Прегледи: 3051 - Коментари: 0
Offroad стартира на 30 от Варна

 Offroad стартира на 30 от Варна

Целта на състезанието е да подкрепи каузата: "Да спрем войната по пътищата". Състезанието е с джипове - по пътища, създадени в полетата. Най-общо хората отиват да се състезават там вместо по улиците.

От 30 април до 2 май на територията на Варненска област - това реално са над 7 общини, които ще бъдат включени в трасето в първия кръг на републиканското състезания по offroad на Българска Федерация по Автомобилни спортове.

Стартът ще бъде на 30 април от 09,00 на главния вход на Спортна Зала – ДКС Варна.

Всеки ден състезанието ще предложи минимум 250 състезателни километра, наситени с много трудности и много изискване към умението и професионализма на участващите екипажи.

На 2 май от 16,00 ще бъде награждаването на победителите.

За всеки ден от състезателните дни е приготвена карта с местата, където е възможно да се наблюдава самото състезание.

На гърба е легендата по дати и по часове + описания на самите места. Отпред на картата, където се вижда джип и числата 1, 2, 3 – това са съответно дните, в които ще бъде проведено състезанието. Винаги в близост до тези точки ще срещнете съдии, облечени в сигнални жилетки, към които бихте могли да получите на място по-точно насочваща информация.

Безопасността на състезанието се осигурява от общините, през които минава състезанието. Постоянно патрулиращи екипи от служба национална полиция, пътна полиция, пожарна безопасност и отбрана, медицински екипи, с готовност за вдигане на хеликоптер.

Благодарности се отправиха за съдействие на МВР-Варна за сигурността.

Валентин Димитров: Подкрепят това рали, като едно продължение на инициативата в квартал Аспарухово, по идея на младежката организация са се провели демонстрации със ATV, самоделни автомобили и вертолети. И тогава слоганът беше: "Да спрем агресията по пътищата".

Все още тече записването, очаква се да има около 50 дори над 50 екипа. Всяка вечер от 29 до 31 пред Гранд Хотел "Димят" ще текат, TOP ROAD партита, за младежите, които искат да се запознаят с екипажите и за по-възрастните. Г-н Димитър Лефтеров е осигурил и DJ, за забавляване на младежите от 18,30 до 21,30 - там ще има такива мероприятия.

Димитър Лефтеров: "Ние също заставаме зад този мото-девиз: "Да спрем войната по пътищата!" И с каквото можем помагаме, като считаме, че който иска да проявява някаква агресия, това е мястото, в такива тежки терени, където може да се докаже и действително да се изразходва адреналинът и енергията, която присъства, когато е зад волана.
Считаме, че тези партита, които ще направим отвън, ще помогнат на младежите да видят и да се запознаят с участниците. Като им се обясни, че по-добре състезанията да не стават под Аспаруховия мост и на магистралите, а да излязат извън населени терени, там където е възможно, осигуряват се тържища и медицинска помощ, каквото и да се случи - да може да се реагира навреме. Пред ходел "Димят" всяка вечер ще има парад от тези участници и автомобили, ще се изнася информация къде се движи ралито и класациите, ще има музика и щандове, които ще ги обслужват. Разбира се, безалкохолни и бира. Въпреки кризата - смятаме да направим един купон, защото наближава туристическият сезон и трябва да усещаме усмивките на хората, веселието, да преминат тези зимни чувства и да не сме толкова унили въпреки кризата, вулкана и други неприятности, да си създадем малко по-весело настроение.
На тези партита младежите ще имат възможност за личен контакт, това им бъде от полза - да се занимават със спортна дейност, а не със състезания по улиците на град Варна.
Това състезание нямаше да се случи и без подкрепата на г-н Варчев.

Включва се и Добричка област във състезанието, като целият шампионат е 5 кръга. Сервизният парк ще бъде на гърба на Спортна зала, на източния паркинг до автомивката.

Участие са заявили и единственият български екипаж, който ще участва на състезание в Paris DаCar.
Ще участват всички оffroad-и от лицензирани спортни клубове в България, а също така ще има и клас аматьори.

Общото разстояние, което ще изминат екипажите, ще бъде над 700 км. Очакват се два дамски екипажа от град София.

Настоящите републикански шампиони Стилян Маринков - навигатор и Траян Траянов – пилот ще участват във шампионата.

Светлозар Нейков NEYKOV
Потребител:


Коментар: