Прегледи: 4841 - Коментари: 0
Помощи или етнически грабеж

Помощи или етнически грабеж

Чувал съм много българи да казват нещо като поговорка, нещо като крилата фраза: "Черен циганин с бял Мерцедес чака за социални помощи..."

Това един възрастен пенсионер от варненския квартал "Аспарухово" ми предложи да го пеем българите точно като народна песен, както за "Трите синджира роби" през турското робство. Конкретен повод за тази статия е Заседанието на Постоянната комисия по "Социални дейности и жилищна политика" към варненския Общински съвет. Ставаше въпрос за Варна, но съм сигурен, че почти в цяла, ако не в цяла България социалните помощи се раздават по този "етнически" в общи линии начин.

Следвайки предложенията в два Протокола съветниците одобриха 77 + 99 молби за социални помощи, а отхвърлиха 32 + 19. Сумите варираха от 200 до 1 500 лв, според посочените в заявленията на бедните хорица потребности. В тези помощи няма нищо лошо. Първо - г-жата от кириловата администрация убедително заяви, че пари за социално слаби има. Варна все пак, не благодарение толкова на Кмета и Общинския съвет, а на местоположението си, е една от имащите български общини. Второ - в ХХІ век сме и социалната ангажираност е въпрос не само на престиж, а и на разум. Трето - и най-важно - и бедните са живи хора и те имат право на живот, радост и хляб на масата.

Следвайки своя критичен дух, националистБг.ком беше възмутен от няколко факта. Първо, съветничката от протурското ДПС Медиха Мехмед се застъпи за една персона. Поиска нейната помощ да бъде завишена от 200 на 500 лв. Аргументите звучаха убедително. Всъщност истинските аргументи са в странната коалиция БСП + ДПС + Атака, която управлява Варна, която коалиция има мнозинство и се разпорежда с всички пари и собствености на варненци. Двете представителки на БСП /вкл. шефката на Комисията проф. Анелия Клисарова / + Медиха имаха мнозинство от 3:2 гласа в кворума от 5 души. Жалък кворум, впрочем, защото в тази Комисия финансовите изгоди са малко и даже общото число на съветниците е само 9.

Познайте името на жената, за която депесарката проплакваше. Нуждаещата се казва Севда Хюсеинова Лятифова. Общо над 50 хил лв одобриха съветниците, а ако изчислим етнически как стоят нещата, в никакъв случай % на подпомогнатите не съответства на общия % на варненските граждани. Нека да извадим една статистика колко българи и отделно колко цигани получават от държавата социални помощи. Да ги изчислим и във варненски, и в национален мащаб. И да зададем още един конкретен въпрос - Кой е дискриминиран финансово в нашия град? Законите в тази държава ни дават правото на информация. Защо например, ОбС - Варна не направи това етническо изчисление и не го съобщи на гражданите? Ние искаме само информацията кой, определил се примерно циганин или турчин, а не личните му данни, взема дарове от Родината си. Конкретната информация с гласуваната допълнителна парична помощ, благодарение на връзката Медиха/Севда ни подсказва кой за чии интереси работи в ОбС Варна. Големият въпрос тук е: Има ли етническо ограбване и той трябва да получи колкото се може по-скоро отговор.

Що се отнася до тръбящата наляво и вече център-надясно Атака, че се бори под девиза "България на българите", също имаме конкретни въпроси. Защо нито един съветник от тази квазинационалистическа тупурдия не присъстваше на Заседанието на Комисията? Тези хора нимфомански повредени ли са, прекомерно заети ли са, нищо ли не вдяват от социални дейности, не знаят ли какво се случва в града или не искат да знаят? Или причината е просто, че заради местната си коалиция с ДПС не искат да пречат на протурската партия да защитава своите хора. А г-жи и г-да? атакисти кой ще защитава българите?

Ей заради някакви предателства българката и българинът нямат пари да свържат съдбите си в семейство и да създават деца. Демографското убийство на българската нация е вина на конкретни хора и те трябва да бъдат осъдени. Холокостът над българската нация след 1989 г е престъпление срещу човечеството и никой от извършителите няма да се спаси. По делата им ще ги познаете и конкретните личности от БСП, ДПС и Атака във Варна вече са в оня списък.

Народът знае дали е дяволски или ангелски.

2008 г
Потребител:


Коментар: