Прегледи: 2128 - Коментари: 4
ОБЩИНАРИ РЕПРЕСИРАТ ВАРНЕНЦИ ЗА ИЗРАЗЕНА ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ

ОБЩИНАРИ РЕПРЕСИРАТ ВАРНЕНЦИ ЗА ИЗРАЗЕНА ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ ОБЩИНАРИ РЕПРЕСИРАТ ВАРНЕНЦИ ЗА ИЗРАЗЕНА ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ

600 ЛЕВА ГЛОБА, АКО ЗАЯВИШ ПРАВОТО СИ ДА ДИШАШ

АТАКА – Варна внася подписка на граждани в общинския съвет срещу иск от страна на местната власт, който санкционира жители на квартал Чайка в размер на 600 лв, заради подадени от тях жалби против подробния устройствен план на града, който общината щеше да гласува на своя сесия от преди малко повече от месец.

Както вече е известно на широката общественост, живущи от варненския приморски квартал – Чайка - успяха да извоюват една историческа по своята същност победа в отстояването на правата си пред корумпираната олигархична местна власт в морската столица. Със свои собствени усилия и с помощта на единствения представител на политическа партия "АТАКА" в общинския съвет – Станислав Темелков, те ефективно осуетиха приемането на подробен устройствен план на града, който предвиждаше поголовно ликвидиране на зелените площи в квартала в полза на алчни за печалби и пространство корпорации. Под масирания граждански натиск, общината бе принудена да отмени позорното си решение накърняващо основно човешко право, каквото е правото на жизнено пространство и природна среда годна за живеене.

Още от появата си на политическата сцена представителите на ПП "АТАКА" в град Варна последователно защитават идеята за по-зелен град в програмата си за местна власт и самоуправление. Без значение дали предстоят избори за местни органи на властта партията през годините води систематична политика по опазване и разширяване на зелените площи на града, междублоковите пространства, както и защита на морската градина. Националистите ежегодно провеждат кампании за залесяване в различни варненски райони, а техните представители в общинския съвет неотклонно застават на страната на гражданите, когато възникне спор между тях и представители на едрия бизнес за някоя детска площадка, зелена площ или междублоково пространство.

Въпреки победата, която гражданите си извоюваха на последната общинска сесия, днес отново им се налага активно да отстояват постигнатото, защото доминираният от ГЕРБ варненски Общински съвет премина към политика на брутален колониален терор над тях, само защото са дръзнали да заявят писмено, правно и публично своите права и интереси. Общинското Решение за ПУП предварително е било атакувано в съда, чрез подаването на жалби с входящи номера и в настоящия момент общината заявява иск към всеки един от жалбоподателите в размер на 600 лв. Това било минималния хонорар за адвокатите при завеждане на дело. Необходимо е тук да отбележим, че въпросните адвокати работят на граждански договори към общината, която днес тя проявява безграничната си наглост да смъкне и последната риза от гърба на хората. Това е крайно несправедливо, но за съжаление законно – отбелязва общинския съветник от ПП "АТАКА" – Станислав Темелков, който отново единствен в настоящия момент се застъпва за онеправданите. Парадоксът е, че общинските съветници, които само след месец отново ще искат вот от своите избиратели днес им налагат тази убийствена санкция само защото са си потърсили правото на съществуване и въпреки това в настоящия закон се твърди, че жалбоподателите дължат тези пари, защото не били страна по дело. В случая се касае за жизненото пространство на отделната личност, а според този закон последната нямала правен интерес.

Според г-н Темелков – вносител на гражданската подписка на жителите на варненския квартал Чайка - Законът е крайно несправедлив и неморален. В конкретния случай той е едно красноречиво свидетелство за свръх колониален и антихуманен характер на съществуващото политическо и икономическо статукво, срещу което ПП "АТАКА" ще продължава да се бори до последно, както на национално, така и на местно ниво. Какво излиза на практика?

Олигархията посяга срещу въздуха на обикновения гражданин слагайки ръка върху неговите "зелени дробове", държавата стои безучастна, а когато той даде естествен отпор за съхранението на собствения си живот, тя се нахвърля брутално срещу него казвайки му "Ще плащаш солено, ако искаш да дишаш".

Според варненския националист искането на тези пари от страна на общината е не просто опит за смазването на гражданската позиция, но и откровен геноцид съчетан с брутален грабеж. Това е така, защото в този случай не става дума единствено за сумата, която е непосилна за повечето жалбоподатели, но и за опит да им бъде посегнат върху живота – техния въздух.

Общинският съветник от ПП "АТАКА" Станислав Темелков твърдо възнамерява и този път да остане до край рамо до рамо с обикновения избирател от квартал Чайка на бойното поле срещу безграничната алчност на олигархията от ГЕРБ, реформатори, ДПС, БСП и всякакви подобни политически паразити пиещи безмилостно кръвчицата на своя народ. Той ще настоява на ниво комисии, а и на общинска сесия този позорен иск да бъде отменен даже и това да е с цената на повторение на скандала от последното общинско заседание, когато гражданите влязоха в пленарна зала.

И сами си потърсиха правата.

Александър Атанасов - Варна
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: НАБЛЮДАТЕЛ     Дата: 2015-09-09 09:47:15    
АКО НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА къси, БОКО ТИКВАТА ТРЯБВАШЕ ДА ХОДИ ПО ТАШАЦИ !!!

2. Потребител: Новина от ФАЩ     Дата: 2015-09-09 10:19:50    
Във връзка със забраната във ФАЩ да се употребяват думите "мъж" и "жена", Господ праща официално писмо до Държавния департамент с 2 въпроса:

1.Как в Библията да наричам Адам - от трети пол ли?

2.Как в Библията да наричам Ева - от четвърти пол ли?


3. Потребител: ГО ГО.     Дата: 2015-09-09 16:59:16    
Атака пак ака.Иска да си припише героична поза. Достоен политикх е Темелков и сега много мераклии да се кичат с приятелството му.По 600 лв искат засега известни 5-6 ч,които са сметнали съда да дабавление и са пустнали молби ,подадени им от също толкова грамотни. Сега капана штракна и иказуса е сложен. Група ръководена от Темелков се опитва да направи нещо ,но не е лесно. Заека е превалил байра. Хората които са потърпевши няма да бъдат изоставени, мисли се и за това. Тъи че ,СТИГА ЛОЗУНГИ.!

4. Потребител: Грамотен     Дата: 2015-09-09 20:31:01    
В постинг № 3 неграмотен обвинява грамотни в неграмотност. Ето правописните грешки в постинг № 3:
1.Няма интервал между първото и второто изречение.
2.Написано е политикх вместо политик.
3.Няма интервал между второто и третото изречение.
4.Не е възможно съкращение ч вместо човека.
5.Вместо за забавление е написано "да дабавление".
6.Капанът е подлог и трябва да е с пълен член вместо капана.
7.Вместо щракна е написано штракна - абсолютно груба грешка, "щ" е най-българската буква.
8.Казусът е подлог и не трябва да се пише "казуса" с кратък член.
9."Ръководена от Темелков" е обособена част на изречението и трябва да се огради със запетаи от двете страни - в петото изречение.
10.Запетаята се поставя не непосредствено пред "не е лесно" - там трябва да има интервал.
11.Заекът е редно да е с пълен член, защото е подлог.
12.Баирът се пише с и, а не с й.
13."Които са потърпевши" е вметнато подчинено изречение в състава на сложното съставно - трябва да е оградено с две запетаи.
14.Пише се пуснали, а не пустнали.
15.Тъй се пише с й, а не с и - смята се за груба грешка при зрелостни изпити.

Не ми благодарете за професионалния урок по български език, а се научете да пишете на книжовен български език.