Прегледи: 1992 - Коментари: 8
"БЪЛГАРИЯ ЗА МИР" ВЪЗМУТЕНИ ОТ БРУТАЛНИЯ АТЛАНТИЧЕСКИ ЮМРУК НАД ДАРБАТА НА КРИСИЯ

"БЪЛГАРИЯ ЗА МИР" ВЪЗМУТЕНИ ОТ БРУТАЛНИЯ АТЛАНТИЧЕСКИ ЮМРУК НАД ДАРБАТА НА КРИСИЯ

ЛЪЖАТА И АГРЕСИЯТА БЕЗ МИЛОСТ КЪМ ТАЛАНТА И КРАСОТАТА

Една от основните задачи на съществуващото вече повече от пет месеца надпартийно гражданско движение "България за мир" е чрез ежеседмичните си сбирки в големите български градове да разкрива постоянно лицето на всичко онова грозно, фалшиво и агресивно, което в публичното пространство го наричат под името "евроатлантически ценности".

Целта е не просто да се изнасят данни за готвения от силите на НАТО унищожителен световен конфликт, но и да се посочва лъжата, технологията за нейното налагане, както и влиянието й в нашето ежедневие. Основното средство за контрол над съзнанието според пацифистите – патриоти е богоборството – използването на божията сила от хора с нечисти намерения като самите те започват да си играят на богове. Това е изключително опасна игра, която в крайна сметка води до унищожаването на самия човек. Подмяната на духовното с материално, знанието с невежество, истината с лъжа винаги водят след себе си разруха и много смърт. Именно в това се корени и същността на най-жестокото човешко престъпление, каквото е войната.

За военните пропагандисти на световната армия на Антихриста, наречена НАТО, няма нищо свято, което да остане незасегнато от техните сатанински дела. В техните агенти няма и капчица свян да посегнат даже и над най-красивото и възвишеното, което един народ би могъл да притежава, каквото е певческия талант на едно дете. Става дума за малката Крисия, която със своя глас безспорно прослави България и за пореден път ни накара да се гордеем като народ с богата култура и душевност, който има бъдеще и право да заеме достойно място сред всички народи по света. За съжаление през последните дни, в които машините предназначени да сеят смърт продължават да тъпчат свещената ни земя, точно това талантливо дете падна като поредната жертва на атлантическата агресия.

Един бивш политик – гробокопач на България с мутренския си прякор "гъбата", на който дори не си заслужава да споменавам истинското име си позволи нагло да стъпче дарбата на това златно българско дете с калния си натовски ботуш. Пропагандистът, явяващ се един от съоснователите на партията, която загроби българската индустрия, селско стопанство, здравеопазване и образование през последната седмица е направил изключително скандално и позорно за целия български народ изявление пред новинарската агенция "Блиц". То е по повод наскоро проведен международен конкурс за детска песен на територията на освободения полуостров Крим, в който участие взема и ангелския български глас – Крисия. Въпреки организационните пречки, които колониалната администрация у нас е създавала за Крисия тя все пак не само, че участва във въпросния фестивал, но и успява да спечели втора награда за своя изключителен рядък талант на своите гласови възможности. България е член на Евросъюза, както и на НАТО. Двете организации водят изключително враждебна политика към Русия днес. Първите – чрез икономически санкции, а вторите, плашейки с директна агресия. Крим на свой ред от почти година и половина е вече неделима част от Руската федерация и въпреки това руското жури дава безапелационна и безпристрастна оценка за даровитото българско дете присъждайки му заслужената награда.

Който пее – зло не мисли – Така разсъждават всички нормални хора по света, за които човека и неговите умения и възможности заемат централно място в ценностната им система. Те ценят по достойнство и думата им не се влияе от низките страсти на агресивната военнополитическа конюнктура. Това обаче не е в сила за нашенските жалки подобия на политици, какъвто е "Гъбата". Истукан от злоба, алчност и подлост той е направил следното изявление пред новинарската агенция: "Крисия, мило дете, върни наградата от Крим! Призът е пропит с кръвта на невинни деца."

Според натовския пропагандист на войната тази награда била "позорно петно" за България, защото била присъдена от руските агресори, окупирали Крим. Това политическо джудже, което със сигурност един ден ще бъде захвърлено на бунището на историята, вярвало, че, видите ли, Крисия като порасне, щяла да осъзнае своята грешка и да върне наградата. Пошлостта и простащината нямат граници и не само това, но е налице и нагла лъжа, която вече е всеизвестна на широката общественост. На това място припомням, че на 16.03.2014 г жителите на полуостров Крим казаха своето категорично ДА за отделяне от Украйна и присъединяване към Руската федерация. Това се случи според всички принципи на международното право и на практика бе упражнена най-висшата форма на съвременната демокрация, каквато е референдума. Въпреки тези безспорни факти претендиращия за демократ си позволи да бръщолеви своите тотални измислици за окупация и невинно пролята кръв. В Крим няма нито една човешка жертва от целия конфликт, но за сметка на това днес продължават да измират хора в териториите, които за съжаление все още се намират под властта на украинската неонацистка хунта. Именно там, където Великия Кан Кубрат управляваше своята държава днес неговите потомци са подложени на геноцид от страна на терористичната власт в Киев.

В платените агенти на войната обаче няма съвест. Те си повтарят своите лъжи, използвайки класическата максима на бившия немски министър на пропагандата от времето на втората световна война, а именно – Една лъжа, повторена сто пъти, се превръща в истина. В конкретния случай с Крисия грехопадението и светотатството е безгранично. Както е всеизвестно за всички нас – източноправославни Християни - човек получава своята изключителна дарба от Бога. Той дава право единствено на човека, който я е придобил да разполага с нейната сила и никой не може да си присвоява тази привилегия. Авторът на това, меко казано, скандално изявление практически извършва троен грях: веднъж впряга силата на Божията дарба за контрол над съзнанието на масите като по този начин сам себе си се опитва да се представи за Бог, втори път изрича откровена лъжа, относно Крим и не на последно място извършва поругаване достойнството на личността използвайки невинността на едно дете за своите грозни агресивни политически цели.

Това е същинското лице на съвременния натовски глашатай на войната и смъртта. Той лъже, манипулира и си играе на богове. То даже и прякорът му подсказва за това.

Във военната техническа терминология ядрената експлозия се нарича гъба, а днешният безскрупулен лъжец се явява в публичното пространство като проводник на интересите не на кого да е, а именно на САЩ - държавата за първи и единствен път използвала атомно оръжие срещу мирно население.

Александър Атанасов - политолог
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: stoyanovandco@abv.bg     Дата: 2015-08-23 23:39:14    
Как реагира на тази гадост Крисия?

2. Потребител: Четник     Дата: 2015-08-24 10:10:38    
Александър Йорданов не е гъба, а най-обикновена свиня.

3. Потребител: Вокил 88     Дата: 2015-08-24 21:40:28    
Не мога да съм сигурен. Крисия все пак е едно дете все още и едва ли разбира смисъла на тази натовска кал, а относно думите на Четник бих искал да добавя, че ако Сашо Йорданов е най-обикновена свиня, то би следвало да е и гей, защото в противен случай щеше да си е просто прасе.

4. Потребител: Наблюдател     Дата: 2015-08-25 14:50:22    
Васил Левски е убит с одобрението на Русия, а Граф Игнатиев е определял съдебния състав
by EXTREMECENTREPOINT on SATURDAY, 16 MAY, 2015 · 3 COMMENTS
in БЪЛГАРИЯ, ИСТОРИЯ
Коварството на руската дипломация в Цариград нанася жестоки щети върху българската национална кауза

Георги Георгиев, специално за Faktor.bg

През 1870 г., след като повече от 10 години българският народ се бори за църковна независимост, султанът издава ферман за независима Българска екзархия.

Територията на екзархията обхваща всички земи, населени с преобладаващо българско население – около 220 000 кв. км. с около 4 милиона българи – много повече от всеки друг етнос на Балканите.

Това никак не допада на имперската руска дипломация, която още от времето на Екатерина залага на гръцката Мегали идея в опит да осъществи своя мегаломански план – завземане на Балканите и проливите и възраждане на империя, подобна на Византия, начело с Романови.

Граф Игнатиев, консул на Русия в Цариград, наричан „вицеимператор” заради огромното си влияние в Османската империя, лично настоява българските владици да бъдат заточени, за

да се спре процесът на единение на българската нация и църква

Османските власти отстъпват пред граф Игнатиев и на 21 януари 1872 г. българските владици са заточени в Измир, но българите в Цариград се вдигат на протестно шествие срещу Високата порта. Над 3000 българи се събират на този протест. Великият везир Махмуд Недим паша приема Славейков и Икономов като представители на шествието, изслушва ги и обещава владиците да бъдат освободени.

Махмуд Недим паша удържа дадената дума: на 30 януари владиците са върнати в Цариград.

Нещо повече! През 1872 г. Руската църква, пак под натиска на граф Игнатиев и Вселенската патриаршия обявяват схизма против Българската църква. Махмуд Недим паша дава ултиматум на Патриаршията да признае Българската църква и вследствие нейният отказ изпраща заповед до привременния български съвет в Ортакьой да избере екзарх на основание на фермана.

Само месец по-късно граф Игнатиев след лична визита до султана


успява да отстрани Махмуд Недим паша

Трябва да отбележим, че още през 1861 г. предишният руски консул в Цариград – княз Лобанов успява да издейства заточение на българските владици в Диарбекир. Тогава владиците ни са заточени за три години. Поводът е, че за първи път през 1860 г. българските църковни дейци провъзгласяват Българската църква за независима и спират да споменават в молитвите руският император.

В същата 1861 г. Георги Раковски издава брошурата си „РУСКАТА УБИЙСТВЕНА ПОЛИТИКА ЗА БЪЛГАРИТЕ”. Русия изисква от Сърбия и Влашко брошурата да бъде иззета и унищожена, а Първа българска легия на Раковски в Белград да бъде разтурена. Отново след намеса на злокобния руски консул в Белгард.

Паралелно с църковните борби се развива и революционното ни движение, възприело изцяло линията на Георги Раковски за освобождение със собствени сили и средства. Начело на БРЦК са негови ученици, а ръководителят Васил Левски неслучайно предупреждава, че „Тоз който ни освободи, той ще да ни и пороби.”

След залавянето на Васил Левски лично граф Игнатиев настоява пред османските власти Апостолът да бъде съден от специален съд.

По настояване на графа в състава на съда са включени и българите:

хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович член на държавния съвет към империята.

Мито Панов Каймакчийски – член на ръководството на българската църковно-училищна община

Хаджи Мануил(Мано) Стоянов – член на софийският меджлис

Петър(Пешо) Тодоров – Желявеца, член на Софийският меджлис.

Целта е ясна – обезглавяване на националното ни освободително движение и подчиняването му на целите на имперската дипломация. Граф Игнатиев е искал да бъде сигурен, че Апостолът ще бъде осъден на смърт.

След години хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович ще заяви: „ Каква стана тя?! На нас графа ни каза, че съдим обикновен крадец, пък то какво било?!…”

Най-зловещата си роля,

обаче граф Игнатиев изиграва по време на Цариградската конференция на Великите сили, на която трябва да се реши и въпросът за територията на новата българска държава. Конференцията е свикана заради Априлското въстание и последвалите зверства и насилия срещу българското население, когато цяла Европа се надига в защита на българската кауза.

Конференцията започва през декември 1876 г., само че никой не подозира, че двете властващи в Европа империи – Русия и Австро-Унгария са се договорили тайно още на 8 юли със секретното Райхщадско споразумение.

Паралелно с конференцията в Цариград, Русия и Австро-Унгария провеждат среща на най-високо ниво в Будапеща, където подписват секретната Будапещенска конвенция. Клаузите са: Русия не възпрепятства Австро-Унгария при анексиране на Хърватска и Босна и Херцеговина, Австро-Унгария не възпрепятства Русия при евентуална инвазия на Балканите.

5. Потребител: Наблюдател     Дата: 2015-08-25 14:51:44    
Двете империи се задължават да не допуснат образуване на голяма и сплотена българска държава, а в случай на уреждане на въпроса на международна конференция, да си оказват взаимна дипломатическа подкрепа, което се и случва на Берлинския конгрес.

В същото време на конференцията в Цариград е постигнато съгласие за територия на новата българска държава, която почти напълно съвпада с границите на Българската екзархия, одобрена от всички Велики сили.

На 15 януари 1877 г. Русия и Австро-Унгария подписват Будапещенската конвенция и руският консул в Цариград граф Игнатиев е уведомен телеграфически. Веднага започва совалка по саботиране на Цариградската конференция. Още на следващия ден е приет от султана, и му гарантира, че Русия ще се застъпи за запазване на значителни територии на Османска империя на Балканите.

Русия ще спази това свое обещание и така голяма част от Македония, Родопите, Тракия и Беломорието действително остават в пределите на Османската империя чак до 1912 г.

Планът на имперската руска дипломация по

разкъсването на българската нация и българските земи,

стартиран още на 8 юли 1876 г. и целящ недопускане на образуването на голяма и сплотена българска държава е в своя апогей. След два дни – на 18 януари Митхат паша заявява, че Османската империя се отказва от договореното на Цариградската конференция.

Едва ли руските дипломати са предполагали, че след години архивът на Османската империя ще бъде предаден от Ататюрк за претопяване в германска фабрика и, че българското военно разузнаване ще откачи целия вагон с архивата на империята, касаещ България, а личната кореспонденция на граф Игнатиев с османските власти ще попадне в ръцете на българското военно разузнаване.

Неслучайно само след 7 години, когато България обявява Съединението на част от разкъсаните ни земи, Руската империя е единствената държава, която се противопоставя и след неуспешни опити да провокира султана като суверен на Източна Румелия да въведе армията и да прекрати Съединението или най-малкото – да възрази официално, за да има повод Русия отново да вкара своите войски в България под претекст, че България нарушава Берлинския договор, Русия принуждава верния си слуга Сърбия да ни нападне в гръб. След това Русия ще скъса дипломатически отношения с България за 10 години.

Предстои да публикувам и секретните грами на руските дипломатически мисии в София, Пловдив, Букурещ и Цариград, в които ще видите още подлост и коварство – организиране на преврати, метежи, подкупване на български политици, организиране на убийства, въоръжаване на шайки, които да нахлуват в Източна Румелия с цел дестабилизация…

Русия ще получи заслуженото си! Когато през 1916 г. напада България заедно с Румъния през Добруджа и в гръб – през Макдония със специално създадения за целта Руски експедиционен корпус, командван от ген. Дихтерис, руските войски ще бъдат разбити на пух и прах от храбрата българска войска, а на 3 март 1918 г.

Русия ще капитулира пред България

и ще подпише най-унизителния мирен договор в историята си – Брест –Литовския мирен договор. Над 1 милион кв. км. от територията на империята ще бъдат откъснати, а от грозните нокти на руския империализъэм ще се откачат Финландия, Литва, Латвия, Естония , Полша, Украйна, Беларус, Грузия, Армения…

Част от тях ще бъдат анексирани отново, но процесите, започнали с този договор продължават и днес.

На 3 март 1918 г. Датата не е случайна. Избрана е от победителя! България!!!

По ирония на съдбата днес на името на злодея, граф Игнатиев, работил усърдно срещу свободата на България и пратил на бесилото Апостола е кръстена една от най-важните улици в София. А в учебниците по история, които трябва да възпитават бъдещите българчета, руският сътрап е представен като герой. Едва ли има друга държава, която може да си причини сама подобен позор

6. Потребител: Наблюдател     Дата: 2015-08-25 14:54:07    
А за промитите мозъци които пак ще кажат че това е лъжа , моля прочетете договорите на Русия...
http://istmat.info/node/27109

7. Потребител: Трън в таза на Англия     Дата: 2015-08-25 21:21:03    
По повод полуистините, фалшификациите и откровените лъжи в постинги №№ 4,5 и 6 - ето истинските факти, и исторически, и политически, и документални:

1.Влашко е освободено след Руско-турска Освободителна война. Англия и Турция "редуцират" етническата територия на румънците.

2.Сърбия е освободена след Руско-турска Освободителна война. Англия и Турция "редуцират" етническата територия на сърбите.

3.Гърция е освободена след Руско-турска Освободителна война. Англия и Турция "редуцират" етническата й територия.

4.Българско е освободена след Руско-турска Освободителна война. Англия и Турция "редуцират" територията й.

Във всички 4 случая тези войни започват след жестоко потушени от Турция въстания. Нещо повече: във всички случаи Англия отрича зверствата на османците.

Нито Англия, нито "свободолюбива" Франция, нито "културна" Австро-Унгария не освобождават нито Влашко /Румъния/, нито Сърбия, нито Гърция, нито Българско.

Що се отнася до Цариградската конференция, англичанинът Солзбъри не допуска, че е имало турски зверства, докрай го отрича, не допуска не независима, а дори автономна българска държава.

Затова, без да се съобразява с английското лицемерие, Русия обявява война на Турция и освобождава братското славянско Отечество.

И преди, и след подписването на Сан-Стефанския мирен договор, Англия изпраща ноти до Санкт-Петербург, че няма да признае никаква славянска и православна държава. Това го има във всички официални документи. Ето затова, Русия решава да постигне програма мин - Автономно Княжество България и още по-малко автономна Източна Румелия. Иначе - както през 1856 г - е можело пак да нямаме и формална автономия.

След това, през 1908 г Русия изплаща със злато българската независимост, злато, което ние никога не връщаме. Т.е - Русия ни освобождава и политически, и икономически.

Етапите на разширение на българската държава са същите както при Влашко, Сърбия и Гърция - първо известна част получава автономия, после независимост, после се отнемат от Турция останалите етнически територии.

И най-важното - винаги Великите сили, освен Русия, са били противници на свободна, силна и независима България. Това го пишат и Ботьов, и Левски, и Вазов.

Впрочем, тези писания в постинги №№ 4,5 и 6 са били изказвани от продажната българска буржоазия. Тя носи неотменима вина за загубата на Беломорието. Най-голямата стратегическа загуба в новата българска история.

И кога става това? С Ньойския договор от 1919 г, когато Русия не участва. Най-активни за орязването на българските земи тогава са французите, после англичаните. Русия няма нищо общо с Ньой, което доказва, че без Русия Българско винаги е било ограбвано.

Както е и сега.


8. Потребител: Вокил 88     Дата: 2015-08-27 02:42:45    
И още нещо трябва да добавим: През 1885 година след съединението не Русия, а Австроунгарската империя подтиква Сърбия да нападне България. Даже когато българската армия успява да отблъсне сръбското нашествие и да премине в настъпление към Белград именно австрийците отправят заплаха, че ако българската офанзива продължи ще се намесят на страната на сърбите.

9. Потребител: муспи     Дата: 2015-09-02 03:58:41    
Другари, Другарят Бойко Борисоф е бил на Конгреса на Художествените дейци (той е Почетен член на Съюза на художниците) в Куала Лумпур. Там е била и Памела Андерсън която е представяла американския художествен каймак. Тя като го видяла извикала - те този ще е! Хвърлила се в авантюра, но се сринала посрамена, - оказало се Другаря Бойко е бил къде по богат!