Прегледи: 2277 - Коментари: 1
Манекенки от ПГ по мода и дизайн + франкофония

Манекенки от ПГ по мода и дизайн + франкофония Манекенки от ПГ по мода и дизайн + франкофония


В навечерието на 8 март - на 7-ми от 17 часа във ФКЦ Варна имаше модно ревю. Силно казано, че беше ревю, но на присъстващите им хареса. 6 млади момичета от 11 и 12 клас на Професионалната гимназия по мода и дизайн дефилираха с облекла, направени от самите тях. Иначе самото училище вече е 112 годишно. Директорът Жеко Жеков не присъстваше, но пък девойките макар и не съвсем обучени на професионалните манекенски походки и завъртания си носеха вродената елегантност.

Затова, че излъчването им беше магнетично напомняха освен ръкоплясканията и една група младежи, които гледаха повече от възхитено. На националистБг.ком направи впечатление, че младежите бяха високо подстригани и бяха дошли да погледнат своите бъдещи изгори или пък бяха от заинтересовани модни фирми, за да се отчетат пред боса си. Но така или иначе бяха впечатлени.

Всъщност, ревюто беше не само предосмомартенко, а и второто събитие от месеца на франкофонията във Варна. Затова и финансово мероприятието беше подпомогвато от Франкофонския център на Алианс Франсез във Варна. По време на ревюто беше прожектиран документален филм за Ив Матьо Сен Лоран. Да припомним и неговите думи: "След Коко Шанел и мен във висшата мода няма да има нищо." Самият филм показа родния му Оран още от рождението му през 1936 /тогава Алжир е френска колония и много френски семейства живеят в града/ и разказва за един живот, посветен на модата. А целият филм ни убеди, че наистина французите са най-елегантния народ в света, а Париж е нейната столица.

Може би това ревю беше дебютът на младите манекенки в този прекрасен, но и пресложен свят на модата. И въпреки че събитието беше обявено, медиите не почетоха франкофонското преклонение пред модата. Присъстващите обаче спечелиха.

Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Жоро     Дата: 2009-03-09 21:42:22    
Абе какви манекенки са тия нещастнички!