Прегледи: 2129 - Коментари: 0
МЕРКЕЛ призна срама на НЕМСКО пред РУСИЯ за 22 юни

МЕРКЕЛ призна срама на НЕМСКО пред РУСИЯ за 22 юни

Бил съм в Немско и изпитвам както преклонна възхита към тази Велика държава, така и обяснимо съжаление към нейното политическо поведение и съдба.

Вместо да осъществи мечтата на "Тримата императори", подведена от Австро-Унгария, Германия тръгва срещу Русия през Първата Световна война. През Втората пък, Хитлер не се заслушва в Сталин заедно да поставят вероломна Англия на стола на Световната присъда за световните й престъпления, Адолф тръгна на германоунищожителна акция срещу СССР, де факто срещу Русия.

Наполеон и след това Хитлер, подтиквани от античовешката егоистична политика на Англия, след необявеното нахлуване в Русия получават своето историческо възмездие: словянските воини маршируват в края на двете войни в Париж и Берлин. Историята дали учи народите на Франция и Германия на верните изводи?

Долната статия е едно политическо изказване на фрау Меркел: признато или непризнато извинение за най-голямата историческа грешка на Германия, която иначе заедно с Русия щеше да е господар на половината поделен със СССР свят, или поне сигурно поделена Европа…:

Канцлерът на Федералната република назова деня на нападението на нацистка Германия над СССР "повод за СРАМ" за немците

Денят на началото на Великата Отечествена война за немците – повод за срам, Германия признава своята отговорност за престъпленията на нацисткия режим, към това се отнася и съхраняването на паметта за случилото се. Това заяви канцлерът на ФРГ Ангела Меркел във видеообръщение, публикуван на сайта на немското правителство в събота, 18 юни.

"След няколко дни, на 22 юни е годишнината на нападението на нацистка Германия над тогавашния Съветски съюз. След като с нападението над Полша през 1939 г беше започната Втората Световна война, две години по-късно Германия отгърна следващата ужасяваща страница от трагичната историческа книга. За нас, немците, този ден е повод за срам" – заяви Меркел.

"Федералната република признава съхранената си отговорност за престъпленията на нацисткия режим. Към това се отнася и постоянната памет за това, което се случи. Това не трябва да се забравя. Ние сме длъжни към милионите жертви и потомците им."

Канцлерът обобщи: "Заради тази отговорност наш дълг е да работим в името на мира и международния ред, основан на правила."

Обобщил: Димитър КУНЕВ – Български и Словянски
Потребител:


Коментар: