Прегледи: 3184 - Коментари: 4
"ПШЕНИЧЕНАТА" дипломация на Русия

"ПШЕНИЧЕНАТА" дипломация на Русия

Financial Times: "Западът недооцени Русия"
автор - Спорим, врут?
автор - неизвестен: "Да спорим ли? Нима изданието лъже?"

Що за пристъп на невиждана честност?

Лондонският Financial Times пише, че Путин е направил много полезни наща за Русия, че Западът е недооценил Русия... Те там в редакцията си нима са пили втасал боярищник?

"Русия започва да сее семената на "пшеничената" дипломация – пише английското списание Financial Times – "тъкмо Владимир Путин става президент, - говори един познавач на руския пазар в Москва – на руския лидер съобщават, че половината от продуктите за прехранване в Русия се внасят."

Той силно побледнява. "Оттогава се заема да осигури на страната продоволствена безопасност" – казва един от участниците в тази паметна среща през 2000 г. "Путин не може да търпи зависимост, НИКАКВА! А сега, 21 г по-късно, Русия води световната класация по износ на пшеница и вече от нея зависят други/те/. Русия се придвижва на пазарите на Евразия, Африка и Латинска Америка в качеството си на лидер на селскостопански експорт, постепенно съкращава нефтената си зависимост за бюджета си, създава нови пазари дори и постига нови дипломатически успехи. Сега Русия е самодостатъчна във всичко – от зърното до кашкавала. Това е успех на Путин."

Така, стоп, накъде полетяха руснаците? Не в Космоса, а здраво вървят по Земята. А къде е страната бензиноколонка, "Горна Волта с нефтени кладенци" – по изразите на "Икспертите" в западнатия стратегически икономически анализ. Вали Русия имаше разнебитена до фалит икономика, по думите на афроамериканския президент Барак Обама?

Русия "НЕЗАБЕЛЯЗАНО" започна да произвежда потребителски стоки във всички сфери. Най-продаваният автомобил е "Лада" в условията на пълна конкуренция. Finn Flare, Sela, Gloria Jeans, O’STIN, Savage, Westland, Zolla – това са версификациите на руската марка, кампанията е с 51 % руска собственост, останалите 49 % са на Рено и Нисан, но моделите нямат нищо общо с френските и японските модели. Както Китай внасяше технологии и започна ги направи чисто китайски, същото осъществява Русия. Същото се отнася до спортните дрехи Demix, Outventure, Termit, както и за спортното оборудване Torneo.

Да вметнем, че Армани, Версаче нима се шият в Италия, както и битовата техника Bork, Rolsen, Scarlett и даже Kaiser не се ли прави в Китай?

А ето, в САЩ, когато започна пандемията, изведнъж се оказа, че нищо /почти/ свое нямат! Плътно до тоалетната хартия и антибиотиците.

В Русия и по-рано е нямало недостигащи суровини, селскостопански площи и химически елементи, напротив, има ИЗЛИШНИ. Въпросът е, че Путин насочи руското производство те да се използват в полза на руския народ и за силата на Русия. А преди него се внасяше дори зърно...

Що се отнася до % на вещи от леката промишленост за потребление, от 12 % преди Путин, сега руснаците купуват над 55 % вещи за бита си руско производство. При абсолютна конкуренция на най-вече КИТАЙСКИ, но и японски, южнокорейски, индийски и западноевропейски стоки.

А у нас, в Българско 33 % от дрехите ни са втора употреба, най-вече китайски...

Обобщил: Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: 13     Дата: 2022-03-23 07:50:43    
Путин Ху@ло
https://www.facebook.com/100010506584293/posts/1665169857176551/?app=fbl

2. Потребител: унищожител     Дата: 2022-04-08 13:29:02    
велика русия е непобедима

3. Потребител: велин дева     Дата: 2022-06-01 09:22:43    
Потребителю:колкото и да искаш да си Джони ,ти си си Иван.Иначе си имитатор и клоун,лицеприятнико!

4. Потребител: Админ     Дата: 2023-03-23 21:37:55    
Ние не трием коментари, но не приемаме вулгаризмите в постинг № 1.