Прегледи: 2411 - Коментари: 2
ЯДРЕНО СВРЪХБЪРЗО ТОРПЕДО ужаси англичани

ЯДРЕНО СВРЪХБЪРЗО ТОРПЕДО ужаси англичани ЯДРЕНО СВРЪХБЪРЗО ТОРПЕДО ужаси англичани

Английските медии никога не са "долюбвали" Русия, както и словянството впрочем.

То не бяха край островчето зад Ламанша руски бомбардировачи Ту-160, подводници, Баширов и сие... Сега хитът е могъщо торпедо с ядрен заряд. Дали то ще потопи английския бял каменен кораб, както се разпадна /Велико/Британската империя? Друг им е туморът на саксо-бритите: напусна ги Ирландия, следва Шотландия, а най-ограбваната им държава Уелс, също се отличава със "сепаратистки" настроения:

Подробности в долната статия:

Британците в ужас: Русия публикува спътникови снимки на "зловещото торпедо" с ядрена бойна

Великобритания е сериозно уплашена от най-новите стратегически оръжия на Русия.

Въпросното торпедо "с размерите на автобус" има потенциала да промени характера на ядрените заплахи. Daily Express анализира сателитните изображения, за да помогне да се разбере как Русия може да използва тези оръжия.
Превод от Daily Express /Англия/:

Британците в ужас: Русия публикува спътникови снимки на "зловещото торпедо" с ядрена бойна глава

Русия предизвика нови страхове, след като на сателитни снимки бе идентифицирано огромно торпедо с ядрена бойна глава, принадлежаща на военно-морския флот на Кремъл

Торпедото изглежда с размерите на автобус, а американското разузнаване отбелязва, че е "междуконтинентално автономно торпедо с атомна енергийна установка и ядрена бойна глава". Откакто руският президент Владимир Путин за първи път разкри съществуването на "свръхсекретното" торпедо в речта си през 2015 г, това зловещо оръжие, известно като "Посейдон", предизвиква огромен интерес сред експертите по сигурността. Новите снимки помагат да се разбере как Русия може да използва новото си оръжие.

Експертите смятат, че съдейки по конструкцията на торпедото, то ще работи под вода на много големи дълбочини и с висока скорост. Тези постижения означават, че Посейдон, като нова категория стратегически оръжия, потенциално ще промени характера на ядрените заплахи.

Това се случи, след като Владимир Путин постави на "бойно дежурство" новия арсенал от свръхзвукови ракети. Владимир Путин се стреми да увеличи военния потенциал на руския флот чрез създаването на все по-голям брой военни бази, инфраструктура и съвременни оръжия.

Те включват руски ракети, разработени от ракетното конструкторско бюро на НПО "Машиностроене", за които се твърди, че са предназначени да атакуват цели на сушата и в морето на разстояние над 1000 км и са способни да летят със скорост девет пъти превишаваща скоростта на звука. Сателитните снимки, направени от компанията за космически технологии Maxar Technologies по-рано този месец, също потвърдиха, че военното съоръжение, което е заснето от сателита и е с размерите на автобус, е било посетено от кораба със специално предназначение "Академик Александров".

Това съоръжение се намира на северния бряг на река Северна Двина, близо до вливането й в Бяло море.

Обобщение на Димитър КУНЕВ, гл.редактор на РодинаБг.ком: Русия не започва войните, тя ги завършва.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Гост     Дата: 2021-09-14 11:05:25    
Точно така е ,Русия не започва войните тя ги завършва.
И нека си спомним Отто фон Бисмарк-Канцлер на Германия:"Знам хиляда начина да изкарам руската мечка от бърлогата и ...И нито един да я вкарам обратно вътре "!!!

2. Потребител: Иван Асен     Дата: 2021-09-14 18:47:58    
Путин е № 1. То и един противник, Заспал байдънчо.