Прегледи: 2915 - Коментари: 0
В Българско все още %-но имаме малко заразени от "короната"

В Българско все още %-но имаме малко заразени от "короната"

Снимка: РодинаБг

Забележка от 23 март 2021 г: В Българско заболеваемостта и смъртността от Ковид-19 в момента е на "средно" световно равнище, статията е за началото на разпространение на вируса.

Хорцето на короната тропа троп-троп със самочувствие по целия свят.

В Европа то е най-многолюдно и най-"артистично" – например в Италия заразените са над 80 000 или общо около 0,15 % от общия брой на населението. В Китай, откъдето най-вероятно /това е спорно, но в "авторитета" – СЗО е това мнението/ възникна вирусът, имаме от 100 000 приблизително заразени към 1 200 000 000 - 0,01 %. В Русия при 306 заразени от около 145 милиона 0,0002 % от общия брой на населението. Това вероятно се дължи на закъснения в разпространението, но и в големите разстояния на държавата и поради това по-малко струпвания на хора.

Впрочем както в Русия, така и в повечето държави, освен в Европа, още далече не е настъпил пикът на заразата. В САЩ той неумолимо напредва, но да отбележим, че първо се прояви в Калифорния, в който щат контактите с Източна Азия са най-силни. Следваха с най-много заразени щатът Ню Йорк, където пък пристигат най-често хора от Европа.

Реално болните са два или три повече от оповестените, защото периодът на латентната зараза е от 5 до 14 дни, а над 50 % от болните в този двуседмичен период не предполагат дори да са болни. Смешно е при това положение да се мисли, че има пуснати от китайски или американски лаборатории "провокативни" създанийца. Нима чумите, холерите, тифусът, "испанският" грип са били сътворени от хора, когато е нямало никакви знания за ДНК.

В Българско имаме 174 установени случая на заразени. Това е 0,0024 % от общия брой на населението. Един от най-ниските проценти в Европа, което показва, че все пак се пазим. Е, циганите не слушат, но това си е за тяхна сметка.

В Европа заразените и смъртността е най-висока по 3 причини:

Най-често европейците пътуват на летувания и пътешествия по света.
Възрастните са по-голям процент от средния по Земята.
Въпреки най-развитата медицинска система масовите събирания на спортни и културни събития са най-големи, което на практика събаря предимствата на технологичното развитие, а малко закъсняха с националистическо мислене Конте, Макрон, Джонсън, Меркел и пр...

Ние, българите просто трябва да мислим за себе си, а не за егоистично затворилата се Европа!

20 март, 2020
Димитър КУНЕВ
Потребител:


Коментар: