Прегледи: 3960 - Коментари: 6
Трагикомедията на българската десница

Трагикомедията на българската десница

Все по-ясно става, че България страда от недостиг на свежи държавни идеи.

Всяка анкета показва спад на доверие в партии, Парламент, институции, че дори и на БАТЕ Бойко Борисов и Президента Георги Първанов. Уж вдигнатият рейтинг на Пирински, Кунева и Плугчиева са заблуди или дори самите анкетирани, макар и неохотно - търсят кого да е да посочат като малко развиващ се.
Самото управление на страната се осъществява от бавно мислещи и политически бавноразвиващи се хора или групи.

На фона на очевидното политическо падение се открояват т.нар "десни". Иван Костов, ??? Хикс, Игрек, Зет от СДС, Красимир Каракачанов, Стефан Софиянски и кречеталата от десетките БЗНС-та постоянно получават трибуна. По "Дневник", ТВ "Европа", Евроком-ите, БТВ, Нова, както и много нови/стари е-издания оревават ефира, мониторите и печатните издания. Не че БСП и ДПС по-малко пишат и ефирстват. Но десните са в непрестанна логорея /за по-младите читатели - болест, която се изразява в непрестанно и безпричинно говорене/ и крадат едни от други идеи. Които честно казано - не са никакви идеи. Ако не можете да познаете човека от снимката - това е един от 6-7-те кандидати за лидери на СДС, която пък формация, щяла да обединява останалите десни...

Какво предлагат десните, различно от антибългарската коалиция БСП/ДПС, защото НДСВ народът и нашата редакция не ги брои? Пак НАТО, ЕС, да се "преборим с корупцията", да внесем нови "инвестиции", да развиваме туризма и селското стопанство. Селското стопанство не само не се развива, ами окрадено от цигански банди и порутено от точно "десните" правителства на Филип и Костов снижава постоянно и количеството, и качеството на производството. За сметка на това внасяме все повече продукти от ЕС, който има 1,5 пъти свръхпроизводство. Точно затова, а не заради нормалния българо-европейски % корупция Еврокомисията ни спира проектните пари.

Туризмът ни е претоварен и ще събаряме до 5 г хотели, осъзнали, че много маймуни на един клон го чупят. Както стана в Испания, ама на, български инат и липса на стратегическо мислене. Само чуйте какво говорят Владо Каролев, колегите му от разни самозвани "институти" за либерални стратегии, за евроикономически проекти и пр. икономически сомнабулски недоносчета! Европа развива високи технологии, строи автомобили, самолети, компютри, мобилни телефони, енергоапаратури и всичко, което е модерно промишлено производство. И където са големите пари! Да припомним ли какво купуват в България - всички високотехнологични производства, свързани с ценните ни суровини. Какво предлагат десните демократи? Европа да разшири грабежа над нашите суровини, труд и модерни, построени през Живково време заводи, а да скъсаме с Русия. Кой ще ни дава въглища, газ, нефт и евтина стомана и метали - няма и дума.

Наскоро слушах и един от Областните председатели на СДС - нито една идея. Над половин час обяснява за интригите в синята партия. Ами как ще решават възникващите от кризата проблеми, как вижда стратегическото икономическо развитие на България - няма пак и дума. А синият варненски депутат и екскмет Христо Кирчев продължава да говори за руски шпиони и как бил американофил. Тя цяла Америка не ще САЩ, гони ги като крастави кучета, ние - обратно. Елате - и ни грабете с мобилни телефони, енергийни мощности /пак построени по Живково време/, каолин, кварцов пясък, че искат и немалкото българска газ да добиват - чети да ни я продават по-скъпо.

Хайде да си спомним и костовото правителство - най-лошото в новата българска история. За десеторния ръст на безработицата през негово време, за високомерието към народа - творец на благата, за безконтролното харизване на Запада на бисери на българската икономика - "Соди Солвей", въглищата и ТЕЦ-овете на "Марица-Изток", БГА "Балкан" /там и по хазарска линия/, Севлиево, два мобилни оператора, "Софийска вода" /която вчера поиска 14,5 % увеличение на цената на българската! вода/, няма да ми стигне ден да изброявам.

На кого викаха "усмихнатият крадец"? А мистър "10 %"? Макар че били повече от 20...

Тази безидейна и самоизяждаща се от примитивна и жалка завист десница иска пак властта. Че то по-добре БСП и ДПС да управляват. Поне Доган мисли за електората си, а бесепарите хвърлят по някой залък на пенсионерите, които умират от недоимък, пък "Демокрация" цинично и възглупаво ги обвини в алчност.

Тъкмо затова сините блюдолизци на западните усмихнати крадци няма да влязат във властта. Ех, как мечтаят да захапят пак грабителско-хищнически кокала, поне едното му крайче, че да гризкат, да гризкат с мъничките си вече полуразвалени сини зъбки...

Е те затова, битката ще е между Гоце и БАТЕ Бойко. Пък да се молят г-н Борисов да вземе тях, а не атакистите. Щото анкетите не пускат десницата в НС. По-скоро полуарестуваният Ковачки ще седне на банките на Парламента. Неговите хора поне декларират "икономически" патриотизъм. Невежеството във формулата иначе е ясно - патриотизмът винаги е и икономически.

Пък не се ли сещат десните, че могат да ги хвърлят не във властта - а в пастта. На световната икономическа криза, докарана ни от техните западни любимци. Пък и с допълнително поставени "червени" капани. И тогава всички - наши и чужди - ще им гледат сеира.

Но тежко и горко на нас, българите тогава!


2008 г
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Националист     Дата: 2009-07-13 20:00:53    
Браво на автора за статията. Познал е 6 месеца преди изборите, че сините са аутсайдери.

2. Потребител: Националист     Дата: 2009-07-13 20:01:13    
Браво на автора за статията. Познал е 6 месеца преди изборите, че сините са аутсайдери.

3. Потребител: Apropos     Дата: 2010-04-19 01:26:29    
Когато Иван Костов /сега в ДСБ/ и ОДС предадоха властта на Симеон Кобурготски и НДСВ и ДПС, първото и единствено коректно изявление на Симеон Коберготски беше, че приема от Иван Костов високо вдигнатата летва на държавате след икономическия срив на България при управлението на Жан Виденов и БСП в периода 1994-1997г

Едва 2 години след правителството на Костов, когато се видя , че Симеон не струва, се пуснаха какви ли не глупости за Костов.
Спомни си , до идването на крадлив Дедо на влас та и 2 години след това, нямаше НИКАКВИ "доказателства" с/у Костов. Дори компромата с парите на Чорни от фондация Демокрация го нямаше. Дори никой не говореше и за сделката Балкан.
КОЙ И ПО КАКВА ПРИЧИНА РАЗПРОСТРАНЯВА СЛУХОВЕ Е ЯСНО, РАЗБИРА СЕ, АКО ИМАШ УШИ ДА ЧУЕШ.

4. Потребител: Apropos     Дата: 2010-04-19 01:28:56    
Когато г-н Иван Костов стана министър-председател на Република България завари :
1.Месечна инфлация 300%.
2.Обезценена национална валета 3000 лева = 1 долар
3.Валутен резерв на страната около 200 милиона долара,като при ниво 1,2 милиарда долара,Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резерва е паднал "...под нивото на възможния минимум".
4.Растяща безработица,дастигаща да 16 % официално и над 25% реално заради неработещите ,но нефалирани предприятия.
5.Средна работна заплата 35 000 лв.=12 долара.
6.Средна пенсия 18000 лв = 6 долара.
7.Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.
8.Прекъснати връзки със светоните финансови институции - МВФ и СБ.
9.Дългове към външни кредитори - над 13 милиарда долара.
10.Пълен блокаж на държавата и разгул на "бригадирското движение " на мутрите.Власт на СИК,ВИС,ТИМ,777 и др.такива. Който не плащаше рекет,нямаше право на бизнес.От рекета бяха "освободени" само назначените от БКП/БСП" бизнесмени".
Какво остави след себе си г-н Иван Костов?
1.Месечна инфлация 0,2 % - годишна 3%.
2.Национална валута - 2 лева = 1 долар.
3.Валутен резерв - 3,7 милиарда долара
4.Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане,което стана през следващите години.
5.Средна заплта 250 лв = 125 долара.
6.Средна пинсия 130 лв = 65 долара.
7.Премахване на Шенгенската изилация и свободно пътуване из Европа.
8.Възстановени връзки със световните финансови институции - МВФ и СБ,както и с Европейската банка.В резултат нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.
9.Външен дълг на България- намален да 9,5 милиарда долара.
10.Прогонване на мутрите от живота на народа и държавата. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.
ЗАПОЧНА ДА ИМА РЕД.
Така,че е добре да си спомните всичко това,да си дадете сметка,кой нямаше интерес от такова развитие на държавата и затова започна да ви пълни главите с измислените "престъпления по време на управлението на ОДС"

5. Потребител: Apropos     Дата: 2010-04-19 01:31:57    
Май много време оъделих на този глупак!

6. Потребител: проф д-р станиславов     Дата: 2016-05-24 12:43:26    
самозвания политически престъпер криминленелит срина българи и доведе народа до просешка тояга