Прегледи: 1755 - Коментари: 1
Сидеров: И цигани, и агитки са платени и работят за управляващата коалиция

Сидеров: И цигани, и агитки са платени и работят за управляващата коалиция

Сценаристът е американското посолство
За да се решат проблемите с циганската и битова престъпност трябва да се върне държавата в икономиката, заяви лидерът на АТАКА

От 10 г ние от АТАКА обясняваме въпроса с битовата, циганската престъпност, казваме как да се реши, но виждам, че сега някои се събуждат от летаргичен сън и откриват, че имало такъв феномен битова престъпност.

Това каза от парламентарната трибуна лидерът на АТАКА Волен Сидеров в декларация от името на парламентарна група. Той припомни, че в рамките на броени седмици се случиха два еднотипни конфликта, визирайки ситуациите в Гърмен и столичния квартал "Орландовци".

"Прави ми впечатление, че и в двата случая по един и същи начин се развиха нещата. Не знам дали това е сценарий, ако е сценарий, то сценаристите не се опитват изобщо да ни глезят с разнообразие, а повтарят една и съща случка" - заподозря Сидеров. Както в Гърмен, така и в София конфликтът и последвалите масови безредици бяха провокирани от забележка за силна музика.

Какво научихме вчера от компетентните лица – шефът на СДВР? Той се изказа по медиите, че лицата, които са задържани, били познати на МВР. Как са познати? Откъде са познати? Били познати от други такива случаи, в които те участвали. Т.е това са т.нар агитки, фенове, шпицкоманди, както и да ги наречем, които много обичали да ходят да се бият тук и там" - запита партийният лидер. Той допълни, че по негова справка е установил, че голяма част от тези лица, които са участвали в сблъсъка в "Орландовци", са същите, които участваха в протестите пред парламента през 2013-2014 г и вилнееха по центъра на София.

"Някои от тях нападаха партийни централи, хвърляха камъни и хулиганстваха, без изобщо полицията да се намеси. Още тогава посочвахме такива лица и давахме техни имена в МВР. Само че тогавашния министър на вътрешните работи работеше срещу своето правителство и ги закриляше, вместо да ги санкционира. Сега виждаме, че подобни агитки отиват и се бият с цигански групи" - припомни Сидеров.

Предупрежденията, които премиерът Борисов прави относно междуетническите конфликти, единствено повтарят призивите, които националистът е отправял години наред. Партийният председател се зачуди и на кого по-точно говори мин.-председателят – на агитките или на циганите. Защото по думите му и двете страни са платени и използвани от ГЕРБ - едните при протести, другите по време на избори.

"Да се обръщаш към две групи, които финансово са зависими от управляващата коалиция, за мен е много странно. Едни и същи действащи хулигани, които когато им платиш 50 лв няма значение дали ще хвърлят камъни срещу АТАКА, която от 10 г поставя въпроса за циганската престъпност и предлага как да бъде решена или към циганите, които надуват музиката или правят нещо друго" - зачуди се Сидеров.

Той каза още, че сбиванията с цигани не са решението на въпроса, нито пращането на роми в концлагери както искат от Патриотичния фронт, а държавническо като се върне държавата в икономиката и социалната сфера. Лидерът на АТАКА даде пример с времето на социализма, когато управляващите са осигурявали заетост на циганите и не е имало проблем с престъпността.

"Това беше, когато държава имаше. Чувам много често от представители на управляващата коалиция – нямало държава. Ами вие сте държавата и ако казвате, че няма държава, това означава, че признавате, че вас ви няма и не съществувате" - обърна се към представителите на правителството Сидеров.

"Когато казвате, че МВР не си е на мястото, трябва да си спомните, че вие гласувахте за този министър на вътрешните работи. Сменете го. Но въпросът е дали МВР е институцията, която трябва да се справя с този проблем. Не! Това е проблем, който се е натрупал през годините, защото в България беше наложен колониален модел" - призова той.

"Евроатлантическия Запад, на който се кланяте от сутрин до вечер, направи така, че България да няма държава. Да бъде едно атомизирано общество и всеки да е срещу всеки. У нас обедняха и се маргинализираха не само циганските общности, а голяма част от предишната средна класа. Съвсем естествено е, че когато средната класа загине, то и тези общности, които ги наричаме социално слаби, също ще бъдат сред пострадалите. Българско беше направена колониална държава, защото от същият този евроатлантически Запад ви казваха - циганите няма да ги пипате, няма да ги карате да плащат ток и вода, ще им строите къщички и ще им засявате райграс, за да има с какво да пасат конете" - категоричен бе лидерът на АТАКА.

"Проблемът не е нито в МВР, нито в това да се сложат полицаи и жандармерия във всяка махала. Проблемът е държавата да се върне в икономиката. Ще ви позволи ли това Западът да го направите? Не. Проблемът няма да се реши при либерално и неолиберално управление. Ще се реши само когато управляват политически сили, които искат социално справедлива държава, искат не див капитализъм, а социално пазарно общество" - помогна Сидеров на управляващите да се справят с битовата престъпност.

"Този конфликт напоследък изглежда много подозрителен. Някой се скарва с някого, защото усилил музиката и става бой. Да не би пък някой да подклажда този конфликт отвън? Да не би премиерът да отправя своя призив към някой външен фактор? Защото ако той не смее да се доизкаже, ще го кажа от негово име – г-н премиер, насочете вашия призив "не си играйте с огъня" към американското посолство" - обърна се задочно към Борисов председателят на АТАКА като допълни, че точно от щатското посолство защитават това положение с циганите.

"Тогава ще стане ясно, че може би някой има интерес в България да се разгаря етническо напрежение. Може би някой отвън има интерес и тогава стоварването на тежка военна техника да стане необходимост. И да се каже – виждате ли тук какво огнище се разгоря, вие не може да се справите с вътрешните си проблеми, затова трябва да ви стоварим още танкове, освен това да сложим и ракети със среден обсег на действие, за да може да ви пазим от етнически напрежения. Точно това ще направят и те го направиха" - припомни подозренията си Сидеров.

"Пентагонът обмисля дали да не стовари още танкове у нас, да сложи ракети, с които да ни брани от кого? Ще ни "пази" от Русия. Само че Русия не иска да ни напада, но ще бъде принудена да ни сложи в списъка на своите мишени. Виждате ли връзката между двата въпроса – етническо напрежение - тежка американска техника.

Искат да направят тук гражданска война, за да може присъствието на чужди войски и техника да стане постоянно" - заключи партийният председател.

/От Пресцентъра на Атака/
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: муспи     Дата: 2015-08-30 02:12:28    
В плановете на синедриона е предвидено 2018г. да се проведе в София Световен Фестивал на нисшите раси. Пречката е само една - противника е много нависоко. 2017г. ще се ликвидира еврейското присъствие в България. Това ще стане било като се избият, било като им се прекъсне кода, било по непонятни за нас причини побягнат към оная дупка в Ориента или САЩ. Какво трябва да направим ние дето нямаме нищо, докато те имат парите, правителствата и армиите на света? Да ги мразим! В нашата омраза към евреите Бог съзерцава себе си!