Прегледи: 4689 - Коментари: 4
Целувката на 10 ноември

Целувката на 10 ноември

Днес се навършват 19 г от "демократичните" промени и се зачева 20-та.

Снимка: РодинаБг.ком

Като човек на идеите, някак настойчиво, от само себе си, на 10 ноември ми идва наум фразата: "Метайотес метайотетон - та панта метайотес!" Суета на суетите - всичко е суета! - Дали е на староеврейски иврит, или е елинска поговорка /по-вероятно е да е второто, зашото юдеите всякъде по света са присвоявали пари и идеи, вкл и в Еклесиаста/, но тя означава, че стремежът към изява е вечен и че по-често е резултат от себелюбие и честолюбие.

Какви бяха нашите и източноевропейските "Дисиденти"? Преди всичко непризнати, неуспели хора или личности с прекомерни амбиции - било за зло - власт и пари, било за добро - с непримирим и безкомпромисен морал. И в двата случая - хубавото беше, че те виждаха дребните луфтове и генералните проблеми на реалния социализъм и критиката им беше полезна.

Разбира се, на този свят най-лесното нещо е да критикуваш. Такава е и нашата интелигенция - все мърмори, все недоволна с право или не, но когато трябва да предложи решение и да поведе народа към най-правилното и най-доброто за него - тя /винаги е било така в историята ни/ или се подлага за 30 сребърника на управляващите, или се дръпва настрани и отцежда: "Всички са маскари!" Ами тя е най-голямата маскара, защото не изпълнява любородния си и дори гражданския дълг да бъде просветител и водач. Оставя народното стадо да го водят слепци или вълци, та после вълците стигат и до нея - ама тя е като запъртък - нито ражда, нито става за ядене и даже хищниците се отвращават от безвкусните й телеса и словеса!

Какво стана на 10 ноември с целувката на новия Юда - пак юдеин - беше решено официално в България да има бедни и богати. Приказките за демокрация, човешки права, почтеност и пр. лъжеидеали превърнаха българина в олигарх /0,00001 %/, мутра /3-4 %/, еснаф /85 %/ и умствен или физически пролетариат /95 - 98 %/. Няма никаква смешка/грешка в %-те, защото повечето от мутрите ни са пролетарии по ум и по джоб, а еснафството в наши условия е мечтание пред телевизорите с американските сапунки - а в хладилника и в портфейла - повече стотинки, по-малко дребни левчета! Идеята за демокрация, или както я наричаха "убавото" Наде, Костов и Костовиците му, Жельо /колцина си спомнят вече, че той ни беше Президент? - какво недоразумение!/, Андрей Лукан/к/ов и пр: "синята" идея, опропасти България.

Модерни индустриални мощности за над 185 млрд долара/Евро бяха изкупени евтино - за по малко от 8 млрд долара/евро! Покупка ли? - според изгодния за тях курс - все от алчни чужденци лапнати или бяха затворени, за да не конкурират Запада. Ако ние им бяхме икономически съперници /както сега Китай, Русия, Иран, Венецуела и пр/, безработицата, стачките, проблемите, корупцията щяха да са при тях, а не при нас.

Тази приватизация и "инвестиции" Западът наложи със сила - свалиха Жан, който върна $ 2,5 млрд без да вземе един /тъкмо и затова го махнаха/ + бомбардировките над Югославия - това беше показното, за да ни купят без пари! За пример ще дам Новия содов завод в Девня - най-големият бисер в нашата икономика. Вместо реалната цена от 3 /днес вече 4/ млрд $, той беше харизан за малко над 410. Но милиона! Не са виновни белгийците, които го купиха, а тези български министри и депутати, впрочем и от БСП, и от СДС, които го подариха. Никъде по света няма такова ефективно съчетание за производство на сода - от камъни, сол и вода - трите в непосредствена близост - се прави стока за милиарди, а залежите са за над 100 - 150 г. Ами енергодружествата, въглищата, мобилните телефони, БТК, водата, медта, цимента, урана, златото, курортите, мангана, каолина, стъкленият пясък, оловото, цинка - хайде стига са ни лъгали, че нямаме суровини у нас! 10 ноември подари нашите суровини на ЕС и САЩ. А банките /99 % западни!/ са фунията, чрез която ги смучат, че и парите ни барабар!

В момента, благодарение на демокрацията български частни и най-вече държавни фирми дължат на Запада 32,8 млрд Евро! Тъй като циганите колко ще се включат в изплащането му - всеки българин дължи на Запада над 5500 Евро, а с реалните лихви - над 8000, в български пари - над 15 000 лева... Фалшивата реклама на демокрацията може да бъде оспорена дори само с едно Христово изречение:

"По плодовете ще ги познаете!"

Кой в България днес е по-добре отпреди 10 ноември, кои групи и какъв % от хората? Интелигенцията /без лекарите, но и това е спорно, след като личните получиха 100 ограничения и бюрократични спънки/ - учители, инженери, художници, музиканти, творци /без чалгаджиите и шутовете а ла Слави/ са на дъното на живота и броят дребните си левчета за хляб и мотобилетчета. Колко често работниците се черпят, както правеха всяка вечер преди демокрацията. За пенсионерите е ясно - над тях се извършва планомерен геноцид. Селяните бягат от ужас, глад, безработица и цигански банди в градовете, където плащат тлъсти наеми за квартира. Та затова София, а вече Варна, Пловдив и Бургас се задъхват транспортно - от мотогеноцид. Фактите са категорични - през 1988 г на курорт за повече от седмица са били над 4,5 мил българи - а м.г са малко над 550 хил.

А колко по-скъпо е летуването - над 5 пъти, по съпоставими цени. Само за 20 г курортът на българина е поскъпнал 5 пъти! Хайде, хайде на чужбината! Младите, които отиват в странство, махам, че са предатели, те обогатяват пак чужди олигарси и в по-малка, но достатъчна степен чужди нации. Трябват 2-3 поколения, за да се изравнят по стандарт със заварените местни.


Впрочем, още преди 2500 г Сократ и Платон са доказали, че демокрацията е най-лошият вид държавно управление. В Южна Корея нямаше почти демокрация, нашата соцтелевизия показваше все как Пак Джон Хи пръскаше с водни струи студентите и бил диктатор - но Южна Корея от изостанала селска страна влезе в първата десетка на развитите индустриални държави.

Някой от хазарски произход или заблуден седесар ще ми запее познатата и вече изтъркана песничка за свободата. Къде е тя? А отиди на Запад - само на екскурзия може - за да ти вземат паричките, ако може и всичките. Ама я останеш - вън, марш оттук, източноевропеецо! Имало преса. Ами ето и аз сега пиша - кой олигарх ще плати по-справедливо на работниците си, които експлоатира, както е било само в Турско и най-късно в ХІХ век в Европата.

Начело на държавата и "бизнеса" стоят само престъпници, ако някой случайно не е или е - го гръмват, пушват или взривяват - престъпници с въображение... Кой честен човек е забогатял у нас, пък и в цяла Източна Европа! Да видя - няма да повярвам. Пиши си, писачо, драскай си, публицисте - ние ще крадем и ще се наслаждаваме, ти променяй света, глупако - се хилят цинично олигарсите. Че и плащат, да ги изкарат по-чисти от ангели, дяволите черни-грабители.

Какъв е пътят? Само български. Да изхвърлим на бунището на историята ЛЪЖЕсвободата на демокрацията! Народът чака новите Ботьов и Левски. Единият е немислим без другия. Но да се надяваме, че историята се повтаря, чрез гените на дедите. Да завихрим бурята на националната революция, че да гътнем европейското робство - най-прикритото и подлото, най-унищожителното за нас българите.

И ще бъде ден - Ден Първи Български!

Димитър Кунев
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Толстоист     Дата: 2008-11-10 18:52:11    
Нужна е революция в съзнанието,която е възможна само чрез истината-какво е човека и за какво живее.Всичко останало е без основа и води до насилие и жертви:робите стават като господарите си без нравствена революция.

2. Потребител: Овчарчето Калитко     Дата: 2008-11-10 21:01:12    
Няма по-голяма нравствена революция от тази, да вземеш насила от богаташите откраднатото от народа. Това е то нравственото прерождение и възкресение - народът да се бори, а богатите - да си платят греховете.

3. Потребител: Мартин     Дата: 2008-11-11 01:11:06    
Демокрацията е степен на свобода, а другите режими са степен на несвобода. Вече в свободна обстановка всеки може да предлага свободна идеи, да спечелва съзнанието на хората. Докато при авторитарните и тоталитарните режими не можеш да изразяваш свободно не само мисли, но и мнение. Затова не мога да приема по-голямата част от статията. В която има и сериозни попадения.

4. Потребител: Лъчезар     Дата: 2008-11-15 21:55:24    
Много си е хубава статията. Такова животно "демокрация" няма. Свобода?! "Кат си пееш, Пенке ле, кой ли те слуша?" Гигантската машина на СМИ промива мозъците ни. Милиони зомбита, единици мислещи. Хей, златните ни вериги са много по-тежки от железните!!!