Прегледи: 2325 - Коментари: 1
Вицовете на министър Димитров

Вицовете на министър Димитров

Нямало по-подготвена държава в ЕС за посрещане на финансовата криза от нашата
/Или министерски вариант на "Приказка за стълбата" на Смирненски/

Нямало по-подготвена държава в ЕС за посрещане на финансовата криза от нашата, каза пред присъстващите на честването на 60-та годишнина от основаването на Министерството на външната търговия министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

По думите му тази седмица е била изключително инвестиционна за България, което потвърждава, че няма бягство на инвеститори, а идват такива от Централна Европа, за които тук е евтино. По думите на Димитров безработните през ноември тази година са се увеличили с 2150 човека и се забелязва свиване на износа на дрехи, обувки, текстил, дървесина и хартия.

В словото си Петър Димитров припомни, че Министерството на външната търговия е създадено с решение на Народното събрание на 27 ноември 1948 година и в годините много пъти е променяло наименованието си, като само от 1989 година това се е случило десет пъти. Министър Димитров направи сравнение между българския износ преди 1989 година, когато 55 процента от него е бил на машини и електроника, а сега 45 процента от износа е на суровини и материали.

Има забавяне на ръста на износа в сравнение между октомври и ноември тази година, посочи Петър Димитров. Въпреки това той е по-висок с 200 мил лв в сравнение със същия период от миналата година и е 5 млрд лв, добави той.

Използваме репортажа на "Дарик Радио" по 2 причини:
1."Обективното" радио пропуска да каже най-важния факт в изявлението на министъра: през 1956 г преди индустриализацията България изнася за година продукция за 160 мил лв. А през 1989 г са изнесени стоки за над 32 млрд лв, което тогава се равнява на повече от $ 35 млрд .

2.Няма нищо по-смешно от изказванията на българските министри. Хитър Петър - ряпа да яде пред Димитров Петър.


И нищо по-тъжно от съдбата на ограбения, всекидневно лъган и унищожаван български народ!
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Тройната коалиция     Дата: 2008-12-22 23:19:11    
е рожба на дългия нос на Пинокио!
Така че почти всеки министър е рожба на удължения от лъжи нос. На Гоце или на Пинокио - по избор.