Прегледи: 2042 - Коментари: 0
ДЕТСКИ музикален фестивал "Златни искри": Варна, 23, 24 октомври

ДЕТСКИ музикален фестивал "Златни искри": Варна, 23, 24 октомври

"Златни искри" в търсене на нови детски хитове
23 и 24 октомври 2021 г., на живо във Варна и онлайн
Четвъртък, 7 Октомври

Източник: Moreto.net

Единственият в страната международен конкурс за детски песни от професионални автори "Златни искри" ще се проведе за девети път.

Деветото издание ще се проведе в хибриден формат на живо във Варна и онлайн поради невъзможността някои от участниците да пътуват, научи Moreto.net Двадесет нови български песни и десетина на чужди автори са селекционирани за участие в конкурса, който има два раздела – за песен и за изпълнители. Конкурсната част на живо ще се проведе залата на Военноморския клуб и Радио Варна.

Песните се изпълняват от деца на възраст от 6 до 14 г, като на живо с тях ще пеят и децата от детско шлагерно Студио "ДА". Всички песни се представят премиерно пред публиката, а създателите им са както утвърдени автори – композитори и текстописци, така и нови имена.

Европейският конкурс за детска песен "Златни искри" се организира от Фондация "Откритие" на вече световно известния варненски детски композитор Доно Цветков /Бел.РодБг: Автор на стотици детски хитове: "Роклята на мама", "Ало, ало, слънчице"и т.н./. Една от основните мисии на конкурса е да насърчава творчеството в областта на детската песен.

За изминалите 8 г в конкурса са представени песни за деца на автори от повече от 20 страни. Някои от малките изпълнители, които са гостували във Варна, са лауреати на детската "Евровизия". Конкурсът е под егидата на WAFA /Световна асамблея на артистите и фестивалите/.

Организира се с подкрепа на Министерството на културата, БНР-Варна, частично Община Варна чрез фонд "Култура" и Военноморски клуб - Варна.

Обобщил: Димитър КУНЕВ
Потребител:


Коментар: