Прегледи: 2455 - Коментари: 0
Наградиха Кметове за 1 ден

Наградиха Кметове за 1 ден

Днес в общината бяха наградени най-добрата художничка и писателка във връзка с конкурсите за Европейската седмица на местната демокрация.

Кръстина Манолова, шеф на младежката литературна школа обявяваше резултатите, а замкметът Петър Радушев, който беше най-заетият във връзка с европейската седмица, връчваше наградите. Впрочем, наградите бяха хубави гербове на града и красива Грамота.

За рисунка Голямата награда в конкурса "Какво бих направил, ако съм кмет за 1 ден?" спечели Диана Йорданова. Творбата й беше нещо като гротеско-карикатуро-шаржо-пародия на всички несвършени работи в Общината. То е хубаво да публикуват карикатурата във всички вестници. Виждаше се как мърсящите града - кметът със строго вдигнат пръст заповядва и ги пъхат в контейнери, как виновниците за дупките по пътищата ги запълват, как режещите дървета засаждат яко нови. Младежкото въображение беше изпаднало във възторг и се беше развихрило, за да покаже на нас възрастните, колко сме далече от идеалното. С което обичат да се хвалят и от администрацията, а все повече от Общинския съвет. Хубаво беше се заел да сменя Председателя и стила на Съвета Весо Марешки, ама като вкараха адаша му /че научаваме за болния Иван Славков от ДПС, пазен в болницата от 2 полицаи/ в ареста - защо млъкна?

Голямата награда за есе спечели дванайсeтокласничката Калина Евлогиева. Изглеждаше скромно момичето, но пък каза неща, които всички общинари трябва да чуят.

В заключение замът Петър Радушев, /заобиколен от зама Христо Бозов и Радослав Тасков/ оповести, че тази седмица е отворила очите на много съветници и администратори за проблемите на хората и е била по-полезна, отколкото са очаквали.

Истината е по-болезнена и може би вече трагична. Гражданите не вярват дори на добрите инициативи и свестните хора в управлението. Защото приказката за лъжливото овчарче е добре позната на българския избирател. Разминаването между управници, даже и местни - и народа е почти 100 %. И днешната европейска седмица смъкна най-много 1 %.

За общинарите изводът може да е само един - къртовска, качествена и честна работа.

Потребител:


Коментар: