Прегледи: 1764 - Коментари: 1
Президентът е бил с Прокопиеви в Халкидики - плутокрация

Президентът е бил с Прокопиеви в Халкидики - плутокрация

ПЛУТОКРАТИ. Плевнелиев ваканцува с разследвания олигарх Прокопиев.
/Снимка: РодинаБг.ком./

Някой съмнява ли се, че кръгът "Капитал" си има персонален президент? Вечер цакат белота, сутрин въртят офшорките. Какво е посланието към останалия бизнес?

Един особен сюжет изплува покрай трагедията с президентския син. Остана смълчан в тъгата, но сега няма как да не изплува на повърхността. Държавният ни глава е ваканцувал с олигархическото семейство Галя и Иво Прокопиеви във вилата си в Халкидики малко преди смъртта на Филип.

Самите Прокопиеви се изфукаха с това във Фейсбук, публикувайки общи снимки на децата си на морския бряг. Странен начин на проявиш съчувствие, изтъквайки себе си, но пък експликацията на болката при всеки е различна.

Росен Плевнелиев и жена му на почивка с Прокопиев, срещу когото се водят досъдебни производства за укриване на данъци в прокуратурата! Това проблем ли е, или насред траура нямаме право да питаме?

И защо ли ми се струва, че по протокол президентът няма право на отпуск? Дребен детайл на фона на драмата, сполетяла първото ни семейство, но пък няма как да не се формализираме, стане ли дума за държавния глава...

Ваканцията в Халкидики едва ли е прецедент. По-скоро без да искат се издадоха. Прокопиеви отдавна са носители на паралелната власт в България, а тя се консумира през политическата им креатура Росен Плевнелиев. Кръгът "Капитал" си има персонален президент, проводник на икономическите му интереси. С когото ваканцува.

Вечер цакат белота, а сутрин въртят офшорките. Какво е посланието за останалия бизнес и медиите извън "Капитал" и "Америка за България"? Какво остава за тях - трохите от държавната софра, остатъците от президентските гуляи?

Това се нарича конфликт на интереси. И още - плутокрация.

Съчувствието към президента не бива да замъглява очите ни да провиждат истината.

/От: Пик.Бг./




Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Трън в таза на ФАЩ     Дата: 2015-08-16 16:51:27    
Активисти от движението "Одеса за порто-франко" издигнаха в града доста своеобразен паметник на новия губернатор Михаил Саакашвили. В композицията, което е символично, са две фигури - на губернатора и на президента на САЩ. Саакашвили е полунаведен и си дъвче вратовръзката, а от панталона му стърчи метла, докато Обама го държи на каишка. Скандалният шеговит паметник край Воронцовската колонада обаче имал кратък живот. Бдителна минувачка извикала милиционери и стражите на реда бързо демонтирали съоръжението. Активисти от "Одесса за порто-франко" обясняват, че паметникът отразява според тях отношенията на Саакашвили със САЩ. А метлата е напомняне за извършените от него репресии в Грузия. Представители на движението добавят, че губернаторът няма да постигне нищо с репресиите, които е започнал и в Одеса, и те ще намерят начин да го изпроводят в оставка.