Прегледи: 2599 - Коментари: 3
Поредната тъпотия на ЕС

Поредната тъпотия на ЕС

Днес от 10,00 пред входа на Морската градина във Варна 5-6 младежи издигнаха палатки, сложиха един голям плосък, ама доста скъп монитор и започнаха да раздават листовки. Една дандания, чиято масовка бяха 9 ученици от у-ще "Васил Друмев" с двама учители. Хубаво поне, че не бяха призовали хлапета от кварталите, че малко след 10 започна виелицата и студът в крайморската столица. Всъщност, Варна е последната спирка, последният град от 99,99 % безсмислената акция.

А тя се нарича "Пътуваща информационна кампания, организирана от Европейския съюз". Пътуват един микробус, надписан с логота от съдържанието на кампанията и едно рено, с което явно се придвижват младежите, информиращи ни за правата ни в Европата. Темата е озаглавена "Европейско гражданство ... не само думи, а конкретни дела". Сетих се за едно конкретно дело по отношение на нас българите тези дни - Англия и още 2 държави решават, че още 3 години българи и румънци няма да работят в страните им. Ама нали до 2011 щяха да ни приемат по Законите на Евросъюза навсякъде там? Няма ама нали! Има национални икономически интереси... Пък тази акция се организира от Европейската комисия и ЗАБЕЛЕЖЕТЕ: нейната - Генерална дирекция "Правосъдие, свобода и сигурност". Да не говорим, че цялото мероприятие беше нискокачественa шутовщина: първо БНТ интервюира главната организаторка, после питаха едно от 9-те деца защо са дошли и накрая друго от 9-те деца - какво е научило /за по-малко от 10 минути/. Ако така е преминала кампанията в 20-те града, от 12 до 22 т.м. - значи ефективността е 0,002 %. Ами при 450 хиляди варненци по нещичко научиха само 9 ученици. За около час 5-6 възрастни минаха край палатките за около половин минута, но само за да вземат знаменце. Впрочем - абсолютно незаконно и несъществуващо - от едната страна българско, а от другата "европейското".

Нямаме нищо против информаторите-младежи. Макар че се набива силно наивността и сериозна липса на жизнен опит - такива най-лесно се подвеждат. Те се опитват да вземат по някой лев. Анкетите, които бяха с по 8 въпроса, бяха елементарни, но стана ясно, че има много хора, вкл и възрастни, които не знаели отговорите. Явно е как Еврокомисията си върши работата. Впрочем, този административен динозавър - Европейският съюз - така тромав и огромен по размери, никога няма да обясни на гражданите "си" своите бюрократични правила. Те самите граждани не щат ЕС, той им се натриса в домовете с кампании, ама най-вече с данъци.

И накрая - за един гаден, дискриминационен въпрос, очевидно измислен в Брюксел. Той гласеше има ли право румънски баща, да задържи детето си в Румъния, ако се е развел и майката на детето е българка? Дискриминация в 3 явни посоки - срещу мъжете и бащите, срещу Румъния и България и срещу семейната цялост и тайнство, както пише не къде да е - а в Библията. Защо въпросът не беше има ли право френска циганка да задържи син на немец, с когото се е развела заради безразборните си полови връзки и перманентно пиянство. Но в ЕС предпоставят, че мъжете са закононарушители и престъпници, че Румъния и България са правово невежи, че с псевдокампании ще научат европейците на скапаните си закони.

Ама кой чиновник в Брюксел е гушнал паричките и е отпрашил на курорт не в европейски курорт, а в Маями, на о-в Киауи или на Малдивите - защо това го няма в информационната кампания?
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Стар националист     Дата: 2008-11-22 22:01:04    
Гледах по СКАТ Волен Сидеров. Той не беше се появявял сума време, но сега го чувам как се възхищава на ЕС, че критикувал Тройната коалиция. А на времето той беше най-най-най-враг на Евросъюза. Ама сега синчето на Капка е в Европарламента, а под чаршафа работите са нечуваеми.

2. Потребител: българин     Дата: 2016-08-25 00:22:37    
на сайта „Трансферите в Бундеслигата – лято 2015“ в blitz. bg (от 2 септември 2015 година) пише важни коментари за християнството (особено в началото)

3. Потребител: мнение     Дата: 2016-08-25 00:25:47    
Дано по-скоро света се оправи и промени към добро- аз желая свят без страдание, страх от човек и/или хора и т.н, убийства,обиди към хора- примерно наричайки ги луди и т.н, садизми- и/или пожелания за тях-примерно пожелания за анални изнасилвания и/или садизми над мъже и т.н, самоубийства, побои и/или удари и т.н (не бих го желал и на сериозно нередовните мъже лекари- които съм виждал (и за които знам) в България- а камо ли на жена),заплахи- дори казани от глупост и/или на шега, вулгарни и/или груби думи и т.н, караници, и т.н, насилие и въобще без всякакви лоши неща и т.н.....И аз мисля, че трябва винаги любовта и смирението да бъдат нашия пътеводител и цел, а не безсмислените критики и неприязънта.....