Прегледи: 1731 - Коментари: 0
Граф Игнатиев!

Граф Игнатиев!

Представители на варненската общественост отбелязоха днес рождението на Граф Николай Павлович Игнатиев /Българският Граф/, а също така и паметта на дипломата Александър Рачински - първият Консул на Русия във Варна и Деня на Дипломатическия работник а Русия.

В церемонията по полагането на венци на признателност взеха участие представители на Посолството на Русия в България - завеждащият Консулския отдел - ВЛАДИМИР АНАТОЛИЕВИЧ ЧЕРТКОВ /Бел.Ред. - в центъра на снимката/, представители на Съюза на воините ветерани, членовете на Сдружение - Русияни - 21 век, Варна, Славянското движение, Българският Антифашистки Съюз, Обединение 29, Славянската Академия, Партии: "ВЪЗРАЖДАНЕ ", БСП, "РУСОФИЛИ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО", общественици, съотечественици, жители на град Варна и гости на Морската Столица.

/Добавка от гл. редактор на РодинаБг.ком:
Да припомним на варненци и българите 2 факта:
1.На Берлинския конгрес 1878 г. Англия желае и настоява Варна и околностите й да останат в състава на Османска Турция. Но обединените усилия на немския канцлер Ото фон Бисмарк и на водача на руската делегация Николай Игнатиев Варна си остава в границите на Княжество България.

2.Преди около месец зомбиран жълтопаветник събори и повреди бюста-паметник на руския дипломат, на когото се дължи Освобождението на Морската столица. С настояването и намесата на Възраждане паметникът бе поправен и бързо поставен на естествения си постамент в Градската градина в разстоянието между двата варненски театъра./

На снимката представители на Партия "ВЪЗРАЖДАНЕ", възстановили монумента на Граф Игнатиев от вандалското посегателство.

Текст и Снимки: арх. Николай Ненов, зам.гл. редактор на "RodinaBG.com"
Потребител:


Коментар: