Прегледи: 2623 - Коментари: 3
Българската младеж кърка

Българската младеж  кърка

Един народ може да се опознае само в някаква съвкупност от противоположности - само така може да се определят основните му качества и недостатъци в достатъчно пространство. При това трябва да се открият отношенията му към материалното и духовното. Доколкото ги има, разбира се. Защото едни примитивни и изостанали племена, находящи се днес в България например, все още са в първите си стъпки към Вселената на духовното.

Та, на темата - най-бързо и цялостно може да се изследва народопсихологията на нациите, когато ги наблюдаваш и мислиш за това как работят и как празнуват. Поведението в тези дейности, на пръв поглед крайно различни, е изследване на нещо повече от социален модел. В труда и тържеството се показват непринудено, спонтанно, ясно и отчетливо, дори математически измеримо енергиите на националната общност. Предела на възможностите. Постиженията са налице, а висотата или примитивизма в духа са пред очите и ушите ни. Нищо на практика не може да се скрие. Аз самият съм имал работа с чуждестранни студенти от различни раси, континенти и живеещи при различни социално-икономически и политически условия. Независимо дали са от Куба, Никарагуа, Доминиканската република или Мексико /първите две държави по време на общуването ми бяха социалистически, а вторите - капиталистически/ латиноамериканците имаха една любима и най-често употребявана дума - "МАНЯНА"! Което значи утре, но бързо схванах, че по-точното значение за почти всички и всичко е НИКОГА! Но пък как умееха да се веселят и да празнуват тези латиноамериканци! Още преди да видя по телевизията Карнавала в Рио си го представях до последната му подробност и във фурора на цялото му великолепие.

Като студент пък бях на международна студентска бригада. Ние бяхме средно трудолюбиви и пак по средата - весели. Колкото и да инструктираха руснаците, които в никакъв случай не са мързеливи или пък да нямат организация на труда - видях как работеха немските студенти и трябва да призная - все едно че четях посланията на Гьоте. Как Фауст води милиони организирано да пресушават блата и да строят идеалните домове. А в унгарците живееше ефирния дух на най-хубавия им лирик Атила Йожеф, впрочем и социален поет. Спомням си, че тогава ние бяхме някак по-стеснителни от поляци и словаци, които изглеждаха твърде фриволни, да не кажа по-остра дума. А съм живял със стотици поляци , които летуваха вкъщи, пак същото. Не така изглеждаха нещата при двете ми едномесечни посещения в Полша. Убедих се, че поляците също са трудолюбив и подреден народ. Е, не чак като немците трудолюбиви, и не колкото руснаците - подредени. Но на курорт - като на курорт - е народопсихологията на полската нация.

Оттогава, от 1976 година, когато бях на тийнейджърска вълна - до днес са изминали 32 години, по-малко от годините на Христос. И за това недълго време българската младеж се превърна в най-мързеливата и най-примитивно-разгулната. В сравнение с почти всички нации, раси, континенти и племена. Чувал съм десетки възрастни хора да казват - "Вместо ние да интегрираме циганите, станахме по! цигани от тях!"

Как празнуват българските младежи? Просташки, без идеята да изпитат красиви, изящни или поне страстно-пламенни чувства. Целта на един купон е напиването. Безпаметно, дори не по руски - от мъка и за забрава. Българската младеж пие, за да се напие като свиня. Казвам го аз, националистът, защото съм го виждал хиляди пъти. Всекидневно стават катастрофи с млади хора, препили или запътили се почерпени към друго място за донапиване. Асеновград, Айтос, Бургас, Балчик, Варна, Велико Търново... та така до края на азбуката - Ямбол и Ябланица -
цяла България, ако може да се побере на една фотоснимка надига водка, уиски, бира и по-рядко винце - и гълта, гълта, гълта! И се напива с последствия скандали, псувни, омирисвания, сбивания, катастрофи, убийства, изнасилвания, милиони всякакви абсурдни кретенщини. Няма лабаво.

Основната вина за това е на ционистката манипулация и пропаганда. Холивуд показва убийци и крадци, които успяват да излъжат правосъдието. Показва "симпатични" мачовци, които с пиянски изрази прегръщат сочни суперкрасавици - и това е социалният модел, който е на ПОБЕДИТЕЛИТЕ - американците. Нали недоразумението-президент Петър Стоянов ни внушаваше, че Западът /т.е. точно САЩ/ е нашият "цивилизационен" избор. Един човек, който си няма понятие от народопсихология, внушаваше МОДЕЛ на поведение, дълбоко отвратителен, дълбоко противопоказен и далечен на българския национален дух. Доказателство за силата на българската традиция е фактът, че въпреки 45-те ни години взаимноизгодно сътрудничество със СССР, народът ни не прие напиването като модел за добро поведение. Напротив - иронизираше пиенето на "екс" по филмите или на руснаци по родните ни курорти. За наше съжаление сега е точно обратното - осъзнали отговорността си на водеща нация руснаците рядко се напиват, особено у нас. А нашите български младежи отдавна задминаха най-яките им алкохолни опиянения. Статистиката по празниците е категорична - увеличават се не с месеци, а със седмици постъпващите тийнейджъри и особено тийнейджърки в токсикологичните отделения по цялата страна. Почти винаги с остро натравяне от алкохол.

Е, докъде ще стигнем с този алкохолен цивилизационен избор? Впрочем, който в обратна математическа пропорционалност намалява трудолюбието на младите. Колкото повече се пие, толкова повече стават мързеливците, готованковците, мошениците и престъпниците. Или някой мастит професор-идиот-социолог ще се пръкне на екрана и ще заобяснява на зомбираните родители как алкохолът организира младия организъм и ум - за най-високоинтелектуален труд? Попитайте когото и да е по-значим или дори среден български работодател - ще ви каже, че сегашната младеж е в пъти по-мързелива и професионално неподготвена в сравнение с 10, да не говорим преди 20 години!

Какво да се прави ли? Целият народ, всички разумни родители да тръгнат на борба с този унищожителен за нацията ни порок. Защото дискотека "Индиго", сестри "Бенлейски", момчетата и момичетата-убийци на съученици и съученички и ХИЛЯДИТЕ наши рожби са жертви и на родителската недостатъчност. Но рибата се вмирисва от главата. Никой - нито Гоце Първанов, нито бездетният ни Премиер, нито партиен лидер, поне формален духовен водач - не повдига въпрос, дори запетайчица по този свръхважен за България проблем. Дай, Боже, народът да ги накаже за бездушието и некадърността на водачи и да поеме съдбата си в свои ръце!

А в бурята ще бъдем пак със тебе, народе мой. Защото - ние те обичаме.

Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Нещата     Дата: 2008-12-29 10:02:09    
са извън контрол. Не се налагат глоби на собствениците на заведения, а полицията играе с тях.

2. Потребител: ВЛАД ЦЕПЕЩ     Дата: 2008-12-29 21:59:20    
Щом в една държава алкохолът е по-евтин от храната,значи че за тази държава има пъклен план-т.е.подлежи на морален упадък и УНИЩОЖЕНИЕ.План изготвен от ционистки-еврейски организации! България над всичко!

3. Потребител: Кака Гина Кръчмарката!     Дата: 2009-03-20 19:00:27    
Наливай Гиноооо, живота е кратък!Ба ко са сърите на младите ба, ко са виновни, кАт им налиАт ша пият я, бабата кАт налей и аз пИя...уф навремето кат ми палиши мотораааа, как сАм я вОзил из хамбаряааааа, уф....