Прегледи: 4602 - Коментари: 1
Не чувам добре

Не чувам добре

Бомбата на днешната сесия на Общинския съвет хвърли Веселин Марешки.

Той поиска оставката на Председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов. Весо изтъкна като причина лошото управление на "Градски транспорт". Каква е истинската причина - само Марешки и Господ знаят. Само дето ние предполагаме кой е Господ.

Веднага в ролята на ангел-хранител на Гуцанката се появи Веселин, но Данов. Общинският съветник от Народняшката земеделска партия "Никола Петков" заяви, че той смята, че г-н Гуцанов мисли за Варна. То има и паднали ангели, но щом Данов казва, че застава зад Борислав Гуцанов. Какво значи "зад" - да му мислят БСП. И най-вече враговете на Кирил Йорданов в БСП.

За по-простодушните читатели - Според законите на Република България финансовата власт не е в ръцете на Кмета, а на Общинския съвет. Длъжността Председател на Общинския съвет във Варна означава реално - контролът и насочването на горе-долу 75 % от бюджета на Общината. Сложи го около 200 мил лв/г. НационалистБг.ком не казва, че Председателят на Общинския съвет и респективно мнозинството ще откраднат тази 2008 г около 200 мил лв. Ама ще ги насочат в подходящата посока.

Най-важното от дочутото. Ангели-хранители на Кмета /паднали ли, станали ли - не чухме/ ни подшушнаха, че те пък стояли зад Кирил Йорданов. А БСП се били разчекнали, според диагнозата на проф Николай Джагаров като "протони и неутрони". Пък други ангели-ексхранители на Кмета /не чухме добре/ ни подшушнаха, че де факто в скоро време Той ще бъде и Кмет и Председател на Общинския съвет. Един културтрегер го ядосвал с финансови писъмца и фактурки и немският възпитаник г-н Йорданов, щял да покаже балканския си корав произход. Без чашка, но с шашка.

Ами Неделчо Михайлов + Павел Димитров? За тях нищо не чухме, ама разбрахме по изморените им очи, че са минали през тежки преговори.

Най-лошото като предпоследен извод - не чух добре кой поиска оставката на Борислав Гуцанов - Веселин Марешки или Веселин Данов. Защо веднага след като Весо І я поиска, като че ли по знак Весо ІІ защити Председателя?! Пак слушах и не чух добре - БСП като цяло зад Гуцанов ли застава или пред? Анелия Клисарова, например, къде застава на Гуцанов - пред или зад? Ех, тези журналисти, като конски мухи - все питат и то под опашката на коня...

Още един запомнящ се епизод от днешната сесия. Г-жа Цвета Георгиева от Атака 5 мин обясняваше колко автомобила висели на ул "Иван Драсов". Г-н Красимир Узунов, от ГЛАС, яко пусна гласа си срещу нея:
-Госпожо, вижте какво има на екрана /там беше ОУП - Общия Устройствен План на Варна/, а вие ни говорите за паркирали автомобили.
На което г-жата? /ама къде пише, че е госпожа?/ отговори остро, в характерния си силно възпитан стил:
-Така г-не, отидете да говорите на жена си вкъщи! - каза го троснато и сопнато. Колко милиона срещу една атакистка...

Да зъвършим. През септември ще се реши - ще го бъде ли г-н Гуцанов и респективно БСП и кой нейн орган - мъжки или женски - ще стои в разпределението на следващите 200 мил. А вие варненци, ако все още ви са останали трезви мъжки глави, като гласувате, правете го с правилната.

Допълнение /не/ в стил "гузен негонен бяга" - Кметът Йорданов оповести, че е неправомерно поискана оставката на г-н Гуцанов като Председател на Общинския съвет. Политически и вербален ход. Ясно е, че всичко ще се реши зад кулисите.

Но да припомним - че през предния мандат по средата, г-н Гуцанов смени като Председател Красимир Симов от Блокът на Жорж, който сега е общински съветник от ЛИДЕР.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Забърсан     Дата: 2008-07-25 23:49:32    
Кунев, откого почна да ги разбираш тия неща. Откакто напусна Атака, или откакто беше нейн лидер.
Не е вярно, че Кметът не иска оставката на Гуцанов. То и Димо Стоев я иска, и Коев, и Узунов и кой ли не.
Даже не знам дали Марешки толкоз пък я иска тази оставка. Междувременно Весо Данов е извикал Иван Славков по време на сесията, за да си поговорят. Преди и след това Данов си бъбреше с Цвета Георгиева. Не че тя не е патка, ама друго си е да се поговори с патката, гъската, жиголото и контрабандиста. Цяла зооменажерия.
Виж - за Неделчо не знам. То момчето сега мисли. Трезво. Нашенскиградово. Да не се бърка с нашенскиградусово. Да го напишем така: нашенскиград/ус/ово.