Прегледи: 3861 - Коментари: 1
"ОСКАР"-ите не са награда, а криминална присъда

"ОСКАР"-ите не са награда, а криминална присъда

Митът, че наградите "Оскар" са върхът в киното, отдавна престава да бъде меродавен за всички свободно мислещи хора по света.

Холивуд стана пребанален със своите митове за свободата, чети: лъжесвободата; за любовта, чети: гейотношенията; за справедливостта, чети: американския грабеж и военна намеса; за американските победи, чети: срамните поражения в Афганистан, Ирак, Сомалия, Виетнам и пр. Няма американски филм, в който "злите" да не са араби, руси /или поне словяни/, италианци, китайци, германци, ирландци, понякога латиноси. Но пък никога злите не са евреи или афроамериканци, та расистко-ксенофобската наглост на Холивуд стига дотам, че главните изпълнители са /почти/ изключително евреи. Обратното е принципно: русите мъже, че и жени, са варвари, убийци, извратени насилници, абе изобщо бялата раса е зло. Даже и дементиращият все по-очевидно Байдън изрече расистката присъда над бялата раса: "Белият мъж е днешното зло на света."

Това антихуманно кредо на продуцентите, чийто произход поне 95 % е юдейски, има за цел да внуши на американските зрители, че Републиканската партия е зло, а Демократическата – ангел небесен. Да добавя, че в холивудските продукции, някъде отпреди 10-ина години, във всяка има по една или няколко сцени, в които има реплика, намек, насмешка, ирония, сарказъм срещу Русия или русите. Разбира се, причина за това поведение е единствено страхът. Страхът, че САЩ няма да може да краде безнаказано по света. Страхът, че американският модел на живот ще бъде разобличен и човечеството ще може да оцени със собствения си ум грандиозната лъжа за американската "свобода, демокрация, справедливост, смелост" и пр. неспазени ценности от иначе нелошия щатски национален химн.

Какво защитава в 99 % от продукциите си ВСЪЩНОСТ Холивуд? Американска жестокост, лъжа безпросветност, манипулации, грабеж, цинизъм, с една дума злото. Милионите невинни убити жени, деца и старци от американската армия или техните проксита или се премълчават, или бялото става черно, а черното -бяло, но пък "кучи син, но наш, на Америка" е в тъканта на американската киноиндустрия.

Тук не говоря за американските медии, които пращят от подли и лъжливи внушения, а за американското филмово "изкуство". Освен че е пошло и до Джомолунгма втръснало, то няма никаква стойностна философска идея, а екшънството без капка човечност, но затова пък кърваво типично по уестърнски, шества шоу-цинично по екрани и тв-та. Така че всеки, който се кандидатира за "Оскар", е съучастник в пресъпления срещу ЧОВЕЧЕСТВОТО.

Ще дойде скоро денят, в който "Оскар" не само че няма да бъде повод за гордост и чест, а черно петно, срамна дамга, направо да го кажем: морална и категорично криминална присъда за всеки, който е "оценен" от американската филмова "колегия", ала-бала академия.

Потребител:


Коментар:

1. Потребител: Сиренце     Дата: 2024-03-09 00:25:07    
Руският президент Путин помилва 52 осъдени жени.
Част от тях имат роднини, участващи във войната в Украйна.