Прегледи: 2834 - Коментари: 0
Великденски крос във Варна

Великденски крос във Варна Великденски крос във Варна

Днес 31 март 2010 г от 12,00 на Сцена "Раковина" в Морската градина се състоя Спортен празник "Великден с децата на Варна", провеждан за 5-ти пореден път в навечерието на един от най-светлите ни християнски празници - Възкресение Христово – Великден. Участие в традиционния лекоатлетически крос взеха ученици от варненските училища – от 1-ви до 12-ти клас, паралелно с кроса на сцена "Раковина" беше изнесена и фолклорна програма. Подарък на събитието беше покана за всички след децата - да участват в спортното бягане, в което се включиха, преподаватели, журналисти и граждани.

Официално приветствие и първи старт на момичета 1-ви до 4-ти клас даде Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Кирил.
За всички деца имаше награди: книги, албуми и грамоти, подписани лично от Митрополита и с печата на Варненската и Велищопреславска митрополия.
Вторият старт беше момчета от 1-ви до 4-ти клас и беше даден от Боян Атанасов - Началник на отдел "Спорт" в община Варна.

С малка почивка от народни танци от танцов състав "Ритъм" с ръководител г-жа Саша Павлова
продължиха следващите стартове, дадени от г-н Валентин Пантелеев - Секретар на Олимпийски клуб - Варна.
Междувременно се "намеси" Кавалджийска група от основно училище "Антон Страшимиров" с художествен ръководител Николай Докторов.

Организатори на събитието са Варненска и Великопреславска митрополия, Община Варна, Общински комитет по православни ценности и Олимпийски клуб "Варна".

На събитието всички бяха победители, то нямаше състезателен характер. Дано по-често да се случват такива събития.

За най-големите от 8-ти до 12-ти клас обиколката беше голяма, чак до Морското казино, за да видят малките, че като пораснат, ще могат и повече. Старта даде г-н Арнаудов, бивш футболист, който сега е експерт към отдел "Спорт" в община Варна.

Най-забавно беше когато децата скандираха имената на своите ръководители и преподаватели. Възцари се една радост в цялата Морска градина.
Потребител:


Коментар: