Прегледи: 2651 - Коментари: 4
Кирил Йорданов пак кмет на Варна????

Кирил Йорданов пак кмет на Варна????

Кирил Йорданов излиза на манежа в битката за кмет на Варна

Стотици дойдоха на пресконференцията на бившия кмет, от всички възможни партии и организации

Бившият кмет на Варна Кирил Йорданов се връща в публичното пространство след "известен период", като той сам се изрази днес пред струпаните хора от всички възможни партии и формации в града. Стотици хора го посрещнаха пред хотел "Голдън Тюлип", където той даде ударна и кратка пресконференция, на която обяви, че ще се кандидатира в местните избори наесен за кмет.

Кандидатурата му ще бъде издигната от коалиция от партии, които са в процес на регистрация и те ще бъдат назовани, когато подпишат коалиционно споразумение, заяви Кирил Йорданов. След 15 септември ще станат ясни листата за общински съветници и кандидатите за районни кметове, обяви бившият кмет. Преди 25 септември той смята да обяви програмата си за развитието на Варна през следващите 4 г.

Йорданов заяви, че е логично да води листата с общински съветници, а на въпрос дали би направил една група с Борислав Гуцанов и Янко Станев, отговори: "От възпитание не споменавам имената им."

Партии, които ще подкрепят Йорданов, все още са тайна. Той не отрече, че бил номиниран от три района в града на организацията на АБВ и им пожелава успех на предстоящия местен вот.

В претъпканата с хора зала бяха интересни личности, сред тях проф Александър Чирков, лица от протестите, опоненти на управлението на Кирил Йорданов. Той заяви, че с подаването на оставката си е дал възможност на хора да се издигнат кариерно, а той е поел отговорност за неща, за които не е виновен.

Проектите и програмите, заложени от неговия екип, днес са в дневния ред за равитието на Варна, каза Кирил Йорданов, който заяви, че се радва за това, като цитира пешеходния ринг, асфалтирането, детските градини и училищата. Кирил Йорданов не подмина и темата за смъртта на Пламен Горанов, като цитира постановление на прокуратурата, че трагедията е станала по непредпазливост и от известна самонадеяност на загиналия.

Като основен опонент кандидатът посочи за нормално това да е настоящият кмет Иван Портних, той обаче заяви, че всички кандидати имат совите качества. Макар и с наранено име, и въпреки че го чака тежка кампания, Кирил Йорданов каза, че тя ще има и лека страна. Колкото да допуснатите от него грешки по време на всичките му мандати, той каза, че е нормално да се допускат грешки. "Но не считам, че една личност с една длъжност може да извърши това, което се втълпи на хората в нашия град за мен."

Според кандидата варненци трябва да научат за двойните стандарти и истината да протестите от февруари 2013 г, които са целели преврат в община Варна и Общинския съвет. От публиката скочи Йордан Биков, който заяви, че неговите хора от протестите в кв Чайка застават зад кандидатурата на Кирил Йорданов.

Напрежението ескалира, когато дакелът Ивайло Василев зададе въпрос за палмите и похарчените за тях "70 мил и дупките в асфалта". В този момент друг протестър Младен Живков се развика на Василев в полза на кандидат-кмета. Обади се и прословутата Маргарита Атанасова, също в полза на бившия кмет по темата да проектите за Варна от времето на последния мандат на Кирил Йорданов.

И така, новината, която витаеше, както той сам се изрази, вече е факт – още един кандидат в битката за вота на варненци на 25 октомври.

/От: Inrigi.bg/
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: АБВГЗ     Дата: 2015-08-29 09:04:14    
Във връзка с появилите се публикации, свързващи кандидатурата на господин Кирил Йорданов за кмет на община Варна с АБВ, Градският съвет на партията във Варна заявява, че Кирил Йорданов не е кандидат за кмет, издигнат и подкрепян от тях. Това става ясно от официално писмо до медиите.

2. Потребител: Трън в таза на ФАЩ     Дата: 2015-08-30 09:00:24    
Ураган отне живота на двама души в САЩ и остави близо 370 хил души без електричество.

3. Потребител: Zbignev Bjejinski     Дата: 2015-08-30 18:50:05    
Това л....о Кирето отдавнаааа трябваше да е в ЗАТВОРА . И щеше да бъде щастлив , всяка вечер щяха да го уважават . Но никога не е късно .Просто трябва да го попитат откъде са му парите с които си е купил къща в Жанева .....

4. Потребител: Трън в таза на Украйна     Дата: 2015-08-31 12:05:03    
Украйна осъди на доживотен затвор свой войник, убил в пияно състояние 3-ма свои колеги. Очевидно, моралното състояние на украинската армия е в "блестящото" представяне след котлите в Иловайск, Дебалцево и Маринка. А тази седмица и в Староигнатовка.