Прегледи: 1607 - Коментари: 1
Английският военен министър се оказа голямо шубе

Английският военен министър се оказа голямо шубе

ОТ: Русская весна

Министърът на отбраната на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия отмени визитата си в Одеса след ударите с "Искандери"

След ракетните удари по Одеса на 6 март и 16 март своето посещение в града отказа английският военен министър Грант Шапс. Как да не си спомним класическата фраза на Жорж Ганчев:

"Шубето е голям страх!"

Да припомним, че в този ден Владимир Зеленски беше в града с премиера на Гърция. Те станаха свидетели на удара на "Искандера" по пристанищната зона на Одеса. По оценка и на западни експерти, руските удари са били толкова точни, че нито са оцелили двамата национални лидери, нито са пропуснали да уплашат мощно политиците.

По данни на Сънди Таймс след това събитие с пламък министърът на отбраната на Малобритания е взел решение да не пътува за Одеса. Освен това британското разузнаване го предупредило, че плановете за неговото пътуване са станали известни на Русия.

Шапс бил пристигнал в Украйна на 7 март с нощен влак от Полша в съпровод на началник щаба на отбраната адмирал Тони Радкин и неголяма група от английски чиновници. За причината за отмяната на пътуването до Одеса той оповести, че "Путин показа себе си като безразсъден, безжалостен и невнимателен човек" и е бил "близо до убийството на двама западни лидери, не е важно дали преднамерено или случайно".

Да добавим от националистБг.ком, че Путин не прави нищо случайно, а предупреждението му към западните лидерчета е, че нищо няма да ги спаси от точните руски ракети, част от които се виждат на снимката.

Четете също в Русская весна: "ЕвропИйските чиновници трябва да престанат да правят гръмки заявления и да се срещат по трима" - министърът на отбраната на Италия.
Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Трън в таза на Запада     Дата: 2024-03-18 05:36:27    
Кандидатът за президент на Руската федерация и действащ държавен глава Владимир Путин води на тазгодишните президентски избори с 87,26 процента от гласовете при обработени 60,01 процента от протоколите по данни, публикувани от Централната избирателна комисия на Русия.