Прегледи: 4482 - Коментари: 3
Олигарсите вдигат цените

Олигарсите вдигат цените

От днес, когато си пускате климатика или светвате крушката, вместо 1 лев, ще плащате лев и седемнайсет стотинки в повече.

Някои забравят ДДС, но за по-високи стойности той е по-голям. Например, при 1 лев ток, досега с ДДС се плащаше 1,20. Сега - при 1,141 лева, като прибавим ДДС-то, стават 1,3692 лв, по-ясно - 1 лев и 37 стотинки. Всъщност, реалното увеличение, не е 14,1 %, а 16,92 %. Същото се отнася до парното, чиято цена средно за България нараства с 12 %, /да не забравяме ДДС-то/ а газта се увеличава само! с 5 %.

Особено тежко е положението на пенсионерите, които вече няма да могат да си купуват и кофичка кисело мляко на ден. Зле са и учителите, които изгладуваха стачката, а зимните сметки ще ги превърнат не в социално слаби, а направо в мизерстващи. После ще говорим за качество на образованието и успехи??? на зрелостните изпити. Най-гадно ще е за работниците на частниците - при тях експлоатацията в труд/пари е по-мръсна отколкото през турско робство.

Големият въпрос е: кой е виновен за поскъпването и кой има полза от него? Истина е, че Западът заради алчността си иска високи цени в България. Най-голямата лъжа е, че олигархията, богатите управляващи са потърпевши. Напротив, в България всички членове на икономическите групировки - Българската стопанска камара, БРИБ, Българската търговско-промишлена палата, Съюзът на работодателите и прочее червено-русо-сини капиталисти доволно протриват ръце. Те не само че не съжаляват за поскъпването, а и чакаха днешната дата, за да вдигнат рязко нагоре цените на всички стоки. Не че досега "превантивно" не го правеха, но сега хлябът, зеленчуците, месото, млечните произведения, всичко от промишлеността, стойността на билетите за всички транспорти ще се увеличат много повече, от необходимото. Например един едър свински прекупвач /и по-малко производител/ с главни букви ГГ ще постъпи така: реално ще трябва да увеличи с 5-6 % заради тока и газта цената на месото, но ще я увеличи с 10, че и с 15 %. Неговото като печалба не само че няма да се загуби, но и ще се увеличи. Пострадавши ще са обикновените българи.

Турците първи ще се усетят и строителните им бригади ще поискат увеличение на дневната надница, за да "изравнят" разходи с доходи. Циганите ще се оправят по обичайния смучещо/анти/държавен начин. Евреите не ги мисля.

Остава българинът. Той ще стои пред стелажите и касите на магазини или супермаркети и ще брои стотинколевчетата си, за да реши дали да си купи евтина бира или евтин хляб. А колчем види новата си токова сметка, ще рачва да скача през балкона.

Вместо да вземе тоягата и да опари задниците на самодоволните и омазнени български олигарси. Трябва не само да не им работи, ами да ги накаже до девето коляно.

Както е сторил Княз Борис Покръстител с невежествено изостаналите прабългарски родове.

2008 г
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: веселяк     Дата: 2008-07-01 23:11:57    
Значи такава била работата - казват ни, че вдигат тока с 14%, а то стават с ДДС 17%.
Долна мафия червена!

2. Потребител: Цезар     Дата: 2008-07-02 00:32:40    
Ние българите все се сещаме отпосле кое е най-доброто. Избрахме червените, после сините, после царя и т.н. Ако изберем Бойко и Атака няма да е по-добре. Вдигат тока, защото си мълчим.

3. Потребител: Карина     Дата: 2008-07-02 17:05:29    
Последната глупост на Кунев. А следват още и още.