Прегледи: 4559 - Коментари: 8
Браво на "Газпром"

Браво на "Газпром" Браво на "Газпром"

Браво на "Газпром" или "Украинска" ученическа ваканция - І-ви път

Днес, след връщане от скорострелно протеклата сесия на Общинския съвет във Варна, Главният редактор на националистБг.ком случайно попадна в центъра на едно световно събитие.

Малко преди 12,00, пред сградата на Генералното консулство на Русия във Варна имаше група полицаи и 8-9 души с три набързо написани на плат плакати. Познахме ръководството на ДСБ - Варна - Любомир Роев, Стелиян Севастиянов, Йордан Митковски ит.н. Пред самата порта на консулството имаше повече униформени полицаи, отколкото протестиращи. Зърнахме и гологлавия и без връхна дреха Анатолий Шчелкунов - Генералния консул на Русия. В хор десебари и една-две техни симпатизантки навикваха на руснака, че Русия била виновна за затворените училища и детски градини във Варна. Че и за заводи, учреждения и пр - абе Русия затваря България, това беше политическият лайтмотив на тъмносинята агитка. Доста жалка впрочем. Аргументът им №№ 1,2 и N беше, че Русия е подписала договор с България и руската държава не си изпълнява задълженията.

Вежливо г-н Шчелкунов обясняваше на бурното малцинство, че "Газпром" не е подчинена на руската държава, макар че тя има дял в АД-то. Той обстойно оповести как украинските власти са спрели точно това количество газ, измерено на руско-украинската граница, което е предназначено за България. Тя просто Украйна /не народът й естествено/ краде българската газ. Най-обикновена, класическа кражба. Още един аргумент - по същия начин не пристига газ в Словакия, Полша и пр, а не както философстваше и уважаемият изборен биткаджия г-н Роев, че по румънско-молдовската газ не пристигала, т.е. поредния скрит намек - в Молдова и Приднестровието живеят руснаци. Антируски заговори в Европа има от времето на Петър І, все с английско участие, но пак Русия, въпреки волята на Англия ни е освободила нас българите от варварското османско робство.

След като изслушахме глупостите на десебарите, с изключение на справедливите критики към безхаберието на БСП, НДСВ и ДПС, - ние се приближихме до г-н Шчелкунов и му казахме:

- От името на много варненци Ви поздравяваме за поведението на руската фирма "Газпром". Ние знаем, че тя е недържавна, а виновник за спирането на газта за България е фашисткото поведение на украинското правителство. Разбира се, надяваме се, бързо да приключат споровете. Защото хората от ДСБ не са прави да протестират срещу Русия, но са прави, че зъзнат български деца.

Г-н Шчелкунов беше стреснат от изявлението "фашистко поведение" и веднага се разграничи от него. Но обеща, че ще говори с началниците си в Москва, за да съдействат за бързото пускане на газта.

Обобщение: Невежеството на ДСБ е широко известно на българите. Затова и не ги пуснаха в Европарламента. ББ е по-хитър - той не смее открито да обвинява Русия, но косвено бие по БСП и сегашното управление. Ние казахме "право куме та в очи" истината - в сегашното украинско правителство има генетични и духовни наследници на пронемски фашисти, избили хиляди украински евреи в Бабий Яр, край Киев. Някои и не са чували романа, камо ли чели - а гледат от днес за вчера, пък се пишат за политици. На днешните протестиращи от ДСБ ще им купим един роман "Бабий Яр", за да се просветят. Просветата е майката на знанието, г-да от ДСБ. И дами. Защото г-жа Веселина Савова ме обвини, че още съм със замъглено комунистическо съзнание. Боже, вземи си вересиите. Отвърнах й, че Алексей Милер, шефът на Газпром /на снимка № 2/ е най-видният капиталист в Русия, при това от хазарски произход.

Впрочем, от същия произход е и президентчето на Украйна Виктор Юшченко. А питаме: Където има пари, няма ли най-много люде от едно известно на целия свят племе? От което беше и външната министърка на експремиера? А на репликата, че не представям варненци отговорих: Още от сутринта до 12,00 всички мои приятели и колеги, които срещнах: Тошко Дамянов, Димитър Митев, Румяна Добрева, Росица Ганчовска, Йордан Николов, Светлин Великов, Пламен Савов и още десетки - бяха на мнение, че Украйна краде българския газ!

Браво на "Газпром"! Приятелството си е приятелство, но сиренето е с пари. Макар че България плаща по-ниски цени от Западна Европа за газ. Защото да припомним на "протестиращите" кой затвори 3-ти и 4-ти реактор на АЕЦ "Козлодуй" - тяхното правителство!

Свежо допълнение: Украинското правителство е виновно не само че са затворени училищата на газ. Защото любимите хлапета на ученици от неотпускарските училища също се присъединяват към тези в украинската ваканция.

2009 г
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Марин Марчев     Дата: 2009-01-07 20:36:57    
Всичко е един спор за пари. По-права е Русия, защото газта е нейна. Ама и руснаците хитруват.

2. Потребител: Антимий Вторий     Дата: 2009-01-08 12:45:07    
Во Имя Христа - не трогайте Россия - Турки на южной границе ждут!

3. Потребител: Антимий Вторий     Дата: 2009-01-08 14:13:51    
Протестира се - не там - где требе!

4. Потребител: Carmina BULGARANA     Дата: 2009-01-08 14:17:31    
На калпавият келяв управленски елит - левият клачол в потурите му пречи. За съжаление подборът е на бившата БКП - в която привнесените набедени пролетарий надвиха - и се сполучи БСП - добре обогатено - за да осъществява некадърно управление на страната за сметка на безумно оскубваният - с повод и без повод - народец. Някому това е кеф!

5. Потребител: пътешественик     Дата: 2009-01-09 18:40:16    
Невиждам как логично мислещ човек не би имал симпатии към Русия и не по сантиментални причини, а просто защото суровината си е тяхна.Логично в пазарни отношения да си иска определена цена,който може плаща и получава, който не може явно краде, да ама не,защото трябва други да плащаме.
И след тези ми размисли няма как да не си направя извода, че не моралния защитава крадеца. Успокоява ме факта, че все пак има хора , които се срамуват от подобни изяви. НЕ СТЕ САМИ !!!!!!!!!!!

6. Потребител: Звездоброец     Дата: 2009-01-09 21:27:56    
Не сте прави.На протестиращите не им пука за липсата на газ.Този протест е дългорочна инвестиция.Идват избори.Авторът на статията спомена,че били костовисти.Тук е заровено кучето.Протестиращите в момента правят поведение,за да спечелят положение.ДСБ е малка партия и тези с плакатите искат да са на избираемо място в листите.Друг е въпросът дали това е правилното поведение.Никой не обича четкаджийте.Дори и Иван Костов.Но светът е шарен.На какво ли би се учудил човек?

7. Потребител: Звездоброец     Дата: 2009-01-09 21:28:40    
Не сте прави.На протестиращите не им пука за липсата на газ.Този протест е дългосрочна инвестиция.Идват избори.Авторът на статията спомена,че били костовисти.Тук е заровено кучето.Протестиращите в момента правят поведение,за да спечелят положение.ДСБ е малка партия и тези с плакатите искат да са на избираемо място в листите.Друг е въпросът дали това е правилното поведение.Никой не обича четкаджийте.Дори и Иван Костов.Но светът е шарен.На какво ли би се учудил човек?

8. Потребител: Истината за...     Дата: 2009-01-10 10:16:06    
Най-важното доказателство, че Украйна спира газта е поведението на Белорусия. Газопроводът през Белорусия работи постоянно, няма кражба на газ и западните потребители - Германия, Франция, Холандия и пр. получават 100 % от газта през Белорусия.
Обратно - България, Румъния, Македония, Сърбия и пр., които могат да получават газ само през Украйна не получиха не млн куб.м., а дори и 1 кубически метър газ. Наистина, очевидно е, че кражбата е извършвана от Украйна. Което не е изгодно за политическите внушения на ДСБ. А нас ни интересува кое е изгодно за България. Затова трябва да бъде осъдена Украйна за неустойки.