Прегледи: 20538 - Коментари: 64
Двама славянски водачи във Варна

Двама славянски водачи във Варна

Днес, малко след 17,00 във ВИП-залата на летище Варна общо изявление дадоха двамата славянски лидери Борис Тадич и Бойко Борисов.

На Борис му е доста по-трудно в Сърбия, отколкото на БАТЕ Бойко. Тадич е сръбски президент, но неговият предшественик-прозападник Зоран Джинджич бе убит като премиер. А и опозицията в западната ни съседка има мощна сила в лицето на Сръбската прогресивна партия - доста по-националистическа, отколкото "нашите псевдопатриоти-парично-фондовци".

НационалистБг.ком се зарадва на очевидно добрите отношения Борисов/Тадич, защото славянското партньорство, дай Боже БРАТСКО единство, винаги е носило ДОБРО и за България, и за Сърбия. Обратното - противопоставянето и дори войните между братски славянски страни винаги е било пагубно за враждуващите славяни.

С мъжка вежливост, БАТЕ Бойко каза добре дошъл на госта, оповести, че ще кажат по няколко думи и "Ще ходим да работим."

Тадич бе кратък, но съобщи всички теми, за които ще разговарят с Бойко. Започна /и наблегна/ с енерегeтиката, не само за общи инвестиции в АЕЦ "Белене", а и за цялата енергийна система на Балканите и общата с България, премина през Коридор № 10 /очевидно негова голяма гордост/, който се довършва до 2102 г от унгарската граница през Белград и Ниш до българската граница /той каза Димитровград, не българското име Цариброд/, който коридор ще е благоприятен и за сръбската, и за българската икономика, Тадич продължи за общи инфраструктурни проекти, общи туристически проекти /конкретизира за ски-писти и шанци в Стара планина, наблегна на общата борба с корупцията и особено на общата борба срещу престъпността /"тя не е национална, защото за нея няма граници"/, а зъвърши с общия диалог между съседните държави с близка култура.

БАТЕ Бойко - подчерта, че няма да повтаря темите, изброени от Тадич, по които имат предварителни разговори. Нашият премиер прибави към Коридор № 10 и "приятелят" Ердоган, като това ще направи коридора път за Европа до Азия. Бойко подчерта, че общите интереси на двата православни народа са основата на разговорите. Припомни, че всички български партии в парламента са гласували в подрепа Сърбия да стане член на ЕС. Бойко не пропусна да отбележи добрия интерес на Сърбия към "Южен поток" и удовлетворението, че вече е подписана неговата пътна карта.

Малко ни беше чоглаво, че Тадич подчерта стремежа на Сърбия да влезе в ЕС. Да му кажем - това ще е гаранция за европейско ограбване на славянската ни съседка.

Накрая: въпреки всички проблеми между двете братски славянски и православни народа, въпреки раните, нанесени ни от Сърбия /по диктовката на Западните страни от 1885 г до 1945, че и по-късно/ - нашите две държави са обречени да си помагат. Тези врагове на България, които се правят на националисти и експлоатират и преекспонират проблемите в Западните покрайнини - отново получават урок. Този път - от общите икономически взаимноизгодни интереси на двете съседни страни.

Братска славянска Сърбия и България имат само един правилен и свещен път - да са приятели.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-06 21:01:37    
Кунев ти сърбоман ли се бе другарю?Нали беше националист))))))))))

2. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-06 21:13:03    
Доскоро смятах, че едно от най-страшните неща за обществото е неграмотността. Сега откривам, че има по-страшно - полуграмотността. Тези с дипломи, неможещи и незнаещи. Видяли, недовидяли; чели, недопрочели; чули, недочули. Новите хунвейбини.Иначе учители!Малограмотни антисемити, примитивни расисти-глупаци.За това е на този хал България.

3. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-06 21:15:48    
"Шибан народ!" - каза Божидар Димитров. И като скочиха нарочените "шибаняци" и като дълбоко се възмутиха и като през сълзи се огорчиха, та чак хиляди безсмислени редове изписаха и порой от кухи думи избълваха.
Прост пример. Ако въпросните мощи на Йоан Кръстител бяха открити в Гърция, Сърбия или дори Русия... (споменавам умишлено само православни държави), бъдете сигурни, че до края на годината това щеше да им е основна тема! Не става въпрос за научна автентичност или днк анализи и прочие любими на скептичните материалисти "доказателства". Става дума за Вяра! Да, по света има стотици мощи на този светец, но нима всички са изфабрикувани и фалшиви?! Защо българският народ се обединява, само когато трябва да оплюе собствената си идентичност, собствените си успехи или открития! Петдесетте години скотски комунизъм и издигнатия в култ атеизъм ли са причините?! Или просто ни е в кръвта?!
Божидар Димитров не ми е от най-любимите общественици. Меко казано! Но в този случай е абсолютно прав! Шибан народ, добавям и аз, без никакви угризения или предразсъдъци. Без капка псевдо патриотизъм.
Кое, по точно, не ни е шибано?!?!
Деветдесет процента от народа ни слуша чалга и живее по правилата и критериите на тази "култура". Турските сапунки се въртят денонощно по всички национални медии. Георги Първанов - агент Гоце е президент втори мандат, избран не от извънземните или от световната конспирация, а именно от този народ. Във всеки град, във всяко село има паметник с петолъчка, посветен на съветския окупатор, заради който сме се превърнали в средновековна помийна яма, на светлинни години от "белия" свят. Идолите, на същия този народ, са Слави Трифонов, Азис, Веселин Маринов и т.н., все световно неизвестни полюционери, виреещи единствено на местно равнище - в кенефа, наричан булгаристан. Всяка долнопробна проститутка по Околовръстното е три пъти по-морална и достойна от всеки един "водещ" журналист в България. Медиите са омърсени политически и икономически далеч повече и от многократно използвана дамска превръзка. Политиците, които твърдо избираме на всички избори и са константа в парламента, са от бсп и дпс. Кръвопийците, провеждащи вече двадесетина години геноцид над собствения си народ, са от бсп и дпс. Кой мислите, че е любимия политик в родината ни - Бойко Борисов?! Не, бъркате- правешкият простак, плешивата амеба Тодор Живков. Кой влиза в тъй нареченият "елит"- каймак на обществото, културни дейци, учени и общественици (включително Божидар Димитров) - червени ченгета, руски агенти и комунистическата допотопна номенклатура. Когато се увеличава безработицата, цените на химията, която наричаме храна, цените на парно, ток, горива и услуги, какво мислите, че прави българския народ?! НИЩО!!!
Но....когато се случи чудо и открием мощите на един от най-важните светци в християнството, какво мислите, че става?! Народът е единодушен - тези кокаляци са фалшиви!
То е като полупразната чаша...или полупълната. За българският народ, петдесетте години азиатска червена диктатура, е много по-пагубна от петте века турско робство, с което толкова се гордеем, че сме преживели.
За шибания български народ чашата ще е винаги полупразна, докато не се върне вярата. Дори и не в чисто религиозен план, просто Вярата!

4. Потребител: Гьоте     Дата: 2010-08-06 21:21:04    
"Евреите имат вяра, която благославя ограбването на чужденците."
и

"Символ преходен
е всичко менливо,
тук непонятното
образ добива,
тук несравнимото
истина става,
вечната женственост
ни възвисяна."

"На-вредните неща на света са полунещата."
`ала лъжеДеникин. Американо-хомункулус. Без нито една собствена мисъл. Т.е. без собствена воля. Робот на ционизма.

5. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2010-08-06 21:36:14    
Българинът е скептик. Не вярва на никого. Нали Симеон каза: "Вервайте ми!" Е, какво се получи, като му повярва?! Виж, в езотеричните глупости на лъжеДеникин - никога няма да повярва.

Народът никога не греши. Този, който не е достоен за него, `ала Божидар Димитров, `ала американогъзоблизец и `ала Слави Трифонов+Веселин Маринов+Азис /първото умно нещо, което си казал, макар че не го схващаш съвсем в структурата на логиката/, щом казваш - никога не стига до народа си. Тук е най-голямята разлика между тези, които го обичат и разбират, и тези, които обичат себе си и собствената си суета повече от народа. Само народът е безсмъртен. Извън него е небитие.

В "Антихрист" на гения Емилиян Станев има една велика сцена. Млада жена, майка на две деца, отива да се продаде на болярина си. Мъжът й е мъртъв, децата й са пред гладна смърт. И тогава, Теофил-Еньо - разбира със сърцето си НАРОДА си. Дава на женицата, скътаните свидно за него жълтици от майка му. Тогава разбира, че саможертвата е най-великото благо, самият Христос.

И Христос казва на кръста, сред кръстните мъки /разпънат по заповед и интриги на еврейските водачи/: "ПРости им, Господи, те не знаят що вършат."

А лъжеДеникин, дори не разбира какво говори. Костов отрече народа си, лъжеДеникин също. Резултатът за двамата ще е един и същ - всенародно презрение и пълна забрава. Адът.

6. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-06 21:51:50    
Руският президент Дмитрий Медведев призова руското министерство на правосъдието да намали броя на затворниците, държани често при жестоки условия в тесните руски затвори, като редуцира статута на някои престъпления до малки закононарушения.

Пренаселените, лошо управлявани затвори, с нехигиенични условия и липсата на достатъчно медицинска помощ на определени места, водят до това, че половината от затворниците са болни от СПИН, туберкулоза и сифилис или имат ментални разстройства. Русия има една от най-големите затворнически популации в света, възлизаща на 628 на 100 000 души, а общата популация в затворите възлизаше на 864 000 души на 1 януари тази година. "Съществуват цял куп дребни престъпления, заради които не си струва човек да бъде вкарван в затвора", заяви Медведев по време на среща с министъра на правосъдието Александър Коновалов.

Коновалов заяви, че има начини за намаляване на наказанията по редица икономически престъпления. Министърът докладва на Медведев, че 233 души са загинали в руските затвори миналата година спрямо 277 такива случаи през 2008 г. /РИА Новости-БГНЕС

7. Потребител: Трън в гъза на САЩ     Дата: 2010-08-06 22:05:07    
Най-голям брой в затворници в света има в САЩ - над 1,5 млн, дори в Китай няма толкова. Затворът е за тези, които нарушават закона.

8. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-06 22:16:28    
Фарид Закария, "Светът след Америка", 2008 г., 292 стр.
Fareed Zakaria, The Post-American World. W.W. Norton & Company.

Драматични политически анализи, които предвиждат срив в американския политически живот и очер­тават сценарии, в които провалът в Ирак, кризата на финансовите пазари и все по-нарастващата непопулярност на Америка в очите на света са само началото на упадъка - такива са основните политологически четива, които излязоха напоследък. На фона на преобладаващите мрачни прогнози книгата на Фарид Закария "Светът след Америка" е интересен, наситен с исторически факти и аналогии анализ, който предлага по-различна интерпретация на настоящето не само на Америка, но и на света. Още с първото изречение авторът заявява позиция, която се различава от тягостните оценки за срива в политическата мощ на САЩ: "Това не е книга за упадъка на Америка, а по-скоро за възхода на всички останали."

Анализът звучи убедително, защото перспективата на Закария не звучи като идеологическо заклинание, а е основана на внимателен поглед към историята. Закария - редактор на списание "Нюзуик интернешънъл", е ежедневен свидетел на един безпрецедентен парадокс в течение на почти две десетилетия - политическите драми като че ли все по-рядко се отразяват на икономическия растеж: "Това, което анализаторите на Уолстрийт наричат политичес­ки риск, почти не съществува. Пазарите се влияят от икономически, а не от политически новини." Именно този парадокс кара Закария да пише не за упадъка на Америка, а за "раждането на истински световен ред". Според него ключовият аргумент срещу песимистите е, че макар и да имаме чувството, че светът е станал особено опасен, той не е. Дори терористичната заплаха е преувеличена в ерата на информационните технологии, когато всяка новина достига до всяка точка на земята в рамките на минути. "Ал Каида", пише Закария, беше терористична организация. Сега тя е станала комуникационна компания, която произвежда откъслечни видеокасети, а не прави атентати."

Вероятно на доста читатели оптимизмът на автора ще се стори прекален, но аргументите му заслужават внимание. Като проследява два основни периода, в които политичес­ките безредици отново не са се отразявали видимо на икономическия растеж - края на ХIX век и десетилетието през 50-те години след войната, Закария откроява десетилетията от 80-те години до днес като третия и най-дълъг досега в историята на човечеството период, в който има глобален икономически растеж. Той е базиран на политичес­ки, икономически и технологични фактори - краха на СССР, свободното движение на капитали, създаването на независими централни банки, укротяването на инфлацията. Тези фактори позволяват на много повече страни да постигнат растеж.

Закария обаче установява и друг парадокс - прекаленото съсредоточаване върху очакванията ни за криза ни е оставило "неподготвени за някои от най-важните проблеми, които се изправят пред нас: тези, които са резултат не от провал, а от успех". Икономическият растеж на страни като Индия и Китай повишава търсенето на суровини и петрол, което води до по-високи цени. От друга страна, държавите, богати на залежи, стават все по-богати, без да им се налага да спазват правилата на глобалната икономика. Естествен резултат от растежа на производството (днес износът на Китай само за един ден се равнява на износа на страната през цялата 1978 г.) са проб­лемите със замърсяването на околната среда и бързо изчерпващия се запас от горива.

Появата на нови, сложни дилеми изисква и различен подход. Просперитетът на страни като Китай, Индия, Бразилия и Русия премества по естествен начин фокуса от Америка. Икономическите успехи повдигат самочувствието на милиони хора и те се съсредоточават върху собствения си успех, а не върху реакцията на Запада: "Светът променя отношението си от омраза към безразличие, от антиамериканизъм към постамериканизъм." Според Закария обърканата реалност на новата "хибридна международна система - по-демократична, по-динамична, по-отворена, по-свързана", променя и мястото на Америка. Макар и с безспорно военно надмощие над останалите, Америка страда от дефицит на легитимност, а именно легитимността е станала особено важна в съвременния свят.

Съветът на Закария към политическата класа в САЩ е особено полезен, защото го дава един успял гражданин на света. Емигрирал от Индия и постигнал блестяща кариера в САЩ, авторът е особено убедителен в онези части от книгата, разказващи за успеха на Китай и Индия. Защото този успех е видян през призмата на реалност­та и на ключовите показатели, оставащи често извън сензационните заглавия. Оказва се, че макар и в един променен свят Америка все още има поне две основни преимущества - качеството на висшето образование, към което се стремят мнозинството блестящи студенти от целия свят, и имиграцията, която постоянно подмладява страната демографски. "Чуждест­ранните студенти и емигрантите са 50% от научните работници в САЩ и през 2006 г. са получили 40% от докторските степени в сферата на науките и инженерството и 65% от докторатите по компютърни науки. Имиграцията, макар и в центъра на политическите дебати във Вашингтон, също има свой уникален принос за продължаващата мощ на САЩ: тя "дава на Америка качества особено редки за богатa странa - глад и енергия". За разлика от останалите държави, където с натрупването на богатство постепенно се изчерпва енергията за успех, в САЩ постоянните вълни от имигранти гарантират постоянна работна сила и демографски просперитет, непознат в нито една друга богата страна.

9. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-06 22:19:50    
Ъруин, Калифорния.
Българин сътвори чудо в световното плуване, след като стана шампион на САЩ, където "синият" спорт е религия, а националните им състезатели печелят повечето от медалите на олимпиади и първенства на планетата, пише “Тема Спорт”.
Михаил Александров, който е двукратен медалист от ЕП в Дебрецен`07, триумфира на националната надпревара на янките в 50-метров басейн, която се провежда в Ъруин, щата Калифорния.
Българинът взе златото на 100 м бруст с време от 1:00.26 минути. 25-годишният възпитаник на Северозападния университет в Еванстън изуми публиката, побеждавайки фаворитите Марк Генглоф (1:00,42) и олимпиеца от Пекин`08 Ерик Шенто (1:00,75).
По трибуните присъстваха и българи, които споделиха пред изданието, че са дошли да наблюдават плувния феномен Майкъл Фелпс, но накрая са ръкопляскали на сънародник.
Александров има 40 национални рекорда и две участия за България на олимпийски игри, но предпочете да се състезава за новата си родина. Според плувните специалисти той ще бъде фаворитът на САЩ в брустовите дисциплини за олимпийските игри в Лондон след 2 години.
"Успехът е невероятен. Докара ми доста вълнения. Знаех обаче, че ще го постигна, доказателството е в тренировките", заяви Александров.

В стрната на неограничените възможности всичко е възможно!

10. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-08-06 22:29:41    
Деникин, постингът за Божидар Димитров е свестен, не мога да си кривя душата. Не си все още 100 % зомби. Но следва постинг за някакъв анализ на някакъв по-особено мислещ индиец, после американец. Не е хубаво да вярваш на чужди авторитети, мисли само със собствената си глава. Дори да не е един чужд текст манипулаторски, той има други цели, не твоите, не на народа ти.

Не виждам нищо градивно в това, САЩ да използват готови чужди умове. Това ще създаде милиарди пъти по-голямо напрежение срещу САЩ. Защото - това си е чиста кражба.

А за Китай и Япония - изобщо имаш ли представа каква е там конкуренцията? 100 пъти по-голяма от САЩ. И още нещо - всяко откритие сега, в киберепохата стига до големите държави за месеци, дори за дни. Парите, които САЩ хабят да "изпреварващи" открития, са 100 пъти повече, ако не и 1000 пъти повече,

11. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2010-08-06 22:38:46    
1000 пъти повече, отколкото на Китай, Индия, Бразилия, че и Иран и Турция и пр. - да ги "приложат", чети: евентуално откраднат. За знанията и мисълта няма преграда. Единственото световно решение е справедливостта. А САЩ са символ и същност на грабеж и лъжа. Но това е ясно, елементарно дори - но не е за изтрити мозъци. ВСеки в Латинска Америка го знае - САЩ 200 години са ги грабили.

Шекспир, най-гениалният англичанин, когото англичаните не заслужават, пише: "Мозък мой, мисли!" Мисли със собствения си мозък, а не с мозъка на тези, които помагат на САЩ да крадат света, т.е. самия тебе. Тези текстове, които четеш, имат 1 голяма Цел: Да скрият или хвалят крожбите на САЩ. Естествено, най-голямата кражба, за трилиони, е кражбата на мозъци. А най-грозната - манипулацията-промиване. А ти в момента си в процес вече на на промиване, а на "самопромиване".

12. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-08-06 23:17:25    
Който не разбира, че Михаил Александров е поредната кражба на САЩ - нищо не разбира.

13. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-07 08:05:04    
Който не разбира, че такива като Михаил Александров бягат от българия заради такива като Кунев нищо не е разбрал от живота в милата ни татковина.Никой не е длъжен да търпи в ежедневието си слабоумни полуграмотни "учители" по антисемитизъм, расизъм и примитивен комунизъм.

14. Потребител: Допълнение постинг 14     Дата: 2010-08-07 13:10:36    
Denikin Дата: 2010-08-07 08:05:04
Който не разбира, че такива като Михаил Александров бягат от българия заради такива като Кунев нищо не е разбрал от живота в милата ни татковина.Никой не е длъжен да търпи в ежедневието си слабоумни полуграмотни "учители" по антисемитизъм, расизъм и примитивен комунизъм.

лъжеДеникин, който пише България с малка буква и се отрича от собствения си народ, няма да успее нито в България, нито в САЩ, нито в Космоса. И дава обидни квалификации /махам, че са престъпление/ на лична основа, без да е изживял една житейска стъпка в обществен интерес - ще изчезне в небитието. Впрочем, тезите на лъжеДеникин са повторение на тезите на марионетките на Римската империя. Историята й: Която "варварите" са размазали, а предателите са оставили с 30 сребърника /днешна цена $ 1000/ и паница леща. И бесилката `ала Юда. Адът. Впрочем, расисти са САЩ срещу целия свят, махам че са скрити расисти черни срещу бели, както и обратното, и активни срещу индианците /Холокост, за което почти се съгласява Обама дори/, китайци, славяни, италианци, немци и пр. Освен към ционизма, не са толерантни на практика към никого. И нашето момче Мишо ще го осъзнае, как ще бъде ограбен /а вече е/ трудът и талантът му български. И лъжеДеникин ще не ще - ще го ограбят. Както го правят всеки момент. Що се отнася до учителите - същите тези учители "правеха" българските ученици на второ място в света по знания и интелигентност - но преди демокрацията. Като дойде "демокрацията" - българското училище е предпоследно в Европа. Нищо не знаеш за трагедията на българското училище лъжеДеникин и за мъките, страданията и униженията на българския учител след 10 ноември. Защо беше учителската стачка? Заради такива като лъжеДеникин - взели властта в България, но де факто подлоги на Запада и на ционизма. И поставили в унизителна бедност и цинични подигравки. В София училищата са школа за наркомания, проституция и перверзии. Докъде е стигнала българската младеж - която беше знаеща, можеща, културна и морална преди 10 ноември - чалга, проституция, наркотици, алкохол, престъпления, убийства, вкл на съученици и връстници /при 0 такива случаи не само преди 10 ноември, но и по царско време/, безумни катастрофи, липса на почти всички критерии за живота! Българските учители най-добре знаят какво става в душата на народа ни. За разлика от промитите мозъци `ала лъжеДеникин.

15. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-07 13:37:38    
"Златната младеж" на бай Тодор беше най-неподготвената за трудностите на живота сган в целия свят!Кунев далеч си от истината другарю))))))

16. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-07 13:41:53    
JAROMIR VOMACKA - BEZ DOMU IVANE

http://www.youtube.com/watch?v=n1USGsMHXZ0

Готина песен Кунев)))))))))))

17. Потребител: Трън в гъза на Запада     Дата: 2010-08-07 14:27:33    
Тодор Живков остава в историята като най-великият български държавник през ХХ-ти век. А в миманса и маргинала - чуждоблизците `ала Деникин. Да ближеш чужд - добър избор за лъжеДеникин.

18. Потребител: Трънче за САЩ     Дата: 2010-08-08 01:13:48    
Петролен разлив в Мичиган е причинен от разкъсване в тръбопровод

Калгари - Петролът, който се разля в речна система в Мичиган, е изтекъл от дълго метър и половина разкъсване в тръбопровод на компанията "Енбридж".
Повредената тръба вече е била подменена. През тръбопровода преминава голяма част от петрола, изнасян от Канада за САЩ. Разливът се е появил преди две седмици, като все още няма прогноза кога петролът ще тръгне по тръбата. Около 800 000 галона петрол са се излели в река Каламазу.

19. Потребител: Трънче за САЩ     Дата: 2010-08-08 01:16:33    
Петролен разлив в Мичиган е причинен от разкъсване в тръбопровод

Калгари - Петролът, който се разля в речна система в Мичиган, е изтекъл от дълго метър и половина разкъсване в тръбопровод на компанията "Енбридж".
Повредената тръба вече е била подменена. През тръбопровода преминава голяма част от петрола, изнасян от Канада за САЩ. Разливът се е появил преди две седмици, като все още няма прогноза кога петролът ще тръгне по тръбата. Около 800 000 галона петрол са се излели в река Каламазу.

20. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-08 07:40:06    
Руски военни части копаят ров с дължина 8 км около ядрения център в град Саров, за да не позволят на горските пожари да стигна до него. Самият ядрен център се намира сред гора в област Нижни Новгород на около 350 км източно от Москва. Министерството на извънредните ситуации увери, че ситуацията в Саров е “стабилизирана“.

В четвъртък руският президент Дмитрий Медведев заяви, че всички радиоактивни и експлозивни материали са изнесени от центъра.

Именно в Саров през 1949 г. бе произведена първата атомна бомба на бившия Съветски съюз Жертвите досега от горските пожари в европейската част на Русия достигнаха 52 души, а 4000 души останаха без дом. Заради дима от пожарите въздухът в близо 11-милионна Москва е замърсен повече от 6 пъти над допустимата норма. Горещата вълна в Русия е най-тежка от 130 години насам, откакто се води статистиката за температурите. /Ройтерс

21. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-08 07:44:26    
Хора-антисемити, осъзнайте, че расовата омраза е болест, комплекс, за който ИМА лечение. Ако изтребите всички евреи, ще се почувствате много нещастни, повярвайте ми. Ще трябва да си търсите нови врагове. Освен това се оказва, че не можете да ги избиете, защото голяма част от тях се върнаха в своята древна родина. След 2000 години мъки ТЕ ВЕЧЕ НЕ СИ ПОПЛЮВАТ. Изградили са държава на високо технологично и всякакво друго ниво. Имат ЖЕСТОКИ вътрешни и външни проблеми, но са в състояние да се ЗАЩИТАВАТ. Сами. Без участие в НАТО или мъртвия ВАРШАВСКИ ДОГОВОР, без да се натискат да станат 16 република(пардон, шейсети щат) на САЩ, без членство в Европейския съюз, без САПАРТ и присъединителни фондове. Когато са избягали от Юдея, подгонени от римляните, те са се заклели ДА СЕ ВЪРНАТ! ВЪРНАХА СЕ. След две кратки хилядолетия. Един уникален исторически експеримент. Мразете ги колкото ви душа сака. Ако сте в държавата на евреите-за това се влиза моментално в затвора. От далеч можете само да лаете и да си отреагирате комплексите, причината за които съвсем не са евреите. Вие винаги избирате враг, който не може да ви срита. Или осъзнайте проблема си и го преодолейте с медицинска и психотерапевтична помощ, или спешно си търсете паднал на земята враг, защото евреите вече станаха. Според мен те са безинтересен таргет.

22. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-08 07:44:52    
БОЛЕСТТА НА КОМПЛЕКСАРИТЕ-АНТИСЕМИТИ
Някой ще помисли, че искам да обидя някого, да си отмъстя за обида, която ми е нанесъл. Това можеше да се случи преди 50-60 години. Но аз съм на 75. Какво не преживях-и гонения, и екстаза при падането на нацистка Германия, и разочарованието от комунизма, и идеологическия тормоз от комсомола и училищни „възпитатели”, и следствие в Държавна сигурност, и антисемитски подмятания през целия ми живот-кога невинни, кога преднамерени...Но имах и голям късмет. Получих рамо от партиен секретар, бивш партизанин и политически офицер (защо го направи?). Завърших висше образование, имах добра работа, ожених се за чудесна жена, тя роди три добри деца-не пушат, не пият, работят.
В края на хилядолетието живях една година извън България. Там е по-уредено, по-удобно. Чисто (защото и пазят, и чистят), градски транспорт с обособени коридори (скорост 80 км в час), усмихнати хора, три свещени думи (благодаря, ако обичате, извинете), здравеопазване с висш пилотаж, ефективна полиция и други благинки. Но се върнах. Главната причина-там нямам минало, в исторически и личен план. Лично аз обичам целия си живот, не само настоящето. Чувствам се българин независимо от предразсъдъците на много хора около мен.
Госпожи и господа антисемити, не ви ненавиждам. Атисемитизмът е болест на хора, които имат нужда да мразят някого. Те очевидно имат комплекси. Но да се разберем: комплексите не са нещо срамно и обидно. Комплексарът е преживял нещо неприятно, нараняващо и го е скрил неволно далеч от съзнанието си. Това „нещо” търси изход и го намира на най-неочаквани места. Когато са още деца, комплексарчетата тормозят по-малки и по-слаби от тях, братчета, сестричета.
Еврейският народ винаги е бил слабо малцинство, чуждо тяло-навсякъде. Народ без държава зад гърба си. Основната му задача е била оцеляването. С много мъки и направо касапници, все пак е оцелял. Борбата му за оцеляване е съпътствана от много ходове, които не винаги са били приемани с овации от околните. Но евреите са били слаби, „свежа храна” за комплексарите. За гордите и морални хора паднал човек не се рита. 2000 години евреите са били „ паднал на земята” и МНОГО РАЗЛИЧЕН от околните народ. На него са си го изкарвали и комплексари, и ” по традиция”, и държавни и църковни ръководители, които са насаждали омраза за да отклоняват вниманието от възникнали проблеми, или за да го ограбват.
Какви ли не щурутии измислят комплексарите, одумвайки евреите. Ще изброя някои, за да лъсне нелепостта на твърденията им.
1. Евреите пият човешка кръв. (ами. Библията им забранява да ядат даже животно, на което не е източена кръвта, а почти всички народи ядат кървавица. Аз обичам кървавица!).
2. Евреите управляват света. (как не-ако беше така всички щяха да им стоят мирно. Интересно, толкова империи не можаха да оцелеят и да управляват света-Египетската, Асиро-вавилонската, на Александър Велики, Римската (Византийската), Българската, Латинската, Монголската, Испанската, Португалската, Холандската, Белгийската, Османската, Английската, Австрийската, Френската, Руската, Съветската, да не изброявам повече. И изведнъж някои твърдят, че 2000 години шепа хора са управлявали света, като са яли непрекъснато пердах, перманентно мразени, унижавани, клани, бесени и горени на клади. Не се връзва).
3. Евреите са провели октомврийската революция. (аз пък мислех, че е проведена от Болшевишката партия, а тя е била фрашкана от грузинци и всякакви народности, но те са били подчинени НА ИДЕЯТА, тя е двигателят на революцията, не етническият състав на ЦК и Червената армия).
4. Евреи са собственици на банките по света. (искам имената на собствениците-на американските, английските, френските, германските, швейцарските, испанските, австрийските, японските, корейските, китайските, тайванските, хонконгските, индийските и всички останали световни банки. И как са координирали действията си, че да командват световната икономика. Кой сайт са използвали през 1500 година. Или тогава са измислили връзки, които не са разкрили до въвеждането на МРЕЖАТА...).
5. Евреите са предали ЕВРЕИНА ЙЕШУ (Христос) на римляните. (а българите сме предали Левски на турците. Евреите са мразени, българите-не (?!). Явно цял народ не може да предаде един човек. Някой е виновен, но това не е цял народ, а човек. Или трябва 2000 години напред да подвикват на българите „предатели, предатели! Вие предадохте Левски!” . А някои слагат знак на равенство между България и кенеф-какви страхливци! Знаят, че в момента сме слаби, бедни, лъгани, ограбвани и изтерзани.).
6. Евреите се смятат за ИЗБРАН НАРОД. (Тук работата е тънка. Това им е внушено от Стария завет-Библията на евреите, призната за основен документ и на християнството, заедно с Новия завет-Евангелието. В Евангелието е цитиран Христос, който казва, че е дошъл за „Божието стадо”, сиреч, за еврейския народ. Не е отишъл при индианците или при канибалите в остров Нова Гвинея. Християнството включва Стария завет, защото там на няколко пъти е предсказано пришествието на Месията, а това е Исус. Че той ще влезне в Йерусалим на бяло магаре. Затова християнството се нарича ЮДЕОХРИСТИЯНСТВО. Но за хората, които не вярват на глупости внушението за избрания народ е чисто промиване на мозъка на вечно четящите Библията евреи, както е щуротия непорочното зачатие и възкресението, описани в Евангелието. Това фалшиво самочувствие на религиозните евреи им е коствало много разправии. Но пък ги е съхранило във вековете и навсякъде по света. Това е вяра-„така пише в Библията”. Всъщност религиозните евреи вярват, че са Божи народ така, както религиозните християни вярват в непорочното зачатие и възкресението-„това го пише и в Библията, и в Евангелието”. Какво да ги правиш? Вяра на дълго промивани мозъци. Но всеки има право на избор).
Не ми се ще да изброявам други щури твърдения на антисемитите комплексари. Те са безбройни и нелепи. По-важно е да не се пристрастяваме към тези „партянки” и да се стремим да се обичаме, да обичаме даже враговете си...”Така пише в Евангелието”. (шегувам се).
Основният дефект в патологичната омраза на антисемитите, е че те цитират изказвания на много исторически личности-антисемити. Не доказват тезите си с факти, а с лафа „така е казал този, така е казал онзи”. Един ямболски зевзек казваше иронично: „писаа го у Каракачанска правда”. Всъщност важно е какво е открила историческата наука, какво пишат историците, хроникьорите. Старата и новата история изобилстват с надлежно доказан произвол и погроми над евреи по фалшиви обвинения, прогонване на тяхните общности от всяка европейска държава, насилствено покръстване (спомнете си потурчването на българите, спомнете си Балканджи Йово), клади, ограбване, затварянето им в гета, задължителното носене на специални дрехи и шапки с жълти звезди. АЗ СЪЩО НОСЕХ ТАКАВА ЗВЕЗДА. На вратата на дома ни имаше надпис ЕВРЕЙСКО ЖИЛИЩЕ със звездата на цар ДАВИД. Същият Давид, чийто потомък според Светото евангелие е роденият от еврейка Исус. Даже не можехме да излизаме след 18 часа, ние, потомците на Давид.
Това се случи в моята родна България между 1941-а и 44-та година. Единствената подчинена на нацистите страна, в която ни гонеха, пращаха да работим ангария, (турците са правели същото с българите), ограбваха ни със специален данък (помните ли турския данък Диш хакъ?), НО НЕ НИ ИЗПРАТИХА НА СМЪРТ. Благодарение на достойни българи-зам.председателя на Народното събрание Пешев, Екзарх Стефан Първи, пловдивския митрополит (после патриарх) Кирил и българи от Кюстендил и други градове. Загинаха „само” 11 000 евреи от присъединената към България Беломорска Тракия. Само защото са евреи. И един да беше-пак е престъпление, предумишлено убийство

23. Потребител: Трън в гъза на Запада     Дата: 2010-08-08 08:15:32    
Къде пише, че някой мрази евреите и има комплекс от тях. Първо, човек, който има много приятели евреи и им е помагал в живота /даже ги е запознавал с гаджета/ - не е антисемит. Виж, ционизма, еврейския фашизъм /както и българския, германския, американския и пр/ ние осъждаме. И има десетки писатели, публицисти, които са разяснявали кои са евреи, какво мислят, къде работят и пр. Защо Израел има двоен аршин? Изгражда стена срещу арабите, а осъжда като фашистка и ксенофобска изградена в Чехия срещу цигански кражби и престъпления стена? Защо Израел избива невинни жени и деца, не са ли правили същото хитлеристите? Значи, де факто Израел е хитлеристка държава. Не еврейският народ, естествено, но както /Х/Анна и Кайафа навремето манипулират евреите в Йерусалим и разпъват Христос, сега техни фашизоидни водачи манипулират обикновените евреи. Които са по-честите жертви на палестинската борба за независимост. Така че лъжеДеникин, ако си наистина евреин, ще си спокоен - неведнъж съм заявявал / и то пред доста евреи/, че аз ще бъда следващият Шиндлер. Така че, ако стане нещо, обади се. Прочети как ционистки първенци /левити/ са искали да убият евреина Бенедикт Спиноза. Ако не слушаш ционистите, дано не те споходи участта на Спиноза. Защо фашистът-евреин уби Ицхак Рабин? Има толкова много факти в този смисъл. Ха отговори, ама фактите са по-силни от нагласените ционистки Богове и правила. Впрочем, чувал съм доста шаломисти да определят ционистите като фашисти. Ти да не си от ционистите?

24. Потребител: ""Малограмотни     Дата: 2010-08-08 10:35:58    
В никакъв случай - на комисията по сегрегация - че се опитва - докато интервюира - да диктува императиви и на училищни директори. Българийо - накъде те водят?

25. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-08 18:10:42    
"Всичко ще бъде наред. Ние имаме най-великият икономическа механизъм, някога създаден от човека, според мен. В началото, през 1790 година, бяхме четири милиона, а виж къде сме сега, и не защото сме по-умни от останалите хора, не защото нашата земя е по-плодородна или пък имахме повече минерали и по-добър климат. Това, което имахме, е добре работеща система. Тя отключи човешкия потенциал. Не че е работила добре всяка година. През 19 век преживяхме 6 паники; през 20 век беше голямата депресия и двете световни войни, и какво ли не още. Но ние имахме система, свободен, в голяма степен, пазар, закон, равни възможности, всичко онова, което отключва човешкия потенциал, макар че все още имаработа за вършене. Така че аз мисля, че вашите внуци ще живеят по-добре от вас. Но от време на време механизмът се затлачва, но ако погледнеш отвисоко на цялото това време, може би 15 години общо са лоши години, и ние продължаваме напред."
Уорън Бъфет

26. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-08 18:16:01    
9-те най-големи медицински постижения за 2009

Девет са най-забележителните открития през настоящата 2009 г., които ще променят коренно начините, по които се предотвратяват, диагностицират или третират някои често срещани заболявания. Това е мнението на журналистите от в. „Ню Йорк Таймс“.

Според тях годината е белязана както от т.нар. „свински грип“, така и от желанието на първия цветнокож американски президент за драстична реформа в здравеопазването. Но това, което за пореден път остава незаслужено на втори план, е, че 2009 донесе забележителен напредък в истинската медицина – от почти неочакван прогрес при ваксините срещу неподдадаващи се до момента на такъв тип въздействие заболявания, през нови концепции за толкова познати теми като храната и физическите упражнения, до променящи из основи схващанията научни постижения в областта на тестовете, лекарствата и начините на лечение.

1. Превенция на раковите заболявания

През 2009 г. Американският колеж по спортна медицина официално дипломира първата група от треньори по упражнения срещу рака. Новата програма отразява все по-популярните идеи за това как физическата активност може да предпази човек от развитието на злокачествени тумори или дори да им въздейства. Онколозите, които някога мислеха, че раково болните трябва да не се претоварват, вече започват да предписват физически упражнения като форма на лечение.
Според редица изследвания физическите упражнения могат да понижат вероятността от метастазиране на рака и да повишат възможността за оцеляване след такава диагноза. Вече са налице доказателства, че умерената активност (като бързо ходене 3 часа на седмица) намалява смъртността при рак на гърдата и на дебелото черво с около 50%.
Затова все повече специалисти са на мнение, че физическите упражнения са потенциално оръжие срещу заболяването както преди, така и след диагностицирането.

2. Понижаване на риска от венозна тромбоемболия

Десетилетия наред предпочитаният при лечение на хора с висок риск от сърдечен или белодробен инфаркт антикоагулант е варфарин. Това е медикамент, чието действие лекарите трябва да следят внимателно – често с ежеседмични изследвания, тъй като той взаимодейства активно с други медикаменти и повишава риска от кървене. Но на хоризонта вече се задава нов обещаващ препарат – дабигатран. Засега той показва по-добри качества отколкото варфарина - предпазва по-успешно от развитието на венозна тромбоемболия и е с по-малко опасност от кървене. Това показват данните от изследване, проведено с 18 113 доброволци с атриална фибрилация - ключов рисков фактор за удар.
Изследването е публикувано в New England Journal of Medicine. Според специалистите за пръв път от 50 години е открит нов антикоагулант, смятан за по-ефективен от „вече съществуващия златен стандарт“. Новото лекарство е по-лесно за употреба и не си взаимодейства с толкова много други медикаменти (т.е. няма нужда така често да се правят изследвания и да се регулират дозите). Дабигатран вече е достъпен в Канада и в страните от Евросъюза, очаква се одобрение от FDA и за САЩ.

3. Ваксина, защитаваща от ХИВ/СПИН

Американски изследователи откриха две нови антитела, произвеждани от малко пациенти, които могат да се използват за разработката на ваксина срещу ХИВ/СПИН. Тъй като новите антитела са „широко неутрализиращи“, те действат срещу много различни видове на смъртоносния вирус.
На науката са известни още четири други широко неутрализиращи антитела, но новите изглеждат по-ефикасни, защото действат по-бързо и са първите, изолирани от пациенти в развиващия се свят (където са открити 95% от новите случаи на СПИН). Изследователите вече работят върху създаването на активна съставка, която ще е в основата на ваксината, която ще стимулира производството на антитела в тялото на човека.

4. Превенция на сърдечносъдовата недостатъчност

Омега-3 мастните киселини в много държави вече не са хранителна добавка, а медикаменти срещу сърдечносъдови заболявания и профилактика след прекаран инфаркт на миокарда. След съответни подобрения във формулата и тестове върху достатъчен брой доброволци. На практика това се изразява в 3 до 4 пъти повече EPA и DHA (съставките на Омега-3 мастните киселини) в таблетките, отколкото съдържат капсулите рибено масло. Медикаментът се препоръчва при високи нива на холестерол в кръвта.
Доказано е също така, че EPA и DHA понижават риска от атриална фибрилация и атеросклероза. Все още обаче много малко специалисти знаят и прилагат Омега-3 мастните киселини за предпазване и лечение на сърдечносъдови заболявания. Препоръката на изследователите са за 800 до 1000 мг от комбинирани EPA и DHA на ден за пациенти със сърдечни проблеми – количество, което много експерти сега препоръчват и за здравите хора (като хранителна добавка)...


27. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-08 18:17:19    
9-те най-големи медицински постижения за 2009

5. Тест за ранно откриване на болестта на Алцхаймер

Никога не е съществувал благонадежден тест за диагностициране на болестта на Алцхаймер, но през 2009 г. американски лаборатории показаха, че са преодолели тази бариера. Нов метод на анализиране на снимките от ядрено-магнитен резонанс определят промените в мозъка с изключителна прецизност - до 80%. Вече е създаден и кръвен тест.
Но най-точната и обещаваща нова техника е кожен тест, създаден в Института по неврология към Университета на Западна Вирджиния. С убождане на пръста този метод открива съответните ензими, свързани с проблемите в паметта. Резултатите от теста показват 98% точност.
Друг забележителен пробив в областта е откритието, че ниските дози от медикамента за химиотерапия бриостатин могат да реактивират съответните ензими. В действителност това значи, че учените могат да свързват отново мозъчните връзки и да възстановяват паметта на пациентите. Клиничните опити с хора ще започнат през 2010 година.

6. Предсказване на сърдечносъдовата недостатъчност

Хората с високо кръвно налягане или повишен холестерол са със съответен риск от сърдечна недостатъчност, но досега лекарите не разполагаха с точен метод да определят най-рисковата група. Сега едно устройство, което се прикрепя към пръста, може да тества и да покаже липсата на еластичност на кръвоносните съдове (състояние, известно на медицински език като ендотелиална дисфункция). Ниският показател е по-ясно предупреждение (от обичайните рискови фактори), защото доказва, че сърдечносъдовото заболяване вече е налице. Но открито в по-ранен стадия (благодарение на новия уред), то може по-лесно да бъде контролирано.
Устройството, наречено Endo-PAT, е одобрено още от 2003 г., но завършилото тази година 8-годишно изследване доказва, че половината от хората, чиито показатели свидетелствали за ендотелиална дисфункция, продължавали да получават удар или сърдечна недостатъчност въпреки взетите други мерки (без да бъде правен тест с новия апарат). Вече е достъпна и втора подобна система, наречена VENDYS. Все повече специалисти убедено твърдят, че това е един изключително важен тест (особено за жените, които са по-предразположени към ендотелиална дисфункция без други рискови фактори).

7. Блокиране и препрограмиране на най-упоритите ракови клетки

Нов клас лекарства - PARP инхибитори, блокират специфични ензими в раковите клетки, които успяват да възстановят правилната си ДНК структура. Или иначе казано, туморните клетки, които не могат да възстановят нанесените щети върху тяхното ДНК (вкл. причинените от химиотерапията), умират по-лесно. Редица изследвания показват, че PARP инхибиторите са ефективни срещу агресивните, трудни за лечение, случаи на рак на гърдата – включително генетичните заболявания и туморите, които устояват на химиотерапия. Специалистите препоръчват комбинирането на химиотерапия с PARP лечението, тъй като така се наблюдават сравнително по-малко странични ефекти. Нормалните клетки остават здрави, използвайки други възстановяващи ензими (които при раковите клетки липсват). Това е изцяло нов подход за успешна борба с някои от най-тежките заболявания и показва потенциал да спаси десетки хиляди болни.

8. Нова техника за ваксиниране

Учените от изследователския институт Scripps съобщават, че са изобретили техника за ваксиниране, която произвежда имунен отговор, използвайки проектирани химични реакции вместо пасивните микроби или други агенти, предизвикващи заболявания. За в бъдеще това може да означава, че новите ваксини ще действат почти мигновено (вместо след седмици, както е в момента с повечето от тях). Познатите в момента ваксини действат на следния принцип: инжектираната течност инструктира имунната система за борба, след това специално предназначени молекули се свързват с определена цел и казват на съответните клетки къде да атакуват. А за да се случи всичко това, е нужно време. Според специалистите възможността за изглаждане на незабавен имунитет ще има особено голяма роля за овладяването на случаи като настоящата пандемия от т.нар. „свински грип“.


9. Превенция на меланома чрез ваксиниране

Тестовете на експериментална ваксина срещу рака, комбинирана с лекарството за имунотерапия Interleukin-2, доказват, че кожните тумори при 22% от хората с напреднала меланома се смаляват. Меланомът е обявен за един от най-смъртоносните видове рак. Благодарение на това откритие медиците ще могат да удължават живота на пациентите си с 5 месеца, но изследването бележи един от първите успешни опити след десетилетия проучвания за терапевтична ваксина срещу този вид ракови клетки. Доказателствата за регреса на меланомата са неоспорими, а това е първият подобен резултат в реални условия, т.е. извън лабораториите. Очаква се прилагането на ваксината при пациенти в по-ранен стадий да повиши в значителна степен шансовете за оцеляване и дори за пълно излекуване на голяма част от пациентите.

28. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-08 18:21:13    
Кунев и да не искаш, утре ще те лекуват с лекарства избретени от американски учени))))
Казват, че за комуноидни антисемити били приготвили по - големи инжекции)))))

29. Потребител: Трън в гъза на САЩ     Дата: 2010-08-08 18:57:48    
лъжеДеникин, твоите хора да мислят как да "излекуват" 1,2 млрд китайци, 1 млрд индийци, по 150 млн руснаци и бразилци, 75 млн турци, 300 млн араби, 100 млн "терористи" /създадени от САЩ-кражбите и ционисткото избиване на палестинци и араби/, 400 млн латиноамериканци, които /общо 4 млрд/ - произвеждат все повече "антиамерикански" стоки. Които правят САЩ все по-жалки и слаби икономически. А политиката, /вкл и ционистката на САЩ, на която слугуваш/ е незаконна, съвсем незаконна дъщеря на икономиката.

Що се отнася до твоите медицински грижи за мене - не се тревожи. Гледам, че не ставаш от компютъра - а това е диагноза. За тебе - неспасяема. А на фона на "откритията" - все повече хора в САЩ подлудяват, увеличава се % на масовите убийци, на престъпниците, на безработни, болни, нещастни, малоумни, шизофреници - чети медицинските им списания в тази област. САЩ-нацията е сред най-болните /особено психически/ в света. По-болна дори от Западна Европа. Каквито и лекарства да измислят, самият античовешки начин на живот в САЩ създава и ще създава все повече болести. Затова и Обама се чуди как да реформира здравната система. "Тя не работи" - повтарят и демократи, и републиканци, и евреи, и афроамериканци, и азиатци и ... лъжеДеникин.

Успех в любовта.

30. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-08-09 08:49:03    
"Роснано" се е прицелила в символа на британските високи технологии

Лондон - Една от водещите британски високотехнологични компании "Пластик лоджик" води преговори за продажба на контролния си пакет на руската държавна корпорация "Роснано". "Пластик Лоджик", която първа разработи евтини компютърни микросхеми от пластмаса, стана жертва на с ъ к р а щ е н и я на инвестициите, които я обезпечаваха преди. Основният център за разработки на компанията се намира в Кеймбридж, но централата беше преместена в Маунтин Вю, Калифорния, преди няколко години, а през 2007 г беше построен завод в Дрезден, Германия.

31. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-09 08:50:19    
На Москворецкия пазар в руската столица е станал конфликт между граждани на Азърбайджан и Осетия, завършил с изстрели от травматично оръжие и пострадали.

Инцидентът, според РИА Новости, е станал около 18.35 местно време тази вечер. Между осетинците и азерите е възникнал спор, преминал в скандал. В разгара на конфликта един азер извадил травматичен пистолет и открил огън по противниците си.

В резултат 6 осетинци са били ранени. Останалите участници в конфликта успели да се укрият. Милицията извършва издирване на извършителя и участниците. Интерфакс

32. Потребител: СССРейчо     Дата: 2010-08-09 09:30:00    
Министърът на извънредните ситуации на Русия е наредил на пожарникари да удвоят усилията си, за да удържат горски пожар, който заплашва един от ядрените изследователски центрове в Урал.

“За Снежинск препоръчвам ви да работите през нощта“, е заявил Сергей Шойгу на среща с представители на региони, засегнати от бушуващите пламъци. Снежинск, който е разположен на 1 500 км източно от Москва, е мястото на един от руските центрове за програмата за ядрени изследвания на Русия.

“Има само още 7 хектара, това не е голям район и се надявам, че можете да спрете този пожар“, заявил министърът. Другият основен ядрен център в Саров в региона на Нижни Новгород също е заплашен от пламъците, но Шойгу изтъкна в неделя на среща, че всички горски пожари около града са изгасени.

След като изтъкнаха неколкократно, че пожарите не представляват заплаха за ядрените съоръжения, руските власти съобщиха, че са премахнали всички радиоактивни и експлозивни материали от мястото. Пожарите, бушуващи в западната част на Русия, причинени от горещата вълна, отнеха живота на 52 душ

33. Потребител: Трън в таза на САЩ-чо     Дата: 2010-08-09 09:57:12    
Военнослужещ от силите на НАТО е загинал при експлозия в Южен Афганистан

Кабул - Военнослужещ от силите на НАТО е загинал при експлозия в Южен Афганистан. От Международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан не съобщават националността на загиналия войник. Осем чуждестранни военнослужещи бяха убити през уикенда, шестима от тях от самоделни бомби в провинциите Хелманд и Кандахар.
От началото на година 426 чуждестранни войници са загинали в Афганистан в сравнение с 520 за цялата изминала година.

34. Потребител: ИСКАМЕ "ЮЖЕН ПОТОК&q     Дата: 2010-08-09 12:55:21    
Калгари - Петролът, който се разля в речна система в Мичиган, е изтекъл от дълго метър и половина разкъсване в тръбопровод на компанията "Енбридж".
Повредената тръба вече е била подменена. През тръбопровода преминава голяма част от петрола, изнасян от Канада за САЩ. Разливът се е появил преди две седмици, като все още няма прогноза кога петролът ще тръгне по тръбата. Около 800 000 галона петрол са се излели в река Каламазу.

35. Потребител: ДО № 01-ДЕНИКИН!     Дата: 2010-08-09 12:56:37    
Не е сърбоман - той е - УСЛУЖИМАН!

36. Потребител: СССРейчо     Дата: 2010-08-09 13:08:55    
Смъртността в Москва се е удвоила през последните дни след като заради пожарите столицата беше обвита в токсичен смог, а Русия беше обхваната от най-горещата вълна през последните сто години, съобщава агенция Интерфакс, цитирайки председателя на Комитета по здравеопазване на руската столица Александър Селцовски.

Той не даде конкретна времева рамка и не уточни броя на смъртните случаи, но заяви, че горещината и замърсяването са причината за увеличаването им. Тази сутрин руската столица продължава да е обхваната от задушливия дим, причинен от пожарите, температурите се очаква отново да надхвърлят 35 градуса по Целзий, а метеорологичните служби предупредиха, че положението ще се влоши през деня.

Москва, където живеят 10 милиона души, от миналата седмица е обхваната от гъст лютив дим, идващ от горящите торфени полета в района. Както и в предишните дни, множество хора се движат по улиците с респираторни маски. Югоизточният вятър, който тласка дима към града, ще продължи, предупредиха днес метеорологичните служби.

"Ориентацията на ветровете ще влоши още повече екологичното положение в града, видимостта ще намалее до 100 метра", съобщи представител на метеорологичната служба, цитиран от агенция Интерфакс. Служителка на обсерваторията за качеството на въздуха в Москва съобщи, че индексите за замърсяването били три пъти по-високи от допустимото.

"Днес отново се наблюдава гъст дим и повишена концентрация на замърсители", съобщи представителката Елина Лезина. "Това са главно частици с размер под 10 микрона, въглероден моноксид, специфични въглеводороди, чийто настоящи стойности показват три пъти по-висока концентрация от нормата", заяви тя по радио "Ехото на Москва".

Редица чуждестранни посолства препоръчаха на гражданите си да напуснат града. Въпреки закъсненията на десетки полети заради много слабата видимост, рекордните 105 000 души са напуснали града вчера през летищата в Москва, съобщи днес Руският комитет по въздушен транспорт Росавиация, цитиран от РИА "Новости". Големите горски пожари, при които до момента са загинали 52 души, продължават да бушуват в западната част на страната, която от началото на юли е обхваната от безпрецедентна горещина. БГНЕС

37. Потребител: Мъж или жена?     Дата: 2010-08-09 16:31:13    
лъжеДеникин: "Калгари - Петролът, който се разля в речна система в Мичиган, е изтекъл от дълго метър и половина разкъсване в тръбопровод на компанията "Енбридж".
Повредената тръба вече е била подменена. През тръбопровода преминава голяма част от петрола, изнасян от Канада за САЩ. Разливът се е появил преди две седмици, като все още няма прогноза кога петролът ще тръгне по тръбата. Около 800 000 галона П Е Т Р О Л са се излели в река Каламазу."

лъжеДеникин явно не прави разлика между нефтопровод и газопровод. Явно не прави разлика между мъж или жена, дори между свиня и американец.

38. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-09 17:25:16    
Руските власти обявиха извънредно положение в град Озерск, дом на големия руски център за преработка на радиоактивни материали "Маяк“, заради горските пожари, бушуващи в региона, съобщиха властите.

"Беше въведено извънредно положение в горите и парковете на територията на град Озерск поради усложнената ситуация, свързана с пожарите", е записано в съобщение на уебсайта на областта. Горските пожари в Русия причиниха огромни щети до този момент на военни складове и застрашиха безопасността на други атомни съоръжения в страната. Пожарите, бушуващи в западната част на Русия, причинени от горещата вълна, отнеха живота на 52 души.
АФП

39. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-09 17:28:03    
Когато препоръчва книгата “Врагът отвътре”, написана от Отец Реймънд Дж. Ди Джагър [16], някогашният президент на САЩ Хувър отбелязва, че книгата излага на показ терора на комунистическите движения. Той препоръчва книгата на всеки, който иска да разбере тази зла сила в този свят.
В книгата Ди Джагър разказва истории за това как ККП използва насилие за сплашване на хората и да ги постави в подчинение. Например един ден партията наредила на всички да отидат на площада в селото. Учителите също завели децата от училище. Целта на събирането било да се гледа убийството на 13 патриотични млади мъже. След оповестяване на изфабрикуваните обвинения срещу жертвите, ККП наредила на ужасените учители да накарат децата да пеят патриотични песни. По средата на песните на сцената излезли не танцьори, а екзекутор, който държал остър нож. Той бил свиреп, силен, млад комунистически войник със силни ръце. Войникът отишъл  зад първата жертва, вдигнал големия остър нож и с един замах първата глава паднала на земята. Кръв започнала да се лее на всички страни като фонтан, докато главата се търкаляла по земята. Истеричното пеене на децата се превърнало в хаотични крясъци и плач. Учителката подържала ритъма, опитвайки се да продължи песента; нейният звънец звънял отново и отново насред хаоса.
Екзекуторът замахнал 13 пъти и 13 глави паднали на земята. След това се включили и много комунистически войници, разрязали гърдите на жертвите и извадили сърцата им за забавление. Тези зверства били извършени пред децата. Те били пребледнели от страх и ужас и някои от тях започнали да повръщат. Учителят нахокал децата и ги наредил под строй да се върнат в училище.
След това Отец Ди Джагър често вижда деца, принуждавани да гледат убийства. Децата свикват с кървавите сцени и станват безчувствени към убийствата; някои дори започват да изпитват удоволствие от вълнението.
Когато ККП чувства, че обикновено убийство не е достатъчно потресаващо или вълнуващо и измисля всякакви видове жестоки мъчения. Например да принуждава някой да погълне голямо количество сол без да пие вода – жертвата страда, докато не умре от жажда; или да съблекат някого гол и да го накарат да се търкаля върху натрошени стъкла; или да издълбаят дупка в замръзнала река през зимата и да хвърлят жертвата в дупката, където тя или умира от измръзване, или се удавя.
Ди Джагър пише за един от членовете на ККП в провинция Шансъ, който измислил ужасно мъчение. Един ден, когато се скитал из града, той спрял пред един ресторант и се загледал в голям, врящ казан. По-късно купил няколко огромни казана и веднага арестувал няколко човека, които били против Комунистическата партия. По време на набързо скалъпен съдебен процес, казаните били напълнени с вода и загрети, докато водата в тях кипне. Три от жертвите били съблечени голи и хвърлени в казаните с вряща вода след съдебния процес. В Пиншан Ди Джагър станал свидетел как баща бил одран жив. Членовете на ККП принудили сина да гледа и да участва в това нечовешко мъчение, да гледа как баща му умира в ужасни болки и да слуша виковете му. Членовете на ККП излели оцет и киселина върху тялото на бащата и след това одрали кожата му бързо. Започнали от гърба, след това нагоре към рамената и бързо одрали напълно кожата от цялРуските власти обявиха извънредно положение в град Озерск, дом на големия руски център за преработка на радиоактивни материали "Маяк“, заради горските пожари, бушуващи в региона, съобщиха властите.

"Беше въведено извънредно положение в горите и парковете на територията на град Озерск поради усложнената ситуация, свързана с пожарите", е записано в съобщение на уебсайта на областта. Горските пожари в Русия причиниха огромни щети до този момент на военни складове и застрашиха безопасността на други атомни съоръжения в страната. Пожарите, бушуващи в западната част на Русия, причинени от горещата вълна, отнеха живота на 52 души. /АФПото тяло, оставяйки непокътната само главата. Бащата умрял за минути.

40. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-09 17:35:01    
АКо Кунев беше еталон за български учител,всички престъпления на комунистите по света щяха да се преподават като един хубав червен списък от героични дела.Горките деца.Споре другарят Кунев Холокоста не съществува,Червените кхмери са едни добри чичковци. Ленин,Сталин,Тито,Димитров,Мао са модели за подражание.А бай Тодор е интелктуален гигант,скъпоценен камък от съкровщницата на мъдростта.

41. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-08-09 18:27:05    
Нямам право да говоря от името на Кунев, но тъй като добре го познавам:
1.Дж Ди Джагър = американска пропаганда
2.Холокостът е съществувал, но не само срещу евреите, а срещу арменци, българи, палестинци, камбоджанци, руснаци, славяни, индианци и пр.
3. Сталин е престъпник, както и Мао Цзе-Дун, за Тито предстои да се докаже. Виж, че Ленин е гений на човечеството - това е извън съмнение.

Що се отнася до Тодор Живков - Кунев го е казал най-точно: "Живков притежаваше всички плюсове и минуси на човек от народа. Но направи от изостанала селска България средно развита индустриална и европейска държава."

Комунисти са вършели престъпления, това е несъмнено. Но никога не са избивали 1 милион души жени и деца с атомни бомби. Или комунисти са избили като по-лошо от Холокост индианците в САЩ, а и цяла Америка, или са държали като САЩ, Англия и пр. роби до 1856 г? В САЩ - дори до 1865 г /чети: еврейката Хариет Бичер Стоу - борец срещу робството, впрочем/.

Впрочем, комунистически СССР е първата държава в света, която дава избирателни права на жените. И прави равни всички народи, за разлика от Израел, фашистка Германия и пр.

42. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-08-09 23:43:00    
Робърт Гейтс орязва разходите на Пентагона

Вашингтон - Министърът на отбраната на САЩ Робърт Гейтс обяви в понеделник, че ще закрие едно от главните военни командвания, ще ограничи използването на услуги на външни контрактори и ще намали броя на генералите и адмиралите в американските въоръжени сили, за да ограничи разходите на Пентагона. Той заяви, че е наредил да бъдат орязани с 10 % средствата за контрактори, които изпълняват поддържащи функции за американските сили и замразяване на числеността на персонала в администрацията в кабинета на военния министър, надзорните агенции на Пентагона и щабовете на бойните командвания. Гейтс препоръча още намаляване на личния състав с 50 генералски и адмиралски поста и 150 високопоставени цивилни служители през следващите две години.

43. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-10 10:38:53    
Нещо откъм обща култура го закъсахте другари и другарки.
Първата страна в Европа която дава избирателни права на жените е Турция.Колкото и да не ви се вярва това са фактите. А последната е Швейцария.
Комуниситите са причинили смъртта на най-малко 200 милиона души по света.Няма подбни изверги на света.Всички останали,включително фашистите, изглеждат като аматьори пред комунистическите кръвопици.

44. Потребител: СССРейчо     Дата: 2010-08-10 10:39:42    
Равнодушието, с което московските власти реагират на тежката екологична обстановка в града, не е за учудване. Съдбата на регионалните ръководители не зависи от тяхното отношение към населението и способността им да управляват поверените им територии. Те просто няма за какво да бъдат отговорни, ефективни и човечни.

След нападките в медиите и нелепото изявление на верния си прессекретар Сергей Цой, че властите в столицата така или иначе не могат да направят нищо, кметът на Москва Юрий Лужков все пак благоволи да прекъсна отпуската си и "лечението на спортна травма" и да се върне в задушаващата от смога столица. Неделя след като заради смога градът се бе превърнал в непоносим ад, след като смъртността от началото на август двойно превиши обичайните показатели, представителите на московската власт най-накрая започнаха да разговарят с населението. Но как?

"Няма основания за въвеждане на извънредно положение. Обстановката е под контрол, ние се справяме със ситуацията и мисля, че ще се справим", заяви успокоително първият заместник-кмет на столицата Владимир Ресин. И съобщи, че Лужков, както се оказва, даже докато бил в отпуск, не се откъсвал от работата си и "давал по 4-5 ръководни указания на ден".

От страна на московските власти вече има и конкретна "антисмогова" мярка – продажбата на маски бе ограничена до 10 бройки на човек. Както обясни шефът на столичния отдел по здравеопазване Андрей Селцовский, "за да се избегне спекулата".

По думите му някои хора започнали да купуват по хиляда маски и да ги продават на обществени места по 50 вместо по 7 рубли парчето (1 долар в момента се разменя приблизително за 30 рубли – бел.ред.).

Възможно е кметството на Москва наистина да няма юридически основания за въвеждане на извънредно положение в задъхващия се от седмица насам с висока концентрация на вредни газове град. Но за какво му е нужно да лъже, че "обстановката е под контрол" особено след като хвърленият на информационната амбразура кметски прессекретар заяви точно обратното – че московските власти не могат да направят нищо. Но дори и властите наистина да са съвсем безпомощни (въпреки че да търсят начини за облекчаване живота на гражданите в най-тежки ситуации е тяхно пряко задължение), във всеки случай според елементарните закони на морала те са длъжни да бъдат редом с хората и да ги информират обективно.

Юрий Лужков, който не слиза от телевизионните екрани и е свикнал да се изказва по всякакви теми – от статута на Севастопол до световната икономическа криза и обръщането на течението на сибирските реки – изведнаж реши да се заеме с лечение на спортна травма далеч от пушека и жегата на столицата. Ака наистина не е здрав и не е в състояние да изпълнява задълженията си, можеше да го каже. Или да си напише заявление за доброволна предсрочна оставка.

Впрочем, кметът на Москва като всеки друг регионален ръководител в Русия знае прекрасно, че заради пожарите или смога (дори и регионът да е напълно неподготвен за тях) няма да го "шамаросат" нито "отдолу" нито "отгоре".

Изборите на губернатори в страната отдавна бяха отменени и населението по принцип не може да повлияе на процеса на назначаване на регионални лидери. А съдбата на самия Лужков на поста кмет на Москва, дори и половината град да се задуши в дима, не зависи от това. Тя зависи от сенчести лични договорки с пърхушката на федералната власт. Затова и провалилия подготовката за горските пожари нижгородски губернатор Валерия Шанцев миналата неделя встъпи във втория си мандат, сякаш нищо не се е случило. Преназначаването си получи още преди пожарите, но то веднага го прави недосегаем. Защото реалниият живот и реалните интереси на хората не влизат в сметката при кадровите назначения или оставки.

Руската власт страда от дълбока спортна травма, която й пречи да направи за страната поне нещо полезно – това е травма на главата, която е преобърнала представата за функциите и ролята на чиновниците в държавата и обществото. Кметът на Москва не се чувства слуга на московчани. Той се чувства господар на този град, с който поне до време може да прави всичко, което намери за добре.

Властта разбира много добре значението на пиара с ликвидацията на последиците от пожарите. От гледна точка на телевизионната картина е печелившо да си пообщуваш с предварително проверени за лоялност жертви на пожарите или да посетиш оцеляла болница, както направи Путин. Но от гледна точка на работата далеч по важни са всекидневните грижи за противопожарна профилактика, която в Русия е напълно провалена на всички нива на властта.

Властта се чувства напълно безконтролна. И, ако на същия Владимир Путин може би му предстои да участва в избори за президент, а и сега на един от ключовите постове в страната му се налага да "работи за рейтинг", московския кмет може да бъде напълно спокоен. Избори, включително и парламентарни, вече не го чакат в кариерата му, а за това къде е бил докато градът му се е задъхвал от смога, няма да го пита никой.

45. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-08-10 16:07:45    
лъжеДеникин: "Комуниситите са причинили смъртта на най-малко 200 милиона души по света."

Това число е толкова вярно, колкото твърденията на САЩ и Англия /там и нашето доморасло Соломончо Паси/, че в Ирак има ядрено оръжие и всякакви оръжия за "масово поразяване." В Ирак намериха 0 ОМП.

Най-много хора са убити в комунистически Китай - около 3,5 млн. Това е съобщено в подробен доклад, за жестокостите на Мао и неговата вдовица Цзян Цзин /"утринно цвете"/, която е осъдена за това от китайски съд на смърт чрез разстрел с 2 години отлагане на присъдата.

Най-голямата лъжа са числата около Сталин. Общо в лагери през цялото управление са били 2,6 млн души /това също са ужасни цифри/, но са убити по-малко от 600 хиляди. Това може да види и Татяна Ваксберг в руските архиви на КГБ /не знам от какъв произход е фамилията й/, но и нейният баща е действал в системата на следенето. Впрочем, шефове на КГБ са били не руснаци, а от друг произход - Дзержински, Берия, Ягода и пр. Значи руснаците са избивани на принципа, на който ционистът Троцки-Бронщайн праща сънародничката си-любовница Фани Каплан да застреля Ленин, тя стреля в него, но Вождът на свободата оживява.

Що се отнася до числа, най-големият убиец е католическата църква - като % спрямо общият брой на хората в съответния момент. Така си избити индианците в Америка, негрите в Африка, милиони в Азия /там най-вече от англичани/ и т.н.

А в момента най-голям % спрямо народ - избива Израел - спрямо палестинците.

46. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-10 16:58:49    
Кунев позволяваш си да скверниш паметта на милиони убити хора от пасмината комунистически кръвопиици по целия свят.Не бъди лицемер!Нали вярваш в бог и се правиш на православен? Ще те накаже бог другарю, ако продължаваш с лъжите си!
Само в Украйна по време на големия глад са измрели над 25 милиона души.В Сталинските лагери убитите са поне толкова. Цифирте за Китай са смразяващи.Изтребени са десетки милиони китайци.В Камбоджа половината от населението е убито от комунистическите изроди "Червените кхмери".Ако не можеш да смяташ купи си калкулатор!


47. Потребител: Трън в таза на САЩ     Дата: 2010-08-10 17:19:27    
Така нареченият "Голодомор" или На български славянски Гладомор е абсолютно изкривен от западната преса и пропаганда. Колкото Юшченко е украинец - толкова са верни и числата на Западната пропаганда. Нали в Ирак имаше ОМП? Същите са и "фактите" за Гладомора. А за Камбоджа съм изцяло съгласен с лъжеДеникин. Но да не забравяме и истината: СССР осъждаше червените кхмери и Пол Пот, докато САЩ им помагаха. Или и това е лъжа? Бог кого ще накаже в този случай? Естествено, че лъжеДеникин.

За Китай числата, посочени от нас, са абсолютно достоверни. В лагери, по-скоро по селата са изпратени около 12,5 млн интелигенти. Но загиналите - не убитите - са само 3,5 млн.

Колко са убитите индианци в Америка от англичани, американци, испанци, португалци, французи, нидерландци,

Колко са убитите негри и араби в Африка от англичани, французи, белгийци, испанци, португалци, германци, нидерландци,

Колко са убитите в Азия и Океания индийци, аборигени, бирманци, китайци, японци, корейци, виетнамци, иранци, араби, афганистанци, тайландци, малайзийци /Кук е бил убит на Хаваите и изяден от местните заради "цивилизованите" гадости на хората му-англичани/

все от евроамериканци и европейци - от които нито един не е бил комунист?

Прочети от Ботев "Смешен плач"! Или дори "най-елегантна" Франция, която в края на ХХ-ти век носи вина за Холокоста на хуту и тутси и чието правителство помагаше на педофила и людоеда "император" Бокаса?

Пак казвам, няма и 0,5 % избити от комунистите като % спрямо общото население на света в момента и всяка от горепосочените страни. Кого ще накаже Господ? Англичани, испанци и португалци 200 % трябва да са в Ада. Където пекат на шиш лъжеДеникин.

А, кой е убил Христос?

48. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-11 11:17:44    
Кунев ти си неспасяме случай.Лъжеш нагло и безтоговорно.Подозирам, че си и вярваш, но това не те оправдава.
Нормален човек няма как да не се втрещи от изказване в стил "...само 3,5 милиона жертви".Ти луд ли си бе?Това е е огромна цифра и за съжаление далеч не е само тя.Според теб обаче 3,5 милиона е нищо работа.Впечатлен съм!Комунистическата арогантност винаги е в състояние да покори нови и нови непознати върхове.

49. Потребител: Точно в таза на САЩ     Дата: 2010-08-11 13:19:37    
През І-та Световна война са убити над 10 млн. Като % в Европа по това време е над 3 %. 3,5 млн от 700 млн е под 2 %. Демокрацията винаги и навсякъде е по-голям убиец от комунизма. А най-големият убиец на цивилни в момента като % /без да смятаме туту-хутси/ е израелската армия.

Но лъжеДеникин, защо не отговаряш - редно ли е Англия, Испания, Португалия и САЩ да се пържат в ада, защото са избили цял континент и са държали в робство всички негри до около 1865 г!? Те не са ли комунисти? Май че ти си комунист. Или беше пострадал от нацизма? Нали е имало милиони евреи-комунисти?! Те преследвани ли са били или са преследвали? Каквото и да отговориш - ще изпаднеш в логическо безсилие и амфиболия. Ако изобщо си бил и за секунда в друго състояние.

50. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-11 13:39:39    
Типично за комуниста!Кунев ти това милионите за нищо ги нямаш.Работиш на едро върху теми от рода на "Световният мир", "Щастието във Вселената" и т.н.
А истината е толкова проста - комунист това звучи като убиец.При това примитвен убиец.Неверник и безбожник.Какво тук значат някави си 3,5 милиона трупа.Нищо работа.

51. Потребител: ""Една снимка и     Дата: 2010-08-11 13:44:34    
На нефтопровода Киркук–Джейхан в югоизточната част на Турция е станала експлозия, съобщи Ройтерс, като се позова на местните власти.

Взривът е станал в 18,30 часа във вторник. При инцидента са загинали двама души, а трети е ранен.


Жертвите на експлозията са преминавали с колите си покрай горящия участък от нефтопровода. В този момент огънят обхванал автомобилите им.

Участъкът от тръбопровода, където е станала експлозията, се намира в провинция Сирнак, на около 100 км от границата с Ирак.

Представител на местните власти, пожелал анонимност, заяви, че случилото се е терористичен акт. Предполага се, че той е бил организиран от бунтовници от Кюрдската работническа партия (ПКК).

По данни на турската телевизия NTV е избухнало взривно устройство с дистанционно управление. Няма официално потвърждение на тази информация, посочва Lenta.ru.

52. Потребител: ""Една снимка и     Дата: 2010-08-11 13:47:14    
На нефтопровода Киркук–Джейхан в югоизточната част на Турция е станала експлозия, съобщи Ройтерс, като се позова на местните власти.

Взривът е станал в 18,30 часа във вторник. При инцидента са загинали двама души, а трети е ранен.


Жертвите на експлозията са преминавали с колите си покрай горящия участък от нефтопровода. В този момент огънят обхванал автомобилите им.

Участъкът от тръбопровода, където е станала експлозията, се намира в провинция Сирнак, на около 100 км от границата с Ирак.

Представител на местните власти, пожелал анонимност, заяви, че случилото се е терористичен акт. Предполага се, че той е бил организиран от бунтовници от Кюрдската работническа партия (ПКК).

По данни на турската телевизия NTV е избухнало взривно устройство с дистанционно управление. Няма официално потвърждение на тази информация, посочва Lenta.ru.

53. Потребител: Тракиец     Дата: 2010-08-12 23:20:01    
Обикновен педерас

Владимир Илич Ленин, разбира се! Данните излязоха в нюз.бг като коментар след новината за пазарджишкия прокурор, който заклеймил педерасите. И тъй като някои се опитаха да политизират въпроса, намери се един, който им разказа игричката. С факти и аргументи. Заслужава си да ги препечатам. И само си заслужава да припомня, че през последните 20 години ние си имахме двама премиери педераси - Филип Димитров и Сергей Станишев. Странно, и двамата бяха евреи. Също като Ленин:

http://news.ibox.bg/news/id_1975796674

БРАВО НА ПРОКУРОРА ОТ ПАЗАРДЖИК

БОЙ ПО ХОМОКОКОМУНЕТАТА

ЗИНОВИЕВ ДО ЛЕНИН: "ЦЕЛУВАМ ТЕБ И ТВОЕТО МАРКСИСТКО ДУПЕ"
"Україна молода", 22 октомври 1996 г.
Препечатва се от оренбургския в."Русский взгляд". Автор е Н.В.Соколов, к.и.н.

Преди да се захване с архивните материали, авторът се е обърнал към официалната хроника. Тя е публикувана в 6-то издание на "В.И.Ленин. Биография" (1981 г.). Там пише: "На 8 юли 1917 г. Аллилуев и Сталин изпращат Ленин до гара Разлив, където Ленин се настанява в плевнята на работника Н.А.Емелянов. (Властите търсят Ленин като престъпник). Емелянов държи под аренда няколко декара земя на 5 км от езерото Разлив и по-късно с лодка превозва дотам Ленин и Зиновиев, където предварително е построил колиба..."
Откъде се появава Зиновиев?
ЛенинВ биографията четем: "Ленин е бил затрупан с работа, писал е статии". Да, Ленин наистина написва няколко статии, за което са били нужни 5-7 дни. Но в колибата Ленин престоява до 6 август. Четем по-нататък: "Ленин се разхожда, излежава се на слънцето, привечер плува в езерото, лови риба". С други думи, Ленин почива един месец и после заминава за Финландия.
Щом Ленин е почивал, какво е правил там Зиновиев? Защо са се усамотили? Защо в биографията се описват такива детайли, като по коя улица е минавал Ленин, през какък баир е преминал, каква яма е прескочил, кой е бил до него в този момент, но се премълчава едномесечното прекарване със Зиновиев?
В материалите от личния архив на Зиновиев - по-късно член на политбюро на ЦК на ВКП(б), първи секретар на Ленинградския обком на партията, има едно писмо от 1 юли 1917 г.: "Обстоятелствата ме принуждават веднага да напусна Петроград. Надалече не мога да замина, работите не разрешават. Трябва да се настаня някъде наблизо. Другарите предлагат едно сигурно място. Но да съм сам, ще е скучно... Ела с мен и ние ще прекараме две седмици далеч от всичко... Ако искаш да се усамотиш с мен, телефонирай по-бързо - ще се разпоредя всичко да се подготви за двама души..."
Там взаимоотношенията между Ленин и Зиновиев получават своето развитие. Те прекарват насаме много време и, очевидно, това главозамайва Зиновиев. Защото през септември от Петроград той пише до Ленин, който е във Финландия: "Скъпи Вова! Не можеш да си представиш, колко ми е мъчно без теб, колко ми липсват нашите ласки... Ти може да не повярваш, но откакто замина, не съм докосвал никого. Можеш да бъдеш абсолютно сигурен в моите чувства към теб и в моята вярност. Повярвай, не съм докосвал нито мъж, нито жена и няма да докосна. Само ти си ми близък... Ела, не се бой, всичко ще подготвя по най-добрия начин"
Очевидно, Ленин не отговаря на това писмо и затова след една седмица Зиновиев пише ново.
"Скъпи Вова! Ти не отговаряш, вероятно, си забравил своя малък Гершеле... А аз приготвих за нас едно чудесно кътче. Може да прекараме там, колкото си искаме... Това е прекрасна квартира, там на нас ще ни бъде добре, и никой няма да пречи на нашата любов. Ще бъде като преди. Спомням си, какво щастие беше за мен да те срещна. Помниш ли как в Женева се криехме от тази жена... Никой няма да ни разбере, нашето чувство, нашата привързаност... Ела час по-скоро, чакам те, мое цвете. Твоят Гершеле".
В края на октомври 1917 г. става октомврийският преврат и Ленин се завръща в Петроград. Но пък Зиновиев заминава за Москва по революционни дела. Оттам той пише на Ленин: "Илич! Свърших всичко, което си ми възложил. Което не успях, ще свърша. Тук е много трудно и сложно, но ме стопля мисълта, че само след няколко дни ще се видим и ще се прегърнем. Нали пазиш нашето гнезденце? Нали не водиш там други? Това много ме притеснява и само надеждата, че си ми верен, ме стопля... Целувам теб и твоето марксистко дупе. Твоят Гершел".
Тези писма поставят два въпроса: за каква жена става дума, от която Ленин и Зиновиев се укриват в Женева, и кой от тях е активен, а кой - пасивен?
През 1918 г. Зиновиев пише по-конкретно: "Вова! Всеки път, когато съм далече от теб, много ми е тъжно. Все ми се струва, че, ето, аз седя тук, измъчвам се без теб, а ти в този миг ми изневеряваш. Ти си голям палавник, знам те аз! Не винаги може да се устои, особено когато си разделен с любимия. Но аз се държа и нищо не си позволявам. Твоята е по-зле: Надежда е винаги до теб. Разбирам те, всичко разбирам... И колко е трудно да се преструваш пред тези, които те обкръжават... Сега все пак е по-добре - нищо не трябва да се крие от нея. За разлика от Женева, когато тя за първи път ни завари".

54. Потребител: Тракиец     Дата: 2010-08-12 23:20:59    
Трябва да се разбира, че тогава, в Женева, когато Зиновиев и Ленин за първи път са "спали", ги заварва Крупская - съпругата на Улянов. След това Ленин признава всичко, тя се примирява и не пречи на бурния му роман със Зиновиев.
Ленин е пасивен, а Зиновиев е активен. Това се потвърждава от следното писмо. Той е написано под Нарва през пролетта на 1918 г., когато Червената армията разгромява войските на генерал Юденич. Зиновиев е там и триумфира. Той пише: "Вова! Скоро ще дойда и няма да те пусна от обятията си, каквото и да казва тази мърла!.. Очаквай и побързай да се подмиеш. Скоро ще дойда!"
Но няколко месеца по-късно в отношенията между любовниците настъпва разрив. Причината е ревност. За това научаваме от писмото на Ленин, изпратено до Зиновиев, който е в Северен Кавказ. Ленин пише по немски: "Любими Гершеле! Не трябва да се обиждаш. Чувствам, че ти нарочно не бързаш да се завърнеш от Кавказ, въпреки че нямаш какво да правиш там. Вероятно, си ми сърдит. Но аз не съм виновен. Твоите подозрения са неоснователни. Това, което се случи между мен и Лейба, беше само веднъж и повече няма да се повтори... Чакам те, за да се сдобрим в нашето гнезденце". Писмото завършва по руски: "Твой всегда Вова".
"Илич!- отговаря от Владикавказ Зиновиев.- Подозренията ми относно тебе и Лейба не са съвсем неоснователни. Всички знаят, как си се навъртал около него в последно време. Аз имам очи и много добре те познавам... Та аз ли да не знам, как се възпламеняват твоите очички,

Не съм сляп и добре виждах, как ти беше готов да забравиш нашата любов заради романа с Лейба. Разбира се, той сега е до теб и лесно може да те съблазни. Или може би ти го съблазняваш?.."
Става дума за Троцкий, военен министър в правителството на Ленин. Вероятно, между двамата вождове пламва взаимно чувство. Ленин пише на Зиновиев: "Не се сърди, Гершеле. Ти си прав, не съм устоял. Лейба е толкова напорист мъж. Той направо ме превзе със своите ласки. А те са ми нужни. Аз не мога без ласки, а ти, негодник такъв, замина, и аз не съм устоял. Но ти, Гершеле, ще ме извиниш за тази малка слабост, нали? Ела и ще видиш, че съм преизпълнен с любов към теб. Твоята малка Вова".
В средата на 1922 г., когато Ленин е болен, Крупская пише на Зиновиев: "Моля повече да не безпокоите съпруга ми със своите домогвания и молби за свиждане. Крайно време е да се успокоите. Колко може да се търпи това ваше безсрамие! Илич е болен... Този път вашите закачки могат само да влошат здравето на Илич..."
В края на 30-те години, след като Зиновиев е арестуван и екзекутиран, тези архивни материали попадат в НКВД и, безусловно, за тях знае Сталин. Защо тогава той не ги унищожава?
Отношенията между Ленин, Зиновиев и Троцкий, очевидно, не са секрет за Сталин. Оттук е и неговото пренебрежение към Крупская. Най-вероятно, Сталин запазва писмата, за да може в удобен момент Ленин посмъртно да бъде компрометиран и единствено той, Сталин, да остане неопетненият борец на революцията.
Така или иначе, документите се запазват и се оказва, че Ленин е бил най-обикновен хомосексуалист.
http://erigkan.ucoz.ru/news/obiknoven_pederas/2010-08-12-699

55. Потребител: Трън в таза на тракиец     Дата: 2010-08-13 11:15:40    
Тези "документи", за които толкова си се трепал, че и си им повярвал!, са толкова верни, колкото и "обявените за сигурни оръжия за масово поразяване" на Саддам Хюсеин. А Ленин трябва много внимателно да се чете - абсолютно актуален е. И изобщо не е евреин, на евреите им е забранено да убиват сънародници, а Троцки-Бронщайн праща любовницата си еврейка Фани Каплан да убие Ленин. Изобщо лъжеТракиец - прочети нещо от гения - поне "Материализъм и емпириокритицизъм".

Що се отнася до сексуалната ориентация на Ленин, известна е неговата любовна връзка със секретарката му в Кремъл. А за връзката със Зиновиев - тези "документи" отдавна се доказа, че са фалшификат. лъжеТракиец - истината не се доказва с предубеденост и омраза, а с научни факти и логика.

56. Потребител: Тракиец     Дата: 2010-08-13 13:02:35    
Ленин В.И. (Ульянов. Бланк.)

У Столешникова в "Реабилитации не будет!", описан смешной случай, приведённый в американской литературе, что когда в 1915 году в Цимервальде была все-европейская социал-демократическая конференция по поводу начавшейся мировой войны, то ввиду того, что социал-демократы были со всех стран, то по началу была заминка с языком конференции. Но буквально сразу выяснилось, что социал-демократические делегаты всех стран разговоривают на идиш - еврейском диалекте немецкого языка; и - да-да да! "Наш любимый вождь и учитель" В.И. Ульянов-Ленин - сын симбирского инспектора гимназий свободно владел еврейским диалектом - причём с детства!
http://uznai-pravdu.ru/viewtopic.php?f=31&t=33

57. Потребител: Тракиец     Дата: 2010-08-13 14:05:56    
Владимир Илич Улянов, по-известен като Владимир Илич Ленин, е руски революционер,от руско-еврейско-чувашки произход, водач на болшевишката партия, пръв министър-председател на Съветския съюз и създател на идеология, останала в историята с името ленинизъм.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80_%D0%9B%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BD

Еврейската болшевишка революция в Русия.
Списък на евреите, които управляват Русия, 1917 – 1918 г.
ЦК на болшевиките (всичките са евреи): На първо място в списъка на Виктор Марсден, е Лев Троцки (Лейб Бронштайн). На второ място е Ленин (евреин, най-малкото, по майка си - Бланк). На трето място е Зиновиев (Апфельбаум - писал и редактирал докладите и трудовете на Ленин). След тях, по ред: Лурие (Ларин), Криленко (Абрам, впоследствие народен комисар на правосъдието, Луначарский (Байлих- Манделщам), Урицки, Володарски, Каменев (Розенфелд – мъж на сестрата на Троцки, и също редактор на лениновите произведения). Смидович, Свердлов Стеклов (Нахамкес).
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2010/04/16/evreiskata-bolshevishka-revoliuciia-v-rusiia.529665
http://zarubezhom.com/antigulag.htm

Книгата на Григор Симов "Срещу течението"
http://eltimir.ucoz.ru/news/knigata_na_grigor_simov/2010-08-07-1155

58. Потребител: Трън в таза на тракиец     Дата: 2010-08-14 00:35:36    
Всички писали и редактирали трудовете на Ленин. То същото може да се каже и за Христос - всички казвали на Христос какво да каже. Явно, че лъжеТракиец и ред не е прочел, да не говорим - разбрал от Владимир Улянов. Тъй в анонимността на форума - дай да пишем глупости.

Всички са слушали Ленин, който от 1895 няма теоретически подготвен противник или съмишленик на негово ниво. На 1/100 от неговото ниво. Как се взема власт, и то от такава империя? То да не е да се снимаш като Симов с брадата си в блога си, ама да не признаваш, а често и да не знаеш 1 исторически факт. Когато Симов вземе властта в България, както я е взел с революция Ленин в Русия - тогава може да дава оценки.

59. Потребител: Denikin     Дата: 2010-08-15 12:15:52    
Тази седмица се навършиха десет години от гибелта на подводницата „Курск" - една от първите августовски трагедии от епохата на путинското управление. Тя до голяма степен демонстрира на президента колко е деградирала държавната машина.

Военачалниците лъжеха не само народа (нещо, смятано от Путин за съвсем нормално и естествено). Те решиха, че нищо не пречи да ръсят лъжи дори пред върховния главнокомандващ. Когато президентът ги попита трябва ли да приемем помощ от чужбина, те прекараха няколко часа в съвещания. Не обсъждаха обаче дали е необходима помощта. Флотоводците се чудеха как да отговорят така, че президентът да е по-доволен.

После пък месеци наред разказваха на журналистите приказки, че виновник за гибелта на подводницата била някаква митична „натовска" субмарина - я британска, я американска. А президентът Путин се страхуваше дори да накаже като хората тия многозвездни мръсници. Защото смяташе, че ако ги изправи на съд, ще постави под съмнение устоите на онази властова система, която се бе наканил да гради. В рамките на тази система просто няма начин един началник да не е прав. Признае ли неговите грешки и престъпления, властта ще подкопае собствените си устои.

Гибелта на „Курск" безспорно бе сред събитията, вдъхнали на президента смелостта да започне решителна политическа реформа. Той убеди сам себе си, че страната се движи към неуправляемост само защото местните началници са заграбили твърде много свобода през 90-те - едно бурно и буйно десетилетие.
За Путин бе очевидно как трябва да се пребори с това - да подбере сигурни, ефективни мениджъри (главно от „ордена на мечоносците", бившите служители на КГБ) и да ги назначи на ключови държавни постове. Същевременно да сложи край на порочната практика от онова време - наивните и простодушни руски граждани, манипулирани от цинични пиар експерти, да си избират за губернатори шмекери и крадци. Ех, какви юначни левенти само ще подбере за тях лично държавният глава!

Изминаха десет години. Путин се превърна в национален лидер и ето че мечтата му се сбъдна. Парламентът, било то Държавната дума или Съветът на федерацията, отдавна не е място за дискусии - никакви там пръти в колелата, ще гласуват каквото им се каже. Губернаторите са назначени, та и преназначавани неведнъж. Само дето полза - хич.

Случи се беда, започнаха пожари и тутакси стана ясно, че ефективността на властовата вертикала е равна на нула. Местните началници лъготят като същи адмирали. Губернаторът на Нижегородска област бодро докладва, че на поверената му територия цари пълен ред, няма и най-малка нужда от помощ. А че няколко селища на практика са изгорели - какви дреболии, щом е поставено на карта преназначаването на въпросния г-н Шанцев за втори мандат.

Колкото и да са ловки политтехнолозите, но ако все още имаше избори, губернаторите не биха поели риска тъй нагло да лъжат началството в очите. Сега обаче си карат кефа: докладваш, каквото искат да чуят - и си върхът! Преди десет години, щом схвана как го лъжат военачалниците, Путин сложи начело на армията своя най-близък и сигурен съратник - Сергей Иванов. И стана ясно, че дори един приятел може да те лъже като за световно, стига да е в интерес на ведомството. И че наистина е малко шегата в оная шега на Путин, че щом умрял Ганди, нямало с кого и да си поприказва човек.
За десет години се очерта съвсем ясно едно свойство на путинската вертикала: тя автоматично анихилира що-годе почтените хора. И не става въпрос, че националният лидер сам е организирал някакъв изкуствен подбор: ето, ще вземаме при нас само долни гадове. Просто вертикалата на властта, върху която народът изобщо не може да влияе, фактически предава цялата тая власт в ръцете на чиновничеството.

И дори националният лидер, човек, овластен на пръв поглед с всички пълномощия, в един прекрасен момент започва да се чувства като слуга - не на народа, то се знае, а на бюрокрацията. На същите онези изпълнители, каквито има с легиони по всички етажи на съградената от него властова пирамида.

Лидерът разбира: те са користни дотам, че колективно погледнато, нямат дори чувство за самосъхранение. Те ще крадат чак дотогава, докато хората, докарани до отчаяние, хванат сопите и нахълтат в разкошните им къщи. Не може обаче да ги смени с други - по-скоро те ще го сменят.

Закономерен финал на усилията за създаване на путинската властова система бе решението да се сложат видеокамери по строежите на жилища за останалите без дом при пожарите в Русия. Путин вече няма вяра на никого. Изобщо. Резултатът от тези десет години е впечатляващ. Какво стана с подводницата? Потъна. А със страната? Тя изгоря.
Александър Голц, „Ежедневний журнал”

60. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2010-08-15 19:53:15    
Гибелта на "Курск" е резултат на политиката на идиота Горбачов. Откакто Путин взе властта, Русия няма технологични проблеми. Икономиката прави средно по $ 200 - 250 млрд излишък през последните години. Ето само един резултат: За пръв път през 2004 г /от 1915 г/ Русия започна да внася, а не да изнася пшеница и изобщо зърно. През 2009 г са изнесени 29,5 млн тона за $ 43 млрд.

В областта на промишлеността - през 2009 г са произведени 1 млн малолитражни автомобили. Те са по-ефективни от американските и английските 1,5 - 2,5 пъти. Създадени са и по корейски лиценз, но и по идеи на УАЗ - заводът в Уляновск /градът, в който е роден Ленин/. Особено удобни са за граддско движение.

Що се отнася до военната техника, руските танкове бяха охулени и подиграни в западната, особено в щатската преса. В интервюта пред СиЕнЕн, ЕнБиСи и пр "обективни" медии Наакашвили прогнозираще пълен разгром на руските танкове от "високата" американска техника. Но благодарение на едно просто решение - дървени трупчета и опънати мрежи руските танкове се оказаха неуязвими за щатските противотанкови ракети. Едната от тях само струваше по $ 50 хил, а са били изстреляни над 1000. Това са 50 мил прахосани американски пари. Руснаците са загубили в агресията на Наакашвили само 2 танка, като те са паднали в дерета, а не са поразени.

Впрочем, Русия строи ежегодно по 5 - 6 подводници тип "Курск". Те вече са 40 и са в състояние да поразят САЩ 10 пъти. Дори 200 м под земята няма да има жив организъм, ако ПРО свалят 50 % от руските касетъчни водородни бомби - а няма да могат и 10 %. Това САЩ до болка го знаят.

И една граматична забележка към тракиец? /затова ли не познава българския правопис?/ - педераст се пише с "т" накрая.

61. Потребител: Русофил     Дата: 2011-06-02 17:44:47    
Братска славянска Сърбия и България имат само един правилен и свещен път - да са приятели.

"Сине, ако се зарати, а ти не знаш на коју ћеш страну, удри по Бугарима, нећеш погрешити!"

62. Потребител: Защо не цитираш всичко?     Дата: 2011-06-08 21:37:32    
Накрая: въпреки всички проблеми между двата братски славянски и православни народа, въпреки раните, нанесени ни от Сърбия /по диктовката на Западните страни от 1885 г до 1945, че и по-късно/ - нашите две държави са обречени да си помагат. Тези врагове на България /преди всичко от хазарски произход/, които се правят на националисти и експлоатират и преекспонират проблемите в Западните покрайнини - отново получават урок. Този път - от общите икономически взаимноизгодни интереси на двете съседни страни.

Братска славянска Сърбия и България имат само един правилен и свещен път - да са приятели.

63. Потребител: Cheif Oduduwa     Дата: 2018-02-09 03:38:29    
Мога да направя заклинание от ваше име относно връзка, финансово положение, бъдещи събития или каквото е важно за вас. Имам силата и аз използвам властта. Мога да променя пътя на вашата съдба. Свържете се с мен и аз ще ви заклинание. Кажи ми какво искаш и ще върша работата си. Дали някой или нещо, което искате да имате? Искате ли богатство или щастие, или приятел E.T.C.
+918 147 834 968.
Имейл: cheifoduduwa@hotmail.com
Cheif Oduduwa
https://cheifoduduwa.wixsite.com/spell

64. Потребител: Maria     Дата: 2022-02-21 16:28:28    
Аз съм от Съединените щати. Бих искал да използвам този носител, за да кажа специално благодаря на тази страхотна компания, която ми направи възможно да подобря бизнеса си. Бях затънал във финансова криза и трябваше да рефинансирам бизнеса си, опитвах се да взема заеми от различни кредитори, както частни, така и корпоративни, но никога с успех и повечето банки отказаха кредита ми, докато не срещнах тази компания wintrust финансова компания, която даде ми помогна със сумата на заема от ($10,000) без никакъв стрес. Наистина искам да благодаря на г-н Ричард, който направи това възможно и ми помогна и се погрижи да получа заема си. Затова искам да използвам този ресурс, за да съветвам всеки, който търси заем. ако трябва да се свържете с фирма с референция за получаване на заем с нисък лихвен процент и по-добър график за погасяване, моля, свържете се с (wintrustfinancialcompany@gmail.com), за бърз, сигурен и лесен заем днес........