Прегледи: 1100 - Коментари: 7
90 000 на ШИПКА отрекоха отричането на 3 МАРТ

90 000 на ШИПКА отрекоха отричането на 3 МАРТ 90 000 на ШИПКА отрекоха отричането на 3 МАРТ

Авторът и главен редактор на е-вестниците РодинаБг.ком и националистБг.ком беше един от хилядите, които изкачиха 900-те стъпала до Храм-Паметника на руските войни освободители и българските опълченци на ШИПКА.

Преброихме 90 000 души, които бяха на върха или поне в подножието му /на долната снимка - все пак дори млади хора се уморяваха по стъпалата/. Говорих с двама души с бастуни, които споделиха, че до последните си дни ще идват на Шипка, защото тук се чувстват истински българи. Имаше около 45 000 български знамена, някои с надписи "Свобода или смърт"- Имаше около 5 000 бели пряпорци на Възраждане и още толкова руски знамена. Имаше и няколкостотин зелени знамена с надписа на априлци "Свобода или смърт". Имаше и няколкостотин "Самарски" знамена, такива са били на опълченците през Руско-турската освободителна война от 1877/78 г.

Едно от централните събития, по-важно от иначе българозащитната реч на Президента Румен Радев бе

ВСЕХИЛЯДНОТО ОСВИРКВАНЕ НА РОСЕН ЖЕЛЯЗКОВ, ИНАЧЕ "ПРЕДСЕДАТЕЛ" НА БЪЛГАРСКОТО НС!

При това освиркването бе на два пъти, първия път при речта му /от която поради звуковите протести не се чу нищо/ и втория път, когато заедно с Президента се изкачваше по стълбите от трибуната до Храм-Паметника. Виковете бяха "предател" и "предатели", "киевски/украински фашист", "подлога на САЩ", отивай в усрайна и пр. все такива народни благословии. На чиляка от ГЕРБ му стана ясно, че българите отричат отричането на 3 Март като национален празник. Народът му показа, че прошка няма да има.

Съвсем по друг начин бе приет Председателя на Възраждане Костадин Костадинов и вървящия до него зам.-председател на НС Цончо Ганев. Всеки искаше да стисне ръката му или поне да му пожелае успех. От 90 000 те хиляди на Шипка ако не половината, то поне 1/3 бяха от Възраждане. Твърдя, че руските знамена бяха развявани от невъзрожденци, защото ни беше казано да носим само български и на Възраждане знамена. Пишещият тези редове носеше пряпореца на Възраждане - Варна.

Липсваха Кирчо Харвардеца, Никито Денков, които предвидливо се бяха скрили от очаквания народен гняв. Да вмъкна, че не Росен Желязков е най-мразеният от народа, но след вчерашното негово "киевски хусари" в Казанлък се бе себенарочил да го благославят.

Атмосферата на Националния празник бе великолепна и бесовете на прозападните роби-лакеи са обяснимо жалки.

От Върха на българо-руската дружба, Шипка, 03 МАРТ, 2024
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: ШИПКА     Дата: 2024-03-04 16:53:25    
Последната страница
на повестта "Тарас Булба". От великия украинец Микола Гогол:

„Когато Тарас Булба се свести от удара и погледна към Днестър, казаците вече бяха на лодките и гребяха с веслата; куршумите пищяха над тях, но не ги засягаха. И блеснаха радостно очите на стария атаман.
— Прощавайте, другари! — викаше той отгоре. — Спомняйте си за мене и идната пролет отново елате тук и хубавичко се поразходете! Какво, успяхте ли, дяволски ляхи? Мислите ли, че има нещо на света, от което казакът би се уплашил? Почакайте, ще дойде време, ще настане време, ще научите вие какво значи православна руска вяра. И сега вече далечните и близки народи усещат; ще си създаде Руската земя свой цар и няма да има в света сила, която да не му се покори!…"

Толкова за "киевските" казаци..

2. Потребител: ФАЩ     Дата: 2024-03-04 16:54:36    
Росен Желязков е украинец, няма право да се нарича българин.

3. Потребител: ШИПКА     Дата: 2024-03-04 17:40:51    
nike
този жалък и слаб народ освободи Европа и умните и красиви същества находящи се е Освиенцим, Майданек, Треблинка и т.н, създадени от същата тази хубава Европа


4. Потребител: Слава Урине     Дата: 2024-03-05 20:04:47    
Изповедта на един обикновен украинец!

"- Когато убиваха "Беркут" на Майдана, аз мълчах.
- Когато изгаряха хора в Дома на профсъюзите, аз мълчах.
- Когато казваха, че всички в Донбас са рашисти и всички те трябва да бъдат убити, аз мълчах.
- Когато разбрах за "Алеята на Ангелите", аз пак мълчах.
- Когато ми обещаха мир преди изборите, а след това продължиха да убиват жителите на Донбас, аз мълчах...
... Един ден тръгнах за работа, както обикновено..., а се озовах в Авдеевка. Тогава всъщност разбрах, че това е еднопосочен билет и отплата за мълчанието м

5. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2024-03-29 17:14:07    
Нов филм: Бай Ганьо завършва Харвард!

6. Потребител: Слава Урине     Дата: 2024-04-01 08:51:36    
относно непредиЗвиканата война

"Тази война ще започне, маскирана от „виелица от дезинформация“, подобна на непредизвиканата пълномащабна война срещу Украйна."

Колко още предизвикана трябва да е ?

1. Българинът инж. Иван Милев – жив изгорен в Одеса на 2 май 2014 деец на българската общност

2 Българинът Александър Николов – мирен протестиращ разстрелян в Одеса на 2 май 2014

3. Опожареният Български културен дом в Одеса на 2 май 2014

4. Разкъсаните 15 български знамена в Киев на 7 юли 2015 пред посещението на Българския Президент

5. Оскверненият пред 3 март Паметник на българските опълченци 1877-1878 в Болград – поруганите им имена омазани с украинска жълна и синя боя на 29 февруари 2017 и написаната на него закана към местните българи „чемодан – вокзал – София“

6. Българинът Василий Кащи – публично жестоко пребит при залата на общинския съвет и зялят в очите с антисептична течност в Белгород на 30 мвй 2017

7. Първият акт на преварата в 2014г. – отмяната на законите гарантиращи права на българския език.

8. Прекрояването на Болградските общини в 2020 за да изгубят българите мнозинстното си в тях, международно осъдено с Декларация на Народното събрание на България от 20 май 2020 г.

9. „Закона за коренните народи“ от 1 юли 2021 г. грубо дискириминиращ живеещите от векове там българи.

7. Потребител: Админ     Дата: 2024-05-31 13:39:42    
Днес, около 11,00 бях заплашен по телефона, че ще бъда пребит, че съм написал за някого, че е етнически българин. Това е сигнал към МВР и Прокуратурата.