Прегледи: 4505 - Коментари: 3
Падението на САЩ

Падението на САЩ Падението на САЩ

Много световни умове го предвиждаха.

Писатели и мислители като Гор Видал, Наум Чомски, още преди 130 г Фьодор Михайлович Достоевски, Николай Бердяев, днес общественици на световно ниво - Уго Чавес, Даниел Ортега, Никола Саркози, Силвио Берлускони и най-ярко Махмуд Ахманидеджад оповестяваха неизбежния крах на американския "либерален" модел. Световни лидери-опоненти като Ху Дзин-тао и Владимир Путин предупреждаваха "държавата № 1", че съсипва международния мир и ред. Справедливостта изисква да отбележим, че бяха направени стотици опити САЩ да бъдат спасени. Мозъчни тръстове не само в Пентагона и ЦРУ, а на най-широка щатска основа се опитваха да направят ефективно всяко болтче в американската геополитико-икономическа система.

Заразата от привидните икономически и очевидните политически успехи на Щатите стана така всеобща, че дори и световни експерти като Фукуяма оповестиха "края на историята". С идеята - че социалният модел на САЩ е едва ли не вечен и практически съвършен. Никой не слушаше ярките гласове на пророците от слаборазвитите или развиващите се държави, че - САЩ смучат суровините, ресурсите и духа им, но така се създава неимоверна енергия на несправедливостта, която така или иначе ще взриви света. Колкото и да е странно на пръв поглед, точно СССР и световната соцсистема поддържаше "болното здраве" на американския либерален империализъм. Социализмът караше американската система и нейните високоподготвени експерти да не вземат неразумни и прибързани икономически и политически решения. Така СССР беше естествен филтър за глупостта и самозабравянето на генетически болните САЩ.

След колапса на комунизма, който дойде не по обективни причини /защо това не стана в Китай, Виетнам, Куба или КНДР?/, САЩ без много-много да се задълбочат, си внушиха, че светът е техен и "всичко им е позволено". Трезвите гласове на анализатори и хуманисти бяха заглушавани с опростенческото: "Те са комунисти, а комунизмът се оказа грешка." Тази безконтролност доведе до ненаситна алчност в американското общество - такава алчност, че ресурсите не само на самите САЩ, а и на над половината свят не стигаха, за да бъде задоволена.

Америка се превърна в растящ с геометрична прогресия динозавър, който яде толкова повече, колкото му се дава. Има и още една причина - ционизмът се опита да срути икономиката при републиканското управление, за да вземе цялата власт, но като отговор Джордж Буш започна афганистанската и иракската авантюри, за да задоволи апетитите на прорепубликанските компании с практически безплатен нефт. Бяха нагло ограбвани икономиките на източноевропейците - да говорим ли за мобилните фирми, калпавото полубракувано американско оръжие, изсмукването на възлови ресурси в България, Румъния, Полша, Чехия, Латвия /впрочем латвийците имат най-низходящи икономически показатели в ЦЯЛА ЕВРОПА/.

Основната причина за колапса на САЩ /засега не смъртоносен, но натам вървят икономическите факти/, е аморалната стратегия и идеология. Да се спрем дори само на един от пороците, които "свободна" Америка пропагандира с пълна мощ - педерастията. На пръв поглед се говори за човешки права, но в дългосрочна практическа перспектива това е нравствено и икономически пагубно лансиране. Хомосексуалистите не създават поколение /кой нормален човек ще си даде детето на други хора, особено прокълнати от Светото писание/ и във всички случаи са противоестествено явление. В Библията содомията е определена като смъртен грях. А в днешно време е още по-опасна - псевдозащитата на "различните", всъщност ги прави привилегировани и това се наблюдава във все повече сфери на обществото. Така хомосексуализмът се превръща в стотицимилионно чудовище-паразит, който разрушава икономика, разрушавайки и семейството. Не става въпрос педерастите/гейовете да бъдат преследвани, но да се върнем на становището на Световната здравна организация /тогава все още не е била доминирана от ционизма/ от 1955 г, когато те са били определяни за болни и са били най-малкото лекувани. По същия начин скрито, но пък осъзнателно за потърпевшите има дискриминация над: белите, мъжете, италианците, славяните, православните, мюсюлманите и пр. и пр.

Пропагандата на САЩ съдържа още един смъртен и дискриминационен грях - САЩ били единствено и най-вече правите. Това отхвърляне на чуждото мнение и позиция са точно доказателство, че техните приказки за "толерантност" са само приказки. Те не допускат не само че грешат, а насила налагат принципите си. Най-вече - за да печелят милиарди и билиони. Затова ударът срещу двете кули беше не толкова религиозен, а най-вече СОЦИАЛЕН И МОРАЛЕН.

Всеки родител по света осъзнава и най-често с грозна болка разбира, че американските "ценности" унищожават морала на децета им. Компютърните игри са изпълнени с насилие и до последна степен унифицират тийнейджърите. Те се превръщат в насилници-консуматори. Точно това се оказа на практика "американската мечта".

Светът обаче не може да съществува, ако всеки човек е насилник-консуматор. Щом доминиращият социален модел е и либерален - всеки има право да избере този тип поведение. Но фактите, вследствие на него са убийствени - само в САЩ то довежда до около 12,8 трил /2 800 милиарда/ $ ДЕФИЦИТ.

Събитията в началото на ХХІ век дадоха безценен урок на човечеството - дефицитът на морал, колкото е по-голям - води до още по-голям икономически недоимък. Нашите впечатления от сегашните "компетентни" изговори - икономически, политически и духовни в САЩ са, че поуката не е взета.

Толкоз по-зле за тях - и толкова по-добре за човечеството. Защото щатите имаха пълната икономическа, технологична, дипломатическа, военна, естетическа власт над света - и доказаха, че не могат да го управляват. Не може егоизмът на най-силния да бъде за сметка на останалите членове на световното семейство. Нито едно нормално, обикновено семейство със здрав разум няма да търпи агресивна и унищожаваща рожбите им кукувица. Това - безмилостна кукувица - в междудържавните отношения бяха САЩ допреди настъпването на световната икономическа криза. Преди да стане финансова, тя беше нравствена, за да докаже - БЕЗ МОРАЛ в сегашната високотехнологична епоха светът не може да съществува.

Защото следващият "социално-терористичен" удар ще бъде не със самолети /впрочем американски - "с техните камъни - по техните глави"/, а с нещо/а, които ще унищожат милиони американци, евентуално западноевропейци. Всъщност, ще пострада невинният американски народ, а не самозабравилите се управници.

Затова, ако САЩ не искат да бъдат унищожени, а с тях възможно и светът, най-добре е да се оттеглят от мястото си на световни диктатори. Най-доброто решение за земляните е да поделят планетата си в интерес и за благото на всички. Не в полза на Китай - очевидната бъдеща световна сила № 1, на Русия или на САЩ, а и на последния жител на Бангладеш, Сомалия или Сиера Леоне - държавите, които се борят за № 1 отзад напред в световната жизнена класация.

Ако САЩ проявят характерното си високомерие и неблагоразумието да не участват в справедливия световен ОБЩЕСТВЕН договор - нарастващата сила на останалия свят ще ги елиминира. Иначе тероризмът/унищожението по теория е несъмнен победител.

Да не го допуснем да се осъществи на практика!

Димитър КУНЕВ
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Знаещ     Дата: 2008-11-24 00:33:04    
Няма вечни империи - Римската, Английската, Персийската, Френската, Съветската са се разпадали. Ние винаги избираме грешната. Време е да се ориентираме към новите печеливши от Шанхайската четворка.

2. Потребител: ВЛАД ЦЕПЕЩ     Дата: 2009-01-14 08:51:16    
Хубаво е хората да четат история.Велик ум е казал:"Учете история ,за да знаете за бъдещето".Всяка империя преди "Американската"се е разпаднала,но преди това се е самоизяла.Същото се случва и с тази.Вижда и се края.

3. Потребител: к'во да кажа     Дата: 2011-07-01 01:29:58    
За жалост България е на това дередже само заради САЩ... Няма да обяснявам защо. Има много фактори, които ме насочват към това мислене и едва ли съм единствен!