да протестират срещу Президента на Българско Румен Радев.

Иначе сценарият на събитията бе предизвестен:

1.Президентът от 19,00 пристигна да се срещне с протестиращите, които искат оставката на премиера Бойко Борисов, правителството на ГЕРБ и "Обединени" патриоти /Бел.РодБг - вече без Атака, която бламира всяко парламентарно предложение на НФСБ и МВРО/, както и на Главния прокурор на...

Прочети цялата статия


АРХИТЕКТИ-ТЕНИСИСТИ


АРХИТЕКТИ-ТЕНИСИСТИ - АРХИТЕКТИ-ТЕНИСИСТИ

Големият швейцарски писател и есеист Макс Фриш, между другото: първооткривател на водните пързалки, които сега шестват у нас и по целия свят, оповестява, че архитектурата е най-хармоничната професия, не че другите нямат своите достойнства.

Следвайки думите на г-н Фриш: На 27-ми и 28 -ми този месец се състоя тенис-турнирът на архитектите от Архитектурната тенис Лига с основен организатор арх. Пламен Аврониев от Силистра. Участваха отбори от градовете Русе, Силистра и, разбира се, от Варна.
...

Прочети цялата статия


Ново театрално пространство ще отворят Варненският театър и Опера


Ново театрално пространство ще отворят Варненският театър и Опера

ТМПЦ – Варна, подготвя Лятна сцена "Зад театъра" за срещи на живо с почитателите изкуството.

Днес отварят Касите на Театъра и Операта и най-нетърпеливите зрители могат вече да купуват билети. Продажби ще има и през сайтовете и мрежата на Eventim, BGbileti и във Фестивалния комплекс.

Живите спектакли се завръщат във Варна! На 01 юни в морската столица ще отвори под открито небе новата Лятна сцена на Театрално-музикалния продуцентски център – Варна, наречена с усмивка "Зад те...

Прочети цялата статия


БРАВО, ВЪВ ВАРНА ОПЕРА ОТ БАЛКОНА


БРАВО, ВЪВ ВАРНА ОПЕРА ОТ БАЛКОНА

ТМПЦ - Варна

Държавна опера – Варна


Точно в 18,00 солистите на Държавна опера – Варна Ирина Жекова – сопран, Гео Чобанов – бас и Пламен Димитров – баритон в акомпанимент на пиано от Жанет Бенун, ще започнат своите повдигащи духа изпълнения на обичани арии, дуети, романси и канцонети.


Любимото на варненци оперно изкуство намери своя нов път към многобройните си почитатели – срещи на открито на необичайни места. С изненадващия концерт от Балкона в Деня на Европа Държавна опера – Вар...

Прочети цялата статия


ЗА "ВЪЗРАЖДАНЕ" ЦЕНЗУРА ПОВЕЧЕ ОТ ГЬОБЕЛС: Забраниха на "свободните медии" да информират за 10-хиляден митинг


ЗА "ВЪЗРАЖДАНЕ" ЦЕНЗУРА ПОВЕЧЕ ОТ ГЬОБЕЛС: Забраниха на "свободните медии" да информират за 10-хиляден митинг - ЗА "ВЪЗРАЖДАНЕ" ЦЕНЗУРА ПОВЕЧЕ ОТ ГЬОБЕЛС: Забраниха на "свободните медии" да информират за 10-хиляден митинг

ВЧЕРА

стана ясно, че "демокрацията" в Българско и в целия "свободен западен" свят НЕ съществува.

Най-малко 10-хиляден митинг, организиран от големия български родолюбец и националист, варненецът, българинът Костадин Костадинов НЕ беше отразен от "големите" национални "български" телевизии. Явно, по поръчение ОТГОРЕ, направо от Бойко Методиев Борисов, дадоха само 2-3 кадъра за по 15 секунди. Но най-"демократичното" в информирането бе, че вси...

Прочети цялата статия


Общинските съветници във Варна да заработят заплатите си в периода на извънредно положение


Общинските съветници във Варна да заработят заплатите си в периода на извънредно положение

ПУСКАМ статия без редакция, публикувана от общинския съветник във Варна Костадин Костадинов:


Общинските съветници от ГЕРБ, които са управляващо мнозинство в град Варна, се опитаха да "избягат" съвсем официално от сесиите на Общинския съвет в града.

Като основание местните парламентьори посочиха епидемията от COVID-19. Единствените несъгласни с това отново бяха групата общински съветници на "Възраждане". Четиримата нейни представители – д-р Костадин Костадинов, Цончо ...

Прочети цялата статия


УНИКАЛНО Музикално "Варненско лято `20"


УНИКАЛНО Музикално "Варненско лято `20"

Световни оркестри в програмата на Музикалното "Варненско лято"

Международният музикален фестивал "Варненско лято" 2020 влиза в своята 94-та година с амбициозен афиш от шедьоври на класиката и съвременни форми.

Почит към 250-годишнината на Бетовен бележи селекцията на произведенията, както и темите на Международния симпозиум, който ще събере цвета на музиковедския елит на Европа в българската морска столица. На пресконференция днес в Община Варна беше анонсирана програм...

Прочети цялата статия


ВАРНА: БСП си свали гащите на ГЕРБ


ВАРНА: БСП си свали гащите на ГЕРБ - ВАРНА: БСП си свали гащите на ГЕРБ

НА БЕДНИЯ български народ става все по-ясно, че ГЕРБ в задното си лице Бойко Борисов и БСП в същата роля лице Корнелия Нинова разиграват политически порно театър.

Как го е казал Спасителят: "По делата ще ги познаете!" УЖ СЕ КАРАТ, уж се ядат, а зад завесите сядат на масата с обилни питиета и мезета и си ГО подават, става въпрос за кормилото на властта. Вчера на тържественото, първо и най-най-важно Заседание на новоизбрания Общински съвет на община Варна цялата група общински съветни...

Прочети цялата статия


Доц Къчев: Дотук с неясен за гражданите регламент


Доц Къчев: Дотук с неясен за гражданите регламент

На снимката: Доц Огнян Къчев е готов за точен удар с ракетата.

Здравейте, г-н Къчев, и благодаря от името на редакцията на "RodinaBG.com за даденото ни от Вас Интервю.

Но да започнем отначало.Кои са основните Ви приоритети за Район "Приморски", ако бъдете избран на предстоящите избори ?

Доц Къчев: Затворена, труднодостъпна, неприветлива и отчуждена от гражданите администрация на района, работеща с неясен за гражданите регламент и без взаимна комуникация и контрол.

...

Прочети цялата статия


НОВ КМЕТ за Приморски - доц Огнян Къчев!


НОВ КМЕТ за Приморски - доц Огнян Къчев! - НОВ КМЕТ за Приморски - доц Огнян Къчев!

Днес, 19 октомври, се състоя Турнир по тенис за аматьори за Купата на ТК "Слънчев Ден" на територията на Tуристически комплекс "Слънчев Ден".

Със съдействието на кандидата за кмет на Район "Приморски" - Доц д-р ОГНЯН КЪЧЕВ организацията бе безупречна. Борбата по отделните сетове бе изключително оспорвана както между жените, така и между мъжете!

Да припомним, че г-н Къчев е преподавател във Варненския свободен университет. И като специалист, и като човек е док...

Прочети цялата статия


Предишна страница 1 2 3 ... 100 101 102 Следваща страница